Dodaj do ulubionych

bilety na samolot przez pay pal

22.08.16, 22:38
Mam nadzieję że będziecie wiedziały wink
chcę w ramach prezentu urodzinowego porwać męża na wycieczkę do Barcelony. Pech w tym, że dosłownie 2 tygodnie temu zrezygnowałam z karty kredytowej, w sensie nie przedłużyłam na kolejny rok i już teraz nie zdążę wyrobić nowej.
Widziałam opcję płatności przelewem, ale pamiętam, że kiedyś tak zrobiliśmy i mam cofneli platność bo inni od razu zaplacili karta kredytową i nie załapaliśmy sie na bilety. Chciałabym tego uniknąć.
Ostatnio widziałam opcję pay pal. Czy to jest tak samo szybka płatność jak kartą kredytową? Czy płatność tym sposobem jest 100%pewna że bilety będa moje?
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:06
      A masz juz konto na paypalu i podpiete konto bankowe? W praktyce to powinno wygladac tak, ze pp wysyla od razu sprzedawcy balans, tobie udzielajac tymczasowa pozyczke - dopoki nie zejda srodki z twojego konta. Reasumujac - tak, powinnas miec mozliwosc natychmiastowego zabukowania biletow.
      • paszewa Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:15
        nie mam. Ale przez paypal płacę na allegro i nigdy nie tworzyłam żadnych kont.
        • araceli Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:20
          Na Allegro to PayU nie PayPal.
        • plain-vanilla Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:21
          Trzeba miec konto na paypalu i mozliwe, ze trzeba je bedzie zweryfikowac. Na allegro to sie placi przez payU.
        • snakelilith Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:21
          He? Jak to płacisz przez paypal nie mając konta na paypal? Przecież płacąc paypalem musisz się pod swoje konto zalogować.
          • beata985 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 00:35
            nie mam konta a płaciłam ostatnio paypalem.....w sklepie internetowym, nie kartą kredytową tylko zwykłą płatniczą....zdziwiona byłam,,,,
            okazało się, że na booking też nie musiałam mieć kredytowej, wystarczyła zwykła visa....
            • lady-z-gaga Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 08:57
              >nie mam konta a płaciłam ostatnio paypalem.

albo tylko Ci się wydawało, że płacisz paypalem wink
              • beata985 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:17
                no niestety nie, był to inny przelew niż dotychczasowe, które robiłam, wpisywałam nr karty, jej ważność i jeszcze jakiś nr 3 cyfrowy i na pewno nie bylo to payu
                • beata985 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:20
                  skopiowane z maila potwierdzającego płatność:
                  Odnotowaliśmy wysłanie przez Ciebie płatności w kwocie xxx PLN na rzecz sprzedającego yyy za pośrednictwem systemu PayPal.
                  • lady-z-gaga Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:34
                    Tak, masz racjęsmile
                    byłam mocno przekonana, że znam regulamin paypala, a okazuje się, że nie - płatność jednorazowa bez zakładania konta jednak jest możliwa smile
                    • beata985 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:41
                      jednorazowa?? czyli jak bym chciała drugi raz za coś zapłacić to muszę się jednak zarejestrować???
                      • lady-z-gaga Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:46
                        nie smile płatność jednorazowa oznacza wprowadzanie swoich danych za każdym razem - ktoś, kto ma konto nie musi tego robić, tylko loguje się hasłem
                      • lady-z-gaga Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:46
                        www.paypal.com/pl/webapps/mpp/ua/servicedescription-full
                • ichi51e Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:03
                  Paypalem to wpisujesz login i kod. PayU wpisujesz dane ktore wspomnialas
                  • ichi51e Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:04
                    Zreszta logo payU jest chamska kopia PayPala wiec nie dziwie sie ze ludzie myla
                    • lady-z-gaga Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:11
                      a ja się dziwię, że ludzie nie czytają dokładnie, zanim odpowiedzą
                      dziewczyna napisała, że otrzymała potwierdzenie mailowe, a ja wstawiłam link, ktory jest dowodem na to, że to ona ma rację smile
      • jusytka Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:18
        Ale na stronach wielu przewoźników nie ma takiej możliwości Na ogół karta do płatności internetowych jest niezbędna Co do PayPal - tak, to jest bezpieczne
    • mysiulek08 Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:42
      Do zalozenia konta w paypal potrzebna jest karta kredytowa, ale chyba w pl wystarczy konto
      Weryfikacja jest od razu i kosztuje chyba dolara😀. Www
      • mysiulek08 Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:42
        Www.paypal.pl
      • rosapulchra-0 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 05:22
        Nie posiadam karty kredytowej, tylko zwykłą, bankową i bez najmniejszych problemów założyłam sobie paypal.
        • mysiulek08 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 06:41
          bo to chyba zalezy od kraju, w Polsce zalozylam PP chyba tylko na konto bankowe, albo na zwykla karte (nie pamietam) ale w Chile musialam miec wylacznie karte kredytowa, nie zadna inna. Ale tutaj banki dzialaja troche inaczej niz w pierwszym swiecie smile, wiec moze dlatego
        • wuika Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 08:15
          Zależy od karty. Niektóre debetówki przechodzą, niektóre nie i czasem masz na to wpływ, decydując o możliwości płacenia w internecie (albo blokadzie tej możliwości), a czasem bank nie daje Ci wyboru i nie pozwala. Miałam jedną, która w niektórych systemach (nie w paypalu smile ) przechodziła do płatności internetowych, a w innych nie. Medżik suspicious Wróciłam do kredytowej, bo to zawsze pewniej smile
    • baltycki Re: bilety na samolot przez pay pal 22.08.16, 23:55
      > Widziałam opcję płatności przelewem, ale pamiętam, że kiedyś tak zrobiliśmy i mam cofneli platność
      > bo inni od razu zaplacili karta kredytową i nie załapaliśmy sie na bilety.
      Dziwne, a przelalas w terminie?
      "Płatność należy uiścić w ciągu 1 bankowego dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji, w przeciwnym razie zostanie ona anulowana. "
      • paszewa Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 00:05
        tak, od razu po transakcji.
        rzecz w tym, że inni w tym samym czasie kupowali kredytówkami i ich płatności dotarły szybciej niż moja. Dostalam informację od linii ze niestety nie zalapałam sie na lot sad
        Pozniej juz zawsze kupowalam kredytowymi i nie było problemu.
        • 3-mamuska Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 02:44
          Ja zawsze płace paypal, za żarcie psów na eBayu i z tego co wiem w sklepie z zoologicznym szybkiej mam dostawę jak zapłacę paypalem.
          • ania_2000 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 04:36
            nie kupisz bilety samolotowego bez karty kredytowej.

btw - jak to skasoawalas karte i nie masz drugiej???? nie masz ZADNEJ karty kredytowej????
            • rosapulchra-0 Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 05:24
              Ale że co? Zwykłą bankową można płacić za bilety. Kredytowa nie jest do transakcji potrzebna.
              • baltycki Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:05
                rosapulchra-0 napisała:

> Ale że co? Zwykłą bankową można płacić za bilety. Kredytowa nie jest do transak
                > cji potrzebna.

Czy karty płaskie jak np. Visa Electron lub Maestro mogą być używane w internecie?

Tak, jednakże zależy to od decyzji banku, który wydał kartę. Niestety, banki rzadko decydują się na dopuszczenie kart płaskich do płatności internetowych. W Polsce z zakupów internetowych przy wykorzystaniu karty płaskiej mogą cieszyć się np. posiadacze karty Inteligo Visa Electron. O możliwość płacenia w internecie kartą płaską pytaj w swoim banku.
            • edelstein Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 08:29
              Co za bzdury.
              Nie trzeba karty kredytowej
              • naturella Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 08:50
                Ja płaciłam Paypalem za bilety na koncert, w euro i bez problemu poszła płatność. Na stronie, przez którą kupowałam było zastrzeżenie, że w razie braku płatności w jakimś tam czasie (nie pamiętam jakim, ale był krótki) anulują rezerwację. Mam Paypal podczepiony do konta, nie do karty.
              • baltycki Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 09:13
                "Auf Ihrer Kartenrückseite steht keine 19-stellige Kartennummer und keine 3-stellige Prüfziffer (CVC2)? Bei älteren Karten sind diese Daten noch nicht angeführt. Sie können im Digitalen Banking mit einer "Kartennachbestellung" eine neue Karte beantragen."
            • paszewa Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:20
              przez wiele wiele lat nie miałam karty kredytowej bo nie potrzebowałam. Nie wiem co Cię dziwi wink mam wystarczająco środków na koncie, zebym nie musiała mieć kredytowej. Kredytówkę dostałam w pakiecie z samochodem w salonie. Po roku nie przedłużałam bo nie jest mi do niczego potrzebna. A bilety zawsze kupował mąż. W sumie to jedyna rzecz do której teraz by mi sie kredytówka przydała wink
              • snakelilith Re: bilety na samolot przez pay pal 23.08.16, 10:55
                Ja karty kredytowej też używam bardzo rzadko, jej posiadanie nie jest więc koniecznością, da się przeżyć bez, zostaje tylko jedno ale, wystarczające środki na koncie bankowym nie zawsze pomogą ci w wypadku zakupów online. Nie wszystkie sklepy proponują bowiem opcję płatności przelewem z konta twojego banku, często jest tak, że taką możliwość masz tylko w przypadku sklepów krajów. U Airberlin przelewem zapłacisz na przykład tylko, gdy posiadasz kartę EC z kontem w DE, albo twój bank bierze udział w Giropay. Możliwe więc, że ze swoim kontem bankowym tam nie kupisz, albo płatność nie przychodzi na czas, bo w zależności od banku przelew może potrzebować czasu. W ten sposób właśnie nie dostałaś swoich biletów, bo nikt nie sprawdzał JAK płaciłaś, tylko czy pieniądze przyszły NA CZAS. A przelew może iść nawet 3 dni. O wiele łatwiejsze, wygodniejsze i szybsze jest płacenie przy pomocy karty kredytowej, albo właśnie paypalem. Paypalem jest nawet bezpieczniejsze, bo twoje dane posiada tylko paypal (który za ciebie płaci) i nie musisz rozprowadzać ich po necie. Założenie konta na paypalu trwa chwilę i w wielu krajach Europy wystarczy do tego tylko podpięcie zwykłego konta bankowego. I jest to całkowicie bezpłatne. Jeżeli możliwe, to wybieram zawsze opcję paypalu, kredytówki użyłam do zakupów online ostatnio jakieś kilka lat temu w sklepie brytyjskim, ale nawet oni dołączyli już paypal do opcji płacenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka