taki-sobie-nick 03.07.16, 20:04 Czy kot bardzo się wiesza (na firankach) i dużo drapie? Ile kosztują siatki zapobiegające wyleceniu kota (przez balkon/okno zwykłe/okno uchylne)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taki-sobie-nick Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:39 jaskiereczka napisała: > SIATKI NA METRY > > Tu popaczaj Tam jest napisane "nie zostawiaj kota z siatką bez nadzoru". Myślałam, że siatka służy temu, żeby kot mógł spokojnie się gapić i nie wypaść - bez nadzoru. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:24 Moje się nie wieszały Drapią kanapę i dywan. Tzn. próbują. Profesjonalna siatka z montażem spoto kosztuje, paręset zł. Ja będę kupować siatkę na krety, zamontuje mąż. Koszt ok. 50 zł za całość. Normalny spory balkon w bloku Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick to gdzie ten mąż? 03.07.16, 20:37 tereska.z.bombaju napisała: > Moje się nie wieszały > Drapią kanapę i dywan. Tzn. próbują. > Profesjonalna siatka z montażem spoto kosztuje, paręset zł. > Ja będę kupować siatkę na krety, zamontuje mąż. No, jeszcze trzeba go mieć. I żeby umiał montować. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: to gdzie ten mąż? 03.07.16, 20:42 taki-sobie-nick napisała: > > No, jeszcze trzeba go mieć. I żeby umiał montować. A no to na to proponuję wypożyczenie cudzego chłopa Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: to gdzie ten mąż? 04.07.16, 08:32 Sąsiada pytanie tylko ile kosztuje wyczyszczenie drzwi z gooovna. Bo krewka zonka może interweniować. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:24 Zalezy od kota, zaden z moich rezydentow, ani tymczasow sie nie wieszal. Z oknem uchylnym uwazaj, moze byc smiertelna pulapka dla kota. Filmiki sa w necie, nie bede wrzucac. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:36 niutaki napisała: > Zalezy od kota, zaden z moich rezydentow, ani tymczasow sie nie wieszal. Z okne > m uchylnym uwazaj, moze byc smiertelna pulapka dla kota. Wiem, wiem. Filmików nie potrzebuję, wystarczyły mi informacje słowne. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:34 Mam siatkę z marketu budowlanego - spoto tańsza niz te linkowane . ale na domowe tygrysy się sprawdziła - tyle tylko, że u mnie było łatwo ją zaczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:45 Jak mam na okna kupione moskitiery takie w ramkach do których zamocowałam siatkę stalową. Na firankach sie nie wiesza, bo nie mam, krzesło drapie jedno- więc jej zostawiliśmy przy wymianie mebli. Ogólnie jest przekochana (miała być u nas tymczasowo a została) byłaby idealna, gdyby nie wstawała o 3-4. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:49 > a została) byłaby idealna, gdyby nie wstawała o 3-4. O cholerna kota! A wy z nią? Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Kot cz.II 03.07.16, 22:22 Generalnie budzi tylko mnie, bo mam lekki sen. Ona nie miałczy, nie zaczepia, po prostu chodzi po domu. Jedzenie nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Kot cz.II 03.07.16, 22:27 Moje dwa koty też mnie budzą w nocy to znaczy bardziej męża Odpowiedz Link Zgłoś
jaskiereczka Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:51 A próbowałaś dużo dać żryć na noc? Może pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
tereska.z.bombaju Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:55 U mnie żarcie na noc nie pomaga. Stasiek wstaje o 5 i dotąd marudzi i biadoli, aż wystawię stopę i pozwolę ją sobie zjeść No ale jest cudny więc ma wybaczone Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:56 Nie mamy siatek - uchylone okna kotów nie interesują, na oścież otwieramy tylko w zamkniętych pomieszczeniach bez kotów. Balkonu osiatkować się nie da. W kwestii firanek - starszaki oba się wspinały za kociego dziecka. Wyrosły z tego jak x razy spadły na pysk razem z firankami (duże są i ciężkie). ALE - wieszają się (w sensie przeciągają i wyciągają się zaczepiając jak najwyżej się da). I dużo drapią (niby wiedzą po co są drapaki i korzystają, ale wiedzą też jak nas zdenerwować i zwrócić na siebie uwagę, więc żadnego mebla nie odpuszczą). Młodszy (żeby nie było, że to nasze błędy wychowawcze) drapie wycieraczkę, drapaki i dywanik w kocim składziku. Firanki, zasłonki, wszelakie zwisy i meble są mu obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Kot cz.II 03.07.16, 20:58 Mam 4. Żaden nie drapie mebli. Firanki nie mam. Drapia tylko w drapak. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kot cz.II 03.07.16, 22:24 Moje koty uwielbiają firany. Roczna kota nadal lubi się wspinać do karnisza jest to arcyzabawne. Drapią sporo. Jak mają obcięte pazury to mniej. Popatrz na siatki rybackie. Są tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Kot cz.II 03.07.16, 22:25 Co kot to inny charakter, moje z balkonu nie wypadają, firanek nie drapią, ale mimo drapaka upatrzyły sobie mebel, który gnębią. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_cake Re: Kot cz.II 03.07.16, 22:26 Mój się nie wiesza na firankach bo nie mam firan żadnych Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kot cz.II 04.07.16, 00:59 Co do firan, to wszystko zalezy od kota Jak kocie podroslo, zmezanialo to i firany przestaly go interesowac ale np Kicia.Yoda w ogole nie byla i nie jest zainteresowana. Do uchylnego okna zabezpieczenie kupisz w zooplusie. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Kot cz.II 04.07.16, 06:47 Mysiulku po przeczytaniu postu zalozycielki od razu przypomnialo mi sie Twoje zdjecie Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Kot cz.II 04.07.16, 08:37 Kupowałam siatki ochronne z Trixi- na okna i taras-zapłaciłam ponad stówkę za wszystkie. Montowałam sama-w komplecie są haczyki i sznurek. Haczyków trzeba było dokupić kilka sztuk(groszowe sprawy), aby nie było sporych przestrzeni między nimi. Jeśli potrafisz posługiwać się wiertarką, montaż to pikuś, bo haczyki są maleńkie. Po naciągnięciu siatki sznurkiem, nie ma opcji, aby kot wypadł-u mnie koty zostają z otwartym oknem, albo siedzą na tarasie. Podałam Ci w poprzednim wątku link do drapaków Rufi-są genialne, mam już kilka lat i wyglada jak nówka. Pryskam od czasu do czasu kocimiętką i żaden z moich 4 kotów nie tyka firan, ani mebli-wyżywają się na drapaku. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Kot cz.II 04.07.16, 09:10 Ty się nie martw o firanki, czekają Cię większe atrakcje s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3a/0e/e0/3a0ee025d472301f6e0a4c4906939f50.gif Odpowiedz Link Zgłoś
sayyida Re: Kot cz.II 04.07.16, 09:29 Mamy wzmocnione moskitiery w oknach (zamawialiśmy tam gdzie się robi okna plastikowe), sztuka na wymiar kosztowała chyba ze trzy stówy, i siatkę rybacką na balkonie - to chyba z 5 stów kosztowało z montażem. Ale jak chłop (albo baba) ma sprawne ręce i smykałkę, a nie tylko wybitny umysł, to można to spokojnie samodzielnie zrobić tanio, zwłaszcza balkon. Ewentualnie można wypożyczyć cudzego chłopa, i pić sobie kawę z jego żoną, a po robocie oboje nakarmić ciastem Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Kot cz.II 04.07.16, 09:29 balkon na który wypuszczam kota jest zabezpieczony matą trzcinową, 5 lat tak mamy i jeszcze kot się nie wydostał, firanek nie mam w ogóle, więc tu się nie wypowiem... Odpowiedz Link Zgłoś