eve-lynn
14.07.16, 09:39
Więc zakładam osobny wątek. Kurna kuszą te ceny z Ali a i wzornictwo też fajne (mam na myśl głównie ubrania dla dzieci). Cena dla mnie tym bardziej lepsza niż dla was, bo mieszkam w NO, więc różnica w cenie "u mnie w sklepie" jest jeszcze bardziej widoczna.
Ale... mam obawy nie tyle co do jakości-trwałości (bo umówmy się, mała się wywali już w 3 minucie noszenia nowych spodni i wyrwie dziurę, założy jeszcze dwa razy i do kosza) ale co do jakości-bezpieczeństwa, tzn jakieś szkodliwe farby, trujące materiały i takie tam.
No ale - teraz na codzień kupuje w HM zazwyczaj. To też wszystko z Chin, z tych samych fabryk. Bezpieczeniejsze to?
Więc jak to jest np. zabawkami dla dzieci. Jak maluch wyssie taką zabawkę z trującego plastiku. Albo ubrania. Czy też ubrania dla dorosłych. Albo taki kask z wątku obok - jak się spocę na rowerze to czy mi rakotwórcza farba na czole nie zostanie. A jak kupie kask w sklepie - dobry - to czy mam pewność że nie jest trujący? Czytałam testy i jako najlepszy wskazano kask za 199 NOK czyli jeden z najtańszych (ok 100 PLN) - też przecież z chińskiej fabryki, bo nie europejskiej przecież...