Dodaj do ulubionych

Downton Abbey. sezon 6

18.08.16, 00:06
coming soon
od września w niestety tvp1
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 07:54
      Oglądać seriale w telewizji? JAK ZWIERZĘTA???
      Nie no, serio, w prime time jakieś tureckie stolce, a Downton Abbey w poniedziałek o 22.
      • beata985 Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 09:15
        a skądeś ty wzięła /wziął poniedziałek 22 ????
        • feel_good_inc Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 11:22
          Istotnie, poniedziałek o 22 to powtórka na TVP HD. Mea maxima vinum.
          • dido_dido Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 13:18
            feel_good_inc napisał:

> Istotnie, poniedziałek o 22 to powtórka na TVP HD. Mea maxima vinum.

Widzę, że świętować z tej okazji będziesz i wino zakupujesz smile
            • feel_good_inc Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 13:22
              Gdzie tam, szósty sezon oglądałem dzień po premierze. Teraz tylko czekam aż wypuszczą kinowy finał.
              • kamea_chateau Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 20:48
                ooooooo bedzie kinowy finał? kiedy?
                • feel_good_inc Re: Downton Abbey. sezon 6 19.08.16, 08:48
                  Jak zrobią. Na razie głównie szczują i badają rynek, choć zapowiadali go jeszcze zanim się sezon skończył. www.vanityfair.com/hollywood/2016/08/downton-abbey-movie-michelle-dockery
                  Jest też spora szansa na jakiś spin-off.
    • monika.natasza Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 11:45
      bardzo lubię ten serial i chętnie będę oglądać.
    • asia_i_p Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 12:54
      Też lubię, ale mam zaległości, będę musiała obejrzeć od początku. No i trochę mnie wkurzają tym wybijaniem bohaterów - śmiertelność niemal jak w Grey's Anatomy, przeciętne seriale wojenne mają niższą.
      • beata985 Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 13:00
        przez wakacje ponagrywałam sobie, leciały powtórki sez. 4 i 5 wiec teraz jak zasiądę, w długie jesienne wieczory......mmmmm
        • migona Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 15:41
          nie wiem co jest, ale na powtórkę z Downton Abbey bierze mnie zawsze jak się zrobi już wyjątkowo listopadowo (wiatr, deszcz, zimno) albo konkretnie zimowo. Wtedy herbatka z cukrem (święci i bogowie tego świata mi świadkiem, że normalnie nie słodzę herbaty, no i właściwie nie bardzo czarną herbatę lubię i tak naprawdę praktycznie w ogóle jej nie pije), muffiny cytrynowe i kocyk. Po obejrzeniu pierwszego sezonu nabieram wyjątkowego akcentu, zaczynam chodzić b. wyprostowana, a moimi ulubionymi słowami są "marvelous" i "very well". wink
          • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 15:46
            big_grin
            A nie mawiasz jeszcze "thank you, love" do sprzedawczyń w sklepie? A nie, sorry, to raczej wiejskie klimaty, z nizin smile
            • migona Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 17:31
              nie no, wiadomo że ja to najmniej dziedziczka fortuny lorda Granthama, śniadanie jadam sama w łóżku, a chłop osobisty pyta się wiszącego w "jadalni" obrazu "czy pani już wstała?" big_grin
    • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 14:21
      Niestety zapomniałam, na którym sezonie skończyłam smile
    • smoczy_plomien Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 14:26
      A czy już wypuścili serię 5. na dvd? Miała być w maju?

Póki co skończyłam na 4. i była to zdecydowanie najsłabsza seria. Mocno mi podupadł entuzjazm do tego serialu, więc mam nadzieję, że dalej będzie lepiej.
    • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 14:35
      A przy okazji, oglądacie podobne seriale? Z życia brytyjskich próżniaków lub idylliczne obrazki z angielskiej wsi? Czasem się przy tym relaksuję. Fajny był miniserial "Życie w Cranford" z Judi Dench, teraz oglądam "Z Lark Rise do Candleford", ale to już mocno wyidealizowane.
      Przypomniałam sobie niedawno "Dumę i uprzedzenie" (oczywiście z Firthem) i pierwszy raz przeczytałam pierwowzór książkowy smile nie mogłam się oderwać!
      W telewizji oglądałam kiedyś "Schodami w górę, schodami w dół" i ten serial "Z pamiętnika położnej był przyjemny". Macie jeszcze coś ciekawego w tym stylu?
      • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 14:36
        Trochę źle mi się wstawił cudzysłów na końcu smile
        • lemasakr Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 18:31
          Morgen gdzie mozna obejrzec drugi sezon Dunskiej Schedy?
          • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 20:50
            Ja nawet jeszcze pierwszej nie widziałam smile
            • lemasakr Re: Downton Abbey. sezon 6 18.08.16, 20:58
              Ooo sad A ja już Ci chciałam po stokroć dziękować...
              • morgen_stern Re: Downton Abbey. sezon 6 19.08.16, 09:16
                Ale to nie ja pisałam o Schedzie, to chyba inna dziewczyna polecała. "Rząd" widziałaś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka