Dodaj do ulubionych

Marzenie...

24.02.16, 22:39
Gdy miałam jakieś 7-8 lat marzyłam o tym, żeby mieć mieszkanie. A w tym mieszkaniu, w każdym pokoju byłyby lody. Otwierałabym drzwi - a za drzwiami truskawkowe. Za innymi drzwiami - waniliowe.

Teraz marzenia mam dorosłe.
Chciałabym popracować w miejscach związanych z przetwórstwem żywności. Np. w wielkich fabrykach jedzenia. Taka praca na taśmie albo przy mieszaniu w garze w jakiejś maszynie. Albo jak w "Ostatecznym wyjściu" Natsuo Kirino - w takiej manufakturze, gdzie przygotowuje się pudełeczko z jedzeniem do kupna - dwa kawałki sushi, trochę tego, trochę owego. (wiem, mogę, ale to słabo płatna praca, no nie przekwalifikuję się).
Lub chciałabym mieć 14 poletek w solą w Chinach. Żeby tak chodzić od poletka do poletka i patrzeć, jak mi się tak sól krystalizuje, przebierać wodę jakimiś grabiami (tak pewnie ze 2 tygodnie dobrowolnie bym wytrzymała).

I chciałabym wziąć udział w jakimiś obozie odchudzającym. Nie dlatego, że muszę coś zrzucić, tylko to takie marzenie - jadę na kilka tygodni i codziennie mnie trenują. Dają odpowiednie jedzenie i od rana do wieczora - skacz, pływaj, cardio, biegi, joga. Czad, co nie?

Macie takie marzenia, które są raczej nie do zrealizowania?

Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Marzenie... 24.02.16, 22:41
      No mam takie
      Chcialabym zagrac w filmie big_grin
    • chocolatemonster Re: Marzenie... 24.02.16, 22:50
      Podobnie jak Dziennik tylko chcialabym dostać Oscara za najlepszą rolę pierwszoplanową i po polsku podziękować Bogu i A.Dudzie wink
      I chciałabym zatańczyć jak prima ballerina.
      A to z lodami - cudowne!
    • kkalipso Re: Marzenie... 24.02.16, 23:20
      Jedno z Twoich marzeń zaliczyłam, fajnie wspominam nawet bardzo fajnie.

Ja marzę o wygranej w lotto żeby mieć tyle pieniędzy żeby uszczęśliwić chorych, cierpiących ludzi i wszystkich bliskich.

Marzę o podróżach.
      Pracy w wydziale zabójstw.

A najbardziej marzę o tym żeby zdrowie mnie i mojej rodzinie dopisywało jak najdłużej.
    • shell.erka Re: Marzenie... 25.02.16, 07:27
      Chciałabym wystąpić na scenie na stadionie Wembley. I żeby tłum krzyczał: go Shelly! Go Shelly!

Tyle, że jak śpiewam to wszyscy uciekają wink
      • kura17 Re: Marzenie... 25.02.16, 07:50
        > I żeby tłum krzyczał: go Shelly! Go Shelly!
        >
        > Tyle, że jak śpiewam to wszyscy uciekają wink

no to bedzie tylko drobna zmiana, beda krzyczec NO shelly! NO shelly! tongue_out
        • shell.erka Re: Marzenie... 25.02.16, 09:45
          Jest to jakaś koncepcja wink
    • kura17 Re: Marzenie... 25.02.16, 07:52
      jak bylam dzieckiem (pulchnym i duzym), to marzylam, zeby byc baltnica...
      potem zmarl tragicznie moj tata i marzylam, zeby wrocil uncertain

do niedawna moje dorosle marzenia koncentrowaly sie na pracy, rok temu sie spelnily smile
      no i marzy mi sie zupelnie inne zycie, tak prawie od poczatku, hehe
    • tereska.z.bombaju Re: Marzenie... 25.02.16, 08:09
      Chciałabym być lekarzem, w szczególności patologiem sądowym
      • 3-mamuska Re: Marzenie... 25.02.16, 09:18
        Moja marzenie to miec własnego konia, dla siebie i córki.
        Niby Mozą je zrealizować, ale mamy jeszcze za małe doświadczenie zeby wziąć taka odpowiedzilnosc na siebie, a nie chciałabym biedakowi zrobic krzywdy albo czegoś nie dopilnować.

I chciałbym pracować z końmi .
        Zawsze chciałam ,skutecznie odstraszyła mnie mamusia, tyle ze on nigdy nie akceptuje czegoś czego sama by nie zrobiła.
    • jolie Re: Marzenie... 25.02.16, 09:26
      Przez wiele lat chciałam być kimś takim jak Agnieszka z "Człowieka z marmuru". Reżyserka, bezkompromisowa, odważna i jeszcze do tego bardzo szczupła, wysoka i długonoga.
    • mallard Jóź to gdzieś pisałem 25.02.16, 09:35
      Chciałbym poprowadzić parowóz
      O!:
      www.youtube.com/watch?v=HRTYNxtbnjI
    • edelstein Re: Marzenie... 25.02.16, 09:38
      Chce miec jak szejk parenascie aut,a te 3najbardziej;
      Lamborghini Huracan,Ferrari California,Dartz Prombron Black shark.
      Oraz zaliczyc wszystkie paddockclubs Formuly 1 z karta VIP.Jeden juz oodhaczylam.Zostalo parenascie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka