13.02.16, 17:51
Ścigany Kajetan Poznański ma już adwokata.

Rozumiem każdy ma prawo, tu ewidentnie widać że rodzice synkowi załatwili jednego z najlepszych adwokatów. Ścigany nie sądzę że sam ot tak załatwił i opłacił ...
Załóżmy że tak jest.
Jak na to patrzycie, jak byście zachowały się w podobnych okrutnych okolicznościach jako rodzice mordercy. Ciekawe czy rodziców zamordowanej będzie stać na najlepszego prawnika w stolicy. Niesprawiedliwe to...
Co ten chłopak sobie myślał, tak amatorskiej zbrodni dokonał że aż trudno uwierzyć i znaleźć jakiś motyw, i sens w tym wszystkim.
niezalezna.pl/76277-scigany-kajetan-poznanski-ma-juz-adwokata-znany-prawnik-z-warszawy
Obserwuj wątek
    • moni_kaw Re: Morderca 13.02.16, 17:58
      ale z czym masz problem
      no ma adwokata - prawo do obrony jest tak stare jak w ogóle prawo jako takie
      adwokat pracuje za pieniądze, ma obowiązek jak najlepiej reprezentować klienta od którego te pieniądze bierze.....
      ofiara adwokata nie potrzebuje, jako że jej "interesy" reprezentuje prokurator
      zbrodnia naprawdę obrzydliwa, ale nie widzę nic sensacyjnego w tym że sprawca ma adwokata, mama Madzi też miała jak pamiętasz............
      • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 18:02
        A ja uważam, że morderca powinien mieć prawo wyłącznie do obrońcy z urzędu. Żeby nie było, że jak bogaty, to się wywinie, bo dobrego "papugę" weźmie.
        • yoma Re: Morderca 13.02.16, 18:05
          >morderca powinien mieć prawo wyłącznie do obrońcy z urzędu

A skąd wiesz, że morderca?
        • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 18:05
          Tylko widzisz jest mały problem - skąd przed skazaniem przez sąd wiesz że on jest mordercą? Ja go nie bronię. Ja bronię tych którzy zostaną zlinczowani przy okazji.
        • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 18:06
          Zgadzam się.
        • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 18:07
          Kajetan Poznański jest póki co PODEJRZANYM o morderstwo, więc wedle tego co piszesz - prawo do dobrej papugi posiada. smile
          • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 18:17
            Ta jasne ...dlatego się ukrywa.
            Wygląda na takiego co zabił żeby ktoś go zauważył jak ta idiotka co wiersze pisze. Inteligencja wielka wśród młodego pokolenia.
            • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 18:19
              Ale co to ma do rzeczy? Fakty są takie, że wyrok jeszcze nie zapadł, Poznański jest podejrzany o morderstwo. Podejrzany.
            • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 18:19
              To po co proces? Powieśmy go na gałęzi bez procesu. I bez adwokata. Nie wiem w ogóle po co nam takie komplikacje jak sądy. Przecież od razu widać że każdy ryży to złodziej...
              • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 18:31
                i zatrudnijmy kkalipso żeby rozpoznawała winnych skoro potrafi to nie gorzej niż Lombroso. Jak to było? "Zmierzyć, zważyć, zabić"
                • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 18:42
                  Zawsze znajdą się obrońcy jeszcze nieoskarżonych morderców. Za każdym razem to samo choć dowodów bez liku ...
                  • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 18:52
                    dobrze że są dowody, będzie proces będą przedstawione, na końcu będzie wyrok. Chyba że chcesz jednoosobowo zastąpić wszystkie sądy karne
                    • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 18:58
                      Najlepiej, żeby go coś zeżarło w lesie. Będzie i tanio, i sprawiedliwie, i ekologicznie.
                  • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 18:57
                    Umiesz czytać ze zrozumieniem? Kto tu broni mordercy?
                  • panterarei Re: Morderca 13.02.16, 21:10
                    miałaś wgląd w akta jak rozumiem..
        • kolter Re: Morderca 13.02.16, 18:27
          przystanek_tramwajowy 13.02.16, 18:02
          A ja uważam, że morderca powinien mieć prawo wyłącznie do obrońcy z urzędu. Żeby nie było, że jak bogaty, to się wywinie, bo dobrego "papugę" weźmie.

jak rozumiem takiemu komuś adwokat z urzędu będzie sie należał po prawomocnym skazaniu tuz przed kasacją w sądzie najwyższym?
          bo o ile mi wiadomo skazanie nieprawomocne nie daje prawa do nazywania go jeszcze mordercą...
          • nangaparbat3 Re: Morderca 13.02.16, 18:38
            Prezydent wyznaczy pełnomocników, ktorzy na podstawie doniesień medialnych będą decydować: papuga z wyboru, z urzędu, albo zgola niedopuszczalna. Przy okazji odsieja osoby do ulaskawienia przed procesem.
            • yoma Re: Morderca 13.02.16, 19:06
              Przestań, bo wykraczesz...
        • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 18:30
          jeszcze się proces nie zaczął a ty już znasz jego wynik? Poza tym adwokat z urzędu oznacza "opłacany z pieniędzy podatników" i przysługuje gdy adwokat być musi (prawo mówi kiedy to jest konieczne) a oskarżony nie ma adwokata z wyboru.
          • next_exit Re: Morderca 13.02.16, 20:02
            Nieprawda, w sprawach karnych tak jak i cywilnych strona zawsze moze zlozyc wniosek o wyznaczenie pełnomocnika z urzędu. Musi wykazać że nie jest w stanie ponieść kosztów pełnomocnika z urzędu. Nie musi byc to sprawa w której obronca jest konieczny.
        • rosapulchra-0 Re: Morderca 14.02.16, 03:33
          przystanek_tramwajowy napisał:

> A ja uważam, że morderca powinien mieć prawo wyłącznie do obrońcy z urzędu. Żeb
          > y nie było, że jak bogaty, to się wywinie, bo dobrego "papugę" weźmie.
          >

Morderca? Widzę, że ty już wyrok suspicious
        • tontonik Re: Morderca 15.02.16, 11:24
          Czyli, że morderca nie ma prawa do dobrego obrońcy? A jak adwokat z urzędu trafi się dobry i zaangażowany, to trzeba go zmienić na takiego słabszego, który nie będzie w stanie pomóc oskarżonemu?
          I skąd pomysł, żeby stopniować prawo do obrony w zależności od rodzaju czynu? A złodziej? Ma prawo wziąć sobie adwokata z wyboru, czy też tylko z urzędu? A osoba znęcająca się nad rodziną? Albo ktoś, kto dopuścił się pobicia?
          I dlaczego Państwo ma płacić za adwokata osobie, którą stać na samodzielne opłacenie jego wynagrodzenia? Chcesz finansować adwokatów mordercom? wink
          Uważam, że każdy ma prawo do skorzystania z pomocy z adwokata i może wybrać sobie takiego, na którego go stać i do którego ma zaufanie.
        • antychreza Re: Morderca 15.02.16, 14:18
          Ale wiesz, że z urzędu też mogą wyznaczyć takiego Wolfowicza, Pocieja, Dubois, Ćwiąkalskiego, Kosa albo innego tuza? I co wtedy? Mają wyznaczać jeszcze raz bo za dobry?
      • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 18:05
        Chodzi o to jakiego ADWOKATA. I kto synkowi znalazł, bo nie sądzę że on osobiście.
        Ja swojemu bachorowi nogi z dupy bym powyrywała gdyby coś takiego zrobił. A Ty?
        • moni_kaw Re: Morderca 13.02.16, 18:07
          ja nie mam brata na szczęściesmile
        • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 18:15
          No wiesz, może mamusia ma wyrzuty sumienia, że robiła karierę zamiast wychowywać syna? Mam koleżankę, bardzo znaną sędzię. Och i ach! Tyle, że nigdy nie miała czasu na wychowywanie córek, bo w domu wyłącznie nocowała. Z jedną z córek już w podstawówce były problemy, bo tłukła kolegów i koleżanki. No, ale mamunia robiła wtedy doktorat. Jak kiedyś przypadkowo poszła z córką do lekarza (normalnie robił to jej mąż), to zszokowała lekarkę, bo nie miała pojęcia na co to dziecko dotychczas chorowało.
          • kropkaa Re: Morderca 13.02.16, 18:39
            Oczywiście jak tatunio karierę robi i lekarza dzieci na oczy nie widział, to w porządku. To jasne jak słońce, że mamunie powinny dziećmi się zajmować, a nie karierą; zachciało się babom.
            • kolter Re: Morderca 13.02.16, 18:45
              kropkaa 13.02.16, 18:39
              Oczywiście jak tatunio karierę robi i lekarza dzieci na oczy nie widział, to w porządku. To jasne jak słońce, że mamunie powinny dziećmi się zajmować, a nie karierą; zachciało się babom.

no popatrz małżonka prezydenta kaczyńskiego nie pracował ,wychowywała jedną i popatrz ta wychuchana jedynaczka co 3 miesiące nowy facet big_grin
              • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 18:52
                A niech sobie oboje robią karierę, ale po co im dzieci?
                • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 19:06
                  A ty już wiesz jak u nich w rodzinie było? big_grin
                  • naplaze Re: Morderca 13.02.16, 19:24
                    Ojciec robił biznes, matka karierę prawniczą. Starsza siostra jest architektem, i to dość zdolnym, wyszła na ludzi.
                    • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 19:29
                      Jedne dzieci wyjdą na ludzi nawet, gdy rodzice będą je totalnie olewać. Inne zapłacą za to psychicznym połamaniem. Dzieci tych samych rodziców mogą się diametralnie różnić.
                      • naplaze Re: Morderca 13.02.16, 19:46
                        Też prawda.
                      • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 19:55
                        Przystanku, a skąd pomysł, że ten chłopak był zlewany? Po co te wszystkie domysły?
                        • triss_merigold6 Re: Morderca 13.02.16, 19:58
                          Pewnie dlatego, że to ładnie komponuje się z teorią, która poprawia samopoczucie biedakom: zamożna rodzina, rodzice na stanowsikach = zaniedbane uczuciowo dzieci, pozbawione rodzicielskiego czasu i zainteresowania.
                          Równie dobrze facet mógł zachorować na schizofrenię z silnymi urojeniami lub byc psychopatą.
                          • srebrnarybka Re: Morderca 13.02.16, 22:54
                            100/100. Tego rodzaju odpał raczej nie wygląda na zaniedbanie wychowawcze. Zaniedbanie wychowawcze może spowodować, że dziecko nie skończy szkoły, nie nauczy się pływać, będzie ćpać (chociaż i w najlepszych rodzinach się zdarza). Przecie najbardziej zaniedbywane dziecko wie, że zabójstwo jest zbrodnią. Tu raczej jest kwestia jakiegoś odpału psychicznego, chociaż naturalnie nie musi to oznaczać zniesienia poczytalności.
                          • rosapulchra-0 Re: Morderca 14.02.16, 18:24
                            Sugerujesz, że przystanek jest biedna?
                      • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 20:00
                        jak rodzice za bardzo moderują dzieci i kieruja ich zyciem tez moga z tego wyrosnąc psychopaci. Matki toksyczne np. często sa nadopiekuńcze. Nie ma jakiejś uniersalnej metody na wychowanie człowieka
                        • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 21:13
                          Akurat za psychopatów odpowiadając geny wyborcza.pl/1,75400,14366936,Jak_wychowac_psychopate_.html
                          • kaz_nodzieja Re: Morderca 13.02.16, 22:04
                            He he.
                          • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 09:27
                            geny same za niewiele cech charakteru odpowiadają, chociaz oczywiscie mają duże znaczenie.
                            • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 09:29
                              Odpowiadają za niewiele cech, ale mają duże znaczenie? big_grin
                              • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 20:43
                                nie, geny maja wpływ na wszystkie cechy charakteru ale mniej więcej pół na pół z wpływem środowiska
                                • antyk-acap2.0 Re: Morderca 14.02.16, 21:04
                                  Mają ogromne znaczenie. Charakter to tylko oprogramowanie mózgu. A wiec software nie może przeskoczyć hardware.
                • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 19:14
                  najbardziej obawiałam się że zacznie sie sąd nad matką i rodziną.
                  • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 19:19
                    I znowu zleciały się forumowe "pikające serduszka". Może użalcie się nad rodziną tej zamordowanej dziewczyny?
                    • kolter Re: Morderca 13.02.16, 19:43
                      przystanek_tramwajowy 13.02.16, 19:19
                      I znowu zleciały się forumowe "pikające serduszka". Może użalcie się nad rodziną tej zamordowanej >dziewczyny?

urywając łeb domniemanego zabójcy ?
                      • livia.kalina Re: Morderca 13.02.16, 19:50
                        przystanek_tramwajowy jak na wrażliwą pisarkę przystało zadowoli się kiepskim adwokatem skazanego, przepraszam - oskarżonego wink
                        • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 19:57
                          Co wy z tą pisarką? Rosie się coś pop...doliło (jak zwykle zresztą) i teraz wszyscy za nią będą powtarzać? Może sobie kiedyś zażartowałam na forum, że książkę piszę, ale jedyne, co tak naprawdę w życiu napisałam, to donos do spółdzielni mieszkaniowej na jednego takiego, co śmieci wyrzucał z balkonu.
                          • livia.kalina Re: Morderca 14.02.16, 11:34
                            "Co wy z tą pisarką? Rosie się coś pop...doliło (jak zwykle zresztą) i teraz wszyscy za nią będą powtarzać? Może sobie kiedyś zażartowałam na forum, że książkę piszę, ale jedyne, co tak naprawdę w życiu napisałam, to donos do spółdzielni mieszkaniowej na jednego takiego, co śmieci wyrzucał z balkonu. "
                            Piszę o tym, nie jak o twojej słabości a wręcz przeciwnie, jak o czymś z czego można być, i z pewnie jesteś, dumnym. Przyznaję, zestawiam to z kuriozalnym pomysłem powyżej, żeby przywołać jakaś refleksję ale nie dla złośliwości tylko z wiary, ze cię na to stać. Jeśli jednak sobie nie życzysz, żebym o tym wspominała to obiecuję, ze nigdy więcej o tym nie wspomnę. Naprawdę, nie jest moim celem przychodzenie tu i dręczenie kogokolwiek.
                    • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 19:51
                      jednej i drugiej mi szkoda, ale na rodzinie Poznańskiego wyżywać się będą tacy jak np. Ty
                      • rosapulchra-0 Re: Morderca 14.02.16, 18:54
                        mama303 napisała:

> jednej i drugiej mi szkoda, ale na rodzinie Poznańskiego wyżywać się będą tacy
                        > jak np. Ty

100 /100!
        • kandyzowana3x Re: Morderca 13.02.16, 18:20
          nogi bym powyrywala, a później załatwiła najlepszego adwokata.
      • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 18:26
        niestety tylko tak stara jak oświecenie, wcześniej był proces inkwizycyjny z łączeniem w jednej osobie ról sędziego, obrońcy i prokuratora sad
        Ad rem: nic w tym niezwykłego. Obrona przysługuje każdemu. Ja mogę co najwyżej mieć nadzieję że i prokuratura się przyłoży. A rezultaty oceni sąd po procesie a nie my na forum przed złapaniem ściganego (oby jak najprędzej)
    • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 18:00
      No to teraz dobry adwokat zrobi z niego wariata, mamusia z tatusiem umieszczą go w prywatnym luksusowym domu wariatów a jak sprawa przycichnie, to Kajtuś wyjdzie i znowu komuś łeb utnie. Kto bogatemu synalkowi pani prokurator zabroni?
      • moni_kaw Re: Morderca 13.02.16, 18:06
        ale co postulujesz - zakaz adwokatów dla bogatych? zakaz adwokatów dla dzieci prokuratorów? zakaz w ogóle dobrych adwokatów? sami partacze powinni być?
        można się pokusić o postulat, że zbrodnia zabójstwa powinna być karana bez wzg na stan psychiczny zabójcy - zdrowy czy świr taka sama kara - ofkors wystąpi jakiś odsetek faktycznie chorych psychicznie - ale cóż...
        • kk345 Re: Morderca 14.02.16, 17:26
          Paradoksalnie chorzy psychicznie mogliby na tym zyskać- siedząc w więzieniu wie sie przynajmniej , kiedy sie z niego wyjdzie, natomiast w szpitalu psychiatrycznym można siedzieć bezterminowo, zależąc wyłącznie od decyzji ordynatora...
          • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 14.02.16, 17:43
            Nie bądź śmieszna. W tym wypadku będzie to zależało wyłącznie od kasy rodziców. Zresztą Kajtuś będzie pewnie siedział w jakiejś prywatnej zagranicznej klinice a'la luksusowe spa.
      • rosapulchra-0 Re: Morderca 14.02.16, 18:58

> No to teraz dobry adwokat zrobi z niego wariata, mamusia z tatusiem umieszczą g
        > o w prywatnym luksusowym domu wariatów a jak sprawa przycichnie, to Kajtuś wyjd
        > zie i znowu komuś łeb utnie. Kto bogatemu synalkowi pani prokurator zabroni?
        >

Wróżka od siedmiu boleści..
        W tym świetle nie dziwi mnie zupełnie sens wypowiedzi tris.
      • tatrofanka Re: Morderca 14.02.16, 21:34
        Straszna sensacja z ciebie.
        W moim miasteczku był chłopak z biednej rodziny.
        Narozrabial (rozboje, pobicia) i poszedł siedzieć na 7 lat.
        Wyszedł i zrobił to samo.

Ani bogaty ani adwokata ani matka kariery nie robiła.
        Przeciwnie całe życie w domu.

Czy to tez cie bulwersuje?
      • iwoniaw Re: Morderca 14.02.16, 21:36

> No to teraz dobry adwokat zrobi z niego wariata

Akurat w tym przypadku całkiem prawdopodobne, że nie trzeba z niego "robić" wariata, raczej mało możliwe, że gość jest zdrowy psychicznie. Inna rzecz, że po takiej akcji (o ile to on rzeczywiście) powinien być uznany za skrajnie niebezpiecznego i nie mieć możliwości opuścić zamknięcia - nawet jeśli miałoby to być luksusowe wariatkowo.

Natomiast koncepcja, że oskarżani o wystarczająco - zdaniem kogo, czytelników tabloidów? - bulwersujące zbrodnie nie powinni mieć prawa do obrony, jest po prostu kuriozalna, że tak oględnie to ujmę.
        • kkalipso Re: Morderca 14.02.16, 21:44
          Natomiast koncepcja, że oskarżani o wystarczająco - zdaniem kogo, czytelników t
          abloidów? - bulwersujące zbrodnie nie powinni mieć prawa do obrony, jest po pro
          stu kuriozalna, że tak oględnie to ujmę.

A kto tak twierdzi?
          Oskarżony z najlepszym adwokatem dostanie przykładowo 15 lat a byle zwykły człowiek dożywocie, tu co niektórzy, ja na przykład widzę problem, i niesprawiedliwość.
          • kaz_nodzieja Re: Morderca 15.02.16, 09:34
            Waśniewska dostała 25 lat za zabicie niemowlęcia, panienka z dobrego domu która zabiła i poćwiartowała własną matkę dostała 7 lat.
            • thank_you Re: Morderca 15.02.16, 10:03
              Słowo klucz: okoliczności.
              • kaz_nodzieja Re: Morderca 15.02.16, 10:17
                Wiem i dalej mi wychodzi, że to Katarzyna W. była w dużo gorszej sytuacji niż panienka z dobrego domu.
      • nelamela Re: Morderca 15.02.16, 07:16
        O to to,tez mi się wydaje że tak będzie wyglądał scenariusz.Niestety.
    • kozica111 Re: Morderca 13.02.16, 18:05
      Wg mnie jest to planowany ruch tak by zmusić go do poddania się.Chyba boja się ze zagnany w kąt może dopuścić się jeszcze gorszych czynów waląc na oślep.Straszna historia, zaburzony chłopak.
    • woman_in_love oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwokata 13.02.16, 18:11
      z urzędu.
      Natomiast prawo do "drogiego" i płatnego też powinien mieć, ale:
      1) najpierw część jego majątku powinna być zablokowana przez sąd na poczet odszkodowań dla ofiary i jego rodziny,
      2) dopiero za resztę mógłby wynająć adwokata.

W przypadku pana Poznańskiego depozyt powinien wynosić jakieś 500 000 minimum. Jeśli nie ma tyle, to bogaci rodzice (którzy już płaca za bogatego adwokata) mogą mu zrobić darowiznę, wg takich zasad jak wszystkie darowizny.
      Za resztę mogą wynająć drogiego pana adwokata.
      • yoma Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 13.02.16, 18:23
        Rozwiązania prawne na tym forum robią się coraz weselsze. Woman, napisz to panu Ziobrze, zapewne z radością podchwyci.
        • nangaparbat3 Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 13.02.16, 18:41
          big_grin big_grin big_grin
        • wioskowy_glupek Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 13.02.16, 23:18
          Z czego rżysz skoro mądrze mówi ? Najczęściej jest tak że na najlepszego papugę ich stać ale odszkodowań latami nie wypłacają.
          • rosapulchra-0 Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 14.02.16, 19:09
            wioskowy_glupek napisała:

> Z czego rżysz skoro mądrze mówi ? Najczęściej jest tak że na najlepszego papugę
            > ich stać ale odszkodowań latami nie wypłacają.
            >
            Rżysz? W realnym życiu też tak się odzywasz do ludzi? suspicious
        • rosapulchra-0 Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 14.02.16, 19:01
          big_grin big_grin big_grin
      • ichi51e Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 13.02.16, 20:03
        Ale co jego rodzice winni ze on pewnie wariat?
        • antychreza Re: oskarżony powinien mieć jedynie prawo do adwo 15.02.16, 14:21
          No za adwokata zapłacą, zbrodnia ze ich stać i własnemu dziecku "fundują".
    • kamunyak Re: Morderca 13.02.16, 18:12
      życie nie jest sprawiedliwe i nie ma co udawać, że jest.
      Co wiecej, nigdy nie będzie.
      • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 18:21
        Prawo powinno się zmienić, nie może tak być że mordercy/gwałciciele po miesiącach gwiazdorzenia lądują w więzieniu i żyją sobie jak w sanatorium.
        • yoma Re: Morderca 13.02.16, 18:25
          Co postulujesz? Czapa przed procesem?

Problem w tym, że dokonując linczu sama stajesz się morderczynią, więc zlinczować trzeba z kolei ciebie i tak da capo, aż ludzkość wyginie.
        • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 18:31
          odsiedź za niego wyrok skoro być może będzie miał tak dobrze.
        • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 18:38
          przed prawomocnym skazaniem są co najwyżej oskarżonymi. I przyjmij do wiadomości że (rzadko bo rzadko, ale jednak niestety nie zupełnie wyjątkowo) zdarzało się i zdarza że przed sądami, oskarżeni o wielkie zbrodnie stają niewinni. Czasami są skazywani. Czasami się to stwierdza po iluś latach i płaci odszkodowania. Bywało że zostawali straceni i prawda wychodziła na jaw po ich śmierci. I nie o wszystkich takich sprawach oczywiście wiemy. Więc prawo do obrony jest bardzo podstawowym prawem. Czasem jedynym jakie stoi między człowiekiem i całą machiną państwa. A to że owszem, większość oskarżonych niewinnych nie jest to prawda (i całe szczęście), ale wśród tej mniejszości może być każdy z nas. I chyba nie będziesz kwestionowała prawa żeby się bronić.
          • antyk-acap2.0 Amanda 13.02.16, 19:08
            Czego przykładem może być Amanda Knox
    • aaa-aaa-pl Re: Morderca 13.02.16, 18:29
      Gdzie i kiedy podpisał pełnomocnictwo?
      • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 18:56
        Zaraz do ciebie zadzwoni i cię poinformuje.
    • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 19:02
      Uwielbiam oglądać Zbrodnie które wstrząsnęły światem, ostatnio było o gościu (Belgia) który został wypuszczony z więzienia po kilku latach. Zgwałcił pięć dziewczynek. Po czym z koleżką i żonką porwał zagłodził/więził/gwałcił następne dziewczynki, sześć nie żyje. Dwóm udało się ujść z życiem. Proces trwał lata. One jako już 21 latki wykończone psychicznie dziewczyny on porządnie wypasiony facet bez zera skrupułów....jak widać można sobie mordować, fajny, tani sposób na życie.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/85/45/18/01909d216a.jpg
      • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 19:05
        to pewnie wiesz też że wskutek zaniedbań policji i umoczenia w to b. wysoko postawionych urzędników rząd Belgii upadł po wyjściu sprawy na jaw. U nas by pewnie tłumaczył że oni nie wiedzieli i w ogóle ich tam nie było
        • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 19:12
          Zgadza się...
      • yoma Re: Morderca 13.02.16, 19:05
        Zaryzykuję twierdzenie, że za dużo oglądasz.
        • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 19:20
          Hm. Owszem dlatego też nie mam cienia wątpliwość odnośnie sprawcy jeśli większość dowodów na to wskazuje. Takie na siłę gdybanie że to może nie on a ktoś inny to strata czasu i strasznie krzywdzące dla poszkodowanych (o ile żyją). Te wszystkie kombinacje, kłamstwa w sądach komu niby służą? Taka Madzia nie powinna zapracować żeby zapłacić za swój proces? Tak ku przestrodze dla innych "aktorek"
          • gama2003 Re: Morderca 13.02.16, 19:29
            Madzia była ofiarą owej zbrodni.
            Co do reszty popieram. I w tym przypadku też obawiam się medialnego procesu. Bardzo mi szkoda bliskich zamordowanej, nie probuję sobie nawet wyobrażać ich stanu, słabo mi na samą myśl. A bliscy podejrzanego ? Łatwo im nie będzie, ale do współczucia rodzinie ofiary mi bardziej po drodze. A krok - z zapewnieniem super hiper adwokata już teraz, nie budzi mojej sympatii. Ani trochę.
            • handzia.kaziukowa Re: Morderca 13.02.16, 19:44
              Możliwa jest jeszcze sytuacja, kiedy rodzina ofiary jest jednocześnie rodziną sprawcy.
              Podejrzanemu o zamordowanie własnej matki - prokuratorki z Krakowa, rodzina znalazła jednych z najlepszych adwokatów w mieście.
              Kto nie był w takiej sytuacji ten nie wie, jakby się zachował, jeden odetnie się od własnego dziecka, inny - mimo wszystko - za wszelką cenę będzie starał się je ratować.
              • kaz_nodzieja Re: Morderca 13.02.16, 19:46
                Co jest nie tak z tymi kobietami - prokurator że wychowują bandytów?
                • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 19:49
                  Wychowują? No właśnie należy się zastanowić, czy faktycznie wychowują. Czy też rodzą, a potem podrzucają jak kukułki - niani, prywatnemu żłobkowi, prywatnemu przedszkolu, prywatnej szkole, bo im dziecko przeszkadza w robieniu kariery. I są przekonane, że kasa załatwi za nie kontakty z dzieckiem.
                  • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 19:55
                    jak bardzo trzeba być okrutnym żeby wyżywać się na matce, o której się nic nie wie? Chyba że znasz jakies fakty....
                    • kaz_nodzieja Re: Morderca 13.02.16, 19:57
                      Wie się tyle ile o matce przestępcy - czyli, że wychowanie raczej jej nie wyszło.... Wiele kasjerek i zwykłych spawaczy lepiej wychowuje swoje potomstwo.
                      • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 20:03
                        ale jej winy w tym wszystkim mogło byc niewiele albo i wcale albo tyle co i każda matka popełnia. Nie wszystko da sie przewidzieć, czasem rodzice bywaja bezsilni niezaleznie od zawodu i wykształcenia.
                      • wioskowy_glupek Re: Morderca 13.02.16, 23:21
                        Skąd wiesz że to wychowanie a nie choroba psychiczna ?
                        • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 16:59
                          Może Asperger, wiele się zgadza, inteligentny, dziwak, samotnik.
                          • wioskowy_glupek Re: Morderca 14.02.16, 20:38
                            Może ale to nadal nie wychowanie tongue_out
                  • kaz_nodzieja Re: Morderca 13.02.16, 19:56
                    Trudno powiedzieć, znałem osobiście kolejnego synalka Pani prokurator, jedna z koleżanek z paczki z nim chodził jakiś czas, mentalność gorsza niż nowohuckiego dresa, zresztą ją bił.
                  • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 19:57
                    Ło jesu, bo prokurator to od razu zarabia kokosy. ;-D
                  • naplaze Re: Morderca 13.02.16, 19:59
                    W grę w chodzą też czynniki biologiczne (a może głównie one): psychopatia pozwala wspinać się na szczyty kariery, ale pozwala też dekapitować, niestety.
                • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 19:54
                  wyjątkowo łatwo wychodzi Ci uogólnianie.
                  • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 17:00
                    Uogólniasz.
                    • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 20:46
                      ???????????????????
          • triss_merigold6 Re: Morderca 13.02.16, 19:31
            Z czego? Przecież była bezrobotną dziewuchą, która rzuciła szkołę przed maturą. Jedyne co by mogła to podjąć pracę w zakładzie karnym i mieć część dochodów odciąganą na poczet spłaty kosztów sądowych. Przez 25 lat by nie pokryło nawet połowy kosztów dochodzenia, biegłych, rozpraw etc.
            • triss_merigold6 Re: Morderca 13.02.16, 19:32
              Wróc, matka Madzi, nie Madzia.
              • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 19:48
                Fakt pomyliło mi się ...Katarzyna.

Jak dla mnie powinna harować od rana do nocy. Wszyscy którzy dopuszczają się takich okrutnych przestępstw. Wymyślający niestworzone historie żeby zmylić opinię publiczną mordercy powinni być izolowani.
                • kk345 Re: Morderca 14.02.16, 17:33
                  Ale zatrudnisz ją? Bo w przypadku skazanych nie jest problemem to, ze nie chcą pracować, tylko ze nikt nie chce ich zatrudnić
                  • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 17:44
                    Najlepiej niech zatrudni ją na stanowisko niani do jej dziecka.
    • koronka2012 Re: Morderca 13.02.16, 19:52
      Coś SE chyba naciąga fakty. Czy można NIE być stroną w sprawie (rodzice) - i ustanowić pełnomocnictwo?
      Bo wątpię czy zbiegły szybciutko coś podesłał..?
    • anty_nick Re: Morderca 13.02.16, 19:55
      zawsze sie zastanawiałam. Taki adwokat.Chyba wszyscy wiedzą,że ten Poznański jest winny, a on go będzie bronił? Z czystym sumieniem, będzie bronił kolesia, który popełnił tak okrutną zbrodnię.
      Ja rozumie,że kasa, ale...albo i nie rozumiem.
      • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 20:01
        Proszę:

www.rp.pl/artykul/964829-nawet-katu-nalezy-sie-obrona---rozmowa-z-maciejem-dubois--adwokatem.html#ap-9
        • thank_you Re: Morderca 13.02.16, 20:04
          Albo tutaj:

wyborcza.pl/duzyformat/1,127291,7542099,Sile_sila_odeprzec_wolno.html

To wywiady ze sławami polskiej palestry. Może dadzą wam coś do zrozumienia.
      • triss_merigold6 Re: Morderca 13.02.16, 20:02
        Taki zawód. Każdy ma prawo do obrony, podstawa praw obywatelskich i politycznych.
      • gama2003 Re: Morderca 13.02.16, 20:05
        No ja nie rozumiem. Wstrętna rola.
        No, ale ja lajkonik jestem.
        • mama303 Re: Morderca 13.02.16, 20:15
          dlaczego wstrętna?
          szczyt człowieczeństwa - próbowac bronić mordercę, w końcu to też człowiek, czyjś syn itd.
          • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 13.02.16, 20:22
            Nie zapomnij być taka szlachetna, jak jakiś inny Poznański zabije, zgwałci albo skatuje kogoś z twoich bliskich. Użal się wtedy nad nim i jego rodziną.
            • maadzik3 Re: Morderca 13.02.16, 20:44
              nie chodzi o użalanie, chodzi o dwie podstawowe rzeczy:
              1) każdemu należy się prawo do obrony żeby zminimalizować pomyłki systemu sądowego. I tak będą , ale oby jak najmniej. W prawie karnym to winę trzeba udowodnić, nie niewinność
              2) rozdział ról. W procesach inkwizycyjnych (typ procesu, nie chodzi o świętą inkwizycję) role obrońcy, oskarżenia i sędziego były skumulowane. Natomiast jeżeli chcemy autentycznej analizy materiału dowodowego powinien być ktoś kto analizuje materiał pod kątem dowodów przeciw oskarżonemu i stara się winę wykazać, ktoś kto analizuje materiał tak żeby w tym pierwszym znaleźć luki i ktoś kto to oceni. Wtedy jest największa szansa na prawidłową ocenę dowodów.
              I taki system służy nam wszystkim bo każdy może się znaleźć w złym miejscu i czasie. I jako ofiara przestępstwa i jako oskarżony o jego popełnienie. Pamiętacie "Dwunastu gniewnych ludzi"? Może ten chłopak był winny może nie. Ale była wątpliwość. Poważna.
              Zasada wyrokowania przed procesem albo kumulowania ról procesowych źle się kojarzy. Dziś możesz być "pewna" winy Poznańskiego (i wiele na to wskazuje), ale w swoim czasie ludzie byli "pewni" winy Marchwickiego (z wyjątkiem prowadzącego sprawę prokuratora, wyjątkowo prawego człowieka, który nie wniósł aktu oskarżenia i odszedł z pracy, oskarżał kto inny). Marchwickiego skazano i powieszono. Dziś wiemy że był niewinny. A wiele przeciwko niemu na początku przemawiało. Dlatego ważne żeby ocenić materiał spokojnie, wnikliwie i nie kumulować ról procesowych. Czy tak trudno zrozumieć że to mechanizm systemowy chroniący nas wszystkich? Nie zawsze działa jak powinien, ale jest niezbędny. Po jego wyłączeniu (co w niektórych procesach politycznych robiono, jak wiemy) mamy np. skazanie sanitariuszy za morderstwo Grzegorza Przemyka. Albo (wcześniej) Berezę Kartuską (o której z dumą nasza prasa wtedy pisała, że "wreszcie mamy nasz własny obóz koncentracyjny"). Warto pamiętać, to pewna lekcja pokory (i nie ma to nic wspólnego z usprawiedliwianiem sprawcy tej czy innej zbrodni)
            • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 09:31
              ale po co uderzasz w taki ton, Tobie Poznański zabił kogoś? bo wtedy Twój brak obiektywizmu byłby usprawiedliwiony.
              To oczywiste że osoby bezpośrednio dotknięte ta tragedią /także rodzina mordercy/ nie maja dystansu do sprawy.

• anty_nick Re: Morderca 13.02.16, 22:28
            mama303 napisała:

> dlaczego wstrętna?
            > szczyt człowieczeństwa - próbowac bronić mordercę, w końcu to też człowiek, czy
            > jś syn itd.

hm?oj jak ładnie napisane. Tylko,ze oskarżony zabił człowieka.Też czyjąś córkę czy syna.
            • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 22:38
              To co proponujesz? Bo alternatywą jest tylko lincz. A może wendeta?
            • gama2003 Re: Morderca 13.02.16, 22:40
              Rozumiem, że istnieją takie szczyty człowieczeństwa. Ale ja tam się nie wybieram.
              • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 09:36
                nie każdy potrafi i ma kwalifikacje
            • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 09:35
              jesli zabił to powinien ponieść karę to oczywiste ale dlaczego ma nie mieć adwokata i normalnego cywilizowanego procesu?
              Jestes za linczem czy za karaniem ludzi bez procesu?
      • kita.szek Re: Morderca 13.02.16, 20:34
        ale lekarz też musi leczyć morderców, gwałcicieli i inne szumowiny!
        • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 22:33
          To co innego.
          • antychreza Re: Morderca 15.02.16, 14:28
            Uzasadnij proszę. Gdzie tkwi różnica?
            Możliwość obrony należy się każdemu. Adwokaci mają cały etos, patos i aramis obrony. Sama zostałam radcą żeby nie musieć bronić w sprawach karnych, ale odmowa prawa do obrony jest poza zakresem mojego pojmowania.
    • inguszetia_2006 Re: Morderca 13.02.16, 22:29
      Witam
      Ja bym córce też załatwiła najlepszego adwokata. Nic mi tu nie zgrzyta. Pomogłabym w granicach prawa. Mataczenie, ukrywanie zbiega etc. nie wchodzi w grę. Sprawiedliwości i tak nie będzie, bo nie da się wyrównać takich rachunków.
      Pzdr.
      Ing
      • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 22:36
        Ale możesz mi wytłumaczyć dlaczego? Poważnie pytam.
        Żadna z ematek na to pytanie nie odpowiedziała.
        • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 22:40
          Bo jest ku... człowiekiem. A brak człowieczeństwa oznacza że jest zwierzęciem i stawia ją to na równi z mordercą. To co nas różni od morderców to nasze człowieczeństwo.
          • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 22:45
            Uważasz za oznakę człowieczeństwa wynajęcie najlepszego adwokata w Polsce dla syna "domniemanego" mordercy?
            Dla mnie osobiście to by była pomoc w złapaniu policji a później można by było dyskutować z "winnym" co dalej...
            • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 22:53
              Jeśli tak ma wyglądać dalsza historia na tej planecie czyli linczowanie bogatych rowerzystów w futrach to może lepiej by spotkało nas to co dinozaury. Uważam że miarą człowieczeństwa jest zrobienie mu procesu. A do procesu potrzebny jest prokurator i adwokat. Adwokat nie może ukrywać oskarżonego przypominam.
              • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 23:09
                A kto tu mówi że nie zasługuje na proces. Sama z chęcią się dowiem co nim kierowało. Jednak KAŻDY taki powinien bronić się w miarę możliwość PRAWDĄ a nie zasobnością portfela rodziców i kłamstwami przez wiele lat, aż ludzie zapomną o co tak naprawdę chodzi. Ofiara nie wróci do życia a rodzina cierpi .....
                • yoma Re: Morderca 14.02.16, 09:23
                  Tak, bo najdroższy adwokat to wylęgarnia najfałszywszych dowodów smile
      • 43-latka Re: Morderca 13.02.16, 22:54
        30- letnia kobieta nie żyje, jej rodzice, rodzeństwo, przyjaciele cierpią... ja solidaryzuję się z nimi, a nie z jakimś mordercą i uważam, że on nie zasługuje na to, aby traktować go jak człowieka.
        • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 23:08
          Dla ofiary byłoby najlepiej żeby on miał najlepszego adwokata. Bo nikt nie powie wtedy że skazano go bo miał słabego.
          • wioskowy_glupek Re: Morderca 13.02.16, 23:24
            Kurcze ale tu nie ma wiele do gdybania, tu się nic nie wyklucza...
            Facet wg. prawa jak każdy inny ma prawdo do adwokata - prawda
            Bycie adwokatem takiego ścierwa to coś obrzydliwego - też prawda...

Nie ma co się temu dziwić, tak to działa.
          • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 23:28
            Filozof się znalazł.
            Wiadomo że tu chodzi wyłącznie o najniższą karę i w miarę godne warunki odsiadki. Gdzie tu widzisz sprawiedliwość?
            • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 23:30
              Ano w tym żeby już nigdy nie wyszedł powołując się na błąd obrońcy. By wyrok był ostateczny.
              • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 23:37
                Jeśli popierać go będzie cała rodzinka, adwokat dawać rady to sam po dwóch latach zapomni co zrobił. Będzie BOGIEM.
                • antyk-acap2.0 Re: Morderca 13.02.16, 23:41
                  Ale z tym to trzeba iść do księdza. Bo wpływu na to co myśli nie mamy żadnego. Natomiast myślę że bardziej zrozumie to wtedy gdy nie będzie mógł sam przed sobą zwalać winy na kiepskiego adwokata.
                • kkalipso Re: Morderca 13.02.16, 23:43
                  Miałam dać tytuł wątku (to znaczy skopiować) Ścigany Kajetan Poznański ma już adwokata.
                  Ale sobie pomyślałam jeszcze świr gdzieś tam ma dostęp do internetu i szybko wyszuka, zobaczy jaki świat i ematki miłe dla niego więc zrezygnowałam, coby się nie jarał swoją ponadprzeciętnością. Łajza.
        • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 20:50
          a czy ktos się z morderca solidaryzuje?
      • nangaparbat3 Re: Morderca 14.02.16, 10:18
        > Ja bym córce też załatwiła najlepszego adwokata. Nic mi tu nie zgrzyta. Pomogła
        > bym w granicach prawa. Mataczenie, ukrywanie zbiega etc. nie wchodzi w grę. Spr
        > awiedliwości i tak nie będzie, bo nie da się wyrównać takich rachunków.

Amen.
        Uzasadniać? dziwie się, że ktoś potrzebuje racjonalnych uzasadnien. Pomagam, bo to moje dziecko. Musi ponieść odpowiedzialność, ale ja, matka, pomogę mu przez to przejść.
        Brzydzi mnie ojciec Breivika, ktory wyrzekł sie syna.
    • oqoq74 Re: Morderca 14.02.16, 09:34
      Mam nadzieję, że nigdy nie będzie mi dane sprawdzić się w takiej sytuacji.
      Każdy ma prawo do obrony, do adwokata. Tu rodzina postanowiła pomóc i ja to rozumiem. Dziecko jest dzieckiem do końca życia i nie dziwne, że rodzina pomaga. Wiele było spraw, w których ewidentne dowody zaprowadziły kogoś do więzienia, czy na stryczek, by później okazało się, że ta osoba była niewinna. Było też sporo spraw, gdzie pod naciskiem opinii publicznej, mediów, czy zwierzchników w toku śledztwa dochodziło do wielu nieprawidłowości, byle tylko kogoś skazać.
      Są też przypadki, że faktycznie ktoś jest chory, dokonuje potwornej zbrodni i w takiej sytuacji powinno się też to wziąć pod uwagę.
      Od tego jest adwokat, by pokazywać wątpliwości, podważać dowody itd. A biorąc pod uwagę zawód matki oskarżonego, pewnie nie raz spotkała się ze sprawą, w której mimo początkowych ewidentnych dowodów, sprawa skończyła się inaczej.
      • yoma Re: Morderca 14.02.16, 09:59
        A ja mam propozycję nie do odrzucenia: niech każda mamuśka, która odmawia oskarżonemu prawa do adwokata, zatrudni się jako kat. Jeszcze parę krajów wykonującychh KS na świecie zostało. A potem niech przyjdzie na forum i opowie, jak było.
    • kalina_lin Re: Morderca 14.02.16, 10:06
      Mam nadzieję nigdy czegoś takiego nie doświadczyć. Ale pomogłabym.
    • obrus_w_paski Re: Morderca 14.02.16, 11:42
      Ale co ciebie dziwi
      - każdy na prawo do obrony, nawwr najgorszy zwyrodnialec, podoba nam się to czy nie
      - Kajetan jest jak na razie podejrzany o morderstwo. Skoro podali dane, to pewnie istnieje prawdopodobienstwo ze faktycznie te zbrodnie popełnił, ale pewności nie ma
      - nie bylas w tej sytuacji to nie wiesz. Fakt, ze rodzina załatwiła mu adwokata nie oznacza, ze beda sie dp niego np odzywać i traktować jakby nigdy nic. Moze załatwili adwokata, ale jednocześnie sie całkowicie odetną?
      -nadzieja umiera ostatnia, moze wierzą / chcą wierzyć, ze jest niewinny?

Naprawde tak szybko uznałabys, ze twoje dziecko jest winne, Ot po obejrzeniu wiadomości i porozmawianiu z policja? Naprawde nie miałabyś żadnych watpliwości co do winy twojego dziecka bez nawet spojrzenia mi w twarz? Trudno mo w to uwierzyc
    • aquella Re: Morderca 14.02.16, 15:26
      mnie oburza tylko to że nie ujęty a już adwokata ma, rozumiem że mamunia ma kontakt z synkiem i zapewnia, że może się ujawnić bo go będzie bronić najlepszy adwokat
      • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 14.02.16, 15:30
        Ja się zastanawiam, czy pani prokurator zrezygnuje z pracy po udowodnieniu synowi zbrodni? W końcu jak może oskarżać ludzi ktoś, kto ma w rodzinie mordercę?
        • ichi51e Re: Morderca 14.02.16, 15:36
          A jak lekar ktoremu brat umarl ma czelnosc ludzi leczyc?
        • milka_milka Re: Morderca 14.02.16, 17:16
          Ale rodzic ma odpowiadać za grzechy dzieci? A odwrotnie? Ktoś, kto miał za rodzica jakiegoś psychopatę / zwyrodnialca też ma za niego odpowiadać?
          • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 14.02.16, 17:20
            Prokurator to zawód zaufania publicznego. Ta pani moim zdaniem na zaufanie i prawo oceniania innych nie zasługuje. Może natomiast spokojnie kible myć albo cebulę sprzedawać.
            • milka_milka Re: Morderca 14.02.16, 17:31
              Ale dlaczego ma odpowiadać za grzechy syna?
              • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 17:44
                Albowiem grzech wyszedł z jej żywota.
                • antyk-acap2.0 Re: Morderca 14.02.16, 17:54
                  Czyli najlepiej nie mieć dzieci bo nigdy nie ma gwarancji...
                  • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 18:10
                    Należy ponosić konsekwencję swoich czynów.
            • oqoq74 Re: Morderca 14.02.16, 17:44
              Jeszcze jego nie skazali,a Ty już wiesz, że matka też winna... Poziom paranoi rośnie z każdym postem.
              • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 17:47
                Ktoś go tak wychował. A jak miał zaburzenia (co możliwe) ktoś nie dopilnował jego leczenia. Nie wierzę, że ktoś kto miał w wieku 30 lat opinię dziwaka, w wieku 10 lat miał opinię zwykłego, przeciętnego dziecka. Już nawet na tym forum różne mamuśki dzieciaków upośledzonych na umyśle twierdzą, że to inne normalne dzieci są głupsze od ich dziubdziusiów i ich dziecko im do pięt nie dorasta.
                • antyk-acap2.0 Re: Morderca 14.02.16, 17:55
                  Ale tym samym zdejmujesz z niego odpowiedzialność bo winna jest matka.
                  • kaz_nodzieja Re: Morderca 14.02.16, 18:10
                    Współwinna. Albowiem jej osoba wydała na świat osobę, która pozbawiła życia bez żadnego celu inną osobę. Gdyby używała skutecznej antykoncepcji bądź dokonała aborcji bądź lepiej zajęła się diagnozowaniem i leczeniem syna dziś inna rodzina nie opłakiwałaby córki. Widziałem kiedyś taką reklamę - załamani, płaczący ludzie - podpis "rodzice Stalina", potem - załamani, płaczący rodzice - podpis "rodzice Hitlera", a potem (obrazek opakowania prezerwatyw) " a gdyby użyli prezerwatyw ABC.....".
                    • indeed4 Re: Morderca 15.02.16, 14:49
                      > Gdyby używała skutecznej antykoncepcji bądź dokonała aborcji

Bo jak wiadomo choroby psychiczne można wykryć już w łonie matki! Geniusz od nienawidzącego niepełnosprawnych Korwina brnie w idiotyzmy skrajnej prawicy dalej.
                • mama303 Re: Morderca 14.02.16, 20:55
                  ale przeciez nic nie wiesz, nie wiesz kiedy pojawiły się niebezpieczne symptomy, czy w ogóle sie pojawiły, jeśli coś było na rzeczy to czy podejmowana była terapia czy nie. Nic nie wiesz! Wszyscy znajomi Poznańskiego się obecnie dziwią, że ten człowiek cos takiego mógł zrobić...
        • kk345 Re: Morderca 14.02.16, 17:43
          W końcu jak może oskarżać ludzi ktoś, kto ma w rodzinie mordercę?
          A do którego pokolenia ten zakaz powinien obowiązywać? I do której linii pokrewieństwa?
        • martishia7 Re: Morderca 15.02.16, 14:00
          A obrońcy praw człowieka tak się oburzają przeciwko koreańskiej karze trzech pokoleń...
    • lady-z-gaga Re: Morderca 14.02.16, 15:33
      Adwokat to nic bulwersującego.
      Jestem pewna, że ścigany ma już wynajętych psychiatrów, ktorzy udowodnią, że nie wiedział, co robi. I że będą oni biegłymi w jego procesie.
      • przystanek_tramwajowy Re: Morderca 14.02.16, 15:35
        Ja myślę, że ona ma już pokaźną kartotekę rzekomego leczenia psychiatrycznego. A w ogóle to na pewno okaże się, że jest tak ciężko chory, że nie można go trzymać w areszcie. I musi wyjechać na leczenie za granicę.
    • kkalipso Re: Morderca 14.02.16, 18:16
      Dużo dziś było w mediach o KP.

Jak dla mnie chłopak dokładnie wszystko zaplanował łącznie ze swym zniknięciem. Jako typowy narcyz wierzy w uniknięcie kary. Pewnie gdzieś tam siedzi i szczerzy zęby z ludzkiej głupoty. Podejrzewam że od małego słuchał służbowych rozmów mamy wie że może wymigać się nawet z tak okrutnej zbrodni. Ma swoje pięć minut na które pewnie długo czekał. Nie wierzę że chorował, ewentualnie na tryumfalizm.
    • kalina_lin Re: Morderca 14.02.16, 20:55
      Wręcz przeciwnie. Celne.
      Jej problemy rodzinne nie determinują braku profesjonalizmu w życiu zawodowym. Zwłaszcza, że patrząc na charakter zbrodni, pan może mieć na przykład ciężką schizofrenię.
    • indeed4 Re: Morderca 15.02.16, 14:24
      > Ścigany Kajetan Poznański ma już adwokata.

Wcale się nie dziwię, że rodzina do pojedynku z prokuratorem, który wobec presji opinii publicznej zażąda najsurowszego z możliwych wymiaru kary wystawiła prawniczego bullteriera. Moim zdaniem chłopak ma symptomy zaburzeń psychicznych, więc (o ile go w ogóle kiedyś złapią) błyskawicznie zostanie skierowany na obserwację do psychiatryka i ostatecznie skończy na oddziale dla niebezpiecznych przestępców z odchyłami.
      • mozambique Re: Morderca 15.02.16, 14:27
        a pan co rozjezdzal ludzi na molo w Sopocie to gdzie trafił ?
        • indeed4 Re: Morderca 15.02.16, 14:41

wszystko jest w linku

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1323058,Bez-wyroku-za-szalony-rajd-po-Monciaku-i-molo-Kierowca-byl-niepoczytalny
          • indeed4 Re: Morderca 15.02.16, 14:53
            PS. ktoś wyżej w linku pisał, że "zapobiegliwa mamuśka" ma już gotową dokumentację psychiatryczną - myślę, to co o Poznańskim mówili jego znajomi całkowicie wystarcza do postawienia wstępnej diagnozy.
            • indeed4 Re: Morderca 15.02.16, 15:01
              "Poznański metamorfozę przeszedł po zrobieniu licencjatu. Wtedy schudł i oddalił się od swoich rówieśników. Zaczął zamykać się we własnym świecie. Jedna z koleżanek podejrzanego o brutalne morderstwo mężczyzny wspomina ostatnią rozmowę, którą z nim przeprowadziła. Podobno już wtedy, w 2013 roku Poznański zaczął mówić o siłach nadprzyrodzonych. - Mówił coś o energii z kosmosu czy ze słońca. Było to coś abstrakcyjnego. Byłyśmy mocno zszokowane i chciałyśmy szybko zakończyć tę rozmowę"

Typowe dla schizy, niestety - syn sąsiada w okresach remisji uparcie twierdzi, że odżywia się energią z kosmosu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka