04.12.16, 14:44
Kobiety nie znoszą eleganckich butów z kwadratowymi i przedłużonymi czubami jako przykładów rzeczy skandalicznie modnych, a więc niepotrzebnie udziwnionych. I to modnych ponad dekadę temu. Dla wielu mężczyzn elegancki but, to po prostu elegancki but, a kształt noska pozostaje kwestią drugorzędną. Od pięciu lat kupują buty z czubek i nie bardzo wiedzą, z jakiego powodu mieliby przestać. Przegięte i przedawnione trendy mody męskiej wywierają na kobietach mniej więcej takie wrażenie, jakie zrobiłaby na mężczyznach dziewczyna umalowana i ostrzyżona jak Cyndi Lauper w „Girls just wanna have fun”. a teraz droga ematulo proszę o wyjaśnienie jak krowie na rowie które to są długie czubki a które nie. Czy to są długie czubki?
Obserwuj wątek
    • hallbera.jarlakappi Re: Czubki 04.12.16, 14:57
      myslalam ze znowu będzie o pis big_grin
      • anorektycznazdzira Re: Czubki 04.12.16, 21:03
        byłam pewna tego big_grin
    • pelissa81 Re: Czubki 04.12.16, 14:57
      Moje krótkie podsumowaniesmile
      https://static.fishki.pl/static/posts/35/35760/foto_3e1a617465bacceb709fa812974b7811_org.jpg
      • kfugktru23 Re: Czubki 04.12.16, 15:07
        takie? https://urodaizdrowie.pl/wp-content/uploads/2012/10/buty7.jpg
    • snakelilith Re: Czubki 04.12.16, 15:22
      A te mądrości napisał kto? Bo w modnych kolekcjach na przykład klasycznej obuwniczej marki Lloyd w tym roku są też wąskie buty z dłuższym noskiem. Sorry, ale to jest kanon od lat i dla eleganckiego mężczyzny długo jeszcze kanonen zostanie. Buty drwala na grubej podeszwie, to za to hipsterska moda. Przeminie równie szybko jak te obrzydliwe brody, koczki związane w gumkę na czubku głowy (WTF?) i tatuaże na całym ciele.
      • b-b1 Re: Czubki 04.12.16, 17:38
        snakelilith napisała:

> A te mądrości napisał kto? Bo w modnych kolekcjach na przykład klasycznej obuwn
        > iczej marki Lloyd w tym roku są też wąskie buty z dłuższym noskiem. Sorry, ale
        > to jest kanon od lat i dla eleganckiego mężczyzny długo jeszcze kanonen zostani
        > e. Buty drwala na grubej podeszwie, to za to hipsterska moda. Przeminie równie
        > szybko jak te obrzydliwe brody, koczki związane w gumkę na czubku głowy (WTF?)
        > i tatuaże na całym ciele.

Nie widziałam żadnych butów z Lloyda podobnych do tych:
        https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffaeb4e2e202.jpg
    • e-kasia27 Re: Czubki 04.12.16, 18:01
      Nie, to nie są długie czubki, to są czubki dla czubków, bo trzeba być niezłym czubkiem, żeby za takie niczym szczególnym nie wyróżniające się buty zapłacić 6- 8 tysięcy.
      • taki-sobie-nick Re: Czubki 04.12.16, 20:39
        e-kasia27 napisała:

> Nie, to nie są długie czubki, to są czubki dla czubków, bo trzeba być niezłym c
        > zubkiem, żeby za takie niczym szczególnym nie wyróżniające się buty zapłacić 6
        > - 8 tysięcy.

Niech zgadnę - "takie same jak na bazarku"?

Uwielbiam taką argumentację.

Bo buty za 8000 zł powinny być, jak wiadomo, wysadzane drogimi kamieniami i uszyte ze skóry krokodyla, żeby było z daleka widać, że kosztowały?

Tak jak mi baba oznajmiła, że dlaczego ja chcę za czapkę 50 zł, skoro "na bazarku" są takie za 10.

No cóż, 10 zł to mnie kosztowała sama włóczka, a czapkę zrobiłam ręcznie.

Nie kupiłabym butów za 8000 zł, nawet gdybym mogła sobie takimi wypełnić całą szafę.

Ale nie znoszę argumentacji typu "zupełnie nie rzuca się w oczy, a TAAAAAKIE drogie" vel "na bazarku są takie same".

To jest klasyczne męskie obuwie garniturowe. Dobra skóra (kosztuje), szycie zamiast klejenia (kosztuje) i klasyczny, niewyróżniający się wygląd to jego ZALETY.
        • e-kasia27 [...] 04.12.16, 21:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • taki-sobie-nick Niech się dowiem 04.12.16, 21:08
            e-kasia27 napisała:

> Jak ja kocham

czegóż to nie wiem i nie rozumiem? Czekam na objaśnienia. ZAMIAST wyzwisk.
            • e-kasia27 [...] 04.12.16, 21:10
              • taki-sobie-nick Re: Niech się dowiem 04.12.16, 21:19
                e-kasia27 napisała:

> Zgadnij sobie, przecież jesteś w tym ekspertem.

Nie ma mowy. Kiedy zgaduję, to mnie wyzywasz. Nie zamierzam się na to narażać.

Ale skoro już ustaliłaś, że nic nie wiem i nic nie rozumiem, to chętnie skorzystam z okazji i zmądrzeję pod twoim kierunkiem.
                • e-kasia27 [...] 04.12.16, 21:21
    • bywalec.hoteli Głos Bywalca 04.12.16, 18:35
      Nie lubię tego portalu, ale w kwestii butów mają całkowitą rację. Buty dla mężczyzny tylko klasyczne - z dobrej skóry, klasyczny kształt, bez ostrych nosów, czubków, poprzecznego cięcia itp. Ale szczerze mówiąc, to u nas 80% butów na rynku to brzydkie buty. Pisał o tym m.in. mrvintage.pl mrvintage.pl/2012/12/dlaczego-polskie-buty-sa-brzydkie.html
    • baba_za_kolkiem Re: Czubki 04.12.16, 18:55
      Męskie buty z długimi czubkami to w moim prywatnym słowniku tzw. Mrowkojady i ilekroć je widzę u jakiegoś kolesia wewnętrznie pekam ze śmiechu.
      No przepraszam ale inaczej nie umiem.
      • koronka2012 Re: Czubki 04.12.16, 21:25
        Ja nie pękam ze śmiechu, bo mnie żałość ogarnia... But tego rodzaju co w artykule oznacza gościa, który daleki jest od poczucia stylu. Taka za przeproszeniem wiejska ekonomia- kupił 10 lat temu, póki nie dziurawe to dobre.
        • simply_z Re: Czubki 04.12.16, 21:34
          Dodajmy do tego garnitur z matury/ślubu i szara kurteczka narzucona na grzbiet.
    • memphis90 Re: Czubki 04.12.16, 22:46
      "fakt, że za połowicznym choćby zainteresowaniem modą idzie przeważnie dbałość o wygląd. Panowie, wszak na tej samej zasadzie bardziej podobają się wam kobiety w modnych szpilkach, niż te w butach wygodnych, praktycznych i pierwszych z brzegu."
      Cóż, to ja nie mam więcej pytań.... Skoro dla autorki pani w wygodnych butach jest z definicji zaniedbana, w przeciwieństwie do pani w szpilkach... I skoro dla niej 21-latek w garniturze wygląda jak 8-latek idący do komunii... Naprawdę muszę komentować?

"Kobiety pytane o trendy, których mężczyźni absolutnie nie powinni podchwytywać wskazują także na rzeczy w kwiatowe wzory czy różowe ubrania. "
      Bo....?

Szczerze - mam głęboko w d..pie czy mężczyźni noszą ojejeciu-jejciu-jakże-koszmarne koszulez krótkim rękawem, koszule w hawajskie kwiaty, t-shirty z napisami czy różowe spodnie. Jest mi dokładnie obojętne, czy rękaw garnituru nie jest o centymetr za długi albo czy długość nogawki spodni koreluje z aktualnymi trendami. Nie rusza mnie nawet skarpeta w sandale - chce, niech nosi. Rozumiem jednak, że są ludzie,którzy nie mają w życiu innych zmartwień, niż przeżywać to, co inni ludzie noszą na ciele, zamiast zająć się tym, co mają w głowie. I jestem, niestety, pewna, że osoby zafiksowane wyłącznie na klamrze od paska spodni same w tej głowie niewiele mają...
    • danaide Re: Czubki 04.12.16, 22:46
      Kurczę, myślałam, że będzie o wariatach i będę mogła się wypowiedzieć...crying
      • taki-sobie-nick Re: Czubki 04.12.16, 22:56
        I tak cię martwi, że się nie możesz wypowiedzieć o wariatach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka