Dodaj do ulubionych

Wena potrzebna.

15.05.16, 20:32

Mój wujek, chrzestny, za dwa tygodnie ma 70 urodziny. Chciała bym zamówić dla niego karafkę ze szklankami do whisky.
Są takie na allegro z okolicznościowym grawerem, no i nie mam pomysłu co tam mogli by mi napisać.
Pomóżcie, proszę, bo mi same banały do głowy przychodzą.
A może to głupi pomysł?
Do tej karafki ze szklankami mam jeszcze dobrą flaszkę.
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 20:40
      Kochanemu (tutaj jak go nazywasz)z okazji 70 urodzin Twoje imie,co tu wiecej trzeba,nic.
      • butch_cassidy Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 21:32
        Wg mnie właśnie prosto i bezpretensjonalnie. Nie wysilałabym się, nie z olewactwa, ale dlatego, że większość wyszukanych formułek autorstwa domorosłych poetów wink brzmi strasznie.
    • zjadaczbigosu Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 20:46
      hiacynta333 napisała:
      > A może to głupi pomysł?

Tak, to głupi pomysł.
      Ale jeśli wujek chrzestny lubi takie głupie prezenty, to zrób mu taki i niech się cieszy big_grin
      • jola-kotka Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 20:49
        Nastepny inteligent na forum.
        • zjadaczbigosu Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 20:54
          jola-kotka napisał(a):
          > Nastepny inteligent na forum

Nie inteligent, ino intelektualista big_grin
          • kosheen4 Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 20:57
            no chyba ty. a nie, czekaj...
            • zjadaczbigosu Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 21:01
              kosheen4 napisała:
              > no chyba ty. a nie, czekaj...

Tak, to ja.
              Ale ty, że co?
      • hiacynta333 Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 21:30
        A oprócz skrytykowania może jakaś konstruktywna rada?
    • angeika89 Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 21:34
      Jeśli Wujek jest abstynentem, lub nie pijącym alkoholikiem to rzeczywiście głupi pomysł wink

Napisz standardową formułkę: Ojcu Chrzestnemu z okazji 70-tych urodzin. Lub Ojcu Chrzestnemu na pamiątkę 70-tych urodzin "Hiacynta" smile
      Możesz napisać: Kochanemu Ojcu Chrzestnemu, lub po prostu Wujkowi X.
      Zależy jak zażyłe macie stosunki i która forma bardziej Ci odpowiada...
    • szarsz Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 21:36
      Jak musi być grawer, to jak najprostszy, bez wytworów domorosłej poetyki. Jeśli nie musi - to poszłabym w dobre jakościowo szkło. Ostatnio w tkmaxx widzidziałam piękne.
      • hiacynta333 Re: Wena potrzebna. 15.05.16, 22:33
        Nie musi być grawer, kupiłam po prostu dobrą whisky i przydało by się coś do tego, wpierw myślałam żeby kupić ładny krawat ze spinkami, ale kto teraz spinki do mankietów nosi.
        Więc karafka ze szklankami wydała mi się dobrym pomysłem, znalazłam na allegro z grawerem, ale nie koniecznie te muszą być.
        Wujek do alkoholu ma stosunek normalny, nie ma pociągu tongue_out
        • angeika89 Re: Wena potrzebna. 16.05.16, 00:47
          <ale kto teraz spinki do mankietów nosi.

Mój mąż nosi rzadko koszule, ale jeśli już ubiera to dobrą gatunkowo ze spinkami właśnie smile
        • butch_cassidy Re: Wena potrzebna. 16.05.16, 07:05
          Skoro ten grawer nie jest konieczny, to ja też bym wybrała coś eleganckiego bez cudowania z napisami.
    • hiacynta333 Re: Wena potrzebna. 16.05.16, 10:27
      Ale iść w tą karafkę, czy szukać czegoś innego?
      Budżet do 200 zł.
      • angeika89 Re: Wena potrzebna. 17.05.16, 00:07
        Ale to zależy od Ciebie i jak zażyłe macie stosunki. Sam pomysł nie jest zły. Dasz skromną dedykację i styka...
        Ja taki prezent dałabym bardziej tacie, czy dziadkowi. Wujkowi możesz kupić: krawat, portfel, koszule, spinki do mankietów (zawsze kiedyś się przydadzą), butelkę wina ze stojakiem, wieczne pióro...
        Wszystko zależy czym się Wujek interesuje, może lubi w garażu majsterkować i jakiś zestaw kluczy, lub ma jakieś hobby?
        Karafka też nie jest zła, ale pomyśl, czy dodawaj dedykację, a jeśli juz to bez wierszyków etc.
      • capa_negra Re: Wena potrzebna. 17.05.16, 00:18
        hiacynta333 napisała:

> Ale iść w tą karafkę, czy szukać czegoś innego?
        > Budżet do 200 zł.

Za tą cenę to Bohemie kupisz
        www.stylowazastawa.pl/?op=producent&crpid=128&cid=6_42&gclid=CK6NsenP38wCFZAW0wodsAgHww

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka