27.10.16, 20:43
Rozwalają się czy nie? Z jakiej są skóry?

I kiedy jest przecena kolekcji zimowej? (Tak, wiem, że nieprędko, ale dokładniej?)

I NIE, nie mam na myśli tych modeli o urodzie mydelniczki, tylko inne. tongue_out
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Buty Ecco 27.10.16, 20:45
      Najlepsze buty na świecie. Bardzo trwałe. Osobiście polecam.
    • figrut Re: Buty Ecco 27.10.16, 20:47
      Kilka sezonów w ich butach przechodziłam i nic się z nimi złego nie działo. Mega wygodne.
    • magkul99 Re: Buty Ecco 27.10.16, 21:31
      Moje zimowe Ecco przeżyły 5 sezonów i żyły by dalej gdybym je nie wymieniła na nową kolekcję.
      Przecen szukaj po sezonach. Teraz jakieś przeceny widziałam na eobuwie.pl kolekcja letnia i jesienna.
    • amarili Re: Buty Ecco 27.10.16, 21:34
      Uwielbiam buty ecco.sa nie do zdarcia,absolutnie warte swojej ceny.a jak się coś fajnego kupi na przecenie to już w ogóle super.moje najstarsze mają 6 lat,wiadomo,widac że zużyte,ale nic więcej się nie działo,nic nie przecieralo ani nie odkleilo.
    • bywalec.hoteli Re: Buty Ecco 27.10.16, 21:37
      A męskie też są takie trwale?
      • amarili Re: Buty Ecco 27.10.16, 21:50
        Tak.moj mąż nosi i nie narzeka.buty 2 sezon,wygladaja jak nowe
        • bi_scotti Re: Buty Ecco 27.10.16, 21:59
          Meskie sandaly Ecco sa forever wink Swiat w nich obszedl a wciaz sa w perfect kondycji - juz by sie mogly rozleciec zeby byl powod kupic nowe, eh ...
          • teliszon Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:30
            Damskie również smile
            Kupione we wrześniu 2007 na wyprzedaży we Lwowie,miały slużyc do chodzenia po Krymie.
            Gdzie one ze mna nie były (nawet kilka razy w Kanadzie) i nie daja się wyrzucić.
            Dobre do wody,na gorki,na piachy i bruk.I nic,stan idealny.
      • 1papryczka.chili Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:12
        tak. mój mąż ma i są nie do zdarcia
      • bywalec.hoteli Re: Buty Ecco 28.10.16, 09:55
        Czyli generalnie je polecacie? Nigdy nie miałem butów ecco, ale chciałbym spróbować smile chodzi o klasyczne, eleganckie, wizytowe buty.
    • mikams75 Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:06
      moje dziecko mialo juz kilka par i moge tylko chwalic.

ktore to o urodzie mydelniczki?
    • 1papryczka.chili Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:11
      nie rozwalają się. mam sandały już z 5 lat a czółenka ze 3 i nie widać po nich używania. Też czekam na wyprzedaże. A i komfort noszenia ich to dla mnie bajka. Super wygodne są.
      • 1papryczka.chili Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:14
        a moje dziecko też miało kilka par. I Jak wyrósł z nich to nadal wygladały jak nowe. Sprzedałam potem na allegro każdą parę.
    • rulsanka Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:19
      Miałam trapery i niestety porozchodziły im się szwy. Wygodne były, owszem.
    • heca7 Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:20
      Bardzo trwałe. Noszą moi synowie , ja i mąż (córka nie chce ale ona jak wiadomo to japonki całe życie by nosiła wink ).
      Moje nigdy się nie rozleciały, nic w nich nie odpadło. Nawet się mało zdefasonowały (te najstarsze). Kiedyś, kiedyś kupiłam czarne nie wiedząc, że to ecco, co to ecco wink Mam te cholery do dziś, no niezniszczalne.
      Ale mężowi raz się starły w jednych butach podeszwy, takie pomarańczowe. Poskarżył się w sklepie, obejrzeli, poszukał wyciągu z karty bo nie miał paragonu i pieniądze za buty zwrócili. Nie ochłodziło to jego miłości do ecco bo od razu nie wychodząc ze sklepu kupił następne big_grin
      Synowie mają sandały, półbuty i zimowe. Nie przemakają, nie rozłażą się.
      Tylko wzory rzeczywiście mają stonowane i ja bym na obcasie żadnych u nich nie kupiła. Choć nie powiem, że nie są wygodne.
      • kanna Re: Buty Ecco 27.10.16, 23:48
        heca7 napisała:

> ja bym na obcasie żadnych u nich nie
        > kupiła.

Całe życie nie nosiłam obcasów, teraz - na skutek różnych okoliczności - zaczęłam. Ecco sculptured mnie ratują, obcas jest swietnie wyprofilowany, nawet na tych 8 cm potrafię chodzić.

Geeralnie polecam, przeróżne modele miałam dorosłe, czy dziecięce - wszystko sa ok. Moje pierwsze Ecco - kupione na wyprzedaży -50% za całe 200 zł, adidasy przetrwały 10 (!) lat i dopiero wtedy pękła im podeszwa.
        • heca7 Re: Buty Ecco 28.10.16, 12:00
          Ja nie przeczę, że są wygodne smile Tylko fasony mi się nie podobają.
    • julita165 Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:23
      Ja mam tylko jedno zastrzeżenie do butów tej marki....nie idzie ich zedrzec 😊. A tak serio to są super ale kolekcje na obcasach( czółenka ) paskudne. Poza tym świetne. A dziecięce to już w ogóle mistrzostwo świata
      • taki-sobie-nick Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:33
        julita165 napisała:

> Ja mam tylko jedno zastrzeżenie do butów tej marki....nie idzie ich zedrzec 😊.

Nie da się. To akurat jest zaleta, o jaką mi chodzi.

Ale jak długo nie możesz ich zedrzeć?
        • julita165 Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:57
          Zależy jakie. Trzy pary codziennych zimowych nie dałam rady zedrzec przez trzy sezony. Żal wyrzucić a chciałoby się nowe ☺. Balerinki po dwóch sezonach też nieźle. Ale najlepsze mam sportowe tyou Adidas i trekkingowe...mają chyba z 10 lat a wyglądają jakbym kupiła w zeszłym tygodniu. Mam też kilkuletnie na obcasie, jak nowe, ale fakt że rzadko noszone. A synek nos i Ecco odkąd na nogi staną i nic im nie szkodzi - deszcz śnieg błoto woda. Nogi zawsze suche ciepłe i niespocone. No i jak nowe ale fakt ze on co pół roku wyrasta z nr
    • aka10 Re: Buty Ecco 27.10.16, 22:39
      Nie rozwalaja sie wcale. W razie czego gwarancja jest na nie 3 lata. Jak sie np cos z zamkiem stanie, wymieniaja na nowe. W tym sezonie kupilam model Saunter (skora i goretex), poprzednie wygladaja jak nowe, jeszcze jedne zimowe maja na pewno 6 lat, jesli nie wiecej. Nic sie z nimi nie dzieje.
    • aurinko Re: Buty Ecco 27.10.16, 23:42
      Mam zimowe czwarty rok, są w idealnym stanie. Fakt, że nie jedyne jakie mam ale najczęściej je zakładam bo najwygodniejsze. Mój Nm ma sportowe ściągane gumkami, z elementami siateczki, po 5 latach rozkleily się lekko na palcach, właśnie leżą u szewca i się sklejaja. Poza tym są super. Córka miała kilka par ecco na różne pory roku ale przestałam kupować bo zdzierala strasznie , kilka razy założyła a but wyglądał jakby go troje dzieci przeoralo. Innych firm butów tak nie niszczy.
      • bywalec.hoteli Re: Buty Ecco 09.11.16, 16:00
        Co jest lepsze - Ecco czy Gino Rossi waszym zdaniem?
        • d.o.s.i.a Re: Buty Ecco 09.11.16, 17:11
          Pamietam moje jedyne buty Gino Rossi dekade temu. Byly to kozaczki na wysokiej szpilce (tak, mialam wtedy zly gust). W pierwszy dzien poszlam w nich do pracy, zanim doszlam to tak ze dwa centymetry tego obcasa juz byly starte big_grin Zanioslam do reklamacji i powiedzieli mi, ze jak sie kupuje nowe buty to sie oddaje do szewca po nowe fleki, bo inaczej sie zdzieraja. Buty "naprawili", dokleili obcas, wstawili nowe fleki - takie same. Zdarly sie na nowo. Buty kosztowaly wtedy z 600 zl. Nigdy wiecej tam nic nie kupilam.
    • mynia_pynia Re: Buty Ecco 27.10.16, 23:53
      Moja siostra kupiła kozaki w czerwcu za 160 zł. w sezonie są troche droższe kosztowały 390 zł.
    • kropkaa Re: Buty Ecco 27.10.16, 23:53
      Oczywiście. W butach zimowych w pierwszym sezonie popękała skóra na bokach. W balerinach do samochodu pięty popękały po kilku tygodniach, wyszła tektura. To robi Schin, cena jest tylko przykrywką dla marki. Letnie Ecco Biom zakładane na gołą stopę tak cuchnęły, że trudno uwierzyć. Buty jak buty.
      • mark-jolka Re: Buty Ecco 28.10.16, 10:50
        Ostatnio zakupione buty - kompletna porazka. Szew puscil po ok 2 miesiacach chodzenia, zaniosłam do gwarancji, przetrzymywali jakieś dwa miesiące. Owszem, buty naprawili ale cóż z tego jak zrobił się marzec (a to buty zimowe były) i wiele nie pochodziłam.
        W kolejnym sezonie powtórka z rozrywki - szew puścił ponownie, po gwarancyjnej naprawie paskudnie już buty wyglądały w tym miejscu, żądałam zwrotu gotówki - nie otrzymałam, nawet przepraszam nie usłyszałam.
        Więc od dwóch lat butów ECCO nie kupuje, a wierną klientką byłam przez lat kilka.
        • bezo750 Re: Buty Ecco 09.11.16, 17:24
          No to chyba mam pecha... W zeszłym roku kupiłam na wyprzedaży botki Ecco i po 2 tygodniach coś w podeszwie mi się zrobiło... Z zewnątrz nic nie widać ale jak chodzę to czuję że coś mi lata w środku. Dziwne to nigdy tak nie miałam w żadnych butach. Muszę reklamować, ale co mam powiedzieć jak nic nie widać?
    • sid2016 Re: Buty Ecco 09.11.16, 19:10
      Mam dwie pary zimowych futrzanych na płaskiej podeszwie (jedna na taką temperaturę, jak dzisiaj, druga na mróz) i jedną parę "traperskich", że się tak wyrażę. Najmłodsze maja dwa lata, najstarsze - jakieś siedem. Te ostatnie straciły na estetyce, ale się nie psują. Solidne obuwie w raczej wysokiej cenie. Czółenek, botków czy balerinek bym tam nie kupiła - estetyka tego typu butów bywa tam taka sobie, jak dla mnie. Za to obuwie zimowe i sportowe - ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka