Dodaj do ulubionych

Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie

16.12.16, 16:49
Bardzo dobrze zrobili a prezio właśnie krytykuje jacy to wszyscy są okropni.
Zapowiedział wprowadzenie nowych porządków-morze PITBULA obejrzałtongue_out
Jak go słucham to mam ochotę tupać ze złości i bezsilności.
Właśnie redaktorka powiedziała mu że mówi nie prawdę to się obraził bo mogła powiedzieć że mija się z prawdąbig_grin
Obserwuj wątek
    • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 16:53
      Oh nie, prezes sie zdenerwowal bo ci okropni poslowie opozycji postanowili niecni miec inne zdanie na temat wprowadzonych zmian? Toz to chamstwo i bezczelnosc! Juz ziobro et consortes wymysla jakby ich tu ukarac.
      • znowu.to.samo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:34
        I z czego się durne śmiejecie... wczoraj zwolnili paru dziennikarzy, dzisiaj cenzurują sejm a jutro może nie być w ogóle wolnych mediów w Pl...piszcie więc na jematce dopóki możecie, bo jutro może i tego nie być. Ja obstawiam że ta cała akcja jest dlatego bo kończą się pieniądze na pińset i trzeba przecież cos zrobić by ciemny lud dalej za mo..rdę trzymać sad to proste: jest pińset jest poparcie, nie będzie pińset nie będzie poparcia....
    • paszczakowna1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 16:57
      Dzieje się. Ludzie zbieraja się pod Sejmem. e-mamy z W-wy, postuluję dołączyć, jeśli macie czas. KOD kapela z Materną w drodze.
      • asia-loi Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:00
        paszczakowna1 napisała:

> Dzieje się. Ludzie zbieraja się pod Sejmem. e-mamy z W-wy, postuluję dołączyć, jeśli macie czas. KOD kapela z Materną w drodze.

Oglądam. Jestem ciekawa jak to się zakończy.
        Nic dobrego z tego nie będzie. sad
        • gaga-sie Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:51
          Nic dobrego to się niestety ostatnio nie działo, a zanosi się na gorzej. W końcu musiało pęknąć, i to nagle, bez planu. Bo z planami to niemrawo wychodziło.
      • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:01
        Prezes się poskarżył na te wstrętne kamery- won z nimi z sejmu , bo prezio już kilka razy zarobił kamerą po głowie.
        • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:04
          O Kuchcińskim miałam bardzo dobre zdanie- do czasu wygrania przez PIS wyborów. Jak go słucham w ciągu ostatniego roku to odnoszę wrażenie że mu ktoś wyprał mózg i że to jakiś inny facet jest.
      • feniks_z_popiolu Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:25
        Paszczakówna, chyba Cię posłuchali. Przed chwilą, nieświadoma niczego byłam w okolicach Sejmu bardzo zdziwiona skąd tam tyle łudzi.Myslslam, że chodzi o reformę MEN. Dopiero w domu się dowiedziałam dlaczego te masy ludzi...
    • kkalipso Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:02
      No.
    • dyzurny_troll_forum Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:05

Oglądamy. Są już warchoły, znaczy chuligani, z którymi trzeba zrobić porządek:

"Ta walka przybrała charakter chuligaństwa parlamentarnego i to chuligaństwo musi zostać powstrzymane.

czekamy na wprowadzenie stanu wyjątkowego i ogłoszenie Namiestnika na trudne czasy....
      • asia-loi Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:08
        dyzurny_troll_forum napisała:

>
        > Oglądamy. Są już warchoły, znaczy chuligani, z którymi trzeba zrobić porządek:
        >
        > "Ta walka przybrała charakter chuligaństwa parlamentarnego i to chuligaństwo mu
        > si zostać powstrzymane.
        >
        > czekamy na wprowadzenie stanu wyjątkowego i ogłoszenie Namiestnika na trudne czasy....

Myślisz, że opozycję spałują czy zakują w kajdany?
        Czy może ich straż marszałkowska wyrzuci?
        Swoją droga jestem bardzo ciekawa, jak opozycja długo będzie okupować tą mównicę?
        Przecież nie będą tak, tam stać całą noc, czy kilka dni?
        • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 18:13
          Straż marszałkowska podlega bezpośrednio marszałkowi sejmu, to formacja mundurowa i jeśli dostanie rozkaz, to musi go wykonać (przynajmniej takie jest założenie).
        • znowu.to.samo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:41
          Teraz to sobie mogą stać do za..nej śmierci. Było nie dopuścić do takiej sytuacji że jedna osoba ma władze absolutną...myślicie że prezes się ich przestraszy??? No to się zdziwicie...teraz to niech czekają do wyborów w 2019...o ile te wybory w ogóle będą bo w takim tempie do tego czasu ro wszystko się może zdarzyć...
      • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:09
        weź wypluj te słowa i jeszcze trzy razy odpukaj bo się okaże że w złą godzinę napisałeś..
        • asia-loi Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:10
          czar_bajry napisała:

> weź wypluj te słowa i jeszcze trzy razy odpukaj bo się okaże że w złą godzinę napisałeś..
          >

Odpukałam.
          • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:12
            nie ty to do trolla byłobig_grin
            • asia-loi Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:16
              czar_bajry napisała:

> nie ty to do trolla byłobig_grin
              >

Źle zrozumiałam big_grin
        • dyzurny_troll_forum Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:16
          czar_bajry napisała:

> weź wypluj te słowa i jeszcze trzy razy odpukaj bo się okaże że w złą godzinę n
          > apisałeś..

Co ja zrobię, że historia lubi się powtarzać?

Przerabiamy gdzieś 32 czy 33 rok - bojówki SA oraz SS, znaczy Obrony Terytorialnej, zwalczają SPD oraz KPD, znaczy PO i .N, których działalność już w przyszłym roku zostanie zdelegalizowana....
          • kira02 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:35
            A ze mnie się śmiali, jak pisałam, że historia się powtarza.
      • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:16
        Jak elunia szybko dostala wytyczne, wprawdzie pokielbasilo jej sie chuliganstwo z chamstwem ale ufam ze zostanie szybko napomniana
        • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:24
          Nie będzie kamer w sejmie to Elunia będzie miała więcej czasu na naukę tekstu ale jak patrzę na ten beton w jej spojrzeniu to i tak mam wątpliwości że zdoła wykuć wypowiedź na blachę.
        • 1elka26 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:25
          Dobrze czujesz się? Nic mi sie nie pokiełbasiło. Krzyczenie o demokracji i jednoczesnie łamanie regulaminu Sejmu jest po prostu chamstwem
          • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:30
            sorry Elunia w moją wypowiedź wkradł się błąd absolutnie nie dotyczyła ona ciebie tylko Beaty Mazurek.
            • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:32
              A i tak pasowalo
            • issa-a Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 18:12
              >sorry Elunia w moją wypowiedź wkradł się błąd absolutnie nie dotyczyła ona ciebie tylko Beaty Mazurek.

wszyscy dostali sciągawki bo wszyscy wrócili z kartkami na salę.
              Bezczelność poselska nie ma granic.
              Mam nadzieję, że za 3 lata będą mieli juz nagrabione u wszystkich, nawet u "patologii".
              • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:47
                za trzy lata nie będzie żadnych wyborów, zmienią konstytucję ....
                • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:55
                  Do zmiany rozdziału I, II i XIII konstytucji niezbędne jest referendum.
                  • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:03
                    wydawalo sie ze budzetu nie mozna tak przeglosowac jak to dzis zrobiono.
                  • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:31
                    prezes będzie miał inne zdanie, nikt nie będzie sobie zawracał głowy referendum...
                    • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:34
                      Zastanawiam się tylko, czy Polacy pozwolą sobie założyć kaganiec.
          • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:31
            Zlotko, zolta kartka, pierwsze upomnienie, prezes mowi o chuliganstwie to jest chuliganstwo a nie chamstwo, tu nie ma miejsca na interpretacje.
          • jan.kran Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:45
            1elka26 napisał(a):

> Dobrze czujesz się? Nic mi sie nie pokiełbasiło. Krzyczenie o demokracji i je
            > dnoczesnie łamanie regulaminu Sejmu jest po prostu chamstwem

-----------> Chamstwem i kurestwem jest to co robi Suweren i jego klika.Przeżylam wiele lat w systemie totalitarnym i myślałam że nie może być gorzej.Ale w najczarniejszych otchłaniach komuny i stanu wojennego nie doznałam tyle nienawiści i takich podziałów jakie nam reprezentuje obecny rząd.Mam nadzieje że karma wróci do miłościwie nam panujących.
            • black.emma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:05
              Szkoda, ze Kijowski drze paszczę. Ten człowiek jest nie do wytrzymania
        • dyzurny_troll_forum Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:31
          nathasha napisała:

> Jak elunia szybko dostala wytyczne,

Prezesowi chyba zwieracz popuszcza lekko. Pobił słynne "Spieprzaj Dziadu" brata

youtu.be/WGcV7BjHZcY?t=1m15s
    • isa_bella1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:31
      Żenada.
    • ludborka Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 17:34
      Jasne. Póki jeszcze można...sad
    • asia-loi Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 17:45
      okupujących mównicę. W tv mówią, że zebrała się komisja regulaminowa i spisuje, kto jest na mównicy i kogo ukarać.
      • isa_bella1 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 17:52
        No bo chyba łamią regulamin.
        • przystanek_tramwajowy Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 17:53
          Oni łamią regulamin, więc są be, a jak PIS-dy łamią konstytucję, to są cacy? Rozpędź się i walnij baranka. A potem jeszcze raz.
          • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 17:58
            PIS łamie konstytucję? Bo tak napisano w GW i powiedziano w TVN? a kto łamie art. 197 jezeli chodzi o TK i art. 112 jezeli chodzi o Sejm?
            • asia-loi Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:05
              Przed chwilą sprawdziłam w tv czy pisiowa telewizja pokazuje wydarzenia z sejmu i okazuje się, że NIE. Jest teraz Panorama na żywo, z sejmu nie ma nic, na TVP1 - NIC, na TVP2 (Panorama) - NIC, TVP Info - NIC.
              Na żywo pokazują: Polsat News i TVN24.
              Gdyby nie tv prywatne, to nic byśmy nie wiedzieli. No i w necie jest.
              • default Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:16
                Na tvp info na pasku cos pisza. Cytaty z wypowiedzi Kaczora glownie - te o chuliganstwie i konsekwencjach 😀
              • owczarkini Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 20:01
                natemat.pl/196991,to-zdjecie-mowi-o-tvp-wiecej-niz-1000-slow-w-tvn-i-polsacie-blokada-mownicy-w-tvp-uroczystosci-koscielne
              • znowu.to.samo Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 20:45
                Jeszcze mamy tv prywatne, jeszcze....
            • issa-a Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:31
              >PIS łamie konstytucję? Bo tak napisano w GW i powiedziano w TVN? a kto łamie art. 197 jezeli >chodzi o TK i art. 112 jezeli chodzi o Sejm?

PIS łamie art. 61 konstytucji.
              Łamie to, co napisano w konstytucji a nie w GW czy TVN, choć tam pewnie też.
              O TK możemy również porozmawiać lae to trochę dłuższa dyskusja więc może później.
              Zawsze też możesz wrócić do wątków sprzed roku, jesli czegoś nie zrozumiałaś.
              • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:42
                A ta znowu swoje. Przypomnę więc po raz n-ty. Porzadek obrad Sejmu zatwierdzono przez prezydium Sejmu w ktorym zasiadaja także przedstawiciele partii sejmowych mówi, że w tym momencie Sejm obraduje nad budzetem na rok 2017 a nie nad kwestią dostepu dziennikarzy do budynku Sejmu - tak trudno to zrozumieć??
                Opozycja łamie zasady demokracji - dotarlo?
                • mdro Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 19:34
                  Jakoś nie pamiętam twoich ubolewań pistrollu, gdy regulamin sejmu łamał poseł Kaczyński, marszałek Kuchciński czy przew. komisji Piotrowicz...
                  • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 19:59
                    Czy PIS okupował mównicę sejmową? czy PIS kiedykolwiek zachowywał sie w ten sposób jak robi to dzisiaj "totalna opozycja"?
                    To jest prawdziwe łamanie demokracji.
                    • mdro Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 20:09
                      Ojoj, to PiS jednak łamał regulamin? Pozwolili ci tak pisać? Czyli nierespektowanie wyniku głosowania jest OK?

I dokształć się, co to demokracja. Bo posługujesz się tym słowem jak wytrychem, nie mając pojęcia, co ono znaczy.
                      • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:17
                        Może odpowiesz na pytanie kiedy PIS nlokowal mownicę? Kiedy dezorganizowal pracę Sejmu? - kiedy?
                        I słuszne stwierdzenie - dokształć się. Bo jak na razie to zachowujesz się jak pewien europejski demokrata ktory był tak pewny, że jego ugrupowanie nie przegra wyborów i pozwolil sobie na taką wypowiedź:
                        "Wygrajcie wybory, to też będziecie mogli wszystko przegłosować”
                        • nathasha Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:22
                          o, widze ze notatke sluzbowa rozbudowali. Elunia, slonce, idz spiewac koledy.
                          • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:37
                            Jakże żałosna jest "totalna opozycja" - zero konkretu i brak jakiejkolwiek merytorycznej odpowiedzi.
                            Poza tym, wy naprawdę piszecie tylko wtedy gdy macie wytyczne? Nie wierzycie, że mozna byc samodzielnym? - współczuję.
                            • nathasha Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:42
                              ja nie wierze ze ty mozesz byc samodzielna. rzeczywiscie, totalna opozycja jest zalosna, no ale jakby ci tu powiedziec partia wodzowska nie zostawila innej mozliwosci.
                        • natalia.nat Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 22:33
                          PiS nie miał powodów blokować mównicy. Opozycja za czasów poprzedniej władzy nie była tak niesprawiedliwie i stronniczo traktowana przez marszałka i większość sejmową. Co do łamania regulaminu przez PiS to chyba wszyscy pamiętamy chociażby głosowanie na cztery ręce czy powtarzania głosowania przy niekorzystnym wyniku. Skoro marszałek nakłada karę na posła to niech ona będzie uzasadniona, a nie za to, że się jest posłem opozycji.
                    • mamablue Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:54
                      Ło mamusiu kochana,a któż to jest ta elunia? Jakiej demokracji, po..ło cię? Najpierw się doucz,co to demokracja,a potem krzycz o jej łamaniu. Nie wymądrzaj się. Demokracja upadła wraz z upadkiem trójpodziału władzy w tym kraju.
                      Jak ja mogłam taką gwiazdę przeoczyć? Od dawna ona u nas?
                      • nathasha Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 21:59
                        a tak sie placze od co najmniej paru miesiecy, na zmiane z gogo cos tam i scherem i tak sobie pluja jadem tylko w takich watkach. powaznie sie zastanawiam czy nie mozliwosci zeby ich zablokowac
                        • mamablue Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 22:02
                          Czyli niepotrzebnie karmię trolla?
                          • nathasha Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 22:05
                            no ja tez go troche karmie bo mi sie w glowie nie miesci ze mozna takie bzdury wypisywac, ale istotnie - chyba niepotrzebnie.
            • czar_bajry Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 22:53
              Wiesz co Elka jednak się nie pomyliłam w poprzedniej wypowiedzi , ty jesteś totalny beton...
              Piszesz że posłowie łamią regulamin bo co?...bo w TV PIS tak powiedzieli?
              • 1elka26 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 23:12
                czar_bajry napisała:

> Wiesz co Elka jednak się nie pomyliłam w poprzedniej wypowiedzi , ty jesteś tot
                > alny beton...
                > Piszesz że posłowie łamią regulamin bo co?...bo w TV PIS tak powiedzieli?
                >
                Bo oglądałam transmisję obrad i widzialam jak poslowie "totalnej opozycji" zadawali pytania w trakcie glosowań nad budzetem.
                Nie było żadnego pytania zwiazanego z tematem - zadnego. Zamiast tego były typowo polityczne wystąpienia nie mające nic wspólnego z debatą budzetową. Święty by tego nie wytrzymał - to była jawna i z premedytacją prowadzona obstrukcja obrad sejmowych. Taka mamy "totalna opozycję" - mają w d.... Polskę. Liczy się tylko walka o powrót do koryta. Hańba.
                • black.emma Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 23:16
                  Dobre 😃 A jak tam twoja obstrukcja?
                • czar_bajry Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 23:36
                  a gdzie widziałaś transmisję z głosowania nad budżetem?
          • isa_bella1 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:02
            Hmmm...nerwy ponoszą.?
            • nathasha Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:12
              Chyba prezesa
            • asia-loi Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 18:14
              isa_bella1 napisała:

> Hmmm...nerwy ponoszą.?

Kogo?
              • myszu13 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 19:05
                Okupuję telewizor od 3 godzin. Przelaczam tylko kanały tvn24-Polsat news.
              • isa_bella1 Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 19:05
                No was towarzysze...
                • mdro Re: Chcą ukarać posłów 16.12.16, 19:32
                  "Towarzyszu" to możesz mówić do twarzy waszej dobrej zmiany, prokuratora stanu wojennego i obrońcy pedofila.
    • beata985 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 18:55

wyjdz tu człowieku z domu na chwilę a tu od razu takie rzeczy się dzieją a ja dowiaduję się teraz dopiero....ojojoj....strach się ruszyć
    • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 19:55
      Niech blokują do skutku!!

Może coś w końcu pęknie!
    • hermenegilda_zenia Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 19:55
      To są jednak wybitne gnidy - z pełna premedytacją robią zamach na podstawowe wolności w przeddzień świąt, licząc, że ludzie zajęci przygotowaniami do BN nie będą mieli czasu/możliwości wychodzić na ulice i protestować. Mendy rzadkiej maści.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 19:58
        Się ludzie wnerwią to i w Wigilię wyjdą. Tylko trzeba doprowadzić do soczystego nerwa.
      • szarsz Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 19:59
        W ubiegłym roku, zaraz po wyborach, jak zawiązywał się kod, było identycznie.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:02
        Ludzie wyjdą na ulicę DOPIERO jak władza odetnie w kraju internet. A, że takiego strzału w stopę sobie nie zrobią to każdy sobie poużywa w necie a demonstracji jak w PRL nie będzie.
        • asia-loi Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:09
          zuleyka.z.talgaru napisała:

> Ludzie wyjdą na ulicę DOPIERO jak władza odetnie w kraju internet. A, że takiego strzału w stopę sobie nie zrobią to każdy sobie poużywa w necie a demonstraci i jak w PRL nie będzie.

W telewizorze pokazują, że ludzie przyszli przed sejm.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:12
            Ale ta garstka to za mało.
            Trzeba nam ostrego pierdut. Właśnie stoję pod urzędem wojewódzkim, gdzie u nas jest protest - mało narodu. Trzeba pospolitego ruszenia. Masowych wyjść na ulicę.
            • default Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:23
              Nie tak mało - mam relacje naocznego swiadka, na bieżąco: mój mąż tam stoi. Ludzi przybywa cały czas.
              • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:24
                I dobrze.
                • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:39
                  Bardzo dobrze! Bardzo się cieszę, że opozycja wreszcie się ruszyła zamiast niemrawo protestować.
                  • default Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:04
                    Mąż znowu dzwonił ! Robi się coraz tłumniej i coraz goręcej,ludzie chcą otoczyć sejm kordonem, rozgrzewają się można powiedzieć, hałas ogromny, ledwo się słyszeliśmy. Mąż mnie namawia do przyjazdu, bo on nie zamierza na razie wracać.
                    • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:06
                      Jedź i nadawaj z komórki na żywo wink

Tego nie można tak zostawić, to pierwsze tego rodzaju spontaniczne, pospolite ruszenie, wreszcie!
                    • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:06
                      jedz! tzn ja bym pojechala!
                      • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:10
                        ja tez.
                      • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:57
                        sama bym pojechała jak bym była w Warszawie
      • mama303 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:19
        hermenegilda_zenia napisała:

> To są jednak wybitne gnidy - z pełna premedytacją robią zamach na podstawowe wo
        > lności w przeddzień świąt, licząc, że ludzie zajęci przygotowaniami do BN nie b
        > ędą mieli czasu/możliwości wychodzić na ulice i protestować. Mendy rzadkiej maś
        > ci.
        e tam, spoko, grób sobie powoli kopią. Ludzie sie od nich odwrócą
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:27
        Przecież właśnie dlatego w 1981 r. został wybrany taki, a nie inny termin na wprowadzenie stanu wojennego. Timing idealny. Chyba wiedziałaś o tym?
        • hermenegilda_zenia Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:51
          Czy pisałam cokolwiek o stanie wojennym, że wyrywasz się z pytaniem bez żadnego związku z moim wpisem? Natomiast jasne jest, że PISuar kultywuje stare sprawdzone metody. To się nadaje do dobrego psychiatry, że obsesyjnie kopiuje się to, czego podobno nienawidzi się najbardziej na świecie.
          • mae224 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:05
            bo się ma taką inteligencję, że się tego nie widzi.
    • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 20:03
      Gorąca noc grudniowa się zapowiada.
      • kolibeer2 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:00
        aż żałuję, że na wsi mieszkam, bo też bym gdzieś poszła zaprotestować
        • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:06
          To tak, jak ja smile Przełączam się między kanałami i oknami a krew wrze wink
        • jasnoklarowna Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:09
          dziewczyny, o co chodzi
          właśnie skasowano mój wątek, w którym napisałam, że jakby był w lublinie protest to bym poszła.
          jakaś dziewczyna mi odpowiedziała ze w lublinie protestują, nie zdążyłąm dopytać o szczegóły, bo ja ze wsi podlubelskiej jestem a tu wątek wyleciał.
          pytam, o co chodzi?
          • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:13
            Na głównej pisza w relacji na zywo. Lublin tez protestuje.
            • jasnoklarowna Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:25
              Dzięki.
              Przed chwilą coś wspomnieli o usuwaniu siłą z mównicy.
              To byłby skandal, zaczynam się bać
              • isa_bella1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:31
                Dlaczego skandal.
              • szarsz Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:33
                Przenieśli obrady do Sali Kolumnowej.
                • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:36
                  Tak, przenieśli obrady, posłowie zostali wezwani do Sali Kolumnowej, do której nie chciała ich przez dłuższy czas wpuścić straż marszałkowska. To jest prawdziwy skandal, coś niesłychanego.
                  • 1elka26 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:39
                    A co jest w tym niesłychanego? Jezeli "totalna opozycja" łamie demokrację to sa dwa wyjścia - albo siłowe działania albo po prostu olanie grupy baranów z "totalnej opozycji".
                    • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:44
                      w lamaniu demokracji to pis akurat jest specjalista. wiec jesli ktos wystepuje przeciwko temu kto te demokracje niszczy to jest jej obronca. zreszta, co ja tutaj bede skomplikowanymi konceptami operowac ktore przekraczaja twoje mozliwosci percepcji
                    • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:46
                      Zamilcz głupcze.
                    • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:47
                      Nie rozumiesz widzę, to napiszę drukowanymi: POSŁOWIE ZOSTALI WEZWANI NA GŁOSOWANIE DO SALI KOLUMNOWEJ, DO KTÓREJ NASTĘPNIE NIE CHCIAŁA ICH WPUŚCIĆ STRAŻ MARSZAŁKOWSKA. Teraz dotarło?

I nie wiem, jak masz czelność mówić o łamaniu demokracji, zwolenniczko partii, która anuluje wynik głosowania, który poszedł nie po ich myśli, bo paru posłów sobie na fajkę wyszło, i zarządza głosowanie powtórne po powrocie nieobecnych.
                    • iwles Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:05
                      Widzisz Elka, jaka jestes przesiaknieta pisowska retoryka. Nawet do glowy ci nie przyszlo trzecie rozwiazanie: ROZMOWA z opozycja DIALOG i KOMPROMIS.
                      • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:08
                        To słowa nieznane w slowniku pisowców.
          • lauren6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:19
            kasują dublujące wątki. mamy pisać tutaj
          • nickbezznaczenia Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:58
            Też się zastanawiam dlaczego nas wykasowano, bo to ja jestem tą dziewczyną.
      • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:09
        Żeby tylko nie polała sie krew. Juz tak było.
    • mai-ra3 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:20
      Popieram, oglądam smile)) Wreszcie opozycja się ruszyła, no smile W jakich miastach można wesprzeć , gdzie sprawdzić ?
      • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:23
        moze na lokalnych portalach, na gazeta.pl tez pisza o innych miastach
    • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:48
      ,, Gdy opozycja okupowała mównicę, w Sali Kolumnowej posłowie PIS śpiewali kolędy...."

Śnię.
      • anorektycznazdzira Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 01:36
        btw, tacy są wielce kościelni a nie wiedzą, że adwent to nie jest czas właściwy do kolęd
        • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 17:17
          Się ordynacje kościelną zmieni. Jaki problem.
      • olewka100procent Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 10:27
        Haha dobre!
    • fornitta69 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:50
      No i co tam sie teraz dzieje? Napiszcie,plis!
      • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:54
        Posłowie PiS pośpiewali kolędy i siedzą w Sali Kolumnowej. Są wątpliwości, czy takie posiedzenie jest w ogóle legalne.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:57
          Nie jest legalne, bo nie ma jak sprawdzić czy jest kworum i nie ma jak rzetelnie policzyć głosów. To jest totalny zamach na demokrację.
        • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:58
          Tam jest podobno za mało czytników do głosowania. Tzn dla PiS wystarczy......
          • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:01
            Tam na ostro głosuja 300 poprawek pogrupowanych w bloki aby szło szybciej. Masakra.
            • nickbezznaczenia Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:06
              I przegłosowali.
          • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:03
            Nawet dla PiS nie wystarczy, czytników jest 50, jeśli się nie mylę, więc liczą podniesione ręce. Nie wiem po co, doprawdy, bo nawet przy czytnikach co poniektórym zdarza się głosowanie na dwie ręce. A tutaj nawet nie ma pewności, czy na Sali Kolumnowej są sami posłowie, bo tam jest drugie wejście.
            • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:11
              Jedni podnoszą ręce, drudzy filmują telefonami. Głosowanie niby zakończone, ale nic nie jest pewne. Nie wiadomo, czy było kworum, nie wiadomo czy to w ogóle legalne.
              Jakem stara baba, jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Ale mam przemożne wrażenie, że opozycja czuje teraz to, co my po Czarnym Poniedziałku. Powera big_grin
              • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:15
                A my chłolira w domach, jak te głupie.
                Historia na naszych oczach się dzieje, ale tak pokraczna, że niedobrze mi się robi.
                Tego jeszcze w Polsce nie było....
                • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:28
                  Prawda. Ale jesteśmy, czuwamy, wiemy co się dzieje.
                  Ciekawe, co będzie dalej.
                • isa_bella1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:29
                  Nie podniecajcie się tak dziewczeta...
                  • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:34
                    Dziewczęta to są w burdelu. My jesteśmy wku...onym suwerenem.
                    • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:35
                      Powiem więcej- dumna jestem że jestem gorszym sortem.
                    • isa_bella1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:39
                      Ale w mniejszości...
                      • szarsz Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:43
                        Jesteś pewna? Gdybyś była, nie siedziałabyś tu za pięćdziesiąt groszy od posta.
                      • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:47
                        No właśnie, kurde, nie sądzę. Problem posła K. polega na tym, że nas nie docenia.
                        • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:49
                          Poseł prezes zatrzymał się mentalnie w końcówce późnego Gomułki i nie rozumie, że czas nie k...., nie stanie.
                      • czar_bajry Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:14
                        czytam wpisy i odnoszę wrażenie że w mniejszości jesteś ty...
      • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 21:54
        Na głównej masz info na zywo.
        • fornitta69 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:05
          Dzieki,to tam bede sledzic. Zle to wyglada,PiS robi co chce...
          • antyideal Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:18
            Do czasu, do czasu.
        • isa_bella1 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:30
          Jeju...same babcie pod sejmem...
          • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:36
            Default męża za babcię przebrała ?
            Odważna !

A że babcie warszawskie pod sejm poszły, to tylko bić im brawo. Super !
    • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:05
      No, budżet przegłosowany.
      Koniec demokracji przy okazji też. Teraz już mogą zrobić wszystko i kto im naskoczy? Luuudzie do ch****a pana! Obudźcie się! Ja pierrrrrdykam PRL wrócił.
      • fornitta69 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:17
        Wielu juz dawno obudzonych. Tylko co my mozemy? sad
      • gama2003 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:18
        A śmiali się ludzie, jak Tusk PiSem straszył.
        Co dalej ?
    • przeciwcialo Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:06
      No i przeklepali budżet szuje.
      • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:09
        no ale to chyba bylo wiadomo ze zrobia - niewazne ze nielegalnie. ja zaczynam naprawde jarkowi zyczyc najgorszego.
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:25
        Następnego budżetu nie będzie miał kto robić, bo zamierzają z MF pozbyć się pani, która budżet robi od 20 lat i jako jedyna się tam stawia.
        • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:30
          Słyszałam. To gorzej niż wywalić Białoboka z Michałowa.
          • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:35
            No. Baba w MF przeszła drogę od specjalisty przez wszystkie szczeble, dobre 30 lat tam pracuje. Miła to ona nie jest, ale braku kompetencji nikt jej nie może zarzucić.
            • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:44
              Miła czy nie, to była ta osoba, która ministrom finansów potrafiła powiedzieć "Nie", według doniesień. To teraz sobie Matti z budżetem pohasa.
              • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:48
                Potrafiła, potrafiła. Info z którego Szałamacha się tłumaczył w mediach, że nie ma kasy na 500+ wyszło od niej. Gdybym miała wskazać osobę w Polsce, która ogarnia konstrukcję budżetu najlepiej, to byłaby ona. Oberwicepremier dostaje schizofrenii, bo ma dwa gigantyczne resorty i żadnego z nich nie ogarnia.
                • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:54
                  Zdaję sobie sprawę, że wiesz więcej niż poda jakieś radio czy TV. Ale to, co piszesz mnie przeraża.
                  • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:58
                    Mnie zasadniczo też, bo wolałabym o wielu rzeczach nie wiedzieć i nie widzieć z bliska.
                    • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:05
                      Wychodzi na to, że pozbywają się wszystkich, którzy znają się na swojej robocie. Niby o tym wiemy, ale tego się nie da ciągnąć w nieskończoność. Jak powiedział ktoś wyżej i jak mówią memy: " Beata, to yebnie".
                      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:12
                        No więc, od chwili gdy Szałamacha zaskoczył wszystkich podając się do dymisji (i to nie było uzgadniane ani planowane) w co lepiej zorientowanych narasta poczucie "Beata, to yebnie". Wolę nie pisać, co dzieje się kadrowo np. w NCBR czy COI, w każdym razie słabo jest.
                        • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:17
                          Rownie slabo jest w fundacjach dotowanych przez panstwo.
                          • la_mujer75 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:23
                            Wszędzie jest słabo sad
                        • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:19
                          no ale w sumie dlaczego mialoby yebnac? w sensie rozumiem ze nikt sensowny nie bedzie tego pilnowal ale zanim czesc sie zawali to minie sporo czasu, zdazy sie pis wymiksowac z balaganu i oddac komus innemu wladze.
                          • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:24
                            Nie mam teraz siły na tłumaczenie założeń ewentualnych przyszłorocznych wpływów do budżetu, najkrócej mówiąc, uszczelnienie systemu podatkowego (które zaczęło działać nieźle) + planowane cięcia nie wystarczą na pokrycie wydatków, nawet przy założeniu pożyczek wewnętrznych (jak dla FUS), tym bardziej, że rezerwa celowa jest wydawana na głupoty.
                            • zuleyka.z.talgaru Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 07:41
                              Nie ma inwestycji wiec uszczelnienie systemu nic nie da. Huehue.
    • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 22:57
      Teraz straz marszalkowska nie wpuszcza poslow opozycji do sali obrad. Taki dostali rozkaz. Hanba!
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:02
        Abstrahując od tego, że z całego serca współczuję chłopakom, to - co do zasady - SM podlega marszałkowi sejmu i on mianuje komendanta. Taka sytuacja nigdy nie była grana, nigdy, bo czym innym jest posprzątanie z mównicy przy wyłączonych kamerach posła, który przedawkował cukier, a czym innym niewpuszczanie posłów na salę obrad.
        • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:06
          Chlopaki wykonuja swoja robote. Pomaska tez to podkreslala. Precz z Kuchcinskim!
        • myszu13 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:11
          Slyszalyscie "Czarny walc" Kodu? Fajny kawałek.
          • wioskowy_glupek Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 00:26
            Świetny jest wink
      • 1elka26 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:07
        Zaraz. Przeciez maja do dyspozycji salę plenarną. Jezeli teraz chcą dostac sie do sali obrad, to po co blokowali mównicę?
        Łamać regulamin było łatwo, ale ponosic konsekwencje łamania to już sie nie chce? I oczywiście od razu wrzask o niszczeniu demokracji? Hańba "totalnej opozycji"!,
        • ra-sowa Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:10
          a o liście obecności już się wypowiedziałaś?
        • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:12
          Chcą się dostać na posiedzenie sejmu, trollu. Na które zostali wezwani przez marszałka. Za chwilę okaże się, że opozycja w ogóle nie jest powiadamiana o posiedzeniach sejmu, bo głosowania odbywają się na Nowogrodzkiej.

(Tak, tak, wiem, że płacą trollowi żeby klepał, co klepie, i nie liczę na zrozumienie absolutnie, tak sobie piszę edukacyjnie, w razie jakby ktoś niezorientowany później przeczytał i zwątpił)
          • 1elka26 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:33
            No widzisz, szkoda że nie mam z tego ani grosza, ale poza tym masz dobry pomysł. Trzeba zabrać posłom "opozycji totalnej" diety poselskie. Nie pozwalają innym poslom pracować to niech zapłacą - moge podac numer konta
            • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:36
              Nie ograniczaj się, lepiej ich wszystkich rozstrzelać od razu. Po co jakiś sejm w ogóle, skoro i tak wiadomo, że rządzi Najwyższy, partia lojalnie wszystko przegłosowuje, co on zarządzi, a Długopis podpisuje.
            • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:36
              Ty odróżniasz w ogóle diety poselskie (niewysokie) od uposażenia?
            • kub-ma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:38
              To marszałek nie pozwolił posłowi opozycji pracować (czyli wypowiedzieć się). Przykro mi, ale tego się nie da obronić.
    • asia_i_p Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:11
      A TVP info widzicie?
      Czy ta Ogórek zwariowała? Czy to w ogóle jest ona czy sobowtór?
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:13
        Ona nigdy nie była gigantem yntelektualnym, nie oczekiwałabym cudów.
        • asia_i_p Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:18
          Ale ta wiernopoddańcza gadka, którą właśnie odwala, to jest żenada, jakiej bym się nie spodziewała - że zrobiono ten protest, bo nakład gazety Agory spada, że grzechów należy dopatrywać się w PO. To było takie kompletnie niepoowijane w bawełnę, takie naiwne przy tym - możesz zerknąć, czy to jest ona?
          • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:21
            ile ta gadka moze jeszcze sie sprzedawac? ja wiem ze ludziska potrafia byc durne - patrz Trump w US, ale jednak chyba sa granice jakiejs glupoty.
          • ra-sowa Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:22
            ona, właśnie mówi, że to był żenujący spektakl.
            • olewka100procent Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 10:28
              A nie miała racji?
          • black.emma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:22
            Asiu, czemu się tak dziwisz? To jest ona.
          • la_mujer75 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:25
            Jak to dziś komuś tłumaczyłam, jak szambo wypływa, to i g..no ma szanse wzbić się w górę. A ona to ten typ człowieka, który dopiero w takich warunkach ma szansę się wybić.
      • black.emma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:14
        Jestem w szoku. Do tej pory czytałam Wasze relacje z TVPiS a dziś włączyłam i nie mogę uwierzyć w to, co się dzieje
        • kub-ma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:32
          I długo dałaś radę oglądać? Ja po kilku chwilach wydaję gwałtowne dyspozycje o natychmiastowym przełączeniu, bo będą mi płacić za mieszkanie w szkodliwych warunkach.
          • black.emma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:43
            Od roku nie oglądam kompletnie nic. Żadnych wiadomości. Wszystkiego dowiaduje sie od Was. Dziś postanowiłam sprawdzić TVP info, chociaż ufam ematkom wink i jestem zafascynowana. Tam bajdurzą ludzie pod swoim nazwiskiem i pokazują twarz! I nie jest im głupio.
            • la_mujer75 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:46
              Bo to imbecyle, które do tej pory nie mogły się wybić, więc teraz poczuły, że nadchodzi ich pięć minut, to i muszą to wykorzystać . A co będzie dalej ? To już nie są wstanie ogarnąć swoimi malutkimi rozumkami.
    • kai_30 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:13
      Ależ no wiem, jasne że tak. Tak sobie edukacyjnie piszę dla potomności, nie dla trolla przecież.
    • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:20
      Nieśmiało melduję, że pod Sejmem został odśpiewany "Mazurek Dąbrowskiego" w pełnej wersji, wszystkie IV zwrotki, bez żadnych Ziemi Wolskich. Kto zna cały ? Ja tak wink
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:25
        Znam.
      • la_mujer75 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:27
        Ja też smile I na marszach już nie raz śpiewałam i za każdym razem byłam wzruszona, czego nigdy wcześniej nie doznawałam !
      • black.emma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:50
        Znam
    • aagnes Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:21
      Po raz kolejny prosze o zgloszenie sie pań glosujacych na PiS - ja to sobie musze zapamietac komu podziekowac, komu zawdzieczamy ten koszmar.
      • olewka100procent Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 10:32
        Ja się zgłaszam. I nie wiem o co ci chodzi. Zabrali ci mieszkanie? Zwolnili z pracy? Chodzisz głodna i obdarta? Nie ulegasz tutaj jakimś wpływom podsycanym przez kodziarstwo? Uspokój się
        • aagnes Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 12:04
          Pojadę frazesem: okradaja moją córkę, która jako dziecko gorszego sortu nie zasługuje na 500+, a ja pracuje na darmozjady i obce dzieciaki, które obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg. Samo to dyskwalifikuje prezesa
    • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:31
      Wlasnie pisiory tlumacza, ze to byla akcja opozycji by uniemozliwic wprowadzenie ustawy dezubekizacyjnej.
      • kub-ma Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:34
        I wyborcy PiS w to uwierzą
        • olewka100procent Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 10:36
          A kodziarze zapewne uwierzą w proroctwa guru Petru 😁 o czym on przed chwilą gadał ? Że będzie przejęcie władzy i nowego wybory? Hahahaha leżę
      • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:37
        Że tak powiem, miszczowie Janusze polityki. Nie ma to jak zasugerować, że to tylko ubecja broni swoich przywilejów, hłe, hłe big_grin
        • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:43
          Tak powiedział Zieliński, on jest wice MSWiA, a wcześniej był wice w komisji administracji i spraw wewnętrznych. Powiem złośliwie, że jak mało kto pasuje do resortu.
          • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:57
            Na sam jego widok wątroba mnie dziwnie boli. Kaczyński też to sugerował w swojej wypowiedzi w Sejmie. Widać takie przekaz dnia.
            • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:58
              oczywiscie ze tak. oni przeciez od dawna maja ustalany przekaz jak i co mowic i tego sie twardo trzymaja. inaczej biedaki sami sobie przeczyli i prezes sie denerwowal.
            • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 00:00
              A drugi przekaz powtarzany jak mantra: czemu nie bylo protestow, jak za PO policja wlazla do Wprost.
              • morekac Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 09:52
                >A drugi przekaz powtarzany jak mantra: czemu nie bylo protestow, jak za PO policja wlazla do Wprost.

Ale to niby rząd miał im wtedy te protesty robić? Protesty to z definicji zadanie opozycji, strona rządowa może sobie robić wiece poparcia, bo protestować nie mają przeciwko komu.
        • gaskama Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:47
          Nie ma co chechlac. Ja czytam regularnie tez w sieci, w polityce, ogladam tv pisowe. Pisza takie goowna, klamia, wala populizmem i ludzie to kupuja. Pis kieruje swoj program do roznego rodzaju miernot, ktorym nie wyszlo w zyciu tak, jak by sobie tego zyczyli i mowi im wyraznie: to nie wasza wina, to kapitalisci, ubecy, emigranci, itp. Sa winni waszych niepowodzen. To buduje miernoty.
          • owczarkini Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 00:04
            Ktoś mądrze powiedział, że ten spektakl jest obliczony li i jedynie na potrzeby 30% betonu wyborczego. Oni chcą w to wierzyć i uwierzą.
          • kfugktru23 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 17.12.16, 00:15
            Tyle że mają jeden problem - te miernoty nie zbudują miliona elektrycznych aut. A przynajmniej takich które kupiłby zachodni konsument. Czyli przez jakiś czas pożyją na cudzy koszt i znowu Balcerowicz będzie musiał posprzątać...
      • la_mujer75 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:43
        Teściowa też z tym wyjechała, ale ją uświadomiłam od czego to się zaczęło. A teściowa jest ogólnie zbulwersowana tym, co się dzieje , więc na pewno pislamiści to łykną !
    • nathasha Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:34
      Miller przeklina teraz karme ktora kazala mu powiedziec ze faceta sie poznaje po tym jak konczy
    • fornitta69 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:45
      Wlasciwie po uja jakis sejm? Niech Kaczynski wydaje krolewskie dekrety i juz. Jak pieprzyc pozory praworzadnosci to po calosci!
      • triss_merigold6 Re: Okupacja sejmowej mównicy-oglądacie 16.12.16, 23:49
        Anienie. Prezes jest z głębokiego PRL, a wtedy sejm był sesyjny i uchwalał uchwały przyjmujące dekrety Rady Państwa. Znaczy, sejm pro forma musi być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka