Dodaj do ulubionych

Sąsiedzi stalkerzy

03.02.16, 08:58
uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/dom-jak-wiezienie,192370.html
Do siebie nie mogę dojść jak służby i zwykli ludzie sa bezradni w obliczu takiego chamstwa, upokarzania i zaszczuwania komuś życia.Temat jest mi bliski bo od 10 lat borykamy sie z taką historią. Choć na pewno nie z takim natężeniem. Schemat jest zawsze taki sam:jedna strona musi być czysta jak łza bo najmniejsza reakcja traktowana byłaby jako powód do oskarżenia z druga nie radzi sobie policja, sąd i wszyscy dookoła.
To uczucie bezradności jest bardzo frustrujące.
Obserwuj wątek
    • karolciab125 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:17
      Widziałam.
      Nie wiem, jak trzeba mieć zryty beret, żeby tak wszystkim wokół życie zatruwać.
      Nudzi się ludziom czy jak ? Do roboty by się wzięli to by nie mieli czasu na głupoty i przesiadywanie w sądach.
      • indeed4 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:31

"- W moją ścianę rzucali m.in. kałem - opowiada nam pani Bożena, która mieszka sama w domu w niewielkiej miejscowości na Podkarpaciu. Usiłując się ratować, wokół domu postawiła dodatkowe ogrodzenie, ale zaraz potem ktoś powiesił na nim rysunek z gwiazdą Dawida.

- Oni podjeżdżają pod mój dom, otwierają szyby, wydzierają się, grożą - wylicza kobieta. Rodzina K nagrywa, fotografuje oraz śledzi panią Bożenę i jej znajomych. Sąsiedzi niszczyli również ogrodzenie wokół jej posesji, wielokrotnie zabrudzali elewację domu, zasypywali śmieciami podwórko.
        "Bo ci poderżnę gardło"

Agresywni sąsiedzi to czynna zawodowo lekarka oraz jej dwoje dorosłych dzieci. "

No to chyba utrzymuje się wyłącznie z prywatnej praktyki, bo nie wyobrażam sobie, żeby w placówce publicznej zatrudniano kogoś takiego. Osobiście prywatnie do takiej psychopatki też bym w życiu nie poszedł.

• aquella Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:40
          czyli mamy niepoczytalną lekarkę, która może prowadzić praktykę ale być skazana za to co wyprawia już nie.
          • indeed4 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:51
            "Obecnie prokuratura dysponuje opinią biegłych przygotowaną po jednorazowym badaniu, że wszyscy mogą stanąć przed sądem i w chwili popełniania przestępstw byli poczytalni. W ubiegłym tygodniu do Prokuratury Rejonowej w Dębicy wpłynął wniosek krewnego o ubezwłasnowolnienie całej rodziny K."

Niezłe (sorry) jaja wink
            • agnes_topesto Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:18
              pamietam, ze kilka lat temu, po programie Uwaga, tez mich mielu ubeswlasnowolnic wszystkich, ale nie zrobili tegoi, poniewaz SĄ W STANIE FUNKCJONOWAC SAMODZIELNIE.
              dziewczyna miala studiowac PRAWO a jej braciszek STOMATOLOGIE.
              matka jest DERMATOLOGIEM.
              stara miala miec jakies znajomosci w sądzie...

pamietam, ze w Uwadze albo w Interwencji sasiedzi ze wsi mowili, ze mlody mial pokazywac goly tylek dzieciom, ktore wracaly ze szkoly.
          • sofia_87 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:09
            Zastanawiam się czy naprawdę ktoś się leczy u tej pani..
        • simply_z Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 20:25
          jak widać praktykuje w przychodni..
          malgorzata-kosciuszko.mylekarze.pl/
    • arim28 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:23
      W wiekszosci panstw przestepcy maja wiecej praw niz zwykly, prawy obywatel sad
    • owczarkini Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 09:32
      Widziałam wczoraj końcówkę i byłam naprawdę w szoku. Mnie też temat pieprzniętego sąsiada w jakimś stopniu dotyczy, ale to co wyprawia ta porąbana mamuśka i jej porąbane dzieci to po prostu koszmar. Nie wyobrażam sobie, jak oni w ogóle żyją, cały czas przecież muszą poświęcać na latanie z komórką i pisanie kolejnych zawiadomień. Natomiast tło powiedziałabym, że jak to w Polsce - policja przyjmuje zawiadomienia, bo musi, sprawy się wloką, lekarze potwierdzają co tam komu wygodnie... Szkoda mi tej nękanej babeczki i mam nadzieję, że teraz coś się zmieni. Lekarz już stwierdził, że jednak są poczytalni, może nawet w końcu ktoś im się dobierze do tyłków za zgłaszanie nieuzasadnionych zawiadomień ;>
      • rosapulchra-0 Re: Sąsiedzi stalkerzy 07.02.16, 09:54
        Zauważyłaś, ile komórek miała ta młoda? Jak przeszkadzała podczas rozmowy?
        A już wypowiedź sędziego uważam za skandaliczną. Tę na samym końcu.
        • mrs.solis Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 15:07
          Jaka wypowiedz? On tam cos burczal pod nosem , a na koniec zapomnial jezyka w gebie. I taki palant jest wiceprezesem sadu!!! Qrwa to jakis zart.
    • morgen_stern Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 11:40
      A widziałyście profile na fejsie córki i syna? Przecież to jacyś psychopaci, autentycznie dumni z siebie. Córka cieszy się, że została "celebrytką".
      • mozambique Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 12:18
        gdzie są ?
        • kolteta Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 12:28
          Na profilu UWAGI pod linkiem do reportażu wypowiada się w komentarzach synalek pani doktor. Nazwisko dosyć znane w Polakom bo kto nie słyszał o Tadeuszu Kościuszce? tongue_out
          • mozambique Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 12:35
            mnie dziwi ze u tej kobiety ktokolwiek sie leczy , i to prywatnie
          • jagienka75 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 13:17
            kolteta napisała:

> Na profilu UWAGI pod linkiem do reportażu wypowiada się w komentarzach synalek
            > pani doktor. Nazwisko dosyć znane w Polakom bo kto nie słyszał o Tadeuszu Kości
            > uszce? tongue_out

a założeniem sprawy sądowej komentującym, nie wygraża? w zeszłym roku to robili, ale na profilu INTERWENCJIbig_grin
            on i jego walnięta siostrzyczka. jednemu chłopakowi nawet pisał, że go znajdzie w Gdańsku i "dojedzie" i do Szwecji wpław nie zdąży zwiać, czy coś takiego.
            później swoje wpisy usunęli. ekipie Interwencji też grozili sprawą sądową , oczywiście.
          • stillgrey Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 23:05
            Dacie namiar na ich fb? W komentarzach nie ma juz ich wypowiedzi, wiec nie ma jak namierzyc. A Tadeusz Kościuszko na fb wyskakuje jedynie z Gdyni wink
            • indeed4 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 23:59
              synalek i córcia

www.facebook.com/andrzej.kosciuszkoo?fref=ts

www.facebook.com/gosiaczekmk?fref=pb&hc_location=profile_browser
              • capa_negra Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 12:45
                ale szambo
      • agnes_topesto Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:21
        bo im chodzi o kase, dlatego robia wszystko, by prowokowac innych ludzi.
        rusz gowno a bedziesz odpowiadac za czlowieka.
        oni chyba raczej nie pracuja, wiec kazdy grosz sie przyda. nie wazne, jakim kosztem.
    • afro.ninja Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 12:14
      Oglądałam. Jestem przerazona nieudolnością polskiego systemu sądowniczego. Widziałyście wypowiedzi tych sędziów? Nie mogłam uwierzyć jak tego słuchałam.
    • mozambique Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 12:18
      na profilu tvn pisza ze po zakonczeniu programu ekipa zostałą na drodze zaatakowana przez tych psycholi
      • jagienka75 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 13:13
        mozambique napisała:

> na profilu tvn pisza ze po zakonczeniu programu ekipa zostałą na drodze zaatako
        > wana przez tych psycholi

ojp...
    • jagienka75 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 13:12
      widziałam.
      w styczniu zeszłego roku u tej babeczki, by program Interwencji i jak widać, nic to nie dało.
      matka to lekarz dermatolog z Tarnowa, dorosłe dzieci córka-studentka prawa i syn-niby student stomatologii.
      na fb mają swoje profile. wystarczy popatrzeć na ich gęby i od razu widać, że to psychole.
      ja padłam, kiedy jedna z sąsiadek tych wariatów została pozwana przez nich na policję za to, gdyż im się ukłoniła 10 razybig_grin
      policja i prokuratura, brak słów. jak widać, prawo służy bandytom i psychopatom wszelakiej maści, nie ich ofiarom.
      cała rodzinka mogłaby zagrać w polskim horrorze pt "droga bez powrotu".
      • mozambique Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 13:50
        ten synalek co ma wdzięczną ksywkę na fejsie ?

o maj gad
        • jagienka75 Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 14:27
          a jaki on ma ryj niewyjściowy.
          wcześniej miał inną fotę w profilu, jeszcze "lepszą"big_grin
    • woman_in_love a gdzie można skomentować ich by mnie pozwali 03.02.16, 13:47
      ja lubię takie klimaty, też chętnie zlecę ich pobicie ze skutkiem poważnym i też mogę mieć papiery na niepoczytalność. Wezwę was na świadków, że to prawda big_grin.
      • mozambique Re: a gdzie można skomentować ich by mnie pozwali 03.02.16, 13:59
        synalek ma profil na fejsie , owa małgorzata tez - poczytaj sobie
    • kamunyak Re: Sąsiedzi stalkerzy 03.02.16, 22:26
      o, q....
      a ja uskarżałam się na sąsiadów, że za bardzo mi tupią po suficie....
      Jak posłuchać tego wtargnięcia na posesję to oni wszyscy zieją nienawiscią. Może szlag ich trafi z tej adrenaliny?
      Rodzinka Adamsów, w doopę jeża....
    • kamunyak Re: Sąsiedzi stalkerzy 04.02.16, 00:43
      zwróćcie uwagę, że na FB nikt z nimi nie gada, oni gadaja wyłącznie ze sobą; upiorny braciszek z upiorną siostrzyczką.
      • kamunyak Re: Sąsiedzi stalkerzy 04.02.16, 00:47
        ooo, już zniknęly linki do FB...
        szybko.
      • wioskowy_glupek Re: Sąsiedzi stalkerzy 04.02.16, 01:03
        Bo to świry, w końcu ktoś ich dojedzie, mordy obije i po sprawie...
        Obejrzałam tylko chwilę bo za bardzo się wkurzyłam...
        • heca7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:51
          Aż dziwne, że nikt tego dotąd nie zrobił.
    • franczii Re: Sąsiedzi stalkerzy 07.02.16, 10:08
      W glowie sie nie miesci. Wypowiedzi strozow prawa sa zenujace. Oni musza miec jakies uklady i znajomosci w tych sadach i policji, nie wierze, ze szaremu obywatelowi cos takiego by uszlo plazem. Ale teraz to juz sie chyba zbyt glosno o nich zrobilo. Moze zwyczajni ludzie solidarnie sobie z nimi jakos poradza i wybija zatruwanie innym zycia.
      • mikk25 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 06:14
        Po dwóch latach znowu to samo, nikt kobiecie nie jest w stanie pomóc.
        Ta córka podobno studiuje prawo na UJ.
        • 1maja1 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 08:19
          Nie poniesli zadnej kary???! Bezradnosc i tepota wymiaru sprawiedliwosci w tym kraju Nie zna granic😳
          • tanebo2.0 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 08:25
            A co mają zrobić? Nie ma paragrafu na chamstwo.
            • tojamarusia Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 08:36
              Ale na groźby karalne, niszczenie mienia i nękanie jak najbardziej jest paragraf
              • tanebo2.0 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 08:43
                Tylko że ich grzywna raczej nie przekona. Przekonałoby ich zamknięcie w pierdlu. A to nie ten paragraf.
                • tojamarusia Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 08:50
                  Za stalking? Jak najbardziej . Tylko potrzebny jest dobry adwokat i sędzia z jajami.
                • heca7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:55
                  W pierdlu też ich nie chcą wink każdemu dadzą się we znaki. Szansa tylko taka, że tam mogą trafić na silniejszego.
    • martaesz Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 09:00
      Chyba mają jakiś gen psychopatyczny, bo aż niemożliwe żeby cała rodzinka była taka z....a.
      Prawdziwi Psychole🤤😨
      • tanebo2.0 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 09:04
        Myślę że on wzajemnie się napędzają.
        • martaesz Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 09:10
          Napewno jest to na zasadzie wspólnego napędzania, ale mimo wszystko coś musi być ku..wa mocno nie tak z ich łbami.
      • juuuu7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 09:34
        Mnie dziwi, ze ta baba jest lekarzem...a dzieci ponoc studiuja. Przeciez na pierwszy rzut oka widac, ze normalni to oni nie sa.
    • 18lipcowa3 Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 11:02
      boze straszne,,,,
    • mapt Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 11:22
      Rodzice znajomych mają świra obok na działce. Wzywali policję, były sprawy w sądzie - nic to nie daje. Facet zrobił sobie sport z czepiania się ich o wszystko i robienie awantur, niszczenia ogrodzenia, wyrywania krzewów które zasadzili na działce od jego strony, itd, sam na nich skargi składa-a oni starsi nie mają siły jeździć do sądu.
    • kkalipso Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 12:13
      Wynajęłabym chatę jakimś bandziorom/patolom niechby się pozabijali....
    • mirka.de Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 19:17
      normalnie az mnie osobiscie boli, to co musi przechodzic ta kobieta uncertain

niestety z wlasnego doswiadczenia wiem, ze paragrafy sobie a zycie sobie

zycze kobiecinie, aby interwencja TV ruszyla jakos te sprawe, w kierunku aby szalency poniesli konsekwencje a ona odzyskala spokoj
    • misoune Re: Sąsiedzi stalkerzy 06.05.18, 20:15
      Obejrzałam materiał w Faktach...
      To jest jakiś szok
      Koszmar kosmos
      • sylwik7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 13:54
        Sprawa nadal nie rozwiązana. Wczoraj znów o tym w programie Polsatu.
        • kolpik124 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:04
          jesteś osobiście związana z tematem? kto normalny przeglądałby wątki sprzed 2 lat, nawet nie wiedząc, że o takiej sprawie była tu dyskusja
          • sylwik7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:18
            Często kwestionujesz poczytalność nieznanych sobie osób? A ty może jesteś związana z tą sprawą, że tak agresywnie wyskakujesz? Obejrzałam kolejny reportaż wczoraj o tej bulwersującej sprawie. Poszukałam w internecie i wyskoczył mi ten wątek. Dzięki czemu nie trzeba osobom nie znającym sprawy tłumaczyć o co chodzi. Tak więc wyhamuj.
            • sylwik7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:22
              Też zastanawiam się, kto chodzi do takiego lekarza. Po tylu informacjach o tej szalonej rodzinie chyba wszyscy wiedzą o sprawie.
            • kolpik124 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:32
              oczywiście, rzuciłeś się przeglądać internet i oczywiście wyskoczyło forum emama big_grin
              • sylwik7 Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 15:27
                Kolpik masz jakiś ewidentny problem ze sobą. Co w tym dziwnego, że mi wyskoczyło. Zresztą tak się składa, że na forum jestem od 2003 r.
    • chicarica Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 14:20
      Powiedzcie mi taką rzecz. Nawet jak ktoś jest wariatem, to ma do swojego działania jakąś motywację. Choćby absurdalną. Jaką motywację podają tacy ludzie? Po prostu tego nie rozumiem.
      • nolus Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 15:22
        Nie wiem jaka maja motywacje - może jakiś psycholog/psychiatra się wypowie czym się mogą kierować chorzy psychicznie.

Te ich okrzyki...Przeraza mnie to. Ludzie się ich boja, ale ich ulubiona/upatrzona ofiara jest własnie ta kobieta. Sąsiadka przez plot,wiadomo ale...Podejrzewam, ze pozwalają sobie na jechanie po bandzie tak mocno, ponieważ ta kobieta jest samotna.

No i jeszcze Podkarpacie jako miejsce akcji - dlaczego mnie to nie dziwi ?!
    • mrs.solis Re: Sąsiedzi stalkerzy 17.12.18, 15:01
      Ja pierdziele, az mi sie rece trzesa a tetno skoczylo do 105 . Tam nie ma innej rady tylko wynajac jakichs bandytow ,zeby dali im nauczke, bo jak widac sady ani policja sobie z tymi psychopatami nie radza. Ciekawa jestem gdzie ta pani leczy ludzi. Ktos powinien potencjalnych pacjentow ostrzec przed taka wariatka.
    • agakarlovp Re: Sąsiedzi stalkerzy 24.01.19, 20:36
      Dzisiaj dnia 24.01.2019 obejrzałam kolejny reportaż o tych świrach.Minęły prawie 3 lata i nic im nie zrobiono,mało tego młodsza Małgorzata została w tym czasie magistrem prawa.Ludzie z Tarnowa zróbcie całkowity bojkot gabinetu pani pożal się Boże doktor dermatolog Małgorzacie K,niech z braku kasy idzie sprzątać ulice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka