Dodaj do ulubionych

jagermeister

19.05.16, 20:31
Co z nim zrobić, żeby dało się wypić? Dostałam dwupak. Dla mnie na surowo niepijalne. Jedną flaszkę mogę oddać, ale tą otwartą zużyłabym w postaci drinków. Tylko prostych, żebym nie musiała kupować połowy sklepu monopolowego wink.

Jakieś sprawdzone pomysły? Najlepiej niezbyt słodkie...
Obserwuj wątek
    • tedesca1 Re: jagermeister 19.05.16, 20:32
      ze sprite'm i lodem, pycha!!
    • nickbezznaczenia Re: jagermeister 19.05.16, 20:34
      Może coś wybierzesz:

www.drinksmixer.com/cat/2495/
    • koronka2012 Re: jagermeister 19.05.16, 20:36
      A miałam sobie kupić dla zdrowotności tongue_out
      • klamkas Re: jagermeister 19.05.16, 20:38
        No, dla zdrowotności może i być... tak niedobre, że można wyzdrowieć na samą myśl o konieczności picia ;p.
        • quilte Re: jagermeister 19.05.16, 21:08
          A ja uwielbiam big_grin Spróbuj z Red Bullem - nie będzie mniej słodkie, ale za to kultowe i tak paskudne, że możesz pomyśleć, że czysty Jagerek z lodem jest całkiem, całkiem...
          • nowaczek1 Re: jagermeister 20.05.16, 11:35
            Łączenie alkoholu z napojami energetycznymi jest głupotą. Same napoje energetyczne zresztą też.
            • quilte Re: jagermeister 20.05.16, 15:45
              Za to sam alkohol to czysta mądrość i witamina smile
    • erin7 Re: jagermeister 19.05.16, 21:09
      Ja b. Lubięsmile samo, bez dodatków!
    • kura17 Re: jagermeister 19.05.16, 21:15
      ja tego typu wodki pijam tylko zmrozone, niektore sa calkiem smaczne, moze Ci sie spodoba smile
    • shell.erka Re: jagermeister 19.05.16, 21:16
      Jak niepijalne?!
      Pijalne, aż za! Tylko najlepiej w chłodny wieczór, w leśniczówce, do której zabierze cie chirurg, który zamiast pogadać z tobą pójdzie upolować dzika wink

W życiu się tak nie upiłam jak tym likierem, siedząc przy kominku u czekając na polowacza big_grin ale byłam głupia!
    • jola-kotka Re: jagermeister 19.05.16, 22:47
      To dobre jest sprait lub 7up,lod,cytryna.
      • curry1 Re: jagermeister 19.05.16, 22:51
        ew. z tonikiem smile wtedy wychodzi coś na kształt BETONU ( czyli Becherovka+tonik)
    • snakelilith Re: jagermeister 19.05.16, 22:56
      To można pić ze wszystkim. Spróbuj z sokiem pomarańczowym. Albo z colą. Albo mniej słodko z tonic water (do tego cytryna). Albo ze schłodzoną herbatą mate.
      • bi_scotti Re: jagermeister 19.05.16, 23:40
        Podaruj z czuloscia jakiejs/jakiemus 19-20-latkowi. Nie rozumiem zjawiska ale Jagermeister jest od lat najpopularnieszym likierem/drink na mlodziezowych parties (sa nawet stats, ktore to potwierdzaja). Albo jak sie chcesz sama poczuc jak teenager, wypij mimo wszystko z nadzieja, ze z kazdym lykiem bedzie Ci ubywac lat - elixir mlodosci tongue_out Cheers (no pun intended!).
        • snakelilith Re: jagermeister 20.05.16, 00:16
          Zjawisko jest związane z nową kampanią reklamową firmy skierowaną głównie do młodych ludzi. Jagermeister to kumplestwo, luzactwo, party, ognisko w lesie, zwariowani ludzie na imprezie.

Jagermeister kiedyś:
          https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/41/31/6f/41316f6b9e97b2a0daed5be46810d01a.jpg https://ecx.images-amazon.com/images/I/51vgMABlfRL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg

I dzisiaj:
          https://www.fluxfm.de/wp-content/uploads/2015/05/jk-430x244.png https://www.intro.de/images/4/0/3/7/1/jagermeister-festivals-2016-teaser_medium.jpg
          • morgen_stern Re: jagermeister 20.05.16, 09:24
            Nieźle im wyszła ta zmiana wizerunku wink
          • alpepe Re: jagermeister 20.05.16, 09:39
            z tego, co wiem, to była po prostu zmiana właściciela marki, który kupił bankruta za fenigi wink I nagle likierek starych dziadków okazał się kultowy, reklamy telewizyjne mieli zajebiste.
            • bi_scotti Re: jagermeister 20.05.16, 15:23
              alpepe napisała:

> z tego, co wiem, to była po prostu zmiana właściciela marki, który kupił bankru
              > ta za fenigi wink I nagle likierek starych dziadków okazał się kultowy, reklamy t
              > elewizyjne mieli zajebiste.

Ale to nie dotyczy Canadian youth, bo u nas nie ma niemieckich reklam ani w ogole reklam hard alcohol, bardzo rzadko sa rejklamy piwa w TV. Wiec popularnosc musiala sie pojawic innymi drogami, no i to nie jest kwestia "nagle", to jest juz kilku jak nie kilkunastoletnie zjawisko. Podobno z tego sie wyrasta wink Cheers.
              • snakelilith Re: jagermeister 20.05.16, 17:03
                bi_scotti napisała:

> Ale to nie dotyczy Canadian youth, bo u nas nie ma niemieckich reklam ani w ogo
                > le reklam hard alcohol, bardzo rzadko sa rejklamy piwa w TV

Widocznie kanadyjska młodzież jest bardzo proeuropejska i używa internetu w celu poinformowania się o trendach na starym kontynencie. Czyżby Ameryka robiła się powoli out? wink
        • klamkas Re: jagermeister 20.05.16, 09:21
          I to jest najlepsza rada! wink
    • drinkit Re: jagermeister 20.05.16, 00:02
      Zmrozony na lodzie lub z cola
    • agrestka1 Re: jagermeister 20.05.16, 09:28
      dla mnie jest najlepszy do nurkówsmile
      zimne piwo i do środka kieliszek z jagermeistrem cud miód!
      i tak chętnie przyjmęwink
    • alpepe Re: jagermeister 20.05.16, 09:36
      Nigdy nie pijałam solo, zawsze ok. 1/5 Jägermeister, reszta sok pomarańczowy lub grejpfrutowy i kilka kostek lodu, chyba, że alkohol był schłodzony. Szklanka wysoka 0,35 l.
    • edelstein Re: jagermeister 20.05.16, 09:45
      Nie wiem,ja nie jestem w stanie tego picie w zadnej postaci. Na przeczyszczenie za to jest super,tak samo jak ouzo.Po tych dwoch po kieliszku rzygam dalej niz widze.
    • jatojagodnik Re: jagermeister 20.05.16, 10:18
      Uwielbiam. Nie wiem co bardziej Jegermaisera czy Beherowkę smile
    • thank_you Re: jagermeister 20.05.16, 16:08
      Zostaw sobie na akt desperacji. Nie wiem co gorsze - jagermeister czy beherovka.
    • 3-mamuska Re: jagermeister 20.05.16, 16:41
      Do szklanki wlewasz 3 cm redbulla, do kieliszka wlewasz jagermeister, wrzucasz kieliszek do redbulla ,przechylisz i wypijasz razem.
    • pulcino3 Re: jagermeister 20.05.16, 17:28
      Piję w nagłych wypadkach przejedzenia, czy niestrawności i tak wypala wnętrza, że po 1-2 strzałach człowiek czuje się jak nowonarodzony. Ale, żeby sobie drinki z tym robić ... yyyy - fuj.
    • zuleyka.z.talgaru Re: jagermeister 20.05.16, 20:47
      A ja uwielbiam szoty smile tylko mocno zmrożony musi być smile ommm ommmm
    • klubgogo Re: jagermeister 20.05.16, 22:52
      No proszę Cię, to ulubiony trunek mojego męża na imprezy. Piją czyste toto i nie mają kaca na drugi dzień. Jak dla mnie nie do połknięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka