06.03.16, 21:40
jak dbać o świeży tatuaż?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: tatuaż 06.03.16, 21:44
      Tak jak powiedzial tatuazystabig_grin
      • kitty4 Re: tatuaż 07.03.16, 20:13
        Chyba tatuator
    • wielceszanownypan Re: tatuaż 06.03.16, 21:45
      mixa31 napisał(a):
      > jak dbać o świeży tatuaż?

Trzymać w lodówce, to się nie zepsuje. No i wtedy nikt go nie będzie musiał oglądać.
    • sanrio Re: tatuaż 06.03.16, 21:45
      tatuażysta nie powiedział?
    • jola-kotka Re: tatuaż 06.03.16, 21:48
      Smarowac mascia albo alantanem plus albo bepanthen nie wiem czy dobrze ta nazwe napisałam,przemywac raczej szarym mydlem co trzy godziny,lepiej nie przykrywac często polecana folia.
      • jola-kotka Re: tatuaż 06.03.16, 21:49
        A i nie wolno przez dluzszy czas wystawiać na promienie słoneczne,solarium. Nawet zagojony tatuaż warto codziennie smarować najlepiej zwykla oliwka nie zmienia wtedy tak szybko koloru nie płowieje.
      • kotradykcja Re: tatuaż 07.03.16, 07:36
        O, nie zauważyłam tego wpisu smile
        Folią trzeba przykrywać jeśli tatuaż jest pod ubraniem. I na pewno przez pierwszy dzień, nawet dwa po zrobieniu, jeśli jest w miejscu odkrytym.
        Jeśli nie będzie przykryty, maść się wytrze, wsiąknie w ubranie, do ran może dostać się zanieczyszczenie (pył, kurz, itp.). Poza tym ze świeżego tatuażu sączy się przez kilkadziesiąt godzin, więc bez folii to wszystko będzie na ubraniu zostawać.
        • jola-kotka Re: tatuaż 07.03.16, 14:24
          No tutaj sa wlasnie podzielone opinie ,zadnego tatuażu nigdy nie miałam przykrytego folia nawet piec minut,pod folia on nie oddycha i to osocze jeszcze dluzej się leje,u mnie nie jest pod ubraniem bo ja tatuaże robie tylko w lato smarując je potem 50 po jednym dniu jest suchy
          • kotradykcja Re: tatuaż 07.03.16, 14:44
            Jasne, że szybciej wysycha "oddychając". Natomiast zaraz po wyjściu z salonu to jest "żywa rana" i, może to moja schiza, ale nie wystawiłabym tego na działanie miejskiego powietrza wink
            Ja swoje miałam zawsze przykrywane -robione w różnych porach roku, najczęściej w takim miejscu, że zakrywane jest ubraniem, więc nie mogło sobie samo schnąć, bo raz, że niszczyłabym ubranie, dwa, ze materiał podrażniałby skórę.
            Mąż też ma tatuaże, też zawsze folia była.
            Standardowo z salonu wychodzimy ofoliowani.
            Czas gojenia jest bardzo indywidualny. Mnie się ciężko goją wszelkie urazy - skaleczenia, przecięcia, itp.
            • jola-kotka Re: tatuaż 07.03.16, 15:40
              Ja mam na ramieniu i udzie wiec spokojnie można bez foli i ubrania na tym miejscu w lato no i ja nie boje się powitrza smile
        • thea19 Re: tatuaż 07.03.16, 19:25
          nic mi sie nie saczylo
          • angeika89 Re: tatuaż 07.03.16, 20:36
            Mnie też nie i niczym nie zakrywałam, tym bardziej folią. Jednak tak też robią...
            Ja tylko nawilżałam antyalergicznym kremem kilka razy dziennie i tyle.
            Szybko się zagoiło.
    • 1matka-polka Re: tatuaż 06.03.16, 22:02
      Nie chlać i nie spidować przez parę dni.
      • jola-kotka Re: tatuaż 06.03.16, 22:15
        Dokladnie, nie wolno alko.
    • kotradykcja Re: tatuaż 07.03.16, 07:30
      maść Bepanthen - nasmarować, przykleić folię spożywczą przezroczystą (przyłożyć ją na tatuaż, dookoła plastrem okleić żeby się trzymało).
      Przemywać szarym mydłem i smarować kilka razy dziennie.
      Nie namaczać.
      Po około tygodniu powinno być ślicznie wygojone.
    • albertynaa Re: tatuaż 07.03.16, 18:56
      Utrzymywać w czystości i natłuszczać.
    • aneta-skarpeta Re: tatuaż 07.03.16, 19:49
      Folia tylko na czas drogi do domu. Potem przemyć delikatnie i natłuszczac. Nie dopuszczać do wysuszeniu. Tatuaż cały czas ma być jak świeżo nabalsamowane ciało. Ale też nie pacnac za grubo. Tatuaż musi oddychać, absolutnie żadnych folii. Przeznaczyć sobie na czas gojenia jakieś bawełniane koszulki jak jest potrzeba i tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka