Dodaj do ulubionych

Podnoszenie ciezarow, a doping

14.08.16, 02:14
Czy ktos jeszcze naiwnie wierzy, ze panowie dzwigajacy wyczynowo ciezary wygladaja jak wygladaja i tyle podnosza dzieki cwiczeniu "na sucho"? Golym okiem widac, ze ich bicepsy sa porownywalnie naturalne, jak biusty pan ktore w przeroznych filmach prezentuja takie "smaczki", jak np. technika A2M (ass to mouth).
Kazdy, kto troche chodzil na silke wie, ile wysilku i pracy trzeba wlozyc zeby zrobic kazdy dodatkowy 1 cm "w lapie", a chocby sie codziennie cwiczylo latami, to "na sucho" nie zbuduje sie sylwetki ogromnego "karka". Chcac pokonac nature i przekroczyc jej granice, trzeba polubic igle w skorze posladkow.
Mamy wiec sport, ktory w dzisiejszej formie jest pojedynkiem prosiakow hodowanych w laboratoriach chemicznych, nie potrafiacych rozstac sie ze strzykawka. Sam wynik nie wystarczy, bo trzeba jeszcze nie dac sie zlapac. Czy mozemy w tym przypadku jeszcze mowic o prawdziwym sporcie?
Obserwuj wątek
    • demodee Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 08:23
      To jest bardzo słuszne, wszystko, co piszesz, ale ja mam tylko jedno pytanie:

czy ja za to płacę?
      • wheels.of.steel Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 10:49
        Aktualnie płacisz za podnoszenie ciężarów, bo związek ma dofinansowania z ministerstwa.
    • ricemice Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 10:00
      Ostatnio widziałam brytyjski dokument o kulturystyce i zaskoczyło mnie że tam na zawodach nie przeprowadza się żadnych badań pod tym kątem, bo oczywistością jest, że wszyscy uczestnicy biorą. Wynika z tego, że nie da się zbudować takiej muskulatury bez sterydów, zresztą skoro Arnold Schwarzenegger potwierdza że tez korzystał to o czym my mówimy...
      • wheels.of.steel Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 10:50
        Tylko chyba na szczęście kulturystyka nie jest finansowana z naszych podatków. wink
    • paloma_blauwinder Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 14:34
      Nie wiem, nie interesuję się, nie oglądam, nie obracam się w środowisku karków z trądzikiem.
      • wheels.of.steel Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 15:03
        Myślę, że panowie ciężarowcy nie narzekają na brak towarzystwa płci pięknej, mało tego, zapewne nie jest dla nich problemem nie tyle obracać się w towarzystwie miss województwa, co ją po prostu obracać. tongue_out
        • kfugktru23 Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 15:18
          Będzie problem. Sterydy zmniejszają jądra.
          • wheels.of.steel Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 15:36
            Znasz to z autopsji?
            P.S. Też nudzi mnie jazz. Jak muzyka, to heavy metal. Skóry i Harleye! smile
            • kfugktru23 Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 19:02
              Nie, widziałem to w dr House.
    • crea.tura Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 18:56
      Nie znam się na zawodowym sporcie, także nie nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie. Natomiast mam kilku kolegów mocno zaangażowanych w klimaty siłowniane i każdy z nich w pewnym momencie doszedł etapu kiedy albo trzeba wrzucić trochę koksu albo efektów dalszych nie będzie... tak przynajmniej mówią smile Ale mam też koleżankę bardzo ale to bardzo fit - Lewandowska mogłaby jej stopy lizać i ta z kolei nie bierze nawet odżywek białkowych, ani innych suplementów. Efekty ma zajebiste, kiedyś brała udział w Olimpiadzie smile
      • konsta-is-me Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 14.08.16, 19:30
        Generalnie wiadomo ze, nie tylko w ciezarach ale ogolnie w sporcie, ta granica mozliwosci juz zostala przekroczona.
        Czyli kwestia czy I jak ktos dal sie na dopingu zlapac lub nie.
    • rafwar02 Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 15.08.16, 09:07
      Ta dyscyplina jest jak dla mnie spalona. Tam wszyscy biorą. Zabawa polega na tym, że wygrywa ten, którego nie uda się złapać. Według mnie powinna zostać wykluczona z igrzysk a koksiarze niech sami sobie urządzają zawody, we własnym gronie i wtedy wygrywa ten co się najbardziej nakoksował.
      • wheels.of.steel Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 15.08.16, 13:36
        I tu się zgadzam. Jednak jakby patrzeć szerzej, to doping różnego rodzaju jest mniej lub bardziej obecny w większości zawodowych sportów, jak nie wszystkich. A nawet jeśli ktoś dzisiaj nie bierze, to być może predyspozycje pod zawodowstwo zbudował biorąc anaboliki na etapie bycia amatorem.
      • forumologin Re: Podnoszenie ciezarow, a doping 15.08.16, 15:33
        Dokladnie, dlaczego dyscyplina w ktorej jest az tyle przypadkow dyskwalifikacji na najwyzszym szczeblu( mistrzowie, vice mistrzowie itp) jest obecna na igrzyskach? Tyle jest dyscyplin ktore '' czekaja w kolejce'' na wskoczenie na igrzyska, a ta przezarta dopingiem trwa i trwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka