Dodaj do ulubionych

keratynowe prostowanie włosów

22.04.16, 13:01
Mam parę pytanie do tych, które korzystały:
1. Czy rzeczywiście efekt jest taki fajny, jak na zdjęciach?
2. Jak długo się toto utrzymuje?
3. Czy można taki zabieg spartolić? Chodzi mi o to, czy muszę do jakiegoś och-ach fryzjera się zgłosić, czy wystarczy do jakiegokolwiek?
Obserwuj wątek
    • mamma_2012 Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 13:24
      Córka robiła, efekty ją powalają, niestety proporcjonalnie do kosztów (robiła w różnych miejscach).
      Czy to trwałe, to trudno powiedzieć. Najpierw sama suszarka wystarczy, potem pomaga prostowania, a potem jesteśmy w punkcie wyjścia.
    • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:14
      Korzystam regularnie, czyli co 6 miesięcy wink
      Sama kupuję środki do prostowania Alfaparf a fryzjerka wykonuje prostowanie. Tuż po wyprostowaniu włosy są gładkie. W przypadku kilku pierwszych myć wystarcza naciąganie pod suszarką, ale później prostownica jest niezbędna. Mam włosy pofalowane, mocno puszące się ale po keratynowym prostowaniu zachowują się lepiej niż przy wcześniejszym prostowaniu prostownicą. Spartolić można - wystarczy za długo potraktować włosy prostownicą, ale jak fryzjer sensowny to ogarnie temat smile
      • asmarabis Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:44
        Alfaparf a fryzjerka wykonuje prostowanie. Tu
        > ż po wyprostowaniu włosy są gładkie. W przypadku kilku pierwszych myć wystarcza
        > naciąganie pod suszarką, ale później prostownica jest niezbędna. Mam

Oj, ja wlasnie sie rozgladam gdzie i czy zrobic pierwszy raz. Myslalam ze po takim zabiegu wystarczy umyc wlosy i sie polozyc spac w mokrych a rano bedzie sie wygladac jak po wyjsciu od fryzjera. A tu tak czy siak potrzebne suszenie i modelowanie?
        Eh, a czy sa juz jakies zabiegi ze nic nie trzeba robic a wlosy wygladaja jak u Aniston?
        • tontonik Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 18:42
          też tak myślałam smile
        • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 27.04.16, 14:04
          Nie ma tak dobrze niestety big_grin Pewnie zależy od włosów - moje są moooocno sianowate i przy wilgotnym powietrzu wyglądam jakby piorun we mnie strzelił wink To keratynowe prostowanie pomogło.
    • norge.noreg Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:14
      Robiłam sobie w domu - efekt zaraz po zabiegu jest taki jak na zdjęciach, a potem z kązdym myciem keratyna się wypłukuje. Najważniejsze jedt dla mnie to, ze włosy po zabiegu dużo łatwiej ułożyć i doprowadzić do porządku, nie interesował mnie efekt włosów jak u Azjatek dlatego jestem zadowolona.

Jak długo sie utrzymuje? Zależy od włosów i od pielęgnacji. Niskoporowate wytrzymają dłużej.
      • paszewa Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 21:59
        bo to trzeba specjalny szampon stosować, najlepiej taki dla dzieci
    • sanrio Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:19
      mam włosy sianowate z tendencją do loczków uncertain robiłam keratynę kilka razy, efekt był dobry, na pewno włosy nie były idealnie proste i lśniące, były po prostu mniej sianowate i wcale nie kręcone. Najgorszy dla mnie jest zapach tego produktu, który zawiera tyle formaldehydu, że po prostu oczy wychodzą z orbit. Ja i fryzjerka miałyśmy założone gogle i maski p/pylne kiedy na dworze było +30, w chłodniejsze dni "tylko" łzawiły mi oczy i nie mogłam zbyt głęboko wciągnąć powietrza, bo dusiło mnie. Może to kwestia, że fryzjer nie było och-ach, albo tego, że kilka lat temu to się działo? Może teraz są jakieś nowocześniejsze preparaty?
      Możesz spróbować raz i się osobiście przekonać, efekt u mnie był widoczny około 3 miesiące. Najlepiej dowiedz się, czy środek będzie zawierał formaldehyd, bo jeśli jesteś wrażliwa / alergiczka to będzie ciężko.
      • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:25
        Mój formaldehydu nie ma, ale w trakcie prostowania robi się w salonie siwo od dymu... wink
        • sanrio Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 14:50
          ło matko, tak pali włosy czy co?
          • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 27.04.16, 14:07
            Chyba sam kosmetyk na włosach tak reaguje. Włosy nie są przypalone wink
        • milka_milka Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 17:18
          Nie ma preparatu bez formaldehydu. Jeśli w preparacie jest 0,2% formaldehydu, to wg. norm UE go nie ma. Ale jest.
          • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 27.04.16, 14:08
            A tego nie wiem - ja nie chemik wink Preparat można w googla wrzucić i sprawdzić wink
    • 18lipcowa3 Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 17:09
      Fajne, bardzo fajne dla osob ktorym włosy sie puszą albo kręca.
      Ja miałam, trzymało się 8 miesiecy.
      Efekt idealnie wyprostowanych wlosow.
    • czar_bajry Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 18:50
      Moja córka ma już od ok miesiąca, oglądam ją tylko na Skypie gdyż mieszka w UK włosy prostowała w domu, przyszła dziewczyna i jej zrobiła. Faktycznie z poskręcanego siana ma proste i wizualnie zdrowe włosy. Jedyne co mnie razi to to że ciągle mam wrażenie iż ma tłuste włosysmile
    • europadasielubic Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 23:03
      Prostowałam u koleżanki jak odwiedzałam rodzinę w Pl, ona robi keratyną cocochoco. Efekt ponad pół roku. Warunkiem utrzymania efektów jest porzucenie szamponów z SSL. Musiałam zakupić całkiem inne szampony i odżywki. Ale dla włosów to lepiej. Po każdym myciu odrobinę przygłaskiwałam prostownicą włosy, ale odrobinę (nie pasmo po paśmie, dosłownie po wierzchu). Przed keratyną miałam raczej włosy puszące się i kręcące.
      • bergamotka77 Re: keratynowe prostowanie włosów 22.04.16, 23:23
        Robilam dwa razy - niby ok, efekt co najmniej pol roku sie utrzymal ale jak dla mnie zbyt wygladzone przy skorze sa potem wlosy, jakby tluste wlasnie - zmniejsza sie ich objetosc wizualnie, normalnie mam duzo wlosow i sa geste a po kreatynie zbyt przylegaly do glowy na poczatku. Aczkolwiek ulatwia ten zabieg zapanowanie nad wlosami, ktore sie pusza, dziwnie skrecaja i wygladaja niechlujnie. Ja zawsze korzystalam z promocji na te usluge w sieci Jean Louis David. Aha, no i wazne - nie mozna zabiegu laczyc z koloryzacja, musza byc dwa tygodnie przerwy co najmniej.
    • crea.tura Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 10:17
      1. efekt świetny, jeśli zostanie to dobrze zrobione i Twoje włosy są w ogólnie dobrej kondycji;
      2. czas utrzymywania zależy od produktu jakiego użyjesz. mi prostowanie kosmetykami encanto daje efekt na ok. 6 miesięcy, przy czym efekt tafli to ok. 2 miesiące;
      3. można taki zabieg spartolić. jeśli zdecydujesz się na encanto mogę Ci na priv napisać jak zabieg powinien modelowo wyglądać i na co zwracać uwagę smile
      • asmarabis Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 10:25
        m efekt tafli to ok. 2 miesi
        > ące;
        > 3. można taki zabieg spartolić. jeśli zdecydujesz się na encanto mogę Ci na pri
        > v napisać jak zabieg powinien modelowo wyglądać i na co zwracać uwagę smile

A nie moglabys napisac tutaj?
        Ja bym chetnie poczytala co i jak, mysle ze inni tez....
      • a-k-k Re: keratynowe prostowanie włosów 27.04.16, 14:09
        To ja też chętnie poczytam smile
        • fibi00 Re: keratynowe prostowanie włosów 26.04.20, 23:21
          Na allegro można kupić zestaw do jednorazową prostowania włosów i zawsze dołączają dosyć dokladną instrukcję jak przeprowadzić ten zabieg w domu (najlepiej skorzystać z pomocy np koleżanki czy siostry). W skrócie:
          1. Myjesz włosy szamponem z zestawu
          2. Na włosy osuszone ręcznikiem (nie wolno trzeć) nakłada się keratynę ok 1-2 cm od głowy
          3. Czekasz 15 min po czym suszysz suszarkach
          4. Prostujesz każde pasmo 6-7 razy
          5. Czekasz 15-30 minut
          6. Myjesz włosy (punkt 1)
          7. Na osuszone włosy nakładasz odżywkę z zestawu i czekasz 15 min.
          8. Splukujesz 50 % odżywki lub można wyczesać gęstym grzebieniem
          9. Suszysz i prostujesz włosy tak jak za pierwszym razem .
          Po kerarynie należy używać szamponu bez silikonów, parabenów itp (ponoć Baby dream z Rossmanna jest ok). Należy włosy suszyć aby keratyna tak szybko się nie wypłukiwała (ciepło pomaga kerarynie wniknąć w głąb włosa). Zabieg bez problemu można przeprowadzić w domu (z pomocą) ale trzeba mieć prostownicę która nagrzewa się do min. 215 st. Zabieg nie nadaje się na włosy mega zniszczone czy spalone. Na zniszczone tak ale nie na takie wręcz popalone.
          • fibi00 Re: keratynowe prostowanie włosów 26.04.20, 23:24
            fibi00 napisała:

> Po kerarynie* należy używać szamponu bez silikonów, parabenów itp (ponoć Baby dr
            > eam z Rossmanna jest ok). Należy włosy suszyć aby keratyna tak szybko się nie w
            > ypłukiwała (ciepło pomaga kerarynie*
            wniknąć w głąb włosa).

*keratynie! Słownik...
    • milka_milka Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 10:39
      Naprawdę w imię gładkich włosów traktujecie się formaldehydem?
      • norge.noreg Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 11:00
        Naprawdę, a co?
        • milka_milka Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 12:05
          Nic. Tylko wydaje mi się cokolwiek dziwne narażanie swojego zdrowia, kontakt z tak toksyczną substancją, wprowadzanie jej do organizmu tylko po to, żeby mieć gładsze włosy. Ale co kto lubi.
          • asmarabis Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 12:31
            Ale z tego co czytalam nie wprowadzasz tego do organizmu ale do wlosow tylko- kilka cm od skory glowy a wlos jest przeciez martwy?
            • milka_milka Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 14:04
              A opary? Wdychasz to przecież. A oczy? Śluzówki?
              • asmarabis Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 14:22
                Pisalam juz ze jeszcze tego nie robilam, wiec nie wiem jak to jest z wdychaniem, ale jakos widze ze jest to popularne wsrod fryzjerow i coraz wiecej zakladow ten zabieg proponuje, ggydy wdychanie bylo tak szkodliwe jak piszesz to przeciez by umierali jak muchy....
      • norge.noreg Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 20:20
        Bez przesady - ludzie palą, piją, wdychają spaliny, myją kibel żrącymi środkami. Codziennie. Nic się nie stanie, jak trzy razy do roku nawdycham się jakiegos świnstwa przy otwartym oknie i w masce na twarzy.
    • edi-85 Re: keratynowe prostowanie włosów 23.04.16, 18:47
      Robiłam keratyną Encato (podobno najsilniejsza) w warunkach domowych, zabieg robiła znajoma która nie jest fryzjerką. Bardzo polecam smile Efekt utrzymał się ok 5 miesięcy, z każdym myciem keratyna trochę się wypłukuje, trzeba używać szamponów i odżywek bez silikonów sls-ów i tym podobnych. Robiłam już dwa razy i na pewno będę robić regularnie smile, naturalne włosy mam falowane i puszące się. W trakcie zabiegu potwornie piecze w oczy i gardło.... jedyny minus jak dla mnie. Po umyciu włosy zostawiam do naturalnego wyschnięcia i mam proste jak po prostownicy
    • zlotarybka_1 Re: keratynowe prostowanie włosów 27.04.16, 14:09
      chyba zalezy od wlosow. Dziewczyny tu pisza, ze efekt u nich byl dlugotrwaly. U mnie moze do 4-5 mycia. potem mialam wlosy gorsze niz przed prostowaniem. Tyle, ze ja mam mocno krecone wlosy, moze dlatego. W kazdym razie nigdy wiecej.
      • myszka.92 Re: keratynowe prostowanie włosów 30.10.16, 23:07
        Keratyna odżywia włosy, nie niszczy. Od zabiegu minęły u mnie 3 miesiące i efekt nadal jest bardzo fajny. Włosy są miękkie, nie potrzebują tyle pielęgnacji co kiedyś, nie puszą się. Robiłam w salonie- fryzjerka użyła keratyny G-Hair z Inoaru. Po zabiegu musisz uważać na skład kosmetyków, jakich używasz- najlepiej unikać tych z zawartością soli, bo sól wypłukuje keratynę. Można też robić to w domu, ale ja mam taki plan dopiero przy kolejnym zabiegu. Za pierwszym razem chciałam podpatrzeć jak fryzjerka to wykonuje.
        • roksanka_3 Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 20:27
          Po tym zabiegu to unikać trzeba ale keratyny właśnie w składzie żeby nie doprowadzić do przeproteinowania co jest bardzo częste po tym zabiegu. I człowiek się dziwi ze wydał tyle kasy a efekt po tygodniu jest tragiczny
      • konsta-is-me Re: keratynowe prostowanie włosów 31.10.16, 08:04
        Też mam mocno krecone i efekt jest WOW.
        Włosy nie są proste jak drut, ale skręt jest mocno rozluźniony i włos jest totalnie bardziej miekki.
        Efekt miękkości utrzymuje się do pół roku (z czasem zanika).
        Według mnie to zabieg typowo dla kręconych włosów, proste nie poczują różnicy.
        Robię sama, bo co jak co, ale prostownica to się umiem posługiwać.
    • roksanka_3 Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 20:24
      Nie jest to prawda że ten zabieg jest dla osób z puszacymi lub kreconymi włosami. Jeśli większość osób które mają takie włosy robi ten zabieg i nie do końca są zadowolone to nie ma się co dziwić. salony fryzjerskie specjalnie tak nazwaly ten zabieg aby troszkę oszukać klientki i przyciągnąć je do salonów. Tak naprawdę nie jest to prostowanie i z prostowaniem nie ma wiele wspólnego. To jest zabieg TYLKO I WYŁĄCZNIE dla osób z włosami zniszczonymi. Jak ktoś się trochę orientuje to wie że keratyna to proteina wypełniająca ubytki w zniszczonych włosach. Efekt chwilowego wyprostowania jest efektem ubocznym. A wlasciwy zabiwg polega na wypelnieniu zniszvzen we wlosie. Jesli wiec zabieg ten wykona osoba ktora ma wlosy kręcone ALE ZDROWE efektu wyprostowania praktycznie nie będzie bo keratyna nie będzie się trzymać na włosach. Jeśli we włosach nie ma ubytków to keratyna nie ma się gdzie zagniezdzic i najzwyczajniej "splynie" z włosów.
      • konsta-is-me Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 20:36
        Przeciez wlosy krecone z reguly sa pouszkadzane, wlasnie dlatego ze sa wysokoporowate.
        Ile jest osób z kręconymi (nie FALOWANYMI) włosami, które są idealnie gładkie i lśniące??
        Praktycznie zero.
        Te z gładkimi mają włosy falowane, co najwyżej z podbitym skrętem.
        To nie to samo co prawdziwe krecone.
        • roksanka_3 Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 21:13
          Nie. Większość włosów kręconych jest zdrowa. Wysokoporowatosc dotyczy niezależnie od kręcenia i przeważnie są to włosy po równo kręcone i proste. Wysokoporowatosc nabywa się głównie przy prostowaniu i nieumiejetnym suszeniu. I moze to dlatego tak Ci się kojarzy z kreconymi. Bo niektóre kobiety te kręcone wlosy prostuje. I niszczy i koło się zamyka.
        • roksanka_3 Re: keratynowe prostowanie włosów 11.11.16, 21:15
          Jeżeli ktoś ma wlosy kręcone i codziennie prostuje to owszem wlosy są zniszczone i taki zabieg jak najbardziej pomaga. Ale jeslu ktoś dba o kręcone wlosy i nagle zapragnie prostych to keratyna niewiele da
      • basiamuszarska.pl Re: keratynowe prostowanie włosów 16.05.20, 21:00
        Witam, pięć lat zawodowo wykonuję keratynowe prostowanie włosów. Od ponad roku, jako pierwsza wprowadziłam do trójmiasta zabieg nanoplastii. Na swoim koncie mam tysiące zabiegów jakie wykonałam.
        keratynowe prostowanie to nazwa niejako umowna, ponieważ keratyna nie prostuje włosów. W składzie preparatów oprócz keratyny występuje wiele innych zbawiennych dla włosa substancji, takie jak ( w dużym skrócie) aminokwasy, oleje, d-pantenol, kwas hialuronowy i wiele wiele innych. Ich zadaniem jest regeneracja włosa. Natomiast za efekt prostowania włosów odpowiadają (również w skrócie) substancje kwasowe, takie jak (już nie używany formaldehyd ), kwasy organiczne, tanina - czyli kwas garbnikowy i wiele innych (od producenta zależy jaki kwas wprowadza). Kwasy te mają za zadanie zareagować na mostki dwusiarczkowe we włosie. natomiast zadaniem prostownicy jest nadać teksturę włosom, czyli właśnie ich wyprost. teoretycznie gdybyśmy za pomocą zakręcili loki tak mocno jak je wyprostowały, włosy byłyby falowane. Opis jest w dużym uproszczeniu, ale z grubsza, takie jest działanie. Im włos jest zdrowszy tym efekt prostych włosów jest lepszy. Włosy wytrawione farbowanie, dekoloryzacją itp oraz spalone są w środku, kolokwialnie mówiąc, puste, dlatego efektu nie ma lub jest bardzo słaby. Dlatego na zniszczone włosy stosuje się BOTOX, który je bardziej regeneruje a mniej prostuje.Więcej informacji na temat poszczególnych zabiegów można znaleźć na mojej stronie . Jeśli ktoś byłby zainteresowany informacjami na temat nanoplstii , to proszę kliknąć w podświetloną nazwę produktu. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka