echtom 10.07.16, 15:31 Remont się przeciąga już o 3 tygodnie, ekipa miała nadrobić zaległości w weekend, nie stawili się, nie odbierają telefonów. Sprawa logistycznie bardzo pilna. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krejzimama Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 15:33 Ekipa moja panno niczego się nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 15:42 Jak nie odbierają telefonów to za bardzo ich nie postraszysz.... Gdybyś jednak się dodzwoniła, możesz zapytać się, kiedy skończą bi teoja koleżanka chce u siebie również zrobić remont mieszkania i wstępnie jest zainteresowana twoimi "fachowcami", bo podoba jej się to co widzi u ciebie, ale czeka na zakończenie prac, by móc ocenić całość Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 15:50 Naślij na nich chłopa. Własnego albo pożyczonego (ale nie od sąsiadki). Niestety, ale większość tzw. "fachmanów" nie traktuje poważnie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 15:53 kilka lat temu gdy robilam remont u mamy trafila mi sie okropna ekipa - po kilku dniach nie pojawiania sie wyslalam esm-a ze wystawiam ich rzeczy na klatke i biore nastepna ekipe. Pojawili sie w ciagu kilku godzin, dokoczyli byle jak, ale dokonczyli (stalam prawie nad nimi). Pozniej juz zawsze remonty robilam 'na umowe' i z karami umownymi, wpiasanie nawet niewielkich sum za kazdy dzien zwloki dyscyplinuje wykonawce. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 19:32 Nie postraszysz. Wez nowych, a obecnym po prostu nie zaplac. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 21:01 opcja 1: nie płaciłaś im- wzywasz inną ekipę i zapominasz o tamtej, jak się zgłoszą za kolejne 3 tygodnie z satysfakcją im mówisz, że już ktoś inny Ci to zrobił opcja 2: zapłaciłaś kwotę inną niż całkowicie symboliczna: możesz im skoczyć... przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
lopez27.1 Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 21:23 To zależy jaka ekipa ale możesz postraszyć że jeśli nie pojawią się konkretnego dnia rezygnujesz z ich usług. Wszystko zależy od tego czy im zapłaciłaś i czy masz jakąś umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 22:15 po pierwsze... zapłaciłas im coś? Ja po doswiadczeniach z ekipami zawsze na poczatku mowie ze mialam złe doswiadczenia i nie zapłace złotówki dopoki nie przykreca ostatniej listewki. I jest wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 22:17 ale za pierwszym, ba! nawet drugim razem dawałam zaliczki, albo placiłam za skonczony etap. Ten od zaliczek w koncu wszystko zrobił z obsuwą tygodnia, a ci od etapów po prostu zniknęli. Zapłacilam im za to co zrobili a oni najwyrazniej poszli na bardziej opłacalną wg nich robotę nigdy więcej Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 22:35 No niestety tu była opcja płacenia za etapy. Do tego szef dwusobowej ekipy w międzyczasie zarobił sporą kasę na innym, niebranżowym przedsięwzięciu, i najwyraźniej motywacja mu spadła. Btw. jak sobie poradziłaś, kiedy ci od etapów zniknęli? Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 22:45 obdzwoniłam znajomych ktorzy ostatnio cos remontowali, przeszukałam cały internet, napisałam na grupie na fb z mojego osiedla i sie znalazł pan który przyszedł i dokończył Odpowiedz Link Zgłoś
paszewa Re: Czym postraszyć fachowca? 10.07.16, 22:47 u mnie był ważny czas bo pierwsze dziecko było w drodze i chciałam miec remont za sobą zanim urodzę. Na szczęście nowy fachowiec zrobił wszystko bardzo dokładnie i wycenił sie sporo taniej niz ekipa która zniknęła. Więc nie ma tego złego życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lokitty Re: Czym postraszyć fachowca? 11.07.16, 00:15 A zapłaciłaś im z góry? Bo jeśli nie, to zawsze możesz powiedzieć, że już im dziękujesz, a za pozostałe pieniądze bierzesz inną ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Czym postraszyć fachowca? 11.07.16, 09:14 my właśnie wyrzuciliśmy ekipę z tego powodu. łączę się w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: Czym postraszyć fachowca? 11.07.16, 10:18 ja dałam zadatek na materiał, bo kabina prysznicowa i parawan robione na zamówienie. 2 miesiące temu. może ziarenka piasku na to szkło pojedynczo wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś