Dodaj do ulubionych

Czy brunetka

05.03.16, 20:57
będzie dobrze wyglądała w kolorze khaki?
Czy zastanawiacie się kupując ubranie czy będzie wam dobrze w tym kolorze?
Już miałam zamówić dla siebie kurtkę w tym kolorze, ale zastanawiam się czy będzie mi dobrze w tym kolorze.
W necie piszą, że w kolorze khaki dobrze jest blondynkom i rudym.
Obserwuj wątek
    • livia.kalina Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:02
      IMO khaki jest stworzone dla brunetek.
      wpisałam w google image "khaki dress" i wyskoczyły mi prawie same brunetki:
      www.google.pl/search?hl=en&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=923&q=khaki+dress&oq=khaki+dress&gs_l=img.3..0l10.2363.6248.0.6518.11.8.0.3.3.0.253.958.0j6j1.7.0....0...1ac.1.64.img..1.10.969.nkNkX1Pubes
      • lauren6 Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:07
        >IMO khaki jest stworzone dla brunetek

Też tak uważam
      • miss_fahrenheit Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:11
        Może u mnie ekran przekłamuje kolory, ale widzę same szatynki. Szatynkom faktycznie ślicznie w khaki. Brunetki jakoś mi nie pasują... Chyba, że mają oliwkową cerę.
    • ola_dom Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:05
      Chyba więcej zależy od karnacji niż od samego koloru włosów. Niektóre brunetki wyglądają w khaki super.
    • leann32 Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:14
      Skoro korona drzewa pasuje do pnia, to khaki do brunetki też.
      • onewoman Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:14
        smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:17
      "Czy zastanawiacie się kupując ubranie czy będzie wam dobrze w tym kolorze?"

co to za pytanie??...
    • zottarella Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:21
      onewoman napisała:

> Czy zastanawiacie się kupując ubranie czy będzie wam dobrze w tym kolorze?

Serio ktoś kupuje ciuchy nie zastanawiając się czy będzie mu dobrze w danym kolorze?
      Jestem brunetką, ale z jasną cerą i w khaki wyglądam na ciężko chorą. Przy oliwkowej karnacji powinno być ok.
    • wielceszanownypan Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:22
      onewoman napisała:
      > W necie piszą, że w kolorze khaki dobrze jest blondynkom i rudym.

W necie też piszą, że blondynki są głupie a rude fałszywe.
      Nie wiem czy to ma jakiś związek z kolorem khaki.
    • cosmetic.wipes Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:33
      Jestem brunetką, ale w tym kolorze wyglądam jak dwutygodniowe zwłoki. Moze dlatego, że mam dość jasną karnację.
      • capa_negra Re: Czy brunetka 05.03.16, 22:21
        O to jak i ja.
        Jeszcze tylko gromnica w rękach i komplet.
    • 18lipcowa3 Re: Czy brunetka 05.03.16, 21:48
      Jestem brunetka. Nie nosze khaki.
    • b.i.tumika Re: Czy brunetka 05.03.16, 22:06
      Moja koleżanka (blondynka) przed ślubem włosy sukcesywnie farbowała, aż doszła do odcieni czekolady, bo uważała, że w białej sukni ładniej wyglądają brunetki niż blondynki. Także spotkałam się z dobieraniem stroju do włosów, no może na odwrót.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Czy brunetka 05.03.16, 22:25
      Tak. Np. dlatego nie kupuję czerwonego, bo mam rude włosy i w czerwieni wyglądam źle. Za to polubiłam pomarańczowy.
    • landora Re: Czy brunetka 05.03.16, 22:29
      Zależy od cery.
      Ja mam bardzo ciemne włosy przy bardzo jasnej cerze i w khaki wyglądam jak zombie. Dobrze mi w czystych kolorach, w czerwieni, błękicie.
    • jola-kotka Re: Czy brunetka 05.03.16, 22:41
      Moim zdaniem to jest trudny kolor,fajnie wygląda na opalonej osobie i na pewno lepiej na brunetce niż blondynce. Ale to tez kolor który nie lezy w każdym stylu noszenia się.
    • piepe Re: Czy brunetka 06.03.16, 00:43
      Jesteś brunetką? To bardzo rzadkie w Polsce - jeśli już, to sredni brąz, czyli jak na polskie warunki bardzo ciemne włosy, ale jednak brązowe, a nie prawie czarne. Niemniej wszystko zależy nie tyle od włosów, co od kolorytu skóry, koloru tęczówek. Większość Polek to jesienie lub wiosny, czyli khaki to idealny dla nich kolor. Dla klasycznej brunetki - nie za bardzo.
      Ja mam średnio brązowe włosy, na tle innych Polek są bardzo ciemne, mam czarne brwi, bardzo jasną skórę, ale jednak mimo wszystko jestem jesienią, a nie zimą - do mnie pasuje khaki.
      Najbardziej pomaga w ocenie fakt, czy masz skłonnosć do piegów a nie kolor jakichkolwiek włosów - jesli tak, to albo wiosna, albo jesien, czyli khaki pasuje.
      • jola-kotka Re: Czy brunetka 06.03.16, 01:38
        Jesteś brunetką? To bardzo rzadkie w Polsce - jeśli już, to sredni brąz, czyli jak na polskie warunki bardzo ciemne włosy, ale jednak brązowe, a nie prawie czarne.

Slucham?
        • miss_fahrenheit Re: Czy brunetka 06.03.16, 09:22
          Brunet i brunetki (naturalne) - to dość rzadkie zjawisko w Polsce. Znacznie częściej pojawiają się ciemni szatyni/ciemne szatynki - z brązowymi włosami. Czasem spotyka się, że ktoś (nieprawidłowo) określa brązowowłosą osobę jako bruneta/-tkę.
    • mikams75 Re: Czy brunetka 06.03.16, 01:29
      Mam ciemnobrazowe wlosy i raczej jasna cere i khaki uwielbiam, pasuje mi, ale to zalezy od odcienia skory, ja mam jakies zaczerwienienia czy plamki i np. Kolor czerwony te wady bardzo podkresla, robi mi sie czerwona twarz, a khaki tonuje odcien.
    • paul_ina Re: Czy brunetka 06.03.16, 06:17
      Bladym nie, śniadym tak.
      • nuta15 Re: Czy brunetka 06.03.16, 08:56
        Khaki to mało twarzowy kolor, najlepiej wyglądają w nim blondynki , rude, szatynki o ciepłym odcieniu skóry, oczu i włosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka