Dodaj do ulubionych

Do kadrowych, praca na 9/8 etatu

12.12.16, 13:22
Drogie Emamy,

Poproszę o pomoc w temacie zatrudnienia, wiem że jesteście specjalistkami znającymi się na wszystkim, a kadrowymi najlepszym na świecie.

Pracuję na pełen etat u jednego pracodawcy (nr 1) , dostałam ofertę dodatkowej pracy od innej firmy (nr 2) na 1/8 etatu,
pracodawca nr 2 chciałby mi dać umowę o prace, ale w sytuacji, gdy pracuję już na pełen etat musiałby mi płacić w nadgodzinach ? + dodatkowo 50% stawki godzinowej Nie jestem pewna tej informacji, jeśli tak by było i zgodził by się na takie warunki to jak wygląda sytuacja, gdy jestem L4 ? dostaję dwa L4 czy jak? Czy informuję jednego pracodawce ? ale to chyba nielegalne ? Nie mam pojęcia co wtedy,

Gdybym się zdecydowała na pracę dodatkową na podstawie umowy zlecenie, czy mogę pracować tak pół roku, rok ? jak wtedy trzeba to rozwiązać prawnie,
A może są inne możliwości rozwiązania tej sytuacji? Proszę o wadze uwagi i wskazówki za które z góry dziękuję

Obserwuj wątek
    • 1234wxyz Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 13:31
      Nie rozumiem co piszesz o tych nadgodzinach. Myślisz że to działa tak że jak pracujesz na więcej niż jeden etat to u drugiego pracodawcy automatycznie liczy się to jako nadgodziny? Yyy... Nie. big_grin

W przypadku L4 bierzesz od lekarza 2 druki, bo na każdym muszą być dane tylko jednego pracodawcy.

Nie wiem też o co Ci chodzi z umową zlecenia na pół roku? Możesz mieć nawet umowę zlecenia na czas nieokreślony, nie widzę problemu.
      • atomoffka20 Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 13:52
        A co z 40 godzinnym tygodniem pracy ? Mogę pracować więcej ? Czy dwie umowę o pracę, które przekraczają 40 godzinny tydzień pracy na to pozwalają ?
        • lucadimontezemolo Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 14:33
          40 godzinny czas pracy dotyczy jednego etatu u jednego pracodawcy. Jak dysponujesz swoim czasem wolnym to twoja sprawa. Możesz bez probelmu podpisać drugą umowę o pracę, nawet na cały etat.
        • 1234wxyz Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 14:46
          Przeciez to bedzie inna umowa. U innego pracodawcy. U zadnego nie przekroczysz 40 h. Naprawde myslalas ze podejmujac dodatkowa prace dostaniesz stawke jak za nadgodziny?
          • atomoffka20 Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 15:19
            Nie byłam pewna, stąd moje pytanie, nie mam pojęcia na ten temat, teraz już wszystko mam jasne, bardzo dziękuję za pomoc smile
            • kaka73 Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 17:37
              Ja przez kilka lat miała 3 pracodawców - razem 1,5 etatu. I nikomu nic do tego. Brałam L4x3.
    • fyshka_hop Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 14:23
      L4 bierzesz na oba miejsca pracy nawet heśli danego nia nie pracujesz u jednego z pracodawców.
    • basiastel Re: Do kadrowych, praca na 9/8 etatu 12.12.16, 17:36
      na umowę zlecenie możesz pracować rok i więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka