Dodaj do ulubionych

dzik jest dziki

18.07.16, 18:57
O taki news z dzisiaj, dzik który wynurzył się z morza:

www.tvn24.pl/dzik-na-plazy-w-karwi-zaatakowal-plazowiczow,661710,s.html
W tym roku w trakcie wycieczek po lesie kilkakrotnie natknęliśmy się na dziki czy sarny. Zawsze wycofywaliśmy się grzecznie po własnych śladach. Dziki równie grzecznie nas ignorowały.

Na prawdę nie wiem co mieli w głowach ci ludzie gdy zaczęli dzika okrążać i osaczać. Gdyby nie pogoda nad Bałtykiem napisałabym, że kogoś tam nieźle pogrzało.
Obserwuj wątek
    • jagienka75 Re: dzik jest dziki 18.07.16, 19:21
      widziałam.
      dzik był nie mniej spanikowany od plażowiczów.
      wczoraj podczas wieczornego spaceru z psem, miałam to szczęście naciąć się na dzika. siedział sobie u nas na osiedlu w krzakach i na mój widok zaczął chrumkać.
      mało nie dostałam zawału i natychmiast się oddaliłam z tego miejsca, ciągnąc na siłę swojego psa, który nie miał zamiaru w ogóle się stamtąd ruszyć. ten dureń by do niego jeszcze polazł.
      • livia.kalina Re: dzik jest dziki 18.07.16, 19:41
        W zeszłym roku byłam nad morzem w okolicach Wolińskiego Parku Narodowego. Żeby dojść nad morze, należało przejść około 2 km przez Park Narodowy. Po drodze często zdarzało nam się spotykać różne zwierzęta, w tym dziki. Za każdym razem wycofywaliśmy się cicho - w końcu to my byliśmy o nich a nie one u nas.
        Raz byłam świadkiem sceny jak turyści idący na plażę otoczyli stado dzików ( z młodymi!), próbowali karmić jakimiś ciastkami z ręki a jedna babka, uwaga, próbowała posadzić kilkuletnie dziecko na dzika i strzelić fotkę. Gdyby ktoś mi to opowiadał to bym pomyślała, że zmyśla. Naprawdę myślałam, że śnię. Mój mąż zaczął do niej wołać, żeby przestała bo to niebezpieczne to tylko nam coś pyskowała.
        • 1234wxyz Re: dzik jest dziki 18.07.16, 19:49
          Widziałam na własne oczy babcię przesadzającą dziecko na teren dla krokodyli w ZOO, bo "są sztucznie, nie ruszają się przecież", więc akcja z dzikiem mnie nie dziwi. Dzików jest teraz masa, u mnie po osiedlu normalnie chodzą wieczorami nieskrępowane, na szczęście ludzie jacyś bardziej ogarnięci i funkcjonujemy w symbiozie big_grin
          • gama2003 Re: dzik jest dziki 18.07.16, 20:02
            Historia z krokodylami to chyba granica głupoty. Zagranica. Jezusicku.....
      • zarin Re: dzik jest dziki 18.07.16, 19:41
        U mnie na dzielni mały piesek sąsiadów oszczekał dziki. Dziki olewka.

Nie dziwię się ludziom, że reagują głupio, bo sama przy pierwszym kontakcie z dzikami zrobiłam wszystkie możliwe błędy - pos*ałam się ze strachu, mniej by mnie zdziwili kosmici. I tak mnie zignorowały.
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: dzik jest dziki 18.07.16, 20:11

Proszę, proszę, a jak dyżurny napisał o tym terroryście z Karwi z rana to mu dwa razy wątasa wywalali.

Znaczy, żeby założyć wątek o dziku trzeba być normalnym inaczej albo robić rowa moderacji. Miłe!

Xsionnc
      • dyzurny_troll_forum Re: dzik jest dziki 19.07.16, 09:51
        najstarszy_syn_ksiedza_biskupa napisał(a):

>
        > Proszę, proszę, a jak dyżurny napisał o tym terroryście z Karwi z rana to mu dw
        > a razy wątasa wywalali.

Tak, proszę, Przewielebnego ja tu na cenzurowanym jestem. Za prawdę kasują i banują bez wytchnienia! Ale wiemy, że Ci co za prawdę cierpieli pierwsi przekroczą bramy Królestwa Niebieskiego.

Rosa, ooo rosa to może zapytać na forumie o godzinę, o drogę o pogodę, może szkalować rodzinę bliższą i dalszą. Może wszystko, na bramce stoi nikogo się nie boi hehe....

A'propos dzika wierszyk:

PiS jest dziki, PiS jest zły
        PiS ma bardzo ostre kły,
        kto spotyka w lesie PiSa
        musi bronić przed nim Lisa
    • nangaparbat3 Re: dzik jest dziki 18.07.16, 22:26
      Jak sobie pomyślę co on przeżywał - najpierw porwany z nurtem rzeki, potem w morzu, wreszcie wyladował na plazy pełnej jakichs dziwnych istot, które go zaatakowaly. Ale to oczywiscie on jest "dziki".
    • beata985 Re: dzik jest dziki 18.07.16, 23:15
      Bo to przecież dzika plaża była wink a wogóle to był dzik uchodźca i przybył zlikwidować w Polsce parawaning...suspicious
      Tak, oglądałam szkielko tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka