shell.erka 07.12.16, 19:41 Głupie pytanie może, ale czy jak ktoś z polską komórka jest zagranicą, to dzwoniący do niego zawsze słyszą ten specyficzny sygnał, czy zdarza się, że sygnał jest zwyczajny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 19:46 Jeśli ktoś jest za granicą, to słyszy w komórce sygnał, który jest w danym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 19:57 Nie nie Rosa, mi chodzi o osobę dzwoniącą do osoby będącej za granicą. Co ta dzwoniąca słyszy Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 19:52 A to w ogóle jest jakiś inny sygnał?? Naprawdę? Mam lubiące podróżować dzieci, a ja do nich często dzwonię, jak są za granicą i nigdy nie zauważyłam, że sygnał jest inny! Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 19:55 No jest inny. Czasem nie. Podobno... 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 20:00 To ja jestem chyba zupełnie głucha! Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 08:08 chyba rzeczywiście jesteś głucha, w wielu krajach sygnał oczekiwania jest podwójny, u nas pojedynczy osoba dzwoniąca z Polski do kraju x słyszy sygnał oczekiwania operatora kraju x e-kasia27 napisała: > To ja jestem chyba zupełnie głucha! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 08:48 Mój syn twierdzi, że ja nie umiem patrzeć na obrazki, że patrzę i nie widzę tego, co tam jest. No i niestety ma rację, dopiero, jak mi zwróci na coś uwagę, to widzę, że rzeczywiście to tam było. A teraz na dodatek się okazuje, że dźwięków też nie słyszę, choć je słyszę. No to jak ja żyję, taka ślepa i głucha?! Odpowiedz Link Zgłoś
krecik Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 20:06 W pracy czesto dzwonie na rozne komorki i praktycznie zawsze mozna poznac, ze ktos jest za granica, bo sygnal jest inny. Z tym, ze ja dzwonie z UK ze stacjonarnego, a tobie zapewne chodzi o kogos dzwoniacego z Polski do rodaka przebywajacego za granica. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
em_em71 Re: Sygnał w telefonie 07.12.16, 20:12 Zazwyczaj sygnał jest lekko opóźniony i ma taki głuchy wydźwięk. W Polsce po wybraniu numeru od razu słychać sygnał połączenia i jest to czysty dźwięk. Aczkolwiek ostatnio jak dzwonię na kom. w play, sygnału w ogóle nie słyszę, natomiast druga strona odbiera, bo jej telefon dzwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 08:19 Moja "druga strona" nie odebrała odrazu, a jak odebrała, była mocno zdyszana. Podobno jest zagranicą. I to nie przy granicy (przy granicy zdarza się faktycznie, że tel łapie jeszcze polską sieć i sygnał jest normalny. W zasadzie wierzę, że dyszal, bo szedł z walizka i laptopem, ale jakoś cicho było jak na ulicę. No i ten sygnał. Albo intuicja, albo mi odbija. Raczej to drugie, bo intuicji nie mam raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 09:05 w GB Irl jest inny b.charakterystyczny.w Grecji i Turcji tez nieco inny. w hiszp nie zauwazyłam róznicy ani na polskiej ani hiszp karcie. nie chce Ci mieszac ,ale dodam polubownie tak:możliwe,ze sygnał jego różnorodność zalezy od operatora.Mąż używa polskiego t mobile. Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 10:08 nooo doooobraaa to nie będę myśleć, dlaczego tak dyszał i dlaczego sygnał był polski Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: Sygnał w telefonie 08.12.16, 10:04 Dzwoniłam przed chwilą do męża, który jest w Austrii i na telefonie służbowym, który jest w plusie sygnał był trochę inny, dłużej się na niego czekało i dźwięk nie był taki czysty, zadzwoniłam jeszcze z ciekawości na prywatny telefon w orange, gdzie jest ustawiona jakaś muzyka i tutaj nie zauważyłam różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś