Dodaj do ulubionych

ósme urodziny

03.06.16, 12:55
W niedługim czasie chcę zorganizować córce małą imprezkę urodzinową. Co roku robiłam jedną wspólną imprezę (rodzinną) dla córki i syna,ponieważ syn ma urodziny 4 dni po córce. W tym roku córka chciała zaprosić koleżanki (2-4),więc zrobimy wcześniej. Podpowiedzcie mi proszę jak zorganizować taką imprezkę w bloku,jakie atrakcje? co podać poza tortem i owocami? nigdy nie organizowałam takiego spotkania dla dzieci.
Obserwuj wątek
    • bergamotka77 Re: ósme urodziny 03.06.16, 13:11
      Serio przez 8 lat córka nie zaprosiła nikogo na urodziny? Zadziwiające i okropne mieć wspólne urodziny z bratem i nigdy nie być ta najważniejsza jedyna jubilera. W bloku to nie wiem bo nigdy nie robiłam ale to co na party dla dzieci fajne przekaski, slodycze, chrupki, pizza czy inne tarty, Muminki i domowe ciasta np. Z owocami. Moga być konkursy, zabawy, piniaty, malowanie buziek, karaoke itp...
      • bergamotka77 Re: ósme urodziny 03.06.16, 13:13
        Jubilatka nie jubilera i muffinki nie Muminki eh ten telefon smile
        • aurinko Re: ósme urodziny 04.06.16, 23:30
          No pacz pani, taka ę ą yntelygętna a nie potrafi skorygować postu przed wysłaniem.
      • anty_nick Re: ósme urodziny 08.06.16, 08:25
        bergamotka77 napisała:

> Serio przez 8 lat córka nie zaprosiła nikogo na urodziny? Zadziwiające i okrop
        > ne mieć wspólne urodziny z bratem i nigdy nie być ta najważniejsza jedyna jubil

łoooo kurde.Muszę zapytać czy mje biedne dzieci czują sie okropnie mając razem urodziny?

A nzazwyczaj raze planują swoje urodziny.No ale...pewnie im ryję psychikę big_grin

to tylko impreza.
        >
      • koza_w_rajtuzach Re: ósme urodziny 08.06.16, 11:47
        Przesadzasz. Moje dzieci zawsze miały wspólnie urządzane urodziny, a jest 12 dni różnicy.
        Od dwóch lat nie urządzam ich już urodzin (czyli od 5-ego roku życia syna i 8-ego córki), bo zabieramy ich zamiast tego na jakąś wycieczkę, jest to za ich zgodą oczywiście. Torty piekę dwa osobne, ale imprez urodzinowych nie ma.
        To jest rodzeństwo, kochają się, choć też się kłócą, wg mnie fajnie tak wspólnie spędzać urodziny.

"Zadziwiające i okropne mieć wspólne urodziny z bratem i nigdy nie być ta najważniejsza jedyna jubilera."

To tak egoistycznie brzmi, a ja nie chciałabym, aby moje dzieci takie były.
    • hedna Re: ósme urodziny 03.06.16, 13:27
      No dramat droga Pani,dramat smile wcześniej nie chciała innych urodzin niż te z bratem.A na wspólnych mają oddzielne torty itd
      • bergamotka77 Re: ósme urodziny 03.06.16, 13:33
        Chyba wyboru nie miała wink Ale nie byłaś nigdy z nią na urodzinach ze nie wiesz co się robi? Przy dwójce dzieci? Sorry ze się głupio dziwie ale naprawdę to zdumiewające
    • hedna Re: ósme urodziny 03.06.16, 13:59
      Byłam z nią,ale w sali zabaw.U nas ograniczenia są blokowe,stąd zapytałam,bo może ktoś ma jakieś doświadczenie.

A Twoje dzieci jakie mają imprezy?
      • jakasik0 Re: ósme urodziny 03.06.16, 14:05
        to zrób jakieś tematyczne. Ja młodemu zrobiłam minecraftowe. Podrukowałam emblematy, powycinałał, nakleiłam. Do tego zielony stół, zastawa. Przekąski opisane jak w grze. Na tej stronie trochę podpatrzyłam
        oldstylehouse.blogspot.com/2014/05/przepis-na-zielone-urodziny-minecraft.html

pełno tego w necie jest
        tipy.interia.pl/tag3195,urodziny-dziecka-w-domu.html
        pierwsze z brzegu
      • jakasik0 Re: ósme urodziny 03.06.16, 14:06
        congee.pl/Impreza-z-Minionkami-ccms-pol-65.html
      • jakasik0 Re: ósme urodziny 03.06.16, 14:07
        metropoliadzieci.pl/warto-przeczytac/urodzinki-w-stylu-krainy-lodu-49/
        • bergamotka77 Re: ósme urodziny 03.06.16, 14:32
          Wszystko fajnie tylko nie mam czasu produkować pol dnia gadżetów na imprezę "w stylu". Starszy miał zwykle dwie imprezy - dla kolegów w sali zabaw lub w centrum fitness lub kinie lub na ściance wspinaczkowej czy w sali do gry w paintball. Potem druga dla rodziny ale wtedy dzieci z rodziny się po prostu bawiły razem w pokoju syna, różne gry planszowe, Lego, x-boxy itd. a my dorośli tez świętowalismy wink Młodszy ma w czerwcu urodziny a ze mamy duży taras i ogród to zwykle tam się odbywa impreza grillowa, czasem tez ognisko. Jest trampolina, domek dla dzieci, bramki do gry w piłkę, boule i dzieci się świetnie bawią na zewnątrz - są koledzy synka, kuzyni i najbliższa rodzina oraz przyjaciele. Jest super pogoda zwykle i uwielbiamy takie letnie konferencji garden party. Juz niedługo kolejna impreza w tym stylu, goście zaproszeni smile
    • eweliska18 Re: ósme urodziny 03.06.16, 14:52
      Takie urodziny robiłam w ubiegłym roku w listopadzie - z jubilatką było 6 koleżanek. Oprócz tortu i owoców były żelki, chipsy i popcorn, później pizza - niezdrowo ale raz w roku mogą zjeść to co lubią najbardziej smile Urodziny trwały od 15.30 do 21.30, na początku był pokaz magii - trwał godzinę, później konkurs tańczenia na gazecie, były nadmuchane balony z zadaniami w środku typu zaśpiewaj piosenką, skacz na jednej nodze itp, kalambury, wieczorem zrobiliśmy dyskotekę, na allegro kupiłam żarówki led disco, większość czasu dziewczyny organizowały sobie same i świetnie się bawiły, w ogóle nie chciały wracać do domu
      • hedna Re: ósme urodziny 03.06.16, 15:12
        a ten pokaz magii,opowiedz coś więcej
        • eweliska18 Re: ósme urodziny 03.06.16, 15:49
          zamówiliśmy klauna który pokazywał różne sztuczki smile
          • miliwati Re: ósme urodziny 06.06.16, 16:55
            eweliska18 napisała:

> zamówiliśmy klauna który pokazywał różne sztuczki smile

OJP, to jest nieludzkie uncertain
            • eweliska18 Re: ósme urodziny 07.06.16, 15:49
              nieludzkie to jest co piszesz, dzieciom się podobało, a to najważniejsze smile
    • asia_i_p Re: ósme urodziny 03.06.16, 15:32
      Ja podawałam oprócz tortu pizzerinki, dałam im bazy i składniki, żeby sobie same poukładały. Atrakcje dzieci w tym wieku zazwyczaj organizują sobie same, u córki przebierały się i organizowały występy artystyczne.
    • allut5 Re: ósme urodziny 04.06.16, 23:14
      Tylko bez skakania i biegania, jeśli to dziewczynki- to może jakiś konkurs modowy, bo chłopaków to bym po poczęstunku wysłała na boisko osiedlowe by się wyszaleli.
    • mama.nygusa Re: ósme urodziny 04.06.16, 23:18
      Wiesz co u nas jest hitem od kilklu lat i dzieciaki na to czekaja? Sloik z pytaniami krazy wsrod dzieciakow w takt muzyki.No uwielbiaja to, a w tym roku beda miec juz po 11 lat.Fajne jest tez, rysujesz np kolo i dzieciaki musza dorysowac reszte np.slonia(dowolne) oczywiscie z zawiazanymi oczami-duzo radochy.
    • memphis90 Re: ósme urodziny 05.06.16, 08:04
      Ja bym zrobiła:
      - rozwiązywanie krzyżówki (córka była ostatnio na takim przyjęciu i wszystkim dzieciom się podobało),
      - karaoke- o ile dzieci b. dobrze znają słowa piosenek lub sprawnie czytają (w sumie nie wiadomo, czego słuchają- smerfnych hitów czy Adele - mam takie i takie egzemplarze w otoczeniu; ale- najwyżej skończy się 20 interpretacjami "Mam tę moc")
      - robienie biżuterii- możesz nakupić koralików, kilka sztyftów do kolczyków, zapinek do bransoletek - to grosze kosztuje, a mają zajęcie na pół wieczoru
      - zwykłe, banalne tańce lub tańce z konkursami np. z balonem, grwa w krzesła, taniec na małej kartce papieru
      -możesz też np. zatrudnić magika, który będzie pokazywał sztuczki
      -nie za dużo jedzenia, bo zostanie (IMO jak pizza czy hot-dogi, to już nie tort i ciastka), ale picia powinno być sporo
    • truscaveczka Re: ósme urodziny 06.06.16, 16:06
      Pizza ze świeczkami zamiast tortu. Przynajmniej zjedzą big_grin Moje dzieci co roku mają własnie pizzę, na własne życzenie.
    • miliwati Re: ósme urodziny 06.06.16, 17:00
      hedna napisała:

> W niedługim czasie chcę zorganizować córce małą imprezkę urodzinową. Co roku ro
      > biłam jedną wspólną imprezę (rodzinną) dla córki i syna,ponieważ syn ma urodzin
      > y 4 dni po córce. W tym roku córka chciała zaprosić koleżanki (2-4),więc zrobim
      > y wcześniej. Podpowiedzcie mi proszę jak zorganizować taką imprezkę w bloku,jak
      > ie atrakcje? co podać poza tortem i owocami? nigdy nie organizowałam takiego sp
      > otkania dla dzieci.

To się robi tak: Tort (ciasto jakiekolwiek albo nawet lodowy, nie musi być taki dosłownie maziaj na biszkopcie), woda albo sok do picia, jakieś pierdółki klasy popcorn albo herbatniki do przegryzania w trybie ciągłym (ale niedużo), jeżeli impreza zahacza o obiad lub kolację, to coś mało wyrafinowanego w rodzaju pizzy albo spaghetti. I to jest wszystko. Nie organizujesz żadnych konkursów, pierdółek, tańców, loteryjek, po co dziecku psuć zabawę?
    • 3-mamuska Re: ósme urodziny 08.06.16, 00:42
      Zrob cos do jedzenia, kolorowe kanapki/pizzę/frytki i rybę, lub hot dogi.Tak zeby jak przyjdą zjadły cos ciepłego, zanim napychają sie słodyczami.
      Pozniej mozesz dać miseczkę chipsów, popcorn , jakies ciastka. Owoce pokrojone lub w całości.
      Napoje, soki 2/3 rodzaje i woda.

Zabawy , mozna zrobic malowanie, masę solna, mozesz pozwijac 20 gazet i pod każda kartkę włożyć drobiazg.
      Dziewczynki siadają i ty puszczasz muzykę, co jakis czas zatrzymujesz muzykę i wtedy dziewczynka ktora trzyma całość odwija jedna strone i zatrzymuje drobiazg. I tak dalej... Az do wyczerpania, na końcowy tak kierujesz ze ostatni prezent dostaje corka i jest to cos większego niz reszta.
      Mozesz zorganizować drobny upominek i rozdać gdy dzieci wychodzą.
      Mozesz zrobic impreze tematyczna i dzieczynki sie przebiorą. Malowanie twarzy.
      Mozesz tez zabrac dzieci do kina, w domu dać cos jeść i tort i juz.
      Lub wynająć jakies miejsce tyle ze wtedy najcześciej trzba zapraszać minimum 8-10 dzieci.
      Udekoruj pokój, puść muzykę, zrob im Dyskotekę.

Ale wszytko zależy jak i co dziewczynki lubią robic.
      Czy jak sie spotykają to maja wspolne zabawy tematy , czy raczej trzeba im zorganizować czas. I zależy co lubią, śpiewać grać malować.

Myśmy kiedys na urodzinach corki kupili zestaw do malowania kubków, każde dziecko malowało biały kubek i dostało go jako pamiątkę do domu.
      Mozna zrobic biżuterie. Czy ramki na zdjęcia i zrobic każdej dziewczynce zdjecie z solenizantka i wywołać i rozdać. A córce dać wspolne zdjecie do ramki.
    • biala_ladecka Re: ósme urodziny 08.06.16, 08:46
      Wez te dzieci gdzies na piknik. Poszukaj jakiegos parku, lasku, plazy w miare blisko domu z podstawowa infrastruktura: plac zabaw i lazienka. Umow sie z rodzicami, ze dostarczaja mlodziez na konkretna godzine, w konkretne miejsce i juz. W zeszlym roku urodziny nad jeziorem kosztowaly mnie w sumie 150zl lacznie z zakupem tortu i najtanszych kocy z ikea, ktore zaraz po imrezie poszly do smieci. Zaprosilam wiecej dzieci, bo zazwyczaj czesc nie moze przyjsc. Tym razem zjawili sie wszyscy wiec mialam do obrobienia 14 sztuk big_grin Padalam ale bylo warto, bo impreza przeszla do historii. Wystarczylo kilka odwaznych pomyslow i znajomi, ktorzy pomoga w ich realizacji <3
      • aurinko Re: ósme urodziny 08.06.16, 08:58
        Aby robić urodziny na placu zabaw, lesie, plaży (tylko przy plaży są szanse na toaletę, na placu zabaw czy w lesie nawet toi-toi jest rzadkością) trzeba mieć więcej dorosłych osób do pomocy. W miejscu, gdzie każdy ma swobodny dostęp nie da się jednej osobie pilnować wszystkich gości, zwłaszcza gdy pod opieką są cudze dzieci to opieka powinna być wzmożona.
        • mikams75 Re: ósme urodziny 08.06.16, 10:48
          i zagwarantowana pogode... tez tak planowalam - urodziny wiosna, bywalo ze bylo upalnie a akurat tego roku co tak zaplanowalam padal grad, wialo, zimnica, bloto po kolana w miejscu pikniku. Dobrze, ze mialam plan B.
    • aagnes Re: ósme urodziny 08.06.16, 09:32
      W tym roku zrobilam pierwsze urodziny w domu (też ósme), dosyc juz mialam tych wszytskich imprez w kulkolandiach, parkach linowych, i innych imprezowniach, corka zrobila po prostu babski wieczór, było ich 7 - mialam kilka pomysłów, żaden nie wypalił, bawiły sie same, kłóciły, godziły - ogólnie był armagedon, ale trwał 3 godziny, kosztował ze 150 zł i następne za rok smile
      do jedzenia co nie zrobisz i tak nie zjedzą, zrob szwedzki stól z rzeczami do ręki, nierozmazywalnymi, podpisz kubki i to w zasadzie tyle.
    • an.16 Re: ósme urodziny 08.06.16, 10:10
      W tym roku organizowałam po raz pierwszy urodziny w domu. Córka kończyła 9 lat. Zaproszone dziewczynki były zachwycone. Ja teżsmile Cały czas siedziały w ogrodzie na trampolinie. To duże dzieci, zabawowe i kreatywne. Nie wymagały animatora. Do jedzenia były nachosy z guacamole , falafele (córka nie je mięsa), tort i fontanna czekoladowa z owocami. Do picia woda z mieta, cytruna i brązowym cukrem. Wiem, ze kanapki, sałatki i zwykłe pokrojone owoce po prostu "nie idą". Myślę, że w bloku też się będą świetnie bawić. Nie musisz niczego wymyślać. Same to zrobią.
      • aagnes Re: ósme urodziny 08.06.16, 11:25
        owoce idą - na wszystkich urodzinach dawalam pokrojonego w paski arbuza - dzieciaki zjadaly 3 arbuzy minimum, oraz troche winogron.
        • dolores12 Re: ósme urodziny 08.06.16, 11:54
          Ja do jedzenia polecam rzeczy niezdrowe i mało pracochłonne, ale przynajmniej zostaną zjedzone - czipsy, żelki, popcorn, paluszki. Tort wcale niekoniecznie, np. moja córka nigdy nie je ani u siebie, ani u kogoś, znacznie lepiej sprawdzają się muffinki. Zabaw nigdy nie organizowałam w domu, dla mnie to hardcore, wygoniłabym na plac zabaw towarzystwo. Ciesz się, że urodziny latemWpisz swoją odpowiedź
    • emily.1 Re: ósme urodziny 08.06.16, 15:55
      Po urodzinach syna stwierdziłam że u dzieciaków w ilościach hurtowych idzie winogrono i różne żelki. Obowiązkowo pizza, bo choć pojedzone to czekały na to przebierając nogami niecierpliwie, może jakies fajne muffinki? Ośmiolatkom możesz zaproponować jakieś malowanie się na wzajem, przebieranie- najlepiej w dorosłe ciuchywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka