Dodaj do ulubionych

Do Warszawianek - Morysin

23.04.16, 16:27
Dziewczyny, z okazji pięknej pogody chciałam się jutro wybrać na wycieczkę do Morysina. Podpowiedzcie proszę jak najlepiej tam dojechać komunikacją (z centrum), jak zaplanować trasę na pierwszy raz.

Z góry dzięki za wszystkie rady!
Obserwuj wątek
    • czastka_elementarna Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:29
      Aaaa, i zapomniałam dodać - chciałam też zwiedzić ogrody Wilanowa.
      • asmarabis Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:36
        To nie ogrody tylko chaszcze, myslalam ze sie pod ziemie zapadne jak tam zaprowadzilam znajomych cudozzoemcow. Poza tym mozna bylo wejsc do palacu za darmo, a za te chaszcze oplata byla gdzies 5 pln, rozboj w bialy dzien, nie pojmuje za co ta oplata?
        • ichi51e Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:52
          Jakie chaszcze? Bardzo ladny barokowy ogrod...
          • asmarabis Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 17:01
            Tez tak myslalam, bylam kiedys baaaaardzo dawno temu w Wilanowie, ale ogorow nie zdazylam zwiedzic. Wiec ponownie pojechalam w 2013 - w ogrodzie byl jeden klomb a reszte to dzikie chaszcze, do tej pory sie zapytuje za co to 5 pln wolaja. No chyba ze przez te dwa lata zadbali i juz to wyglada normalnie.
            • riki_i Re: Do Warszawianek - Morysin 24.04.16, 23:30
              Chaszcze? W chaszczach mozna sie bzykac, a tam sie nie da, bo wszedzie cie widac.
              • riki_i Re: Do Warszawianek - Morysin 24.04.16, 23:32
                Oczywiscie chodzilo mi o platny park w Wilanowie, a nie o Morysin po drugiej stronie brudnego stawu ( o ktorym mial byc ten watek)
              • ichi51e Re: Do Warszawianek - Morysin 25.04.16, 10:23
                Tak bo tam sa takie chaszcze w stylu dzikiego ogrodu ktore de facto sa zapuszczone. Ani benefitow chaszczy ani uroku dzikiego ogrodu. Ogrod barokowy jest tak z boku - w sumie czlowiek za te 5zeta spodziewa sie ze calosc ogarna.
    • mamma_2012 Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:38
      Morysin? Może Marysin?
      Możesz jechać w stronę Wesołej, możesz w stronę Anina, możesz pojeździć bez celu.
      Ja bym poprostu jechała przed siebie, w może w stronę Wesołej, bo tam trochę lasu, trochę lasu jest też za Grycanem przy Grzybkach.
      • mamma_2012 Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:40
        Ło, taka ze mnie Warszawianka, że właśnie się dowiedziałam, że Morysin też jest. Oj, wstydwink
      • isa1001 Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:40
        pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Morysin
    • ichi51e Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 16:53
      A kiedy planujecie sie wybrac? Bo ogrodu Natolinskie tez bardzo ladne choc blotne...
      • asmarabis Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 17:02
        Ja tez polecam bardziej natolinskie wink
    • stephanie.plum Re: Do Warszawianek - Morysin 23.04.16, 21:41
      Morysin to jest dziki park i rezerwat przyrody naprzeciwko Wilanowa (po drugiej stronie kanału) i wbrew pozorom nie tak łatwo pogodzić zwiedzanie tych dwóch miejsc, o ile się nie chce przepłynąć kanału wpław (ja raz to zrobiłam!)
      żeby się dostać do Morysina, najlepiej jest pojechać autobusem 163 albo 164 do przystanku Europejska.
      przechodzisz przez most, skręcasz w lewo i potem idziesz wzdłuż kanału drogą proooosto, podziwiasz widok na Wilanów po drugiej stronie wody, docierasz do lasu rezerwatu i leniwie błądzisz, poszukując romantycznych ruin.

polecam zwłaszcza przy pełni księżyca!
      • czastka_elementarna Re: Do Warszawianek - Morysin 24.04.16, 18:16
        Dzięki serdeczne za instrukcje. Z dzisiejszych planów nic mi nie wyszło, więc będzie jak znalazł na następny raz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka