Dodaj do ulubionych

wątek na żer

12.08.16, 20:43
ilość domysłów, pomysłów i domnieman bedzie tu nieograniczona
ja przyznam, że kazdy akapit w tym artykule, to dla mnie opary absurdu
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20540064,6-latek-zabil-swoja-niespelna-2-tygodniowa-siostre-matka-zostawila.html#MTstream
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: wątek na żer 12.08.16, 21:01
      Aż nie wiem co napisać. Biedna malutka sad
    • mynia_pynia Re: wątek na żer 12.08.16, 21:16
      Właśnie przeczytałam na gazecie o tym. Ten 6 latek jakiś zaburzony, jak można rozwalić głowę nawet niemowlęciu, sprawić że ciało będzie miało rany i zadrapania, krwiaki i opuchliznę i to w samochodzie, który nie ma ostrych krawędzi i w 70% jest miękko wyścielany. Lewarkiem ją bił?
      • iwoniaw Re: wątek na żer 12.08.16, 21:33
        mynia_pynia napisała:

> Właśnie przeczytałam na gazecie o tym. Ten 6 latek jakiś zaburzony

Skąd ten wniosek? Nawet nie wiadomo, kto i dlaczego powiedział, że to on zrobił krzywdę siostrze. Z artykułu wynika, że oprócz niego i 3-letniego brata nikogo w aucie nie było, a matka po powrocie niczego podejrzanego nie zauważyła.
        • mynia_pynia Re: wątek na żer 12.08.16, 23:36
          Czytałyśmy ten sam artykuł? W moim była mowa że 6 latek chciał utulić siostrzyczkę od płaczu i walił jej głową w dach, później rzucałnią i skakał po niej.
          • iwoniaw Re: wątek na żer 12.08.16, 23:37
            No i skąd niby o tym wiadomo? Znaczy, ze to robił?
          • mynia_pynia Re: wątek na żer 12.08.16, 23:39
            Tak czy siak, nie wierze w to, myślę że zabiła matka.
            • iwoniaw Re: wątek na żer 12.08.16, 23:41
              No chyba nikt w to nie wierzy, z cytowanym szeryfem na czele.
            • mynia_pynia Re: wątek na żer 12.08.16, 23:42
              Mam 5 latka w samochodzie ciężkoieć swobodę ruchów na tyle żeby rzucać dzieckiem, a np 4 kg dla 20 kg dziecka to nie mało- 2 butelki 2 l. Pepsi dla zobrazowania problemu.
    • iwoniaw Gdzie tu widzisz "opary absurdu"? 12.08.16, 21:19
      Szeryf o śmierć obwinia matkę. (...) - Błąd popełniła dorosła Kathleen Steele, nie 6-letni chłopiec - zaznaczył.

I trudno odmówić mu słuszności, bez względu na to, jaki był prawdziwy przebieg tej tragedii. Biedne dzieci.
    • jaskiereczka Re: wątek na żer 12.08.16, 21:23
      62 letnia matka 2 tygodniowego dziecka? Strach czytać dalej
    • zona_mi wklejone przez moderatora 12.08.16, 22:01
      w głowie się nie mieści

lauren6 12.08.16, 18:50
      Ciąg dalszy historii amerykańskiej celebrytki, która postanowiła urodzić dzieci w wieku 55 i 61 lat:

www.tvn24.pl/floryda-szescioletni-brat-zabil-dwutygodniowa-siostre,667942,s.html
      Absolutnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić 6 latka, który pod nieobecność matki katuje w samochodzie noworodka. Chyba tylko amerykanie, którzy uwierzyli w niewinność OJ Simpsona, mogą uznawać taką wersję wydarzeń za prawdopodobną. Strasznie mi żal tych dzieci, które były świadkami takiej zbrodni i - prawdopodobnie - zostały przymuszone przez mamuśkę do kłamstwa. Koszmar.
      • lauren6 Re: wklejone przez moderatora 12.08.16, 23:29
        Tak z ciekawości : od kiedy moderacja przekleja starszy wątek do nowszego?
        • iwoniaw Re: wklejone przez moderatora 12.08.16, 23:40
          Od wtedy, gdy do starego nikt się nie dopisał, a w nowszym jest już x odpowiedzi.
    • ichi51e Re: wątek na żer 12.08.16, 22:05
      Dziwne. Bardzo dziwne. Znam ze slyszenia historie ze dziecko "chcac pomoc" zabilo dziecko ale to bylo mlodsze. 6latek walil niemowlakiem o sciany? Boze niestety chyba psychopata.
      • ichi51e Re: wątek na żer 12.08.16, 22:08
        chyba ze matka...
        • ichi51e Re: wątek na żer 12.08.16, 22:11
          Nie wierze ze 6latek mogl z niemowlaka tak stluc - po prostu nie wyobrazam sobie tego.Matke oskarzyli o zabojstwo btw
        • iwoniaw Re: wątek na żer 12.08.16, 22:12
          Prędzej podejrzewałabym matkę - nie wyobrażam sobie, że 6-latek zabija niemowlę i następnie układa je w aucie (w foteliku?) w takiej pozycji, że matka niczego nie zauważa do momentu powrotu do domu.
          • ichi51e Re: wątek na żer 12.08.16, 22:16
            On jej rzekomo mowil ze z siostra jest w zlym stanie co ona zlala i pojechali jeszcze cos zalatwiac po czym wrocili do domu i wtedy zobaczyla. Moim zdaniem 6latek nie ma takiej sily zeby walic dzieckiem az zeobi z niego miazge. Zwlaszcza w samochodzi gdzie ani specjalnie wysokosci ani rozmachu wziac sie nie da.
            • iwoniaw Re: wątek na żer 12.08.16, 22:22
              Też tak uważam, dlatego napisałam wyżej - biedne dzieci sad
      • shell.erka Re: wątek na żer 12.08.16, 22:42
        Wszystko o kevinie
        • zuleyka.z.talgaru Re: wątek na żer 13.08.16, 09:45
          Oj tak..ale tam też matka ponosi odpowiedzialność moim zdaniem.
    • magdalenka79k Re: wątek na żer 12.08.16, 23:02
      Dziwna rodzina: "Rodzinie ostatnio nie wiodło się najlepiej. Niedawno w ich domu wybuchł pożar, potem nowonarodzona dziewczynka doznała obrażeń głowy. Steele powiedziała, że potknęła się i dziecko wypadło jej z nosidełka. Lekarze zdiagnozowali mały krwotok w mózgu niemowlęcia, nie zauważono jednak powodów, by podejrzewać celowe działanie kobiety."
    • nangaparbat3 Re: wątek na żer 12.08.16, 23:26
      Wydaje mi się, że ta pani cierpi na jakieś poważne zaburzenia, może nawet psychozę poporodową - zostawia dwunastodniowe dziecko (juz nawet nie licze dwoch maluchów) na poł godziny w zamknietym aucie (tam jest teraz po 30'C) , potem wraca i nie sprawdza, jak się ma mala (nawet nie rzuca okiem - zauwazylaby, ze dziecko jest opuchniete i poranione, podobno syn mówi, że z malą coś nie tak, ale matka ignoruje to i jedzie do domu) - jest po prostu bardzo chora, a zachowanie sześciolatka (jeśli to nie odbylo sie jakos inaczej) jest pochodna jej zaburzen. Okropnie smutna historia.
    • angeika89 Re: wątek na żer 12.08.16, 23:32
      Aż nie wiem co powiedzieć, brak mi słów i strasznie mi przykro.
      Biedny maluszek. Nie wierzę, że 6-latek byłby zdolny skatować takie maleństwo i co za idiotka zostawia maluszka w aucie bez opieki dorosłego... http://emots.yetihehe.com/3/placze.gif
      • wioskowy_glupek Re: wątek na żer 13.08.16, 08:53
        Nie jest możliwe żeby 6 latek miał na tyle siały aby ciskać z taką siłą dzieckiem. Coś tutaj śmierdzi sprawą śliskiego kocyka...
        • angeika89 Re: wątek na żer 13.08.16, 22:14
          Też tak uważam.
          Kobieta najprawdopodobniej jest zaburzona psychicznie. Kto normalny zostawia dzieci same w samochodzie na pół godziny, w tym noworodka. A po powrocie nawet nie sprawdza czy wszystko jest w porządku z maluszkiem. Powinni odebrać jej dzieci i skierować ją na badania, a potem to już tylko psychiatryk lub więzienie w zależności od decyzji lekarzy.
          Takie dziecko, raz że nie miało by siły podrzucać w ten sposób dziecka, żeby uszkodzić mu czaszkę. Po drugie takie małe dzieci nie mają instynktu mordercy...
          • nangaparbat3 Re: wątek na żer 13.08.16, 22:47
            >>> takie małe dzieci nie mają instynktu mordercy...
            To bardzo ciekawe, pierwsze slysze o "instynkcie mordercy". Powiesz cos wiecej? Może napiszesz, kto wg ciebie MA instynkt mordercy"?
            • angeika89 Re: wątek na żer 14.08.16, 23:00
              Źle się wyraziłam, generalnie chodzi mi o to, że takie dziecko jest już na tyle duże, że wie, że może zrobić krzywdę w taki lub inny sposób. I z własnego doświadczenia wiem, że 6-7 latki nie tłuką niemowlaków, w prost przeciwnie chcą się nimi zajmować i opiekować sie nimi. Nie wierzę, że tamten chłopczyk, był by zdolny tak skatować swoją małą siostrzyczkę. Chyba że cierpiał na jakąś chorobę, o której nie wspomniano...
              Dla mnie całą winę ponosi nieodpowiedzialna matka.
              • iziula1 Re: wątek na żer 14.08.16, 23:17
                Dzieci powtarzają to czego się ich nauczą. Jeśli wytłumaczysz,że bicie boli, krzywdzi to tak.
                Jeśli natomiast matka na oczach starszego syna "uciszała" w ten sposób noworodka czy też drugiego syna poprzez podrzucanie, bicie, szarpanie to skąd 6-cio latek miał nauczyć się prawidłowych reakacji?
                Żal mi tych chłopców. Żal mi tego 6-cio latka. Świadomość tego co zrobił może być dla niego zabójcza i destrukcyjna.
                Nie sądzę, aby był małym psychopatą. Jest dzieckiem zaniedbanym emocjonalnie. Dużo pracy przed ludzmi którzy się nim zaopiekują.

I jeszcze dodam komentarz do osób oceniających,że to wiek matki ma znaczenie. Nie. Wiek tu nie gra roli. Ta kobieta czy miałaby 20 czy 30 lat nadal byłaby złą osobą.
                • angeika89 Re: wątek na żer 14.08.16, 23:40
                  Nie zakładajmy od razu, że to chłopiec jest winny. Na razie to wszystko to domniemania i nic jeszcze nie wiadomo. Może się okazać, że to jednak matka zabiła i zrzuca winę na dziecko. Jej zachowanie budzi wiele wątpliwości, więc równie dobrze to ona może być sprawcą tej tragedii.
                  • iziula1 Re: wątek na żer 14.08.16, 23:48
                    Dzieci nie umieją kłamać. Mówią prawdę. Jestem w stanie uwierzyć,że 6-cio latek podrzucał siostrą, z tym że to musiał już widzieć wcześniej. Że okładał pięściami też jestem w stanie uwierzyć, jak i w to że nie widział w tym nic złego. Bo doświadczał tego w domu. Nie znał innej rzeczywistości. Mogło też tak być,że matka wychodząc z samochodu kazała mu uciszyć siostrę, żeby nie płakała więc zrobił to co widział w wykonaniu matku. Całkowicie uniewinniam 6 cio latka z odpowiedzialności tego co zrobił. Nie oczekujmy,że tak małe dziecko jest w stanie ocenić konsekwencji swoich czynów, czyli uderzenie główką równa się uszkodzenie i śmierć. Dzieci tego tak nie analizują. To dlatego władza rodzicielaska nad dziećmi przybiera czasem tak destrukcyjny charakter.
                    • beverly1985 Re: wątek na żer 15.08.16, 11:34
                      Dzieci nie umieja klamac? buhahaha. Male dzieci potrafia opowiadac takie bzdurne historie w przedszkolu, ze glowa mala. O tym, co jest w domu, czego nie ma, o rodzicach, rodzenstwie...
                    • ichi51e Re: wątek na żer 15.08.16, 12:12
                      Oczywiscie ze klamia. A do tego sa maksymalnie podatne na sugestie i przewaznie robia to co im sie kaze. W us byla slynna sprawa o molestowanie w pkolu. Po latach doszli ze dzieci klamaly/cos im sie pomieszalo/dorosli im zasugerowali.
                      • ichi51e Re: wątek na żer 15.08.16, 12:14
                        en.m.wikipedia.org/wiki/Day-care_sex-abuse_hysteria
                    • minor.revisions Re: wątek na żer 15.08.16, 16:54
                      > Dzieci nie umieją kłamać.

Akurat w tym wieku fantazjują aż miło.

> Mówią prawdę.

Albo coś, w co wierzą, że jest prawdą.

>Jestem w stanie uwierzyć,że 6-cio latek podrzucał siostrą, z tym że to musiał już widzieć wcześniej.

Tak, na przykład na jakiejs głupiej kreskówce. Sąsiedzi tej rodziny twierdzili, ze to normalni ludzie byli, często widzieli jak matka się bawila z dziećmi i nie rzucała nimi.
    • zona_mi wklejone przez moderatora 13.08.16, 09:04
      Sorry, ale co to ma być? Noworodek? 62-lat mama?

minerallna 13.08.16, 04:16
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20540064,6-latek-zabil-swoja-niespelna-2-tygodniowa-siostre-matka-zostawila.html#Czolka3Img
      Wariatka która w wieku 55 lat urodziła pierwsze dziecko. Potem drugie.
      A to ostatnie mając 62 lata!

Taki cytat z linku: (...) potem nowonarodzona dziewczynka doznała obrażeń głowy. Steele powiedziała, że potknęła się i dziecko wypadło jej z nosidełka. Lekarze zdiagnozowali mały krwotok w mózgu niemowlęcia, nie zauważono jednak powodów, by podejrzewać celowe działanie kobiety. (...) .
      Nie wiem jak inne newsy ale ta kobieta dla mnie nie jest normalna.

Wiem że łatwo napisać ale przyznacie że noworodek urodzony przez ematke lat 62 nie zdarza się nigdy. Gorzej, ematka nie zna takich.
      A może to znak czasów. Mama lat 50- młoda jeszcze, ojciec lat 70 to będzie norma.
      Oby żyli przynajmniej do 100 lat ...
    • jesienna.nuta Re: wątek na żer 13.08.16, 09:38
      Stara matka = głupie dzieci sad
      • kalina_lin Re: wątek na żer 13.08.16, 10:55
        Dlaczego głupie dzieci? Uwierzyłaś w historię, o 6 latku mordującym swoją siostrzyczkę?
        Nie żartuj...
        • nangaparbat3 Re: wątek na żer 13.08.16, 19:08
          Znam historię dziewczynki, ktorą kilkuletni brat wyrzucil przez okno. Szcześliwie dzialo się to w czasach, kiedy noworodki trzymano w becikach, a becik zahaczyl o szyld sklepu znajdującego sie piętro niżej.
          Moja kilkuletnia cioteczna babcia powiedziala do swojej babci na temat nowo narodzonego kuzyna: Ja sie teraz odwrocę, a ty go wyrzuć.
          Moj bratanek, trzyletni, powiedzial do matki o bracie-noworodku: Juz go mozemy wynieść na śmietnik.
          I tak dalej.
          • ichi51e Re: wątek na żer 13.08.16, 19:37
            no wlasnie ja tez znam taka historie ale to byly mlodsze dzieci - 6latek to juz jest kumate dziecko
          • verdana Re: wątek na żer 13.08.16, 19:37
            Dzieci na ogół tak mówią o młodszym rodzeństwie, ale jednak go nie krzywdzą. Wyrzucenie przez okno nie jest tak drastyczne, jak pobicie, choćby dlatego,że dziecko nie płacze, nie widać krwi. To impuls, a systematyczne pobicie to jednak trochę inna bajka.
            Dlatego nie bardzo w to wierzę.
            • asia_i_p Re: wątek na żer 14.08.16, 13:46
              Syn znajomej tłukł siostrzyczkę po głowie czym dorwał, kiedy matka tylko odwróciła wzrok. Z tym, że dwulatek, a nie sześciolatek, wiek dziecka rzeczywiście bardzo nie pasuje.
          • kalina_lin Re: wątek na żer 13.08.16, 21:13
            Ależ ja wierzę, ze dziecko może chcieć skrzywdzić swoje młodsze rodzeństwo. Z tym, że od chcieć, do zrobić jest dosć daleka droga, nawet u dziecka. A wyrzucenie niemowlaka przez okno wymaga znacznie mniej sił i determinacji, niż pobicie go na śmierć.
    • memphis90 Re: wątek na żer 13.08.16, 16:43
      "Chłopiec powiedział, że próbował naśladować to, co wcześniej robiła jego matka. Zamiast tego uderzał główką dziecka w sufit minivana, rzucił ją na podłogę i bił, na skutek czego dziecko zmarło."

A może żadne "zamiast tego"...? Jak się pominie, to zaraz wszystko brzmi logicznie.

" Chłopiec próbował naśladować to, co wcześniej robiła jego - uderzał główką dziecka w sufit minivana, rzucił ją na podłogę i bił. Niedawno nowonarodzona dziewczynka doznała obrażeń głowy. Steele powiedziała wówczas, że potknęła się i dziecko wypadło jej z nosidełka."
      • saszanasza Re: wątek na żer 13.08.16, 17:21
        Też mi sie wydaje, ze w tej rodzinie chyba źle się działo.
        • niennte Re: wątek na żer 13.08.16, 17:31
          Może kobieta zażywała jakieś dopalacze, żeby się wyrobić z ogarnięciem tego drobiazgu (w końcu w jej wieku sad), a potem nie kontrolowała tego, co robi?
    • barbibarbi Re: wątek na żer 13.08.16, 17:44
      Jak na 13 dni życia tej dziewczynki to zadziwiająco dużo się wydarzyło. Pożar, krwotok a wreszcie braciszek sadysta. Zostawić takiego noworodka w samochodzie na pół godziny z kilkulatkami .............. hm, mamusia ma coś z głową.
      • wioskowy_glupek Re: wątek na żer 14.08.16, 00:08
        Oczywiście, że ma z głową zaczęła się rozmnażać koło 50 tki a ostatnie urodziła w wieku 62 lat
    • fifiriffi Re: wątek na żer 13.08.16, 19:31
      mam dzisiaj juz porządnego doła, nie dokładaj. sad
    • minor.revisions Re: wątek na żer 13.08.16, 20:00
      Dwutygodniowe dziecko zamknięte na pół godziny w samochodzie na Florydzie w samo południe (weszła do sklepu po pierwszej) w lecie nie miało za bardzo szans przezycia i bez tego walenia w sufit. Cud że ten trzylatek nie zmarł.
      • wioskowy_glupek Re: wątek na żer 14.08.16, 00:07
        Pewnie wzorem wielu nowoczesnych idiotów, zostawiła auto z włączonym silnikiem i klimą, albo auto z możliwością włączenia klimy bez silnika.
    • iziula1 Re: wątek na żer 14.08.16, 02:04
      Myśle,że winna całej sytuacji jest matka. Myśle,też że przyznanie się do winy 6 latka też może być w zgodzie z faktami. Możliwe,że widział jak matka "ucisza" dziecko gdy płaczę np. uderza, podrzuca etc. Mógł zrobić to samo co ona.
      Szeryf ma rację tu wine ponosi tylko matka. 6 letnie dziecko nie było w stanie ocenić ani celowości swych działań ani konsekwencji czyli śmierci siostry w wyniku pobicia.
      Wstrząsneło mnie to.
    • niennte Re: wątek na żer 15.08.16, 10:33
      Wersja Pudelka:
      www.pudelek.pl/artykul/96549/na_florydzie_6-latek_zatlukl_na_smierc_dwutygodniowa_siostre/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka