Dodaj do ulubionych

Waszczykowski komentuje protest

03.10.16, 12:57
O to co o protestach sądzi złotousty "dyplomata".
"No niech się bawią. Jeśli ktoś uważa, że nie ma większych zmartwień w Polsce w tej chwili, to proszę bardzo - dodał."
Dałoby się powiedzieć coś jeszcze bardziej lekceważącego i pogardliwego czy wspiął się na wyżyny?

Obserwuj wątek
    • amarili Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:01
      nie, zawsze można skrzydła rozwinąć.

niemniej, paradoksalnie ma trochę racji , - ja uważam, że dyskusja o aborcji teraz nie jest przypadkowa. nikt nie rozmawia o budżecie, o trybunale i innych sprawach. są większe zmartwienia, a my jesteśmy zajęci tematem dyzurnym sad
      • anorektycznazdzira Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:06
        Doprecyzujmy: próba wprowadzenia ustawy, której wykonywanie sprowadza bezpośrednie zagrożenie życia na kobiety jest mniejszym zmartwieniem niż rozmowa o trybunale oraz "innych sprawach"?
        • paszczakowna1 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:09
          No bo to dotyczy kobiet. Ważne rzeczy dotyczą meżczyzn. Proste.
          • princesswhitewolf Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:11
            dokladnie. Czymkolwiek kobiety sie zajmuja to "zabawa". Nawet jesli sprawa dotyczy tego jak bedzie wygladac populacja przyszlych pokolen: niepelnosprawni, porzucone dzieci...
            Polglowek
            • black_halo Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:39
              Tak zawsze bylo. Jak kobieta idzie do pracy to zeby sobie na waciki zarabiac, facet oczywiscie zarabia na rodzine. To nic, ze kobieta tez utrzymuje z tej wyplate rodzine. Jak alimenciarz prostestuje w obronie demokracji to jest to wazny prostest, jak kobieta prostestuje w obronie swojego prawa do wyboru to to jest zabawa po prostu.
        • amarili Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:12
          na razie tej próby nie ma, projekt jest w komisji, więc proces legislacyjny nie jest na ukończeniu.

ja uważam, że to jest przykrywka, i że właśnie coś pod stołem sobie uchwalają, bez kamer i publiczności, bo ci zajęci marszem. jestem w stanie sobie wyobrazić taką perfidię w działaniu.
          • anorektycznazdzira Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:21
            A czym jest projekt w komisji jeśli nie próbą wprowadzenia? Co tam robi???

Ale pytanie brzmiało: czy próba wprowadzenia ustawy, której wykonywanie sprowadza bezpośrednie zagrożenie życia na kobiety jest mniejszym zmartwieniem niż rozmowa o trybunale oraz "innych sprawach"?
            • asmarabis Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:25
              Żeby nie było - jestem za prawem kobiet do decydowania o ciąży ale jak tak patrzę z boku co sie dzieje to to jest jedna wielka groteska......czepiacie sie rzadu ale ten nieszczęsny projekt to projekt obywatelski a wiec znaczący odsetek obywateli sie pod nim podpisał żeby mógł na te komisje trafić...może lepiej zajmijcie sie tymi obywatelami i ich szykanowaniem, może to przyniesie większy skutek ?
              • anorektycznazdzira Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:27
                A jak się ustosunkowała większość parlamentarna = partia rządząca do tego projektu?
                A jak się ustosunkowali do równoległego, także obywatelskiego projektu postulującego złagodzenie przepisów?
              • mamma_2012 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:34
                Projekty obywatelskie były dwa. Jeden PiS zablokował, drugi pchnął do komisji. Obywatele podpisali się pod jednym i pod drugim
            • amarili Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:26
              odpowiedziałam już. skoro nie rozumiesz, to trudno. za chwilę możesz się obudzić z większymi podatkami, podwyżkami i innymi rzeczami bardzo szkodliwymi dla gospodarki/ i pewnie tak będzie/, ale ważniejszy jest projekt, który w komisji siedzi i nad którym ani jednej dyskusji nie było.
              • anorektycznazdzira Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:34
                Nie, to ty nie rozumiesz: za chwilę możesz się obudzić z dowolnymi podatkami, podwyżkami i rozwaloną gospodarką (zapewne się obudzisz, bo pis rządzi) ORAZ z sankcjami pozbawiającymi cię prawa do ludzkiego traktowania i leczenia.
                Rozumiesz?
                To NIE jest "temat zastępczy", to jest temat, który jest równie ważny jak podatki czy inne. I jeśli nie rozumiesz, to nie powiem ci "trudno" tylko poproszę o chwilę zastanowienia. Nawet, jeśli ten temat ciebie nie dotyczy personalnie (bp np. jesteś facetem, kobietą w okresie menopauzy etc) to proszę o minimum przyzwoitości i przemyślenie, czym jest tego typu ustawa dla kobiet w wieku rozrodczym.
                Już rozumiesz? Pis wisi polskiemu katolickiemu betonowi zapłatę za kampanię, więc przy jednym ogniu zrobi aferę, coś przepchnie bokiem (nie przeczę) i wysmaży anty-aborcyjnego potworka, który sam w sobie też jest jak najbardziej celem. I nie jest "mniej ważny".
                • amarili Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 14:09
                  nie pisz do mnie protekcjonalnie, spod ogona Ci nie wyleciałam.

owszem, uważam sprawę za ważną, jestem kobietą i mam córki. ale uważam także, że aborcja to temat zastępczy, a pod stołem jest coś niemądrego i szkodliwego przepychane. zajęto nasza uwagę aborcją, i wtedy można robić to, co się chce. rozporządzenia ministrów przepycha się bez sejmu i dlatego bardzo często robi sie to po cichu.

gdyby pisowi naprawdę zależałoby na zaostrzeniu tej ustawy, zrobiliby to z rok temu. a nie teraz, kiedy najważniejszy jest budżet kraju.

będe głośno wspierać i przyznam Ci 100% racji, kiedy ten projekt obywatelski przejdzie przez komisję bez poprawek. na razie uważam, że coś innego się pod tym wszystkim kryje, i jak czytam forum, nie jestem sama w tych podejrzeniach.
                  • anorektycznazdzira Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 20:57
                    Ja nie wiem skąd wyleciałaś i nie to mnie interesuje, natomiast bagatelizowanie takiej ustawy i nazywanie jej mniej ważnym tematem- błąd, duży błąd jeśli sama jesteś kobietą i do tego jeszcze masz córki. Właśnie dlatego nie powinno ci wystarczać proste i uspokajające zapewnienie, że to temat zastępczy. A piszesz to bez żenady.
                    Tymczasem dla pisu to temat jak każdy inny, za który się biorą: do wprowadzenia w życie wg ich pomysłu. Zastępczość polega tylko na tym, że wpuszczono do komisji wersję absolutnie hardcorową, po to tylko, żeby łatwiej poszło częściowe zaostrzenie. Więc to nie przejście bez poprawek będzie oznaczało 100% racji, niestety. Na prawdę wprowadzają to zaostrzenie i przestańcie się łudzić.
          • zla.m Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 14:13
            Moim zdaniem jest odwrotnie - oni to wprowadzają naprawdę (najwyżej projekt Ordo Iuris "złagodzą" i uchwalą ten PISi), a co sprytniejsi z tego towarzystwa widząc zamieszanie przepychają swoje śmierdzące jajka.

A co do ważności - życie, zdrowie oraz posiadanie zdrowego dziecka to są wg mnie sprawy najważniejsze. Co mi po gospodarce, jak się wykrwawię, bo nie wyszło "ratowanie ciężarnej w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia"? rodzinę będzie stać na lepszy pomnik? To pociecha!
      • paszczakowna1 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:11
        Nonsens. Temat aborcji to śmiertelne zagrożenie dla PiS i co sprytniejsi świetnie o tym wiedzą. Zobacz sondaże.
        • dorotamagdziak Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:25
          O tym sondażu paszczakowna bredzisz?
          www.parlamentarny.pl/sondaze/ibris-pis-bez-zmian-poparcie-nowoczesnej-rosnie,109.html
          Tym, w którym poparcie dla PiS-u nie zmieniło sie od sierpnia?!
          Rzeczywiście ŚMIERTELNE zagrożenie. smile big_grin
          • mamma_2012 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:31
            -3 w miesiąc to jednak żółta kartka od suwerena.
            fakty.interia.pl/polska/news-sondaz-ibris-pis-notuje-spadek-nowoczesna-w-gore,nId,2284327
            • paszczakowna1 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 20:56
              To nie o to chodzi, że PiS-owi spada (choć spada). Chodzi o to, ze mobilizuje się elektorat poprzednio niegłosujący. I wbrew przewidywaniom (z obu stron sceny politycznej), że 500+ taaakie genialne i zapewni PiS-owi poparcie po wieczne czasy, mobilizuje się przeciw PiS.
        • black_halo Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:42
          Dlatego, ze to jedyny temat, ktory moze rozpalic spoleczenstwo. Trybunal wiekszosc ludzi ma gleboko gdzies, podobnie Smolensk oraz caly rzad tez w sumie nikogo juz nie obchodzi. Publiczne media ogladaja chyba tylko emeryci bo wiekszosc osob woli internet. Ale radykalne zaostrzenie ustawy aborcyjnej moze zmobilizowac mlodszy elektorat, ten ktory jeszcze moze zajsc w ciaze oraz ten co ma dzieci a konkretnie corki.
      • mamma_2012 Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:17
        Ja wiem, że są inne ważne sprawy, ale to jak podśmiewamie się męża ze wściekłej żony. I w realu normalnie za coś takiego chyba bym nie wytrzymała i strzeliła w twarz.
      • araceli Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 08:07
        amarili napisał(a):
        > są większe zmartwienia,

Rozwalające jest, że same kobiety uważają, że ich życie i zdrowie jest mniej ważne niż budżet...
      • fifiriffi Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:35
        amarili napisał(a):

>
        > niemniej, paradoksalnie ma trochę racji , - ja uważam, że dyskusja o aborcji
        > teraz nie jest przypadkowa. nikt nie rozmawia o budżecie, o trybunale i innych
        > sprawach. są większe zmartwienia, a my jesteśmy zajęci tematem dyzurnym sad

dokładnie to samo pomyślałam. Ma sk... n trochę racji .
    • afro.ninja Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:18
      Prostactwo to za malo powiedziane. I to ma byc szef dymplatow? Straszny wstyd.
    • default Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:18
      mamma_2012 napisała:

> "No niech się bawią."

Ludzki pan ! big_grin
    • sumire Re: Waszczykowski komentuje protest 03.10.16, 13:56
      Ćwok.
      Tyle z mojej strony.
    • taki-sobie-nick Nie znasz Waszczykowskiego? 03.10.16, 20:37
      On się zajmuje wstawaniem z kolan wobec Niemców i Unii. Złośliwi twierdzą, że wstał z tych kolan i upadł na głowę.

Naprawdę oczekiwałaś od niego rzeczowego podejścia do sprawy?
      • anasta3 Re: Nie znasz Waszczykowskiego? 03.10.16, 20:48
        Jedna z kobiet na manifestacji powiedziała, że teraz to poważna sprawa, a zabawa będzie przy następnych wyborach do parlamentu. Kto wie?
        • paszczakowna1 Re: Nie znasz Waszczykowskiego? 03.10.16, 20:59
          Wizualizuje mi się coś w rodzaju wyborów kontraktowych w 1989, gdzie ludzie starannie, nazwisko po nazwisku, wykreślali wszystkich z listy krajowej, z wyjątkiem jednego (nie pamiętam, o kogo chodziło), o którym ktoś z Solidarności powiedział, że to porządny człowiek.
          • nickbezznaczenia Re: Nie znasz Waszczykowskiego? 03.10.16, 21:04
            To był Henryk Stokłosa - średnio porządny, ale to już inna historia.
            • mdro Re: Nie znasz Waszczykowskiego? 04.10.16, 09:19
              Nie, Henryk Stokłosa był jedynym, który w wyborach do Senatu w 1989 pokonał kandydata Komitetu Obywatelskiego i w rezultacie jedynym senatorem niepopieranym przez Solidarność. Z listy krajowej dostało się dwóch: prof. Kozakiewicz z ZSL (który zapewne mógł być uznany za "porządnego człowieka") i ktoś ostatni na liście (sugerowano, że ten dlatego, że niektórzy niedokładnie skreślali). Ponieważ część mandatów była nieobsadzona i z innych list, wybory na te miejsca odbyły się ponownie, już bez progu.
    • mamma_2012 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 08:04
      A dziś rozwinął swoją złotą myśl i dodał, że wczorajsze protesty to była kpina.
      • maslova Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 08:47
        No wiadomo, marsze smoleńskie to naprawdę jest COŚ!
    • morekac Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 08:43
      Oby mu nie stanęło . Już nigdy.
    • maadzik3 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 08:47
      Ja tam dochodzę do wniosku że katoliccy biskupi najwyraźniej najbardziej interesują się fizjologią rozrodczości i seksualnością kobiety, dużo bardziej niż Biblią
      www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/abp-hoser-w-tvp-o-ci%c4%85%c5%bcach-z-gwa%c5%82tu-tych-przypadk%c3%b3w-nie-ma-wiele-stres-jest-tak-silny/ar-BBwXTai?li=BBr5MK7&ocid=iehp
      Czyżby pan Hoser nabył takiej wiedzy o gwałtach w Ruandzie? Na pewno było wiele okazji
      • paskudek1 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:05
        zaczyna mnie coraz bardziej wku...wiać, ze o sprawach dotyczących KOBIET wypowiadają się wszyscy. Czekam z "utęsknieniem" kiedy ksiądz biskup zacznie mnie pouczać jakich środków higienicznych mam używać w czasie okresu. Jak widac jest najwyższym ekspertem od tych spraw. W sumie .... zgwałcony kleryk czy ministrant na pewno w ciążę nie zajdzie to może biskup mysli ze kobieta ma tak samo?
        A dodatkowo - wku...rza mnie że żywotne, nomen omen, kwestie dotyczące niemal połowy społeczeństwa nazywane są tematem zastępczy, kpiną, zabawą tylko dlatego że ta część obywateli ma macice zamiast jąder i waginę zamiast penisa. Tak, jak tu któras napisała - WSZYSTKO co dotyczy kobiet jest zabawne, niepoważne, głupie, bo POWAŻNE jest tylko to co dotyczy facetów.
        • maadzik3 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:16
          no niestety. a w szczególności faceci którzy z definicji powinni mało mieć do czynienia z fizjologią kobiecą nie mówią prawie o niczym innym (obsesja?) Może zaczną polucje nocne i masturbację męską oraz uboczne działanie viagry omawiać na kazaniach i w wywiadach prasowych? O tym przynajmniej mogą coś wiedzieć...
    • maadzik3 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:33
      dobra była też wypowiedź pani minister pracy : przecież można sobie po pracy poprotestować. Ich interesuje tylko jak najwyższy wpływ podatkowy, jak najwyższa śmiertelność zaraz po przejściu na emeryturę i jak najwyższy wskaźnik urodzeń bydła roboczego i mięsa armatniego. Stosunek do poddanego wzorowy
    • kai_30 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:34
      Dzisiaj złotousty dodał jeszcze, że skala protestów była marginalna. Marginalna! big_grin
      • paskudek1 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:41
        no wiesz, jak widać każdy może mieć swoja definicje marginesu smile
    • anika772 Re: Waszczykowski komentuje protest 04.10.16, 09:40
      Wyjątkowo tępy szkodnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka