hedna 30.11.16, 21:20 Nie lubię,nie znam się,ale muszę jakąś kupić. Jakie nosicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Czapka 30.11.16, 21:24 Pięć różnych mam. Gładkie, wywijane i bez wywinięcia, z pomponem i bez. W każdej czuję się jak czubek. Ale mam to gdzieś, ważne żeby ciepło w łepetynę było. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Czapka 30.11.16, 21:34 Z kućką. Dużą. Najpierw idzie kućka, potem ja Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Czapka 30.11.16, 21:47 Ja nie tylko czuje sie jak czubek, ale tak tez wygladam... Mam kilka, ale ubieram jak juz naprawde leb urywa lub porzadnie przymrozi Mam jeden klasyczny beret z antenka (czarny), jedna bereto-czapke (roznie toto mozna nosic, bordowa w komplecie z szalikiem i rekawiczkami)), czape mega ciepla welniana, a ze mnie wszelka welna gryzie to jest podszyta polarem (jasna bezowa), mam tez sportowa polarowa. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czapka 30.11.16, 21:50 jematkajakichmalo napisała: > Ja nie tylko czuje sie jak czubek, ale tak tez wygladam... Ja na pewno też ale nie patrzę w lustro jak mam czapkę na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Czapka 30.11.16, 21:33 Mam jedną. Wełniana ale tzw luźny splot. Przewiewna. Kremowa. Musze kupić nową bo ta mi się znudziła. Również za czapkami nie przepadam ale są fajne na bad hair day. Odpowiedz Link Zgłoś
ola766 Re: Czapka 01.12.16, 19:17 Robi się dwa razy gorszy, kiedy się ją zdejmuje np. w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Czapka 30.11.16, 21:41 Różne mam, toczek a' la lis, czapki sportowe, beanie, kilka klasycznych beretów z antenką. Pochodź po sklepach, przymierzaj, na pewno coś wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Bądźcie dziewczyny tak miłe i pokażcie zdjęcia:) 30.11.16, 21:43 mogą być tych, które nosicie, jak i tych, które wam się podobają. Też muszę jaką kupić a nie jestem fanką akurat tej cześć garderoby i pomysłu nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czapka 30.11.16, 21:46 nie nosze od 7 klasy. ze dwa lata temu kupilam, bo moze bym sie przelamala. nic z tego, w czapce moja glowa wyglada jak grzyb atomowy, wlosy sie ulizuja. nic na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Czapka 30.11.16, 21:50 Czapki trzeba mierzyć, bo te ładne na wieszaku niekoniecznie wyglądają ładnie na głowie. Ja w zeszłym tygodniu kupiłam czapkę po przymierzeniu ogromnej ilości czapek. Wzięłam ostatnią czyli moim zdaniem najbrzydszą jaka była w sklepie. Szłam już do kasy z dwoma innymi czapkami ale pomyślałam - jak już wszystkie po kolei mierze, to tę brzydką też przymierzę i bingo! Tylko ta, najlepiej mi w niej było. Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Czapka 30.11.16, 23:09 Ja dziś zrobiłam dokładnie to samo i ku mojemu zaskoczeniu w 44 roku życia po raz pierwszy mam czapkę, w której się dobrze czuję i moim własnym zdaniem wyglądam całkiem do rzeczy. I co z tego, że mi się nie podoba, skoro w tych, które mi się podobają wyglądam tragicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Czapka 01.12.16, 08:31 "...jak już wszystkie po kolei mierze, to tę brzydką też przymierzę i bingo! " Myślę, że czapka poczuła się jak kopciuszek. Na każda panienkę pantofelek był za mały, az tu przyszedł kocmołuch z popielnika i bingo! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 21:53 z czapkami mam zawsze problem i to wcale nie dlatego, ze w kazdej wygladam jak czopek (jak to kiedys wdziecznie okreslila ktoras forumka). problem moj polega na tym, ze wszystkie czapki sa na mnie za duze. mam maly obwod glowy i pod wzgledem rozmiaru pasuja na mnie czapki dzieciece. obecnie czapka mojego 7-latka jest w idealnym dla mnie rozmiarze, ale jakos motyw star wars mi do kurtki nie pasuje . moglabym miec jeszcze cos z krainy lodu lub hallo kitty, a wczoraj nawet czapki z myszka mickey widzialam, ale glupio mi bylo przymierzac jednak . w kazdym razie wcale mi nie do smiechu, bo schodzilam juz tyle sklepow i nigdzie nie znalazlam czapki, ktora by nie byla na mnie za duza. podobaja mi sie takie fajne kapelutki, ale moge zapomniec, bo wygladam jak w za duzym garnku na glowie . chyba nie pozostaje mi nic innego, jak kupic jakas fajna welne i zrobic samodzielnie, no ale takiego kapelutka to juz sobie zrobic nie umiem, buuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Czapka 30.11.16, 21:59 eliszka przesadzasz... prawdopodobnie mam mniejszą głowę bo noszę czapki 6 latka czapek jest odkoloru do wyboru więc nie tłumacz się głupio:0 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 22:08 a jaki masz obwod glowy, bo ja mam dokladnie 50 cm. naprawde nie ma doroslych czapek w tym rozmiarze w normalnych sklepach. przymierzylam juz chyba ze 100 czapek, jak nie wiecej. wczoraj zmierzylam wszystkie, jakie byly w jednym centrum handlowym i wszystkie byly na mnie za duze. owszem, da sie taka czapke ubrac i w niektorych nawet nie wygladam najgorzej, ale jak poruszam glowa, to mi spada na oczy i zatrzymuje sie na nosie. obecna czapke poprawiam srednio co 5 minut, gdy gdzies ja zakladam, a byla to najmniejsza czapka, jaka znalazlam. nie wymyslilam sobie tego, bo dorosle rozmiary nakryc glowy, jakichkolwiek, sa na mnie za duze. kask rowerowy i narciarski tez mam dzieciecy, bo w doroslych brakowalo regulacji na moja glowe. jedyna dopasowana czapke, jaka mialam w doroslym zyciu, mialam uszyta na miare, ale to bylo juz prawie 20 lat temu i juz tej czapki nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Czapka 30.11.16, 22:45 Jasne, dorosłych nie ma, ale jest mnóstwo dzieciecych czapek w jednolitym kolorze, bez motywów dziecięcych. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 23:00 a gdzie to mnostwo? bo ja w takim rozmiarze widze co najwyzej czapki z kokardkami, kwiatkami czy innymi srebrnymi serduszkami. moze zle szukam, ale naprawde nie znalazlam nic, co nie wygladaloby jak czapka typowo dziecieca albo chociaz jakas slodko-dziewczeca, w ktoej prawie 40-latka wyglada w najlepszym wypadku jak dzidzia piernik. no i marzy mi sie taki fajny, elegancki kapelutek, ale to juz marzenie scietej glowy Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 30.11.16, 23:12 kupowalam corce w outlecie sportowym i w pl w terranovie - obie niedziecinne, bo moja by w te dzieciece motywy nie zalozyla. ja dla odmiany mam duza glowe i w wiekszosci czapek wygladam jakbym naciagnela za mala skarpetke myslalam, ze mniejsze glowy maja mniejszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 23:50 sportowa mam, bo z takimi faktycznie latwiej, ale zamarzyla mi sie taka bardziej "elegancka" no i chyba bede musiala ja sobie wybic z glowy. choc moze uda mi sie samej cos wykombinowac, tylko musze poprzegladac wzory na czapki i cos do siebie dopasowac. mysle, ze wszyscy, ktorzy w jakakolwiek strone odstaja od tzw normy maja taki sam problem. na ciebie wszystko za male, a na mnie wszystko za duze. ja w wiekszosci czapek wygladam jak w za duzej skarpecie Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 13:42 jaka to jest czapka elegancka? serio nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 01.12.16, 21:27 napisalam "elegancka" . cudzyslow jest celowo, bo nie chodzi mi o jakas wyszukana elegancje, tylko szukam prostej czapki w jakims fajnym, pasujacym mi do cery i kurtki kolorze. taka, jak na zdjeciu wklejonym przez agni jest wystarczajaco "elegancka" wg moich kryteriow . moja ulubiona czapka ma juz ponad 10 lat, sporo juz przeszla, przezyla wiele pran i do sportowej kurtki moze byc, ale przydaloby sie cos nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 13:56 poza tym mozesz pokombinowac z zaszewkami na tyle czapki, pozniej tego nie widac, w zaleznosci od materialu oczywiscie. Ja corce zwezalam tak czapki a nawet jedna moja przerobilam tak dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 01.12.16, 21:33 z zaszewkami probowalam, ale to jednak nie to. poza tym za duze czapki sa na mnie tez za glebokie i mimo zmniejszenia i tak zjezdzaja mi na nos. nie wiem, moze tez od ksztaltu glowy to zalezy czy jak? ale jakiejs nieksztaltnej glowy raczej nie mam, w kazdym razie nie zauwazylam, zeby jakas dziwna ta moja glowa byla, tylko mala jest. sama nie wiem, o co z tymi czapkami chodzi, ale strasznie ciezko jest mi dobrac taka, ktora nie zjezdza mi na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 23:45 bo te zaszewke trzeba zrobic nieco glebsza, zeby nie zjezdzala na nos. Ale niektorzy nosza takie wielkie czapy, wlasnie wygladaja jak za duze, taki styl i jakos im nie zjezdzaja na nos. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 02.12.16, 13:29 zaszewke musialabym zrobic po sam czubek czapki, a to juz ciezko ukryc. poza tym, jak mam kupic czapke i ja jeszcze przerabiac, to wole kupic motek fajnej welny cos sobie zrobic sama, na moj rozmiar. ja wiem, ze niektorzy nosza takie jakby za duze czapki. np. moje dwie siostrzenice tak nosza i czapki im na oczy nie zjezdzaja, a ja tak nie umiem. nie mam pojecia, od czego to zalezy, ale dla mnie cala czapka musi byc przylegajaca do glowy. jezeli sciagacz jest dobry w obwodzie, a reszta czapki luzna, to i tak po przejsciu paru krokow nic nie widze. jestem po prostu niekompatybilna z duzymi czapkami Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 02.12.16, 13:35 no wiem, ze nie jest to idealne rozwiazenie, ale z braku laku... jesli czapka jest dwuwarstwowa, to glebiej zaszywasz tylko te wewnetrzna czesc. A jak umiesz dziergac to w ogole dyskusja o braku czapek na rynku jest niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czapka 01.12.16, 10:50 Podałam ci wczoraj linki do czapek, ale nie wiem, został usunięty mój post? W każdym razie zobacz sobie na dział dziecięcy choćby w Kappahl czy H&M, są tam jednolite czapki dziecięce, bez żadnych ozdóbek. Równiez Coccodrillo ma co najmniej kilka prostych neutralnych modeli. I na zachętę przykładowa czapka z Zary Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czapka 01.12.16, 10:50 a tu Zara w kliku kolorach do wyboru: www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%7C-4---14-lat/akcesoria/czapki--szaliki-i-r%C4%99kawiczki/czapka-z-kolekcji-basic-z-pomponem-c489007p3648794.html Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 13:53 fajne te czapki dzieciece w zarze w tym sezonie! Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 01.12.16, 21:21 o widzisz, do zary nie zagladalam! jeszcze do niedawna najblizsza zara byla w zurychu i zapomnialam calkiem, ze latem otworzyli tez u nas. dzieki, zajrze przy najblizszej okazji . kurtke mam bordowa i granatowa czapka ladnie by pasowala. problem polega na tym, ze ja w takim kolorze wygladam jak zombie, ewentualnie swieza nieboszcza . dlatego szukam czapki w jakims w miare pasujacym odcieniu bordo. musi pasowac do mojej cery i koloru kurtki, ale to juz mniejszy problem niz z rozmiarem. ta wklejona mi sie podoba i do kurtki by pasowala, ale nie jestem pewna, czy nie zrobi ze mnie nieboszczki. musze przymierzyc. coccodrillo u nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czapka 01.12.16, 21:40 Sprawdź jeszcze Kappahl, jak masz, i zwykły poczciwy H&M Z tych trzech to Zara niestety chyba jakościowo ma najsłabsze czapki, robiłam do nich kilka razy podejście (dla dzieci akurat) i jakoś wodząc na żywo zawsze rezygnowałam.... Polecam jeszcze czapki MaxiMo (niemiecka firma, może będzie u ciebie), poszukałabym tez name it, i może Benetton? Np. taka w dwóch kolorach jest. Jeśli bez pompona moze być, bo ja wole pomponiaste pl.benetton.com/shop/pl_en/girls/girls/accessories/skoyfaki-me-diakosmitika.html Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 01.12.16, 22:13 nie wiem, czy jest gdzies u nas kappahl, bo nie widzialam, ale jeszcze sprawdze w internecie, czy faktycznie nie ma. w h&m chyba juz patrzylam, ale glowy nie dam, bo tyle sklepow zaliczylam, ze juz nie pamietam. co do zary jestem pewna, ze nie bylam, bo nawet nie bralam pod uwage. kompletnie wylecialo mi z glowy, ze latem u nas otworzyli. w benettonie czapki mi sie srednio podobaly, bo tez bym chciala pomponiasta. najlepiej z takim fajnym, futerkowym pomponem. jestem niska, wiec moge sie wydluzac czapka bez przeszkod. dzieki za rady, skorzystam przy najblizszych zakupach i jak trafie na jakas fajna czapke, to sie pochwale Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 23:37 te co corce kupilam ostatnio to mckinley, niestety nie znajduje tej samej w necie, ale nie jest wcale taka sportowa z wygladu i ma fajny futrzasty pompon. Rozmiar bylby idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czapka 30.11.16, 22:48 Jak ja ci zazdroszczę. Jestem genetycznie obciążona wielką głową. To jest masakra bo muszę prawie kupować worki na ziemniaki zamiast czapek. U mnie sprawdzają się proste czapki bez żadnych dekoracji. Z możliwie cienkiej przędzy. Pomaga mi moda na czapki smerfetki bo u innych wiszą z tylu a ja mam w miarę normalną czapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 23:06 uwierz mi, ze nie masz czego zazdroscic. czapke taka, jaka mi sie wymarzyla, mialam jeden raz w doroslym zyciu i byla to czapka szyta na miare. poza tym kupuje to, co na mnie pasuje po prostu. choc w sumie nie robi to wielkiej roznicy, bo i tak w kazdej czapce wygladam jak wyjdz stad i nie wracaj . w kazdym razie postanowilam juz, ze jesli podczas najblizszych zakupow nic nie uda mi sie zdobyc, kupie sobie welne i sama zrobie jakas fajna czape. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Czapka 30.11.16, 23:16 Spoko. Ja w czapce też uroczo wyglądam. Porażająco uroczo I sama też miałam w życiu może ze dwie czapki które naprawdę mi pasowały - dla innych pomyślane jako duże czapy a u mnie były w wersji "przy czaszce". Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 30.11.16, 23:36 zazdroszcze dziewczynom, ktore wygladaja fajnie w czapce, a widuje takie na ulicy. pocieszam sie jednak, ze widuje tez takie, ktore w czapce wygladaja tak samo pieknie, jak ja, wiec przynajmniej nie jestem sama . a tak serio, to jestem zmarzlakiem i najwazniejsze dla mnie jest, zeby czapka byla ciepla, pasowala do reszty stroju i mojej cery, a reszta to juz jakos obleci. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Czapka 01.12.16, 14:02 eliszka , przeczytałam wszystko co napisałaś i naprawdę przesadzasz. Ubzdurałaś sobie że w czapce wyglądasz be a to już jest niewyleczalne ps. az zmierzyłam obwód swojej głowy i mam 51 cm więc bardzo zblizony do twojego i milon czapek. Obecnie wybór jest ogromny. aha i daj zdjęcie czapki eleganckiej bo naprawde nie wiem jaka to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czapka 01.12.16, 21:45 jasne, ty wiesz lepiej, jakie ja mam problemy z zakupem czapki. czapek jest milion, ale 95% odrzucam na wstepie, bo sa czarne. jestem blondynka z rudawymi refleksami, niemal przezroczysta cera i piegami na nosie. w czarnej czapce moge sie do trumny klasc i wszyscy uwierza, ze trup tam lezy . ogolnie troche racji masz, bo moim zdaniem w czapce wygladam glupio, ale jestem zmarzlakiem, wiec czapki nosze i bardzo bym chciala miec taka, ktora nie spada mi na oczy. mam jedna w idealnym rozmiarze, ktora kupilam sobie jeszcze jako panna, a jestem mezatka od 13 lat, wiec latwo policzyc, ile lat ma czapka . nie wiem, czy to od ksztaltu glowy zalezy, czy od czegos innego, ale wszystkie czapki, ktore przymierzalam ostatnio, zjezdzaly mi na oczy. sa na mnie po prostu za glebokie, no i obwod najczesciej tez za duzy. czapka "elegancka" celowo byla w cudzyslowie, bo nie chodzi mi o jakies super eleganckie nakrycie glowy, tylko jakas fajna czapke w jednolitym kolorze, bez udziwnien czy dziwnych naszywek, ktora spokojnie da sie ubrac tez do plaszcza. poza tym marzy mi sie taki maly zimowy kapelusik, ale to juz musialabym zamowic na miare, bo w sklepach nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Czapka 30.11.16, 21:54 mam z milion, kupuję co sezon i nie wyrzucam bo może kiedyś ... do innej kurtki... itd Ostatnio zimy są bardzo ciepłe więc chodzę bez . Ale mam: min =ekri z pomponikiem, buraczkową typu szal, szarą wełnianą, tysiąc bawełnianym w różnych kolorach, moje ukochane uszatki w kolorze czarnym i szarym ,,, itd Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Czapka 30.11.16, 22:02 w kazdej wygladam jak debil, wiec glownie nosze kaptur, ale jak jest bardzo zimno to pozyczam od corki taka www.magiazakupow.com/produkt/351/czapka-beanie-haft-zloty-fuck-yu-czarna-zloty Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Czapka 30.11.16, 22:21 a ja właśnie bez czapek wyglądam jak czopek a w czapkach doskonale. Najlepsze dla każdej twarzy są fasony okrągłe, klasyczne, bez przeszyć na czubku. U mnie odpada czapka Lenina z Poronina i taka z frędzlami a la słońce Peru. Ostatnio kupiłam sobie szarą wełnianą u Wietnamczyka i jest super Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Czapka 01.12.16, 14:04 no akurat takiej bym nie nałozyła, chyba że na lewej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaszszsz Re: Czapka 30.11.16, 22:39 mam ich pare. 2 kaszmirowe,czarna i bordowa. 2 welniane z polarem wewnatrz, polecam bo cieple. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czapka 01.12.16, 08:46 Monika, a te kaszmirowe jakie masz? Jakiej firmy? Nie gryzą? Masz sam kaszmir czy mieszanka? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaszszsz Re: Czapka 01.12.16, 10:30 nie gryza, sa delikatne i w miare cieple na lekki mrozik. byc moze przy -10 st. nie bylyby wystarczajaco cieple, 100%kaszmir i to jest angielska firma Amaryllis. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Czapka 30.11.16, 22:52 Noszę nauszniki. Od czapek mnie swędzi głowa i źle w nich wyglądam. Za to super w kapeluszach, ale one nie grzeją w uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Czapka 01.12.16, 10:44 kupiłam sobie nauszniki nad morzem...bosze, jak ja w nich wyglądam Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 30.11.16, 23:18 mam kilka, lubie z pomponami. Czapki trzeba mierzyc. Mnie jest niedobrze w ciasno opinajacych glowe, w przylegajacych na czubku. A niektorym to pasuje. Moja najlepsza czapka to taka kupiona gdzies w drodze na straganie na wycieczce, bo glowe urywalo i zapomnialam z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Czapka 30.11.16, 23:39 Nigdy nie zrozumiem postawy: nie zakładam czapki, bo niekorzystnie w niej wyglądam. No ludzie, ile wy macie lat? 13? Ja tam noszę czapkę całą zimę. W czapce wygląda się jak w czapce. Co w tym dziwnego czy obciachowego? Nie mam też grzywy a'la lata 80-te ani tony lakieru, więc nie obawiam się że "mi fryzura oklapnie". Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czapka 30.11.16, 23:44 czyli zakladasz wszystko jak leci bez patrzenia w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Czapka 30.11.16, 23:56 To ty,masz daleko w tyle wygląd. Inni chcą nawet w zimie fajnie wyglądać, a nie każdemu czapka psuje. Rowie dobrze mozna w lecie założyć cos dziwacznego bo gorąco . Ja nie mam ani jednej czapki, zakłam bluzę z kapturem pod kurtkę i kaptur na głowę. Jeśli jest bardzo zimno drugi od kurtki na wierzch. A dlatego? Bo gubię notorycznie rękawiczki/czapki ze 3-4 zgubiłam jednej zimy i stwierdziłam ze nie kupuje. Ale ja jak wchodzę do autobusu czy sklepu musze rozpoczęte kurtkę ,sciągnąć rękawiczki ,czapkę i wogole, bo pozniej mna mega telepie. Wiec często gdzieś " posieje" Poza tym mało jestem na dworze wiec kaptur idealnie sie sprawdza. Za to ja nie moge dorac okularów słonecznych i wyglądam we wszyskich okropnie. Szukam juz któryś rok z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Czapka 01.12.16, 10:54 Kurczę, nie wiem, jaką trzeba mieć twarz, żeby w każdej czapce wyglądać źle... Ja tam nie jestem żadną pięknością, ale w wielu czapkach mi ładnie po prostu. I prawda, w latach 80 czapka powodowała ulizanie całej tej misternie nastroszonej lwiej grzywy, ale teraz chyba się takich fryzur nie nosi? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Czapka 01.12.16, 11:12 nie chodzi o twarz, ale o proporcje, kształt głowy itd poza tym na fatalny wygląd w czapkach narzekają też bardzo ładne dziewczyny, więc.... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czapka 01.12.16, 19:11 wystarczy miec okragla twarz i czapka wszystko niekorzystne podkresli Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 23:48 wystarczy kupic czapke nie za waska, zeby nie oblepiala okraglej glowy i nieco wydluzona z pomponem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czapka 01.12.16, 23:54 Nie wystarczy mam.okrągłą buzię i mierzylam dziś furę czapek. Nie za wąskie, wydluzone z pomponem też. Porażka. Najlepiej wygladalam w czapce, ktora dla syna kupilam. Tylko ze ona jest ze spidermanem... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 02.12.16, 00:22 ja tez mam okragla i wiem, ze niewiele czapek pasuje. Ale mam jakies i mam nadzieje, ze nie strasze Poza ksztaltem nieopinajacym na gorze to jeszcze dodam, ze lepiej sie prezentuja grube sploty. np. taka nie bedzie dobrze wygladac: e-kominiarki.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_c6d781ed500242eae0916a721cfc6149.jpg ale taka ma juz szanse: image.ceneo.pl/data/products/32097696/i-czapka-damska-mlodziezowa-welna-akryl-podszyta-polarem-visso-2kolory-loman-gwarancja-24-mc.jpg?=01d63 Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Czapka 02.12.16, 08:12 Podobną do tej drugiej mierzyłam, tragedia mi lepiej leżą wywijane, ale często pompony mają za wielkie i muszą być gładkie tzn delikatny płaski splot. Chociaż i tak wśród lepiej wyglądających nie mogę trafić na tą idealną Odpowiedz Link Zgłoś
wiezien.nieba Re: Czapka 01.12.16, 08:19 Ja swoją kupiłam tutaj www.robotyreczne.com bo zależało mi na wełnie, a nie na akrylu. Odpowiedz Link Zgłoś
viridiana73 Re: Czapka 01.12.16, 08:46 Ja ogólnie jestem śliczna, więc i w czapce wyglądam slicznie. Co z tego, kiedy wiekszosc z nich zamienia moje pięć włosów w sfilcowaną szczotkę. Najczęściej poprzestaję wiec na nausznikach, czasem nosze taką ze sztucznego futerka, wyglądam w niej za..biście, jak żona tow. Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Czapka 01.12.16, 10:42 www.wedze.fr/bonnet-de-ski-reverse-rose-blanc-id_8372123 uwielbiam... W zeszłym roku kupiłam mężowi, w tym roku sobie...najpierw do bieganioa, a teraz nosze ja non stop :0 Oczywiście mam pięć innych, ale ta jak narazie wygrywa. mam też taką : allegro.pl/polska-ciepla-czapka-z-cyrkoniami-pompon-jenot-s1-i6147802008.html#imglayer i podobną białą. Odpowiedz Link Zgłoś
shumari Re: Czapka 01.12.16, 10:54 Mam taki zestaw w kolorze bordowym. NIestety nie moge chodzic z gola glowa, bo nawet w temp ponizej 10 stopni umieram na bol zatok, wiec w czapce chodze juz od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Czapka 01.12.16, 14:11 super, podobne dwustronne jak te na górze kupiłam wczoraj w martersie. całe 19,9 Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: Czapka 01.12.16, 10:53 Nie znam nikogo, kto wygląda w czapkach tak fatalnie, jak ja Jeżeli już, to jako tako prezentuję się w takich trochę za dużych, sztywniejszych i nieprzylegających. Zawsze starałam się kupować okrycia z kapturami, wtedy nawet zimą opaska plus kaptur rozwiązywały problem. Teraz nie mam kaptura i czapkę będę zmuszona zakładać, ale zwykle robię to dopiero, kiedy temperatura spada do minus pięciu Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Czapka 01.12.16, 11:07 lubię i noszę proste, w takim stylu: www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/akcesoria/czapki-i-kapelusze/czapka-z-kaszmiru-175923-11.html - mam w 100 kolorach, robię sama z uczciwych wełen. albo klasyczny beret z antenką. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Czapka 01.12.16, 11:37 ta z c&a? Nie wiem, nie mam jej - zalinkowałam dla pokazania kształtu, własne robię sama. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Czapka 01.12.16, 13:51 wg mnie z czapka to tak jak z okuarami - moze szpecic a moze i zdobic i trzeba przymierzyc wiele modeli, zeby wybrac ten jeden pasujacy. Dlatego nie ma co zbytnio sie sugerowac tym, co inni polecaja. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Czapka 01.12.16, 16:43 Zylion mam, ciągle nowe sobie dziergam, uwielbiam <3 Nie mam tylko z futerkowym pomponem, podobają mi się takie, ale jakoś nie mam dowagi, i tak wielka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Czapka 01.12.16, 16:50 Tę mi córka zajumała I tę też Ta jest moja ukochana, mam do niej chustę i rękawiczki: Ale lubię też takie gładkie (ta miała być podszewką, a skończyła jako czapka) Odpowiedz Link Zgłoś
alchemy_alice Re: Czapka 01.12.16, 17:52 Mam męską, taką sportową. Uszy zakrywa, wygląda w miarę, ale ja zawsze kaptur na czapkę nasuwam i wtedy mi najcieplej. Te pomponiaste są super, ale już pod kaptur nie wcisnę niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Czapka 01.12.16, 18:42 Uwielbiam czapki, i od wczesnej jesieni zaczynam sezon noszenia czapek. Każda w innym stylu: Cieniutkie, malutkie, tradycyjne czapeczki- jednokolorowe lub w różnokolorowe paseczki, Typowo sportowe, do kurtki puchowej (nike, czy inne takie) Zwykła szara, melanż,w sportowym stylu, z działu męskiego Czapeczka w kolorze kawy z mlekiem z ładną fakturą- pasuje do mojego płaszcza/jesionki. Gruba, z pomponem w ostrym kolorze (ręcznie robiona specjalnie dla mnie, starannie wybrałam kolorki, żeby była niepowtarzalna)- to moja ulubiona, I jeszcze uszanka, z luźnej dzianinki. To chyba wszystkie. Nie mam tylko beretu z antenką, bo nie potrafie ładnie założyć. Za każdym razem mi się przekrzywi, i jakoś tak mi niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rhysmeyers22 Re: Czapka 01.12.16, 21:24 Mam dwie piekne futrzane czapki ,fantastycznie pasują mi do kożuszka i krótkiego futerka,przy długich rozpuszczonych włosach wyglada to swietnie . Mam tez 3 takie sportowe,jedna z pomponem w kolorze lila ,w divided HM kupiłam ,całkiem fajna ale kaptura na nią nie nałożę bo sterczy mi 3 metry w gore ,i takie włóczkowe ,biała i czarno różowa ,doopy nie urywają ale na spacery z dzieckiem Sa okay.ogolnie od pewnego momentu zaczęło mi zwisać jaka czapka byle była ,bo miałam juz dość zapaleń zatok i wiecznie zakatarzonego nosa.i nosze i nie choruje XD Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Czapka 02.12.16, 13:33 Nie lubię, nosić nie będę i nic nie muszę. Marznąć też nie znoszę.Wszystkie moje zimowe i mocno jesienne krycia maja kaptur, ciepły, często z futrem, żeby mi było przyjemniej, bo ogólnie nie znoszę zimy Odpowiedz Link Zgłoś
wegatka Re: Czapka 02.12.16, 13:52 Zawsze wyglądałam beznadziejnie w czapkach, więc jeśli już musiałam, to starałam się nosić jakieś niewymyślne i nie rzucające się w oczy w ciemnym kolorze. I to był błąd. Kilka lat temu, gdy zaczęły być modne takie z wiszącym tyłem, kupiłam sobie czerwoną. Okazało się, że wcale nie wyglądam w czapce źle, tylko warunek, że nie mogę mieć takiej obciskającej głowę i muszę mieć przy twarzy trochę wystających spod czapki włosów. Teraz mam dwie, też takie trochę luźniejsze, robione grubym warkoczem, kremową i czerwoną, i bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykoty Re: Czapka 19.01.19, 14:36 Mam jeden czapkokapelusik, noszę go hoo hoo, wiecej jak 15 lat. Jest stary, wyleniały, sprany i zaczyna się trochę miejscami rozłazić, ale to jedyna rzecz, jaką jestem w stanie na głowie tolerować. Nie cierpię czapek. Już myślę o tym, żeby pójść do jakiegoś czapkownika, żeby mi identyczną czapkę uszył, ale trochę wstyd takiego wylenialca na wzór zanosić. Odpowiedz Link Zgłoś