inna_nowa_ja 27.01.16, 12:46 Czy Wasze dzieci tez mają bal na koniec podstawówki? Jestem zaskoczona.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cosmetic.wipes Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 12:49 No ponoć ma być jakis tam komers. Ja 30 lat temu tez miałam, ty nie? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 12:50 Na koniec 6 klasy miałaś bal 30 lat temu? Niemożliwe U nas, na szczęście, nie praktykuje się tego zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 12:52 Autorka pisała o końcu podstawówki. Tak, miałam na koniec podstawówki. Wiecej uważnosci w czytaniu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:01 A w temacie "bal szóstoklasisty", nie poczuwam się do nieuważnego czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_nowa_ja Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:08 a ja nie miałam, pierwszy bal to była studniówka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mama_jasia Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 14:46 Ja nie. Kończyłam podstawówkę w połowie lat 80tych. Może była jakaś dyskoteka, ale żadnego balu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_nowa_ja Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:09 bo ja nie miałam, pierwszym balem była studniówka. a jaki jest u Was koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:34 Nie płacimy nic ekstra. Finansowany jest ze składek klasowych i Rady Rodziców. Zabawa jest w szkole, żarełko śmieciowe typu słodkie & słone, kilka godzin skakania i do domu. Dlatego komers, nie bal. Odpowiedz Link Zgłoś
inna_nowa_ja Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:42 no to u nas krzyknęli sobie 3 stówy, sorry ale za 3-4 godziny potańcówki wywalić tyle kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:44 wow a co w menu? trufle z marcepanem? Odpowiedz Link Zgłoś
inna_nowa_ja Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:52 + kawior i dorato, ide jutro na zebranie to się wywiem co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:54 Wow! Studniówka syna trzy tygodnie temu mnie mniej kosztowała. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 15:01 Zaden,u mnie podstawowka trwa 4lata. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 12:50 Tak, u nas też zawsze był bal na koniec podstawówki. Tańczy się poloneza i jest zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:10 zawracanie d&py mysle ze po ukonczeniu podstawowki to sie rodzicom porzadny bal nalezy albo flaszka chociaz Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:30 Nie, w szkole mojej córki nie było balu. Jakoś nikt nie wpadł na taki pomysł. A gdyby wpadł, to chyba też byłabym zaskoczona. Taki pierwszy, "porządny" bal kojarzy mi się bardziej z końcem, a nie początkiem edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:41 Był jak najbardziej, tak samo jak na zakończenie mojej ósmej klasy. Bardziej impreza/komers na sali gimnastycznej niż bal. Imprezę przygotowywały(jak co roku) piąte klasy -muzyka, strojenie sali, trójki klasowe pomagały w przygotowaniu poczęstunku dla dzieci i nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:47 W moim dawnym miejscu pracy nie praktykowano takiego zwyczaju, było huczne zakończenie roku z występami, poczęstunek i tyle. W podstawówce, gazylion lat temu, na zakończenie ósmej klasy była dyskoteka, która tym się różniła od innych dyskotek, że mieliśmy galowe stroje. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 13:49 u nas chyba tez cos bylo, mialam bialą koszule i czarną spodnio-spodniczke do baletek konczac klase osma mielismy juz lat 15 Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 14:00 Ja miałam taką bluzeczkę z krótkim rękawem, wszystkie dziewczyny wtedy takie nosiły: bufiaste rękawki i kilometry koronek czy marszczeń. Fuj ;p Boże, jakie te lata osiemdziesiąte były paskudne.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 15:23 Tak, miały. 80 zł bodajże od osoby, dziewczyny odstawione, chłopcy raczej speszeni. Poza szkołą. Też byłam zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: Bal szóstoklasisty 27.01.16, 16:09 Syn kończy w tym roku sp - mają "specjalną" dyskotekę, która odbędzie się w ramach wyjazdu na wycieczkę wszystkich klas szóstych do Warszawy - dopłacamy z tej okazji 20 zeta (ma być didżej + słodko-słony poczęstunek). Także w latach poprzednich nie było żadnego balu. Ja w latach 80-tych miałam tzw. komers - też przy okazji wycieczki klasowej (pamiętam koszmarną, bufiastą sukienkę, z której byłam niesamowicie dumna i po raz pierwszy pomalowane oczy ) Odpowiedz Link Zgłoś