Dodaj do ulubionych

Najlepsza zabawa

19.03.16, 22:45
Dziś prawie godzinę obserwowałam, jak moj syn wraz z 2 koleżankami wbiega na hałdę piachu...i zjeżdża na brzuchu wink w chwilach odpoczynku biegli do pobliskiej kałuży, skakali chwile i wracali na piach...
Moje uczucia były mieszane, cos pomiędzy "OJP" a zazdrością big_grin

Ps.uprzedzam czepialskie-piach nasz, nikomu szkody nie robili tongue_out
Obserwuj wątek
    • gama2003 Re: Najlepsza zabawa 19.03.16, 22:50
      Jak ja Cię rozumiem wink.
      Właśnie staram się policzyć, kiedy ostatnio tak beztrosko wariowałam wink
    • wielceszanownypan Re: Najlepsza zabawa 19.03.16, 23:47
      mia_siochi napisała:
      > Dziś prawie godzinę obserwowałam, jak moj syn wraz z 2 koleżankami wbiega na ha
      > łdę piachu...i zjeżdża na brzuchu wink w chwilach odpoczynku biegli do pobliskiej
      > kałuży, skakali chwile i wracali na piach...

Chodzisz z dziećmi na budowę zamiast na plac zabaw?
      • ladnyusmiech Re: Najlepsza zabawa 19.03.16, 23:56
        wielceszanownypan napisał:

>
        > Chodzisz z dziećmi na budowę zamiast na plac zabaw?

big_grin
      • mia_siochi Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 00:05
        Tak, niech sie gó...arze życia uczą tongue_out
      • melancho_lia Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 08:16
        My jako dzieci lazilismy w weekendy bawić sie na pobliskich budowach. Zjeżdżanie z haldy piachu do wykopu to super zabawa. Plac zabaw sie schować może. tongue_out
    • angeika89 Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 00:19
      Zawsze powtarzam, że dzieci mają jednak swój świat. Czasem takie dziwne zabawy przychodzą im do głowy, że szok...
      Ja Cię rozumiem, odkąd sama mam dziecko skończyło się życie na spontanie i wariackie zabawy wink
      Śmieję się do męża, że na stare lata sobie odbijemy jak dzieci będą odchowane big_grin
      • zuleyka.z.talgaru Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 08:15
        A właściwie dlaczego? Ja tam ze starszakiem uskuteczniam wariactwo - włącznie z tym, że nas ostatnio upomniał sąsiad, że na trzepaku się nie zwisa głową do dołu, bo sobie można ją (głowę) rozbić XD
        • angeika89 Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 12:05
          Wiesz mój dopiero 17 m-cy ma, więc pewnie i to przede mną wink
    • ichi51e Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 08:06
      Moje tez mialo upatrzona gore piachu plus kaluze ale ostatnio przypadkiem widzialam ze tam sie wszystkie psy odsikuja (i gorzej nie mam tu na mysli zwierzat) I moj entuzjazm oslabl.
      Dorosly juz tak nie przezywa jak dziecko uncertain smutne to w sumie. Chociaz pamietam ze jak pierwszy raz zabralam dziecko nad morze i gonilismy fale to mialam refleksje ze chyba w zyciu sie tak dobrze nie bawilam...
    • morgen_stern Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 08:12
      Z dzieciństwa pamiętam cudowną zabawę u kuzynostwa na wsi (poznańskie łejery): delikwenta owijało się w stary koc i turlało z całkiem sporego pagórka. Co za emocje!
      • ichi51e Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 08:36
        No to z serii zabawa z dziecinstwa:
        Wspinalismy sie na barak na placu zabaw (parterowy) i skakalismy z dachu. Nie wytrzymalabym nerwowo gdybym zobaczyla moje dziecko skaczace nie mowiac o tym ze obecnie sama tez bym sie bala zeskoczyc
        • zuleyka.z.talgaru Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 12:10
          To my tak skakaliśmy z piętra nad chlewikiem wprost w usypaną na dole górę śnieżną XD
          • 1matka-polka Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 21:20
            Skoki z pierwszego piętra (czyli nie parter) na hałdę piasku smile
            • 1matka-polka Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 21:20
              Jak nogi ugrzęzły, to było po ścięgnach...
    • butch_cassidy Re: Najlepsza zabawa 20.03.16, 21:46
      To ja może mniej o zabawie, a więcej o entuzjazmie.
      Idziemy dziś z córką po parkingu, a ona nagle mówi: "Ale dziś piękny dzień!". Ja skonsternowana (wyjątkowo obrzydliwa mżawka, zimno i okolica mało ciekawa): "Hmmm... No tak... A co ci się najbardziej podoba?". Ona: "Powietrze takie miłe". Ja: "Tak, takie rześkie" - to jedyny pozytyw jeśli chodzi o tę aurę, jaki mi przyszedł do głowy wink I myślę sobie, jak to różnie można patrzeć na świat dookoła big_grin
      • peonka Re: Najlepsza zabawa 21.03.16, 00:07
        Fajne smile chyba poprawiła Ci humor?
    • aquella Re: Najlepsza zabawa 21.03.16, 10:51
      ja pamiętam turlanie się z łagodnej góry, po którym to ciuchy były tak wyzielenione trawą, że do wyrzucenia
    • jowita771 Re: Najlepsza zabawa 21.03.16, 11:05
      Ja jeździłam na wieś i tam na skraju lasu było miejsce, skąd wcześniej podbierano piach na budowę i została kilkumetrowa skarpa. Skakanie z tej skarpy to była najwspanialsza zabawa, jaką mogliśmy sobie wyobrazić. Kiedyś siedziałam z kuzynem na skraju i nagle cały kawał ziemi się oderwał i zjechaliśmy razem z tym piachem. Uczucie cudowne. Ale nie chciałabym, żeby moje dzieci się tak bawiły, parę lat później w identycznym miejscu chłopca zasypało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka