Dodaj do ulubionych

Psycholog udostępnił kartę

10.02.16, 10:28
Jestem 4 lata po rozstaniu, ponad 2 lata po rozwodzie, dzieci syn 14 i córka 12. Były mąż dorobił sie już dziecka z dziewczyną do której odszedł, ale nie potrafi zaakceptować faktu, że ja od półtora roku jestem z kimś związana. Oprócz walki w sądzie o obniżenie alimentów, wciąż straszy mnie kuratorem, przetrzepał mi domowy komputer, nasyłał policję, wciąż wyzywa i obrzuca obelgami mnie i mojego faceta. Dzieciakom robi pranie mózgu, sączy jad i oszczerstwa na nasz temat. Z córka chodzimy od roku do psychologa, ma poważne problemy z emocjami. Zaczełam chodzić też z synem, bo on wkracza w taki wiek, że nie wiadomo gdzie te jego emocje raptem wypłyną. Psycholog sugerowała odebranie byłemu mężowy praw rodzicielskich i widzenia pod nadzorem kuratora, bo jak stwierdziła dzieci boja się ojca i sa zastraszane. Ale chciała zacząć od rozmowy z nim i przekazania mu wskazówek co do optymalnego postępowania z dziećmi. Poszedł - i kompletnie ją zmanipulował. Skopiowała mu całą kartę i wszystkie notatki z naszych spotkań - wszystko co opowiadaliśmy o naszym prywatnym życiu i naszych stosunkach rodzinnych trafiło w jego ręce. Idę dziś do niej na rozmowę - ale nie wiem jak rozmawiać, bo straciłam całe zaufanie. Równie dobrze mogę się wywnętrzać bezpośrednio przed byłym mężem sad Ona twierdzi, że skoro on nie ma jeszcze odebranych praw rodzicielskich, to ma pełen wgląd w kartę leczenia dzieci.
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:30
      No i ma w sumie rację, niestety. Skoro ma formalnie władzę taką samą, jak Ty, może mieć wgląd do dokumentacji Waszych dzieci.
    • agata_abbott Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:32
      Szczerze - poszłabym pierwszy i ostatni raz. A później udałabym się do prawnika. Dzieci dziećmi, tu sprawa jest trudniejsza, ale chodziłaś też Ty, a Twój były nie ma prawa do wglądu w Twoją dokumentację.
      • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:34
        Każde spotkanie odbywało się wspólnie - ja i córka. Na kilku był tez mój nowy partner.
      • agata_abbott Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:34
        I jeszcze - psycholog powinna była Cię uprzedzić, że jak mąż przyjdzie, to będzie musiała (jeśli faktycznie musiała) udostępnić mu dokumentację dzieci. Wściekłabym się też za to, że tego nie zrobiła.
        • wuika Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:17
          Powinna? Jeśli pacjentami były tylko dzieci, to oczywiste jest to, że ojciec ma do nich dostęp.
    • kandyzowana3x Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:44
      wydaje mi sie, ze psycholog tutaj jednak zlamala tajemnice zawodowa. Na twoim miejscu nagralabym dzis rozmowe z pania psycholog i udala sie do prawnika.
      • kandyzowana3x Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:05
        a i poprosilabym o kopie dokladnie tych samych dopkumentow, ktore dostal ex
      • edelstein Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:06
        Nie,rodzi ma prawo do wgladu w Karte dzieci kiedy chce
        • triss_merigold6 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:09
          Dzieci. Nie ma prawa w wglądu w dokumentację byłej żony ani jej nowego męża/partnera czy innych osób trzecich.
          • przystanek_tramwajowy Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:14
            A czy nowy pan starej żony ma prawo uczestniczyć w spotkaniach z dziećmi? W końcu to dla nich obca osoba. Nie zmienia tego fakt, że sypia z ich mamusią.
            • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:20
              Mieszka z nami, na co dzień uczestniczy w wychowywaniu dzieci. Nie jest ojcem biologicznym, ale ma kontakt całodobowy i całotygodniowy. Odwozi do szkoły, gotuje obiady, kupuje lizaki i pomaga odrabiać lekcje. Jesteśmy rodziną. Nieformalną, ale jednak rodziną.
          • wuika Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:16
            Pytanie, kto jest pacjentem pani psycholog. Jak wpisane są dzieci, to właśnie kijowo - były mąż ma wgląd do tych kart. To, że w spotkaniach uczestniczyła też matka nie musi mieć wpływu na to, kto jest pacjentem.
          • edelstein Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:21
            Ale pani chodzi do psychologa z dziecmi,a nie dzieci z nia.
    • joszka30 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 10:50
      Gdyby spotkania odbywało wyłącznie dziecko, to ojciec- jako ze nie ma odebranych praw rodzicielskich, ma prawo wglądu w dokumentację. jeśli spotkania były rodzinne- to poważne złamanie tajemnicy zawodowej. Masz prawo napisać skargę na psychologa. Np. do Polskiego Towarzystwa Psychologicznego - o ile psycholog jest jego członkiem, jeśli nie, to przynajmniej skarga do kierownictwa Osrodka
    • lady-z-gaga Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:03
      Twoj były mąż nie jest juz dla Ciebie rodziną, więc została złamana etyka zawodowa, o ile nie prawo.
      Ja bym tego nie darowała.
    • kremka2014 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:05
      Zdecydowanie zlamala tajemnicę zawodową. Mogla udostępnić jedynie informacje dotyczące postępowanie wobec dziecka i diagnoze dziecka. Udostepnila Twoją dokumentację, a to zlamanie Twoich praw. Jestem psychologiem. W życiu bym czegoś takiego nie zrobiła.
    • edelstein Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:07
      Ja bym bardzo chciala poznac relacje drugiej strony
      • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:16
        Drga strona szczerze by Ci powiedziała, że (cytuję z smsów) jestem patologią, utrzymuje z jego alimentów pierwszego lepszego robola, ten robol jest minimalistą gdyz wystarcza mu taka kobieta jak ja, że ja się nie myję, że mam w domu lustro więc nie powinnam sie dziwić że zechciał mnie tylko taki robol i inne podbne miłe stwierdzenia. To jest to co on do mnie pisze, ale tą sama treść przekazuje za każdym razem gdy spotyka się z dziećmi.
        • edelstein Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:22
          Co do pierwszego,swietnie pamietam twoje wymagania odnosnie alimentow.Wakcje,wyjazdy,jazdy konne i inne,które ma pokryc byly maz.
          • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:29
            Koszty utrzymania dzieci pokrywamy wspólnie. Teraz dzieci też były na "feriach w siodle". Na pierwsze jazdy konnej tata prowadzał ich jak mieli już po 2 latka. teraz jeżdżą świetnie, i nie widzę powodu dlaczego maja zrezygnować ze swoich pasji, z powodu odejścia taty. A zresztą, w trakcie rozwodu ex dobrowolnie zgodził się na alimenty w takiej wysokości - sąd jedynie zapisał nasze ustalenia.
            • edelstein Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:33
              Zgodzic sie dobrowolnie,a teraz ci wyrzyguje,chle chle chle. Jawisz sie jako pazerna manipulantka.
        • martishia7 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:35
          Weż się kobieto w garść i załóż mu sprawę o nękanie. Skoro kretyn zostawia ślad na "piśmie" w postaci maili i smsów, to materiał masz wzorcowy. Tylko na spokojnie, bez histerii. Idź po poradę do jakiegoś ośrodka interwencji kryzysowej, centrum praw kobiet. tam są prawnicy, wyjaśnią Ci jak dowody zebrać, jakie działania podjąć. Masz obowiązek się z nim kontaktować w sprawie dzieci. nie masz obowiązku wysłuchiwać jego obelg.
          • przystanek_tramwajowy Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:39
            Tia, a wtedy pan się zbiesi i przestanie finansować starą panią i jej nowego pana w takiej wysokości jak dotychczas. I nowemu panu na lizaki dla dzieci zabraknie. Sytuacja patowa. Jak mieć ciastko i zjeść ciastko. Problem odwieczny i nie do rozwiązania. sad
            • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:46
              Ale na jakiej podstawie twierdzisz, że mój nowy pan korzysta finansowo ze starego pana? I że ja coś korzystam? Nie płacił alimentów przez rok i dałam rade utrzymać siebie i dzieci. Alimenty na dzieci są jego obowiązkiem i nie zamierzam z nich rezygnować.
            • triss_merigold6 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:47
              Ma zasądzone alimenty, musiałby wystąpić o ich obniżenie. W świetle ewentualnej sprawy karnej o nękanie, jego pozew o obniżenie alimentów wyglądałby dość słabo.
              Banalnie łatwo byłoby wykazać, że chęć obniżenia alimentów wynika z zemsty/złości, a nie ze spadku możliwości zarobkowych czy z powodu zmniejszenia się potrzeb dzieci.
              • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:54
                Wystąpił o obniżenie z powodu pojawienia się kolejnego dziecka.
                • triss_merigold6 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:58
                  I sąd obniżył?
                  Ok, pomysł na kolejne obniżenie możesz mu uwalić, gromadząc dowody i zakładając sprawę karną.
                  • jatojagodnik Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 12:03
                    Jesteśmy jeszcze w trakcie. Kolejna rozprawa za tydzień.
            • rosapulchra-0 Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 12:12
              przystanek_tramwajowy napisał:

> Tia, a wtedy pan się zbiesi i przestanie finansować starą panią i jej nowego pa
              > na w takiej wysokości jak dotychczas. I nowemu panu na lizaki dla dzieci zabrak
              > nie. Sytuacja patowa. Jak mieć ciastko i zjeść ciastko. Problem odwieczny i nie
              > do rozwiązania. sad
              >
              Ależ z ciebie podła osoba. Najgorszy gatunek człowieka.
    • aagnes Re: Psycholog udostępnił kartę 10.02.16, 11:22
      Taki mąż to żadna rodzina tylko wrzód na dupie, idz po porządną poradę prawną, żeby pozbawić go praw i bądź mega stanowcza. jak masz kolo siebie rozsądnego faceta to musi ci pomóc, niech tamten człowiek widzi, że nie ma czego u nas szukać. pogonic go. dla dobra przede wszystkim dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka