Dodaj do ulubionych

Wlosy lalek

18.10.16, 21:28
Pewnie tylko ja mam ten problem...
Jak rozczesac splatane, spuszone włosy lalek typu barbie? Dostalismy kilka lalek, solidnie zakurzonych, wlosy poplatane strasznie. Umylam szamponem, nasmarowalam odzywka z silikonami, pomoglo o tyle ze daly sie rozczesac, ale dalej konce sa spuszone i placza sie. Wolalabym nie obcinac, bo i tak dosc krotkie sa...
Moze ktoras z was ma jakis pomysl?...
Nie smiejcie sie, mam lekka obsesyjke na tym punkcie wink
Obserwuj wątek
    • konsta-is-me Re: Wlosy lalek 18.10.16, 21:33
      Podobno działa płyn do płukania i potem delikatne prasowanie.
    • iwoniaw Gorąca woda 18.10.16, 21:42
      Na youtube jest mnóstwo tutoriali w typie tego:
      www.youtube.com/watch?v=30q1eaJ-KYI
      wpisz w gógla "how to repair barbie hair" albo coś podobnego i masz przepisy ze zdjęciami/filmami. Metodę z gorącą wodą stosowałam na Barbie oryginalnej Mattela i kucach pony.
      • brazoweoczeta Re: Gorąca woda 18.10.16, 21:45
        Ja też zawsze zastanawiam się dlaczego w bardzo drogich lalkach nie dają jakichś super włosów tylko takie,ktôre potem wyglądają tragicznie!!!!Płacę za lalkę 200-300zł,córka bawi się chwile a potem włosy wyglądają jak jeden wielki kołtun i nie dadzą sie fajnie wyczesaćsadMówię tu o lalkach typu baby alive,nie barbiewink
        • ichi51e Re: Gorąca woda 18.10.16, 22:28
          200-300 zeta to troche malo zeby sie oplacalo dac ludzkie wlosy. Wiesz po ile chodza?
          • brazoweoczeta Re: Gorąca woda 19.10.16, 16:20
            Nie mowie tu o ludzkich wlosach!!!!Ale mogliby wymyslec jakies fajne,ktore po intensywnej zabawie ulubiona lala wygladaja okwink
        • mikams75 Re: Gorąca woda 18.10.16, 23:08
          Jedna taka lalke miala corka -z grubymi sliskimi wlosami i nie dala rady skoltunic.
    • e-kasia27 Re: Wlosy lalek 18.10.16, 22:08
      Możesz spróbować nasmarować płynem do płukania tkanin, potem spłukać gorąca wodą i polać wrzątkiem. Większość lalkowych włosów się od tego prostuje, ale niestety nie wszystkie gatunki. Niektóre Barbie są nie do uratowania.
      Rozczesywać najlepiej jest na mydło, albo płyn do płukania, tzn. wtedy, gdy jest dużo piany. Szampony nie są dobre do mycia, ani żadne ludzkie odżywki.
      • konsta-is-me Re: Wlosy lalek 18.10.16, 23:13
        Tylko nie polewaj wrzątkiem samej głowy lalki-klej się może rozpuścić.
    • ichi51e Re: Wlosy lalek 18.10.16, 22:27
      Jesli chodzi o Barbie to prawda jest jedna - wlosow nie nalezy rozpuszczac never ever od pierwszego rozpakowania. Zrobisz to jest to poczatek konca zawsze sie potem koltunia i nie sa takie jak na poczatku. Teraz wytlumacz to dziecku...
      Mowie to jako zbieracz i kolekcjoner
      • dziennik-niecodziennik Re: Wlosy lalek 18.10.16, 22:58
        No a jak sie kupi z rozpuszczonymi to co? Albo jak jest uczesana w kitke? Ta koncowka kitki tez sie kitlasi...
        • ichi51e Re: Wlosy lalek 18.10.16, 23:16
          one zawsze maja pierwsze pudelkowe uczesanie i tego nie tykasz ewentualnie podczesujesz. Coz lalka nie jest na wieczonosc niestety - jak chcesz zeby byla jak nowa no to NOB
          • brazoweoczeta Re: Wlosy lalek 19.10.16, 16:24
            Jeśli chodzi o barbie,to corka ma jedna taka,ktora wiele przeszla(i nie jedna kapiel),a wlosy sa jak nowe!!!!Przywieziona z usa,nie wiem czy tak trafilysmy czy akurat kazda barbie z tego "gatunku" tak mialawink
    • kawka74 Re: Wlosy lalek 19.10.16, 16:26
      Płyn do płukania tkanin zmieszać z wodą w proporcji 2:1, tak, żeby wyszło mniej więcej pół szklanki. Trzeba zanurzyć w tym cudzie techniki włosy lalki - najlepiej na noc. W ogóle na lalczyne włosy ludzkie specyfiki średnio działają, prędzej proszki i płyny do prania i odplamiania.
      • kawka74 Re: Wlosy lalek 19.10.16, 16:31
        Znalazłam kompletny przepis: zapieczlotych.blogspot.com/2010/12/odszczurzanie-barbary.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka