Dodaj do ulubionych

cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlyscie?

22.01.16, 19:33
lubie jesc i lubie gadac o jedzeniu wink
co jadlyscie dzisiaj? jakos mnie nosi kulinarnie i szukam inspiracji.

sniadanie: komosa ryzowa podsmazona z pomidorami i szpinakiem, na to jajka sadzone.
obiad (stolowka): kuskus z nadziewana warzywami papryka.
kolacja: serek kozi zawiniety w boczek i zapieczony, salata+pomidory+kapary, kilka orzechow brazylijskich.

jutro na sniadanie zjem chleb pelnoziarnisty z boczniakami zamarynowanymi jak sledzie korzenne i tyle mam pomyslow wink
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:36
      Spaghetti Cabonara.Tylko.
      • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:46
        > Spaghetti Cabonara.Tylko.

odchudzasz sie? wink
        • edelstein Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:31
          Nie jadam sniadan,bo rano nie jestem glodna,a jak sie robie glodna to jest kolo 11 i nie mam czasu,jak juz czas znajde to robi sie 17.Wtedy jem sniadanio,obiado,kolacje.
          • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:39
            to niezbyt zdrowo chyba? dbaj o siebie smile
          • arkanna Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 22:15
            edel od 5 miesiecy odzywiam sie tak samo czyli jedno snaidanio-obiadow-kolacje i k..mac przytylam 5 kg.

walcze teraz z tym glupim nalogiem i ciezko mi to idzie
            • jola-kotka Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 24.01.16, 04:36
              normalna sprawa organizm magazynuje bo mu nie dostarczasz regularnie jedzenia i spora musi być ta obiado kolacjo sniadanie,bo ma z czego odkladac albo masz metabolizm na poziomie prawie 0
    • eve-lynn Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:39
      Warzywa z pieca (buraki różnokolorowe marchew por seler brukiew pasternak pieczarki cebula czosnek kalafior ziemniaki) z masłem - pycha...
      • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:47
        > Warzywa z pieca (buraki różnokolorowe marchew por seler brukiew pasternak piecz
        > arki cebula czosnek kalafior ziemniaki) z masłem - pycha...

o tak, tez lubie, ja robie z oliwa.
        mam ochote na zupe buraczana z mlekiem kokosowym, Turzyca wspominala (tak mi sie przypomnialo, jak napisalas o burakach).
        skad bierzesz buraki roznokolorowe???
        • eve-lynn Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:26
          Te buraki kupuje normalnie w najzwyklejszym markecie (w Oslo ;P) - sama się zdziwiłam bo myslalam ze jedno to rzepa (biały) a drugie to "costam-ciekawe-co-to-trzeba-sprobowac" (pomaranczowy) - smakują mniej wiecej tak samo ale fajnie wyglądają.
          • eve-lynn Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:32
            I jeszcze takie - bardzo ładne www.dagbladet.no/2015/09/18/tema/mat/brimi/endelig_fredag/brimi-mat/41120064/
            • pade Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:34
              Jak długo piecze się buraki i w jakiej temperaturze?
              • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:43
                > Jak długo piecze się buraki i w jakiej temperaturze?

cale to nie wiemm, pewnir dlugo.
                ja kroje w slupki, troche mniejsze niz frytki, wtedy ok 30 minut.
                generalnie tyle potrzebuja warzywa rozne, niektore sa szybsze, niektore wolniejsze, ale musza byc pokrojone.
                • pade Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:45
                  ja bym chciała upiec w całości
              • madzioreck Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:45
                Ja piękę ok. 50minut w 170-180 stopniach, zależy od buraka smile Trzeba dziubnąć i sprawdzić smile
                • pade Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:46
                  ok, dziękismile
                  • madzioreck Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:59
                    A, no i ja piekę w całości, w mundurkach, wielkie długie buraki smile Jak się piecze małe obrane, to lepiej zajrzeć wcześniej wink
                    • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:01
                      > A, no i ja piekę w całości, w mundurkach, wielkie długie buraki smile Jak się piec
                      > ze małe obrane, to lepiej zajrzeć wcześniej wink

Madzioreck, a co z nich potem robisz? smile
                      mam faze na buraki, mam buraki w domu, ale nie bardzo wiem, co z nich zrobic (nie barszcz, nie humus burakowy - nie smakuje mi)
                      • angeika89 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:11
                        Ja robię sałatki z pieczonymi burakami, czasem na kolację, czasem na obiad jak mam ochotę na coś lekkiego...
                        Robię też coś w stylu carpaccio z np kozim serem.
                        Możliwości jest wiele wink
                      • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:29
                        To mogę ci polecić (o ile nie musi być super dietetycznie) coś co pierwszy raz jadłam w Grecji i od tej pory robię regularnie - buraki piekę w mundurkach, albo gotuję na parze (można ugotować klasycznie, ale to nie to samo). Muszą być miękkie, ale nie przegotowane, ale też nie całkiem chrupkie, takie w sam raz wink. Kroję w większe kawałki, solę, pieprzę, leciutko skrapiam cytryną i zalewam sosem z odrobiny majonezu, jogurtu i dużej ilości czosnku. Najlepiej jak kilka godzin postoi, żeby się przegryzło.
                        • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:34
                          a czy majonezu moze byc wiecej, niz odrobina??
                          brzmi swietnie, chyba sobie zrobie w weekend na kolacje!
                          zobaczymy, czy mi buraki wyjda "w sam raz", hehe.
                          uwielbiam to w przisach, moja babcia tak zawsze opowiada: "troche", "bedziesz wiedziala ile", "na oko"...
                          o dziwo, przepisy od niej prawie zawsze wychodza! jedyne, co mi nie wyszlo, to ciasto na chrust (faworki)...
                          • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:57
                            Może być więcej, ja daję mało, bo nie jestem wielką fanką smile.

Jak nie wyjdą za pierwszym razem, to wyjdą za drugim, albo za kolejnym. A czasami po prostu nie wyjdą ;p. Za twarde przeszkadzają, za miękkie się rozwalają w sosie co psuje efekt i smak. Widelec musi wchodzić bez oporu, ale nie jak w obiadowego ziemniaka. Mają być zwarte, jędrne. Jak zrobisz, to sama zobaczysz o co chodzi wink. W takim przepisie trudno podać dokładnie, bo burak gotuje się inaczej w zależności od odmiany, rozmiaru, sposobu gotowania/pieczenia, tego czy jest świeży, czy kopcowany.

Jak gotujesz ziemniaki na obiad to po dziabnięciu widelcem wiesz, że już. Po ugotowaniu odpowiedniej ilości buraków też będziesz wiedzieć wink.

PS. "Te" buraczki można posypać dużą ilość natki pietruszki, ładnie się komponuje i obłędnie podkreśla kolor.
                            • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 03:51
                              No to dziś będą u mnie buraki z czosnkiem! Dzięki Klamkas smile
                            • kura17 Klamkas 24.01.16, 21:23
                              Klamkas, zrobilam ta salatke z burakow i wlasnie zjadlam!
                              genialna jest!!! bede ja robic czesto, to pewne.
                              mysle, ze dobrze uchwycilam "jedrnosc" burakow wink
                              i dodalam prazone nasiona salatkowe i platki migdalow - uwazam, ze swietnie pasuje.
                              dziekuje!
                              • little_fish Re: Klamkas 24.01.16, 22:01
                                ja też dodaję prażone nasiona, czasem orzechy. Czasem trochę ostrego sera pleśniowego. I bardzo lubię buraki z sosem miodowo-musztardowym. Mniam.
                      • madzioreck Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 24.01.16, 02:48
                        kura17 napisała:

> Madzioreck, a co z nich potem robisz? smile
                        > mam faze na buraki, mam buraki w domu, ale nie bardzo wiem, co z nich zrobic (n
                        > ie barszcz, nie humus burakowy - nie smakuje mi)

Prawdę mówiąc akurat z pieczonych buraków nic specjalnego nie robię big_grin Po prostu je szamiemy do obiadu czy kolacji, pokrojone w plastry, albo starte (uwielbiam zestaw tarte buraczki, kasza jaglana z duuużą ilością masłą, jak jeszcze do tego jaki kotlet mielony to już w ogóle wink )
                        Surowe buraki za to kisimy z włoszczyzną i czosnkiem na sok, wymiata i niech się schowają soki z kapusty czy ogórków wink
                        • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 24.01.16, 08:13
                          > Surowe buraki za to kisimy z włoszczyzną i czosnkiem na sok, wymiata i niech się schowają
                          > soki z kapusty czy ogórków wink

??? i jak to tak, bez przepisu???
                          pieknie prosze smile
                          sok do picia, czy barszcz tez robisz na nim?
              • eve-lynn Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:51
                Z godzinę mniej więcej.
            • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:42
              te sa przesliczne!
      • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:40
        > Warzywa z pieca (buraki różnokolorowe marchew por seler brukiew pasternak piecz
        > arki cebula czosnek kalafior ziemniaki) z masłem - pycha...

a znasz ten sos z tahini do pieczonych warzyw? ja uwielbiam!

www.jadlonomia.com/przepisy/pieczone-bataty-z-sosem-tahini/
        bardzo pasuje smile
    • triismegistos Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:40
      Śniadanie: jaglanka z gruszkami i wanilią, obiad: tom kha gai, na kolację jadę do makdonallda tongue_out
      • karme-lowa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:42
        Jajko sadzone z frytkami tongue_out
      • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:04
        triismegistos napisała:

> Śniadanie: jaglanka z gruszkami i wanilią, obiad: tom kha gai, na kolację jadę
        > do makdonallda tongue_out
        >

tom kha gai - zdradzisz nam tajemnicę, co to takiego? wink
        • triismegistos Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:21
          Tajska zupa z kurczaka z mleczkiem kokosowym, jedna moich ulubionych smile
          • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 03:51
            Dziękuję smile
    • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:42
      Rolada z piersi indyka z żurawinami i jabłkami.
      Zupa ziemniaczana.
      Jutro będzie lazania, a na niedzielę planuję żeberka w miodzie.
      • raczek47 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:50
        dziś na obiad:
        jarzynowa zupa krem z groszkiem ptysiowym
        naleśniki z serkiem na drugie

na kolację fasolka po bretońsku wczoraj robiona

jutro będzie schab w mleku z przepisu Gessler w niedzielę golonka w piwku z kiszoną kapustą

jak są mrozy lubię tłuste jedzonko
    • agni71 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:51
      Tagliatelle z brokułami i serem pleśniowym.
    • kardiolog Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:52
      Szwajcarskie serowe fondue (za chwilę u mnie bo dziecko w gości przychodzi). Pikle do tego, najlepsze Gewürzgurken, Buraki czerwone, peperoni i i dla zlamania słodkie pikle z brzoskwin i mandarynek. I landsbrot. Pycha! Teraz pije Hugo i czekam na core.
    • mamaemmy Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:54
      Nic wymyślnego,ale wszystko pyszne smile
      Śniadanie-jajka na miekko,razowy chleb z masłem
      obiad-domowe ruskie pierogi z cebulką
      kolacja bułka z mielonką
    • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:56
      Wyżebrałam od sąsiadki cepeliny (uwielbiam, a nie chce mi się babrać, a ona robi pyszne), zjadłyśmy je z marchewką duszoną z miętą. W pracy zjadłam pęczak z warzywami. A teraz chyba wyciągnę z zamrażarki krem z dyni, bo rozsądek podpowiada, żeby coś zjeść, a nie chce mi się nic robić ;p.
    • kozica111 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 19:58
      Litr soku świeżo wyciskanego ( marchew i pomarańcze), śledź z chlebem bezglutenowym, opiekane ziemniaki z kapusta kwaszoną.
      • chocolate_cake Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:09
        Piłam 4 kawy, jadłam w pracy jabłko i 3 kanapki z chleba razowego z pomidorem i sałatą. Po południu spaghetti z sosem pomidorowym. Wieczorem lampka wina. Chyba niezbyt zdrowo sad
        • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:20
          Wino jest zdrowe big_grin
          • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:40
            > Wino jest zdrowe big_grin

wlasnie sie zainspirowalam Twoja wypowiedzia i nalalam sobie lampke czerwonego wina big_grin
            • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:44
              Na zdrowie wink
            • triismegistos Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:23
              I ja też big_grin
              • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:28
                > I ja też big_grin

no pacz Pani - Klamkas inspiratorka big_grin
                ja nawet do kapusniaku dodalam wina, hehe
                jak w tym polwiedzonku: i like cooking with wine, sometimes i eve add it to my food wink
    • gaga-sie Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:13
      Dziś na obiad: czeskie knedliki z sosem pieczarkowym, lub do wyboru pieczeniowym+pulpeciki, do tego sałatka z buraczków konserwowych.
      • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 23:15
        Knedliki.. O Jezu.. Wagonami bym żarła!
    • aankaa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:18
      śniadanie - kawa + papieros
      obiad - grzanki z serem i pieczarkami
      kolacja - duża porcja tatara z bagietką

jutrzejsze śniadanie - jajka na miękko, buła z twarożkiem, dymka i rzodkiewki do pogryzania
      • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:24
        Zazdroszczę ci tego tatara. Aż się zaśliniłam na samą myśl!
        • karme-lowa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:36
          To sobie zrób tatarasmile.
          • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:00
            Zrobię, na pewno. Jak tylko będę mogła normalnie jeść tongue_out
      • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:43
        Tatar! Zapomniałam o jego istnieniu, dzięki!
        • aankaa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:03
          spróbuj tatara z łososia, wart grzechu...
          • karme-lowa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:09
            No dziękitongue_out. Jutro będę musiała przez Ciebie iść w zaspach i wielkim mrozie po świeżego łososiabig_grin
            • aankaa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:26
              żeby nie brnąć przez zaspy zrób z wędzonego (musisz drobniutko poszarpać)
              a wiosną... w pantofelkach... na targ... big_grin
          • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:51
            Też lubię, ale to jednak nie to samo co wołowy.
            • aankaa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:27
              taki najlepszy z najlepszych jest z koniny
              ale tego pewnie ematka nie przełknie wink
              • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:36
                ja konine bardzo lubie (choc akurat tatara nigdy nie jadlam).
                do dzis pamietam idealny smak poledwicy z koniny kupowany na kleparzu w krakowie... mmm... rozmarzylam sie, ideal!
              • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 23:17
                aankaa napisała:

> taki najlepszy z najlepszych jest z koniny
                > ale tego pewnie ematka nie przełknie wink

Ja przełknę! Bo jest the best!
              • klamkas Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 23:26
                No nie, przyjaciół się nie jada. Konina odpada. Jedzenie koni uważam za barbarzyństwo pokroju jedzenia kotów, czy psów. Noł łej.
    • pade Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:20
      Ja szukam inspiracji na kwestii smakusmile Ostatnio wpisałam hasło cieciorka, potem kurczak w pomidorach i wyszło mi kilka smakowitych przepisów.
      Lidlowskie przepisy też są całkiem fajne. Mam stamtąd kilka na zapiekanki.

Dzisiaj jadłam kanapki na śniadanie, na obiad gołąbki, a na kolację sałatkę śledziowąsmile
      • chocolate_cake Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:24
        Bardzo lubię udka z kurczaka w pomidorach smile
        • pade Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:38
          Mnie ostatnio pociekła ślinka jak zobaczyłam podsmażone filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i mozzarellą owinięte w szynkę parmeńską, mniamsmile
          • chocolate_cake Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:09
            Brzmi super. To jest coś, co by mi na pewno smakowało.
      • rosapulchra-0 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:02
        I jeszcze śledziami szczujesz! suspicious sad
      • claudel6 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 23:17
        kwestia smaku to ostatnio mój ukochany blog smile
    • handzia.kaziukowa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:21
      śniadanie: płatki z mlekiem
      w pracy: banan i kanapka z rukolą, żółtym serem, szynką i pomidorem
      obiad: pstrąg pieczony z ziemniakami i brokułem
      kolacja: płatki jaglane z bananem ale mało mi, chyba jeszcze jajka ugotuję,
      w międzyczasie batonika.
    • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:32
      wlasnie mam ochote na kapusniak, taki z kasza, mam kapuste...
      ktos ma cos sprawdzonego? byloby jutro na obiad smile
    • peonka Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 20:48
      Obiad: alu gobi, czyli curry kalafiorowo-ziemniaczane. Kolacja: bajgiel z jajkiem na twardo i pomidorem.
    • muszyn.ianka Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:15
      śniadanie: kanapka z guacamole i jajkiem na twardo
      II śniadanie: 2 ciastka owsiane (gotowce- dobra kaloria)
      obiad: łosoś pieczony + czarny ryż + sałata
      kolacja: sałatka szpinak + filet z kury + suszone pomidory + czarne oliwki + sos z jogurtu naturalnego i czosnku
      • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:36
        fajne!
        masz jakies przepisy na czarny ryz (oprocz "na sypko")?
        ja lubie, zakupilam mnostwo w aldim, jak byl, ale robie wlasnie albo jak zwykly, albo na sniadanie z mlekiem kokosowym i owocami...
        • muszyn.ianka Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 12:38
          To moje najnowsze kuchenne odkrycie i narazie tylko zwyczajnie na sypko. Ale będę w przyszłości kombinować. Na słodko, tak jak napisałaś, też spróbuję.
          • kura17 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 13:25
            ja zrobilam to z linka ponizej i bardzo mi smakowalo smile

www.mynewroots.org/site/2014/01/coconut-black-rice-breakfast-pudding/

na tym samym blogu sa inne przepisy na czarny/brazowy ryz i tez mi sie podobaja!
    • jusiakr Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:29
      Dzis był dziwny dzien. Rano - bita śmietana ze śmietany kokosowej i kawa.
      Obiad: zupa marchewkowa z curry, a na drugie łosoś pieczony i brukselka
      Kolacja: moze bułki zapiekane z jajkiem plus sałatka.
    • aga_sama Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:33
      Śniadanie jajecznica i kanapka bezglutenowa z szynka, potem domowa granola z jogurtem potem na obiad naleśniki bezglutenowe z warzywami, na kolacje curry z kalafiora z ryżem jasminowym
    • estelka1 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:41
      W tym tygodniu żywieniową patologię uprawiam big_grin Jadłospis z dziś... rano pół litra wody o smaku kawy i kawałek bloku czekoladowego własnej roboty. Cukru w nim ślad, masełka dużo, bo nie chciał się scalić z uwagi na dużą ilość herbatników i rodzynek. W ciągu dnia dwie duże gotowe kanapki i sok marchwiowy. Kolacja to kawał tortu i dwie lampki wytrawnego wina... jak nie umrę, będę do Was pisać
    • angeika89 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:44
      Na śniadanie tylko kawa.
      Na obiad spaghetti bolognese
      Na kolacje kanapka z pomidorem i szczypiorkiem, szklanka soku pomarańczowego.

Jutro na obiad będzie zupa pomidorowa (ze względu na syna, ale też uwielbiam) i dla męża pieczeń.
      • aankaa Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:29
        ty z synem zupinę a mąż pieczeń ? ...
        • angeika89 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 13:23
          Tak.
          Nie jestem mięsożercą, uwielbiam zupy, a synek ma 15 m-cy więc często jada zupki, które gotuję na mięsku drobiowym. Potem je wcina. Mąż woli bardziej treściwie wink
        • peonka Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 23.01.16, 16:23
          Ja też bym wolała zupę niż pieczen smile
    • varna771 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:48
      jem dziennie 1100 kcal.
      sniadanie- bułka grahamka z serem żółtym i pomidorkiem,
      obiad-gzik z chudego sera ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, 2 średnie ziemniaki
      podwieczorek- maliny i jagody wymieszane z jogurtem naturalnym
      kolacja - nie będę jadła
    • kamunyak Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 21:54
      śniadań nie jadam, z powodu notorycznego niedoczasu rano odzwyczailam sie.
      Obiad - klopsiki w sosie paprykowym
      kolacja - zostało troche gulaszu z wczoraj więc akurat na placek węgierski, po dodaniu papryki
    • solejrolia Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:08
      Nic wymyślnego.

Śniadanie- ryż z podduszonym jabłkiem, doprawiony cynamonem, kleks śmietany.
      Obiad- Kurczak duszony curry, ziemniaki, surówka colesław
      Kolacja- kanapki z zółtym serem i salami (pieczywo wieloziarniste, własny wypiek).
      Na deser i jako przekaski dla chętnych pomiędzy posiłkami były dziś- babka jogurtowa (własny wypiek), ciasteczka żurawinowe Noel (własny wypiek) , oraz pomarańcze- dziś zjedliśmy chyba z 2kg, miałam wrażenie, że cały wieczór nic nie robie, tylko obieramwink
    • ira_08 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:30
      Śniadanie: owsianka na mleku z bananami, suszonymi śliwkami i masłem orzechowym
      II śniadanie: sałatka z buraków pieczonych, marchewki pieczonej, fety i pęczaku, jabłko
      Obiad: Ryż basmati z kurakiem i warzywam
      Podwieczorek: Płatki jaglane z kakao
      Kolacja: twarożek z warzywami, kawałek chleba pełnoziarnistego, pomarańcza
      • ira_08 Re: cos bym dodala do jadlospisu: co dzis jadlysc 22.01.16, 22:34
        I pogryzam orzechy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka