Dodaj do ulubionych

Tłumy pod Sejmem

24.12.16, 23:59
Tłumy warszawiakow przyszly pod Sejm by wesprzec posłow opozycji protestujacych przeciwko lamaniu prawa przez rzad podlej zmiany.
Brawo dla warszawiakow. Jestescie wielcy!

PO.N ad podzialami pokonamy durni niszczacych nasz kraj.
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 00:07
      Ludzie są wspaniali, szkoda że politycy nas dzielą.
      • krejzimama Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 00:19
        Mnie nikt nie dzieli z nikim. Ale jest spora grupa ludzi z ktorymi nie chce miec do czynienia.
    • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 02:09
      Byłam po 24:00, lało, ale nadal dużo ludzi. Energiczne odśpiewanie kolęd.
    • zawsze-w-drodze Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 08:02
      Około 100 osób to TŁUMY?!
      Weźcie nie przesadzajcie z optymizmem...
      www.tvn24.pl/oplatek-i-koledowanie-tak-wygladala-wigilia-przed-sejmem,702320,s.html
      • dybusia Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 08:20
        Ciągle te same rozdarte twarze
      • olena.s Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 08:56
        O, sporo ponad sto, zapewniam.
        • zawsze-w-drodze Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:03
          Tak na zajawce stoi na stronie TVN24 uncertain
          www.tvn24.pl - teraz to chyba 11 news.
          I zeby było jasne - wcale mnie to specjalnie nie cieszy. Boje sie tylko, że przez hurrra-optymizm nurkuje wiarygodność...
          • mdro Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:07
            W TVN jest mowa o wigilii, a ludzie przychodzili chyba cały czas. Ja byłam ok. północy, było kilkaset osób (trudno określić, ile dokładnie, bo lało i raczej skupiałam się na chronieniu przed deszczem wink). Byłam przez pół godziny, może trochę dłużej, a jak odchodziłam, to przychodzili następni. Sporo młodych ludzi, kolędy było śpiewane gromko, choć trochę brakowało szkolonych prowadzących wink. Nawet ktoś z harmonijką ustną się pojawił.
      • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:24
        > Około 100 osób to TŁUMY?!

Jak dla mnie to tu trochę ludzi jest i raczej nie 100... (Gdy ja byłam, było kilkaset osób, trudno powiedzieć ile, ludzie przychodzili i odchodzili, poza tym lało).

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/WaqktkqTURBXy83NmJhOTE2YWNlNDY4MDk1OTljYzcyMzhiYTYzODkwYy5qcGVnk5UDAMzBzRXAzQw8kwXNAxTNAbyVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xNDBiMWNmZTdmMGFjNTJlZGMwMTBkNzA5NzhlODRiZS5wbmcAwgA
        • aankaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:39
          paszczakowna1 napisała:

> > Około 100 osób to TŁUMY?!
          >
          > Jak dla mnie to tu trochę ludzi jest i raczej nie 100... (Gdy ja byłam, było ki
          > lkaset osób, trudno powiedzieć ile, ludzie przychodzili i odchodzili, poza tym
          > lało).
          >
          > https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/WaqktkqTURBXy83NmJhOTE2YWNlNDY4MDk1OTl
> jYzcyMzhiYTYzODkwYy5qcGVnk5UDAMzBzRXAzQw8kwXNAxTNAbyVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xND
> BiMWNmZTdmMGFjNTJlZGMwMTBkNzA5NzhlODRiZS5wbmcAwgA
          >

jeśli tak wygląda zgromadzenie 100 osób to jak 234, które głosowały w sali kolumnowej ?
      • isa_bella1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:44
        smile umieją kłamać
    • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 08:27
      Ugrupowanie, które walczy o rozdzielność państwa od kościoła wprowadza opłatek i kolędy do sejmu big_grin big_grin big_grin
      • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:35
        "Biskup Tadeusz Pieronek w wywiadzie dla TVN24 wyraził zaniepokojenie kryzysem parlamentarnym, który trwa w Polsce. Podkreślał, że wygrane wybory nie upoważniają rządzących do wszystkiego. "

Kościół sie budzi, a PISlamisci ciągle nie.
        • livia.kalina Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:41
          I komentarz do słów Biskupa Pieronka księdza Wojciecha Lemańskiego:
          Ksiądz Wojciech Lemański Można skarcić dziecko, które jak w bajce mówi, że król jest nagi. Gdy jednak jeden z biskupów kolejny już raz mówi publicznie, że to, co ludzie opowiadają na ulicach o grzechach polskiego Kościoła, to nie atak na Kosciół ale wstydliwa prawda? Nie pierwszy to raz, gdy biskup Pieronek pokazuje nagość Kościoła w Polsce. Wierzę, że nawet taka sromotna prawda lepsza jest niż okadzanie kościelenej zachłanności, bezduszności, uwikłania w polityczne zależności. Prawdy nie da się przeglosować na obradach Konferencji Episkopatu Polski. Prawde o polskim Kościele widać na twarzach uchodźców odesłanych na bialoruski dworzec kolejowy."

www.facebook.com/wojciech.lemanski.1?fref=ufi
        • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:41
          " Rządzących " to było w cudzysłowie i chodziło o PO ktore nie doczytalo ze wybory przegrali i nie zauważyli ze juz nie rządzą i nic nie maja do powiedzenia
          • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:56
            Nie wymagaj od opozycji zbyt wiele skoro już ma rozdwojenie jaźni vel nie pamięta o co walczy.
            Ciekawe czy dziewuchy obok tradycyjnej potrawy wigilijnej też z kolędami przyszły (oprócz czarnych parasolek of course) big_grin big_grin
            • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:01
              Ja wiem o co walczę, o wolność moich dzieci. A Ty o co walczysz?
            • sumire Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:04
              Uważasz, że nie można być jednocześnie feministką i obchodzić święta? Prosta bardzo wizja świata.
              • dzikka Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 09:52
                Sumire, daj spokój, ciemnogród ma ograniczone postrzeganie świata.
            • 1elka26 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:12
              albertynaa napisała:

> Nie wymagaj od opozycji zbyt wiele skoro już ma rozdwojenie jaźni vel nie pamię
              > ta o co walczy.
              > Ciekawe czy dziewuchy obok tradycyjnej potrawy wigilijnej też z kolędami przysz
              > ły (oprócz czarnych parasolek of course) big_grin big_grin

Dziewuchom kompletnie w tych zakodowanych główkach pozajączkowało się. Oto jak brednie wypisuje zagorzała "obrończyni demokracji" oraz karpi, ale już nie dzieci nienarodzonych - Maja Ostaszewska:

1. Nie kupujcie żywych karpi bo cierpią!
              Jakie więc jest wyjście? Kupujcie te zabite. One wcześniej nie cierpiały, pewnie takie produkują, one się nie rodzą, nie żyją, tylko leżą, świąteczne takie. Nieżywe. Nie cierpiące.
              3. "Gdyby miały głos, ich krzyk nie dałby nam przejść obok nich obojętnie"
              Podobnie jak dzieci nienarodzone.
              Pomimo takiej empatii wobec karpi, nie przeszkadza to być zwolenniczką aborcji.
              Kurtyna

• nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:21
                Jak juz cos przeklejasz to dostosuj do tego numeracje. I misiu nastepnym razem jak sie wypowiadasz o aborcji to sie poducz troche. To ze poslanka Pawlowicz klapie na kazdy temat nie znaczy ze musi byc twoim wzorem
              • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:23

> 1. Nie kupujcie żywych karpi bo cierpią!
                > Jakie więc jest wyjście? Kupujcie te zabite. One wcześniej nie cierpiały, pewni
                > e ta

O masakro

Boje sie tych ludzi , co oni za towar biorą ze tak bredzą ?
                • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:29
                  Prawda? Ale nie trzeba sie ich bac asma, za trzy lata beda tylko smutnym wspomnieniem. A bredza rowno [wyjasnienie dla asmy ktorej nie podejrzewam zeby sie zorientowala. Jak juz sie do czegos odnosisz to sprawdz jak przeklajasz cytowana wypowiedz bo pieknie skomentowalas wypowiedz nie ostaszewskiej a elki czy kogo tam elka skopiowala znow]
                  • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:32
                    kupilyscie tego karpia czy Nie ? Macie krew na rekach?

• nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:58
                      pomodlilas sie juz do milosiernego Boga?
                    • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:08
                      Ja nie, a co?
            • isa_bella1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:51
              No przyszły świętować tzw.opłatkiem słynne przesilenie zimowe...
              • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 14:16
                big_grin big_grin big_grin
          • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:58
            asmarabis napisała:

> " Rządzących " to było w cudzysłowie i chodziło o PO ktore nie doczytalo ze wyb
            > ory przegrali i nie zauważyli ze juz nie rządzą i nic nie maja do powiedzenia

Tak, "rządzących" było w cudzysłowie, a sekretarze liczący byli, nawet jeśli ich nie było. Skoro czytasz z takim zrozumieniem, to jak te słowa wytłumaczysz:
            "A nawet, jeśli jest to upoważnienie narodu do zmian, to po pierwsze nie konstytucyjnych, tylko innych zmian i w sposób, który jest dopuszczalny"
            Te słowa tez do poprzednich rządów się odwołują?
            • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:07
              "W sposób który jest dopuszczalny "

=

PO przestańcie sie zachowywać jak rozbójnicy, jesteśmy w 21 wieku, jako opozycja przynosicie wstyd na cały świat !!!!!
              • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:21
                a część "nie konstytucyjnych" przykryła kurtyna? Idealny przykład PISowskiego czytania ze zrozumieniem - wyczytamy to co chcemy, a nie to co jest napisane. A jak tego nie możemy wyczytać, to sobie tak zmienimy, żeby nam sie zgadzało.
              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:22
                Jakie szczescie ze w tej Szwajcarii tak nie uwazaja.
          • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:03
            Nie maja nic do powiedzenia? Braki w wyksztalceniu sie panience klaniaja
        • szarsz Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:35
          > Kościół sie budzi,

Faktycznie, kk zauważył, że coś jest na rzeczy, co jest miłe, bo wypowiedź w takim tonie świadczy o potężnej panicw. Co najmniej jakby apostazje stały się masowe. Albo na tacę ludzie przestali dawać. To mile nie powiem.

Ale zauważcie, wystąpił w TVN, a to znaczy, że powiedział to do 2/3, które chciały to usłyszeć. W tym samym czasie inni czulą się do władzy. Każdy słyszy co chce słyszeć. Panu Bogu świeczkę a diabłu ogarek....
          • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:03
            Pieronek już wcześniej się wypowiadał w podobnym tonie. ALe on jest na emeryturze.
      • naomi19 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:43
        "Ugrupowanie, które walczy o rozdzielność państwa od kościoła wprowadza opłatek i kolędy do sejmu big_grin big_grin big_grin"

A co ma piernik do wiatraka? 😬
    • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 08:44
      Czy na Wielkanoc tez sa juz zaplanowane dyżury?

Rodzi sie nowa tradycja , wcześniej chodziło sie na swiąteczny spacer do zoo teraz dziwne stwory mozna podziwiać przed sejmem
      • sumire Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:18
        Osobiście uważam, że najdziwniejsze i niestety najbardziej groźne żyją w pewnej willi na Żoliborzu.
      • livia.kalina Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:35
        >Rodzi sie nowa tradycja , wcześniej chodziło sie na swiąteczny spacer do zoo
        To jakaś nowa katolicka tradycja?
    • livia.kalina Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:36
      www.facebook.com/51712213900/videos/10154937524993901/
      • 1elka26 [...] 25.12.16, 09:42
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:05
          I tak nie przebije prezesa, zbawcy narodu, ktorego nikt nie przekona ze biale jest biale a czarne jesr czarne.
    • 1elka26 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:47
      Jednak retoryka leninowska wiecznie żywa Powinnnaś jeszcze dodać że pogłębia się walka klasowa, ale pokonamy tych, którzy nie wyznają naszych wartości, gdyz nad nami powiewa słuszny sztandar.
      Pokonamy wrogów klasowych, nawet jeżeli w wyniku tej walki wszystko zostanie zniszczone.
      • sumire Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:50
        To zabawne, bo ostatnie zdanie to przecież właśnie to, co JK powiedział dla Reutersa big_grin i co teraz, i co teraz...
        • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 09:57
          Rzeczywiście arcyśmieszne big_grin big_grin big_grin
        • 1elka26 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:03
          Nic. Ja wiem, że wyrywanie zdań z kontekstu jest waszą specjalizacją. I nie chce mi sye teraz szukać, ale mam wrazenie, że sens jego wypowiedzi był inny.

Ale przy okazji, życzenia dla "obrońców demokracji" - co prawda nie moje, lecz St. Janeckiego, ale bardzo trafne:
          "Lechowi Wałęsie życzę krótkiej chwili refleksji nad tym, że świat istniał przed nim i będzie istniał po nim, choć on sam jest innego zdania.

Bronisławowi Komorowskiemu życzę, żeby zawsze pomyślał zanim strzeli.

Donaldowi Tuskowi życzę, żeby kiedykolwiek zaczął się czymkolwiek przejmować.

Ewie Kopacz życzę, żeby wreszcie zdała sobie sprawę z tego, kim jest.

Grzegorzowi Schetynie życzę, żeby kiedyś się rozplątał.

Ryszardowi Petru życzę, żeby kiedyś się czegoś porządnie nauczył.

Mateuszowi Kijowskiemu życzę, żeby dorósł.

Andrzejowi Rzeplińskiemu życzę bezpiecznego powrotu ze stratosfery.

Władysławowi Frasyniukowi życzę, żeby nie myślał pięściami.

Włodzimierzowi Cimoszewiczowi życzę zdjęcia hełmu.

Agnieszce Holland życzę porządnej reżyserii samej siebie.

Krystynie Jandzie życzę wyjścia z roli po spektaklach.

Agnieszce Pomaskiej, Monice Wielichowskiej, Kamili Gasiuk-Pihowicz i Joannie Scheuring-Wielgus życzę wyjęcia chipa sterującego.

Sławomirowi Nitrasowi, Pawłowi Olszewskiemu, Janowi Grabcowi, Jakubowi Rutnickiemu, Adamowi Szłapce i Michałowi Szczerbie życzę zmiany tego świństwa na coś lepiej oczyszczonego."
          • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:06
            Elus, prawdziwie milosierna z ciebi chrzescijanka. Zycze ci zebys pokochala najpierw siebie zanim zaczniesz w zycie wprowadzac milosc blizniego.
            • mdro Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:10
              Nie rozmawiaj z nią. Po prostu pozwól jej się samej kompromitować, to co produkuje (on i inny troll) w tym wątku, i to w święta, świadczy tylko o ich bezsile.
              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:26
                Od jakiegos czasu fascynuje mnie ze mozna byc tak zaslepionym kaczynskim, ktory wygladowo to wiadomo, zyciowo jeszcze gorzej, zaden z niego mowca (uwielbiam te pauzy na przemowieniach zeby tlum wiedzial gdzie ma gromko klaskac) ani mily czlowiek i wizje tez ma jakas pokretna. Elka albo jest wiec wyznawczynia rydzyka i stad ta lacznosci, albo ma bardzo niskie standardy albo tlucze te posty nawet w swieta zeby zarobic na wycieczke zagraniczna i odpoczac troche od rzadzacych
                • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:30
                  > wygladowo to wiadomo, zyciowo jeszcze gorzej, zaden z niego mowca (uwielbiam t
                  > e pauzy na przem

Mimo wszystko przez brak kolczyków i damskiej fryzury oraz dzieci ktore spłodził a nie chce utrzymywać jak dla mnie prezentuje sie jak młody bóg przy waszym guru . Co wy macie za gust ze na przywódce wybieracie sobie kogoś pomiędzy kobieta a mężczyzna ktore w dodatku nie lubi własnych dzieci ???????
                  • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:37
                    Ty tez nie lubisz swoich dzieci, skoro marzy Ci sie druga Korea w Polsce.
                  • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:38
                    Ty naprawdę tak? Cy Ci kazali? O kłamstwa mi chodzi.
                  • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:01
                    Wlasnie wiesz chodzi o to Asma ze ja go nie uwazam za guru, nie jestem slepo bezkrytyczna i nie spijam kazdego slowa z jego ust. A gdyby jakas partia wpadla na pomysl jedynie slusznego przekazu dnia to by byla stracona w moich oczach. Wiem ze tobie nie moze przez mysl przejsc ze mozna kogos nie wielbic politycznie, ale sprobuj, to nie boli
                    • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:15
                      Ale czy on Nie ma jakiegos doradcy od wizerunku co by mu powiedział " nie nos czerwonych spodni, idź do męskiego fryzjera, wyjmij kolczyki, płac na dzieci których jestem ojcem" ????? Jak by KOD miał poważnego przywódce to może PiS byłby bardziej skłonny do akceptowania waszych wybryków ?
                      Jak tu akceptować twór PO na którego czele stoi taki dziwny guru ?
                      • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:41
                        Jakby kaczynski byl prawdziwym przywodca to moze vby sie nie zachowywal jak msciwy rozkapryszony dziad? Ale nie jest. Jesli ty osadzasz kogos po czerwonych spodniach (rozumiem ze rzucasz sie ze wsciekloscia na kazdego przebranego za sw Mikolaja?), kolczykach etc to gratuluje. Szkoda ze nie jestes rownie krytyczna wobec brudnych butow, zle dobranych marynarek i agresji wobec kobiet. I wiesz rozumialabym ze nie mozesz pojac ze moze powstac cos takiego jak inicjatywa oddolna gdybys mieszkala w Polsce, ale w Szwajcarii to normalka wiec nie powinno Cie to dziwic.
                        • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:18
                          Brudne buty i damska fryzura u osoby która chce byc mężem stanu to to samo?????????????????????????
                          • szarsz Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:26
                            > Brudne buty

Brudne, stare buty to nosi twoj idol. Jakoś Ci to nie przeszkadza....

7047000/7047503-jaroslaw-kaczynski-643-427.jpg
                            • szarsz Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:29
                              http://studioopinii.pl/wp-content/uploads/2013/06/buty-300x300.jpg
                            • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:33
                              Dla mnie może nawet i boso chodzić jesli jie ma kitki?
                              Jak możesz porównywać stopy z głowa??????
                              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:48
                                No wlasnie, jak asma? I rozumiem ze chrystus tez byl kobieta bo nosil dlugie wlosy? Dziewczyno, nie narzekaj tak na tych muzulmanskich fundamentalistow bo jestes im blizsza niz ci sie wydaje
                              • szarsz Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 18:22
                                "A jeśli złapią cie za rękę, to wrzeszcz na cały głos, że to nie twoja ręka "
                      • twarz2 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:30
                        A może cos na temat napiszesz? Cos o budżecie, o TK? Plujesz żeby pluć.
                      • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:54
                        asmarabis napisała:

> Jak tu akceptować twór PO na którego czele stoi taki dziwny guru ?

Przykład Jarosława Kaczyńskiego i innych małych wzrostem i urodą przywódców potwierdza dobitnie, że wygląd nie ma znaczenia.
                        • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:18
                          Co jest kontrowersyjnego w wyglądzie Kaczyńskiego co mozna łatwo zmienić typu zakup nie
                          Tęczowych spodni, wizyta u fryzjera ????
                          • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:28
                            asmarabis napisała:

> Co jest kontrowersyjnego w wyglądzie Kaczyńskiego co mozna łatwo zmienić typu z
                            > akup nie
                            > Tęczowych spodni, wizyta u fryzjera ????

Jarosław Kaczyński jest mały i brzydki, jemu nic nie pomoże, nawet super ciuchy. Mi to akurat nie przeszkadza, podobnie jak długie włosy Kijowskiego.
                            • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:30
                              Ale mi przeszkadza bo włosy mozna łatwo obciąć jak sie ma trochę szacunku do ludzi
                              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:43
                                Ja w sumie sie nie dziwie ze asma popierasz pis, jest to rownie absurdalna partia jak twoje uwagi.
                              • szarsz Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 18:25
                                Ciekawa jestem, jaką funkcją opisuje się zależność szacunku od długości owłosienia i czy usrednia sie ją z długością owłosienia lonowego?
                              • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 19:41
                                Ale Ty, Asmarabis, masz ciekawą definicję szacunku.
                                Można mówić "hołota" i to jest ok, ale długie włosy to brak szacunku dla ludzi...
                              • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 21:12
                                asmarabis napisała:

> Ale mi przeszkadza bo włosy mozna łatwo obciąć jak sie ma trochę szacunku do lu
                                > dzi

a Jarosław obciął i co? i nic! nie pomogło w urodzie.
                          • dzikka Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 10:16
                            asmarabis, ależ ty jesteś głupią i płytką osobą. Sorry, ale nie da się tego inaczej nazwać. Naprawdę tak wielkie znaczenie ma dla ciebie wygląd? Nie mówiąc o tym, że dla was wszyscy przeciwnicy pis to zwolennicy KODu. To z kolei świadczy o braku horyzontów myślowych. Mi osobiście nie przeszkadzaja buty kaczynskiego, jego zepsute zęby itd. Mi przeszkadza to co robi z TK, co chce zrobić w wolnoiscia obywatelską, jak pogrąża polska gospodarkę pierdo...ąc bzdury o tym, że każdy ma jedno życie i powinien je przeżyć "na bogato". Tak może mówić osoba, która jest życiowym kaleką. Jeśli ktoś nie ma pojęcia co to znaczy dbanie o własna rodzinę, o jej przyszłość, co to znaczy prawdziwa troska o dzieci to może chrzanić takie farmazony. Przy okazji osoba, która cały czas żyje na garnuszku Polaków.
                  • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:02
                    I co ty powiesz jak Biedronia wybiora na prezydenta a kanclerz Szwajcarii przyjmie go na oficjalnej wizycie wraz z jego partnerem, i wiesz, nikt sie nawet tym w CH nie przejmie
                  • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 14:23
                    asmarabis napisała:

>Co wy macie za gust ze na przywódce wybieracie sobie kogoś pomiędzy kobi
                    > eta a mężczyzna ktore w dodatku nie lubi własnych dzieci ???????

Że nie lubi- trudno, ale że nie płaci??
                    Tyle są widać warte jego obietnice "ochrony demokracji" co odpowiedzialność rodzicielska big_grin
                  • issa-a Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 17:30
                    >Mimo wszystko przez brak kolczyków i damskiej fryzury oraz dzieci ktore spłodził a nie chce >utrzymywać jak dla mnie prezentuje sie jak młody bóg przy waszym guru .

ty nawet w święta musisz pluć na wszystkich wokół?
                    Naprawdę, nie rozumiem takich ludzi, jak ty. Tu niby wyłącznie na klęczkach chodzą a w gębie łajno. To jesteś ty i całe to twoje obłudne towarzystwo. Od którego już nawet część biskupow się odwraca, zniesmaczona.
                    No, ale skoro już musisz wydawać z siebie te kozie bobki to uświadom sobie, że twój guru z telewizji narodowej, też olał swoje dzieci, zdaje się, na które także nie płaci.
                    Niejaki Gosiewski też miał podobne "problemy".
                    No, poseł Zbonikowski płaci...500 zł na dziecko, taka pińcetka od ojca.
                    Pewnie jeszcze paru by się znalazło. Wujek gugiel jest pamiętliwy...
                    Co to w ogóle za argumenty? alimenty, czerwone spodnie. Może jeszcze w gacie mu zajrzysz, czy wszystko jest tam tak, jak chce zbawca narodu polskiego?
                    A może dla odmiany, coś merytorycznego?
                    No tak, rozumiem...tu właśnie zaczynają się schody. Pustka, pustka w głowie...tylko ową kupe mozna tam znaleźć.
                    A tak a propo's.. no Kaczyński jako prawdziwy mężczyzna ... masz dziewczyno fantazję.
                • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:06
                  >tlucze te posty nawet w swieta zeby zarobic na wycieczke zagraniczna i odpoczac troche od rzadzacych

Mam wrażenie, że tam pisze kilka osób. Albo ktoś testuje 'argumenty' wklejając różne rzeczy. mdro ma rację, nie odpowiadać, niech zostaje sam(a) z tym belkotem.
                  • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:43
                    Ale na ematce? To niech chociaz te argumenty maja sens. Inaczej to jest po prostu obrazliwe.
                    • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:09
                      E-matka to niezłe miejsce na sprawdzenie, jak ludzie reaguja na różne zarzutki. A "argumentów które mają sens" nie mają zupełnie żadnych (na żadnym gruncie nie ma się obronić zawłaszczania całego państwa przez jedno ugrupowanie, na dodatek złożone z ludzi totalnie niekompetentnych), więc trzeba uciec się do:
                      * błazeńskiego wyszydzenia,
                      * sugerowania że to wszystko oderwane od rzeczywistości 'elity'
                      * PO oderwane od koryta (przy okazji utożzamienie PO i .N, która jako żywo nigdy u władzy nie była)
                      * demonstrujący są wstrętni i agresywni
                      * tak naprawdę prawie nikt nie demonstruje, a PiS-owi rośnie poparcie

Wszystko przerabiane w historii wielokrotnie.
                      • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:53
                        ok, tylko oni testuja to na wszystkich glownych portalach, facebooku, etc gdzie chocby mozna sprawdzic ilosc polubien (o ile sami je sobie nie wygeneruja) albo odslon, a tutaj? Nawet jesli wzoruja sie na trumpie to ilosc komentarzy pod artykulami go krytykujacymi w NyTimesie byla znikoma, bo to nie ten elektorat. Tutaj jak sadze jednak podobnie. Rozumialabym aktywnosc w trakcie prac nad ustawa antyaborcyjna bo jestesmy podzielone ale rzadko kiedy widze jakas forumke przyznajaca racje trollom bo to po prostu wstyd. Oni nawet nie maja kultury dyskusji.
          • sumire Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:08
            Ależ tego artykułu nie trzeba szukać, on jest dostępny w serwisie, tylko długi i w języku wroga wink Na szczęście zawsze możesz wykręcić się przeklejeniem cudzych słów, które akurat masz pod ręką i są odpowiednio nędznie pogardliwe.
            • 1elka26 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 20:48
              Niestety, trudno odnieść się na tym, jakże arcyciekawym forum, gdyż cenzura forumowa w ramach akcji #wolne media, systematycznie wycina wszystko co jest zbyt krytyczne wobec "obrońców demokracji". Jak wiadomo powszechnie, naprawdę "wolne media" są te które 24 godziny na dobe atakują PIS.
              Z rozbawieniem obserwuję forum będące swoistym skrzyżowaniem "Trybuny Ludu" z "Żołnierzem Wolnosci". Nie ma w tym nic dziwnego, gdyż znani redaktorzy z tamtych dni jak panwie Rolicki i Urban znanymi obrońcami dmeokracji przecież są. Zapewne red. Gornicki, gdyby dożył, też wspierałby swoim zahartowanym w obronie demokracji socjalistycznej, piórem, dzisiejszych "obrońców demokracji".
              Ale mam nadzieję że chociaz wypowiedź abp Hosera uniknie forumowej cenzury:

" Jest to czas Bożego Narodzenia, pamiętam obchody tych Świąt od II połowy lat 40., z okupacji stalinowskich i nie były one zakłócane. To smutne, że musimy przeżywać konflikt w takiej skali, intencjonalnie organizowany.
              Jestem przekonany, że wymiar spontaniczności jest życzeniowy. Są to akcje zaplanowane, mające swoje cele i dobrane do tego środki. Powoduje to ogromną destrukcję społeczną. Jest to zaprzeczenie etosu Bożego Narodzenia, zaufania i bliskości ludzi. Jest to akcja robiona z ogromną motywacją. Jest to inscenizacja, która ma swoich reżyserów i aktorów."

Nie dziwi reakcja znanej "obrończyni demokracji" Scheuring-Wielgus która kardynała Nycza określiła mianem "propisowskiego kardynała", tylko dlatego, że ośmielił się zanegowac sens protestu w okresie Świąt. Ciekawe jak określi abp Hosera.

Nieudolne próby manipulowania opinia publiczna przez kodziarzy i ich sympatyków, są niestety przykładem tego, do czego może posunąc się opozycja nie mająca w sumie nic do zaproponowania Polsce, poza krzykiem o lamaniu demokracji i zawłaszczaniu państwa.
              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 20:53
                Elus to nie cenzura a regulamin, ja wiem ze w pisie trudno zrozumiec ze wszyscy sie musza dostosowac do zasad wiec tu masz szanse sie tego nauczyc
              • issa-a Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 04:35
                >Niestety, trudno odnieść się na tym, jakże arcyciekawym forum,

wiesz...to forum działa jak telewizor. Nie podoba się ? to pilota do łapki i "wyłącz' trzeba wcisnąc.
                Oraz "przełączyć" na forum np. gazety polskiej, albo innego śmiecia reżimowego.
                Pełne zadowolenie będziesz miała, elka. Po co się zamartwiać? w święta.
              • dzikka Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 10:35
                1elka26 i miała racje. Co to w ogóle znaczy aby w czasie Bożego Narodzenia padały spod ołtarza takie słowa? Dlaczego? Ktoś ci zakłócał spokój świąteczny? O jakim konflikcie on mówi, o jakiej skali? Jak można porównywać dzisiejsze protesty do czasów stalinowskich czy tych z okresu stanu wojennego? Pamięta lata '40? To może pamięta jakie było stanowisko KK w sprawie niemieckiej agresji na Polskę? Co Watykan miał do powiedzenia mimo, ze mordowano tysiące księży, zakonnic i katolików? Nic nie miał do powiedzenia, dał ciche przyzwolenie.
                • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 18:03
                  Juz nie mowiac o mordowaniu Zydow.
      • dzikka Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 10:01
        1elka26, cytujesz prezesa? No, on bardzo wiele może powiedzieć o naukach marksistowsko-leninowskich, na tym się wychował.
    • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:16
      Strasznie chamski komentarz.
      • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:24
        Chamski to był komentarz " panie marszałku kochany"
        • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 10:56
          To juz nie kochanek?
          • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:11
            Ale to zupelnie to Samo
            • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:29
              "kochanek" i "kochany" to to samo?? Wow big_grin
              • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:38
                Asma to probuje przepchnac od dwoch tygodni i ciagle jej proponujemy slownik, nie chce dziewczyna skorzystac. Moze ona jest ukryta opcja gejowska wink
              • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:14
                Brzmi tak samo niestosownie jak rzucane przez ramie przez członka parlamentu który miał zgłaszać poprawki do ustawy budżetowej

Kogo wy wybraliście do reprezentowania sie- jeden z kolczykami, drugi bez kolczyków ale nie umie sue zachować , nie wstyd wam tak po ludzku ?
                • paskudek1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:23
                  Podobnie jak poseł partii rządzącej mówiący do posła Nitrasa że ma ich za hołotę, która przegrała głosowanie. Tak się odzywają posłowie PiS do opozycji a tym samym do społeczeństwa. Dla takiego chama ja jestem hołotą. To są twoi idole
                  • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:12
                    Ale to prawdziwe słowa odzwierciedlające rzeczywistość a " kochany" to insynuowanie czegoś, naprawdę nie widzicie różnicy
                    • paskudek1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:21
                      Aha, czyli wg ciebie poseł ma prawo o innych mówić "hołota" nie mam więcej pytań
                      • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:27
                        Jak wejdziecie na definicje Wikipedii to opozycja zachowuje sie dokładnie tak hak ram jest zdefiniowane. Jak inaczej miano by was określać, jest jakiś inny termin ????
                        • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:30
                          Wikipedia to jest encyklopedia a nie slownik jezyka polskiego ktory juz od jakiegos czasu polecamy ci do konsultacji.
                          • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:52
                            Hołota to Polskę słowo wiec znajdziecie rownuez w słowniku
                    • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:27
                      No ja wiem ze ci sie w glowie nie miesci ze kuchcinski to kochany czlowiek, wiec mozesz docenic jaki otwarty jest posel szczerba
                    • asia-loi Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 16:14
                      asmarabis napisała:

> Ale to prawdziwe słowa odzwierciedlające rzeczywistość a " kochany" to insynuowanie czegoś, naprawdę nie widzicie różnicy

A jak ja do Ciebie napiszę:
                      kochana asmarabis, ...
                      To też będzie insynuowanie czegoś?
                      • asia-loi Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 16:20
                        asia-loi napisała:

> A jak ja do Ciebie napiszę:
                        > kochana asmarabis, ...
                        > To też będzie insynuowanie czegoś?

Miało być:
                        kochana asmarabis, nie pisz głupot
                    • iwles Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 08:24
                      asmarabis napisała:

> Ale to prawdziwe słowa odzwierciedlające rzeczywistość a " kochany" to insynuowanie czegoś,

kuźwa, co msza, to ksiądz do wierrnych "kochani" się zwraca, i to do dzieci.
                      • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 08:59
                        Aaaa, teraz to ma sens, on mowi kochany a mysli kochanki wedlug asmy. Kosmate mysli ma ta nasza asma
                • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:46
                  Przypominam ze poslowie na mownicy stoja tylem do marszalka i nawet jak sie do niego zwracaja generalnie sie nie odwracaja. Wiec to rzucanie przez ramie to bylo raczej wyrazem szacunku. A wy kogo wybraliscie, wariata ktory lubi mlodych chlopczykow w swoim ministerstwie, pawlowicz ktora obraza wszystko i wszystkich i starego zgorzknialego faceta ktory praca sie nie natrudzil w swoim zyciu w dodatku jest notorycznym klamlca? Ale rozumiem ze to nic czy pikus w porownaniu z noszeniem badz nie kolczykow
                  • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:19
                    To czemu wasz poseł sue odwraca skoro jest przyjęte zeby sue nie odwracać ?
                    • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:28
                      bo nasz posel taki ma szacunek do marszalka.
                      • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:29
                        No wlasnie, jaki szacunek do marszałka taki stosunek do obywateli , nie mam więcej pytań
                        • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:32
                          i dobrze, bo te twoje to do sokratesowego stylu sie nie zaliczaja
        • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 11:07
          A Twój był spoko? Czy na tym samym poziomie?
        • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 12:33
          asmarabis napisała:

> Chamski to był komentarz " panie marszałku kochany"

można to rozmaicie określić ale napewno nie było chamskie
          • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:20
            Było wszystkim czym chcecie ale na pewno nie do zaakceptowania na sali plenarnej
            • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:25
              asmarabis napisała:

> Było wszystkim czym chcecie ale na pewno nie do zaakceptowania na sali plenarnej

bo?
              • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:28
                Bo jazie czuje obrażona. To nie tylko wasz sejm ale wszystkich Polaków
                • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:34
                  ooo, moze powiesz to poslom partii rzadzacej ktorzy nie chceli wpuscic poslow demokratycznie wybranych przez Polakow na glosowania budzetu?
                  • asmarabis Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 13:55
                    Przecież posłowie odkupywali mównicę dlaczego chcieli byc rownież na sali kolumnowej ? Skoro nue chcieli wpuścić PiS na mównicę to skąd pomysł ze PiS ma ich wpuszczać ?????
                    • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 14:22
                      Asma nie pij wina do sniadania i nie dyskutuj potem bo to na logike ma wplyw
                    • paskudek1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 14:26
                      Co przepraszam ci posłowie z mównicą robili.?
                      • baltycki Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 18:02
                        > Co przepraszam ci posłowie z mównicą robili.?
                        Odkupic chcieli i fotel marszalka tez.
                        Lapowkarze.
                        • paskudek1 Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 18:34
                          kurcze z telefonu pisałam i trochę głupio mi wyszło, więc powtarzam pytanie do asmarabis: CO posłowie z mównicą robili? Bo w polskim języku takiego słowa nie ma. A tak na poważnie - nie wiem czy wiesz asmarabis ale obecność na głosowaniach to jest podstawowe PRAWO posła RP. I zdaje się, że to prawo zawarte jest w Konstytucji. Oni MIELI PRAWO wejść na to głosowanie i tego prawa ich pozbawiono. Samo to jest przesłanką aby uznać to głosowanie za NIEZGODNE Z KONSTYTUCJĄ ale ty takich niuansów nie zrozumiesz.
                          • baltycki Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 18:59
                            > CO posłowie z mównicą robili? Bo w polskim języku takiego słowa nie ma...
                            odkupywać - kupować coś, co już kiedyś wcześniej było własnością kupującego
                            www.wsjp.pl/index.php?id_hasla=19457&id_znaczenia=2558096&l=7
                    • kotradykcja Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 19:37
                      Co robili z mównicą??
                      Padłem big_grin
                • kozauwoza Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 21:09
                  asmarabis napisała:

> Bo jazie czuje obrażona. To nie tylko wasz sejm ale wszystkich Polaków

to sobie tez okupujcie tongue_out
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 16:42
          asmarabis napisała:

> Chamski to był komentarz " panie marszałku kochany"

Oooo widzę, że przybyły nowe instrukcje z Nowogrodzkiej....

Xsionnc
          • nathasha Re: Tłumy pod Sejmem 25.12.16, 16:48
            Najlepsze jest to ze kuchcinski przyznal ze przegial i chcial to odkrecic ale prezes mu zakazal, chyba by sobie takiej ochrony nie zyczyl
    • paszczakowna1 Re: Tłumy pod Sejmem 26.12.16, 10:43
      >PO.N ad podzialami

Sorry, ale muszę. Symboliczne zdjęcie i śliczna para, aż szkoda, że Kamila Gasiuk-Pihowicz zamężna i rozmnożona (Borys Budka nie wiem):

x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_eBsC6oFWvEfDq8QkaXZuzkbjuiWZ9DtU,w400.jpg
      • albertynaa Re: Tłumy pod Sejmem 26.12.16, 13:38
        Wyjątkowo aseksualny gość wink
      • 1elka26 Re: Tłumy pod Sejmem 26.12.16, 18:28
        Tez muszę podzielić się tym, jaże symbolicznym wpisem. Cuda na naszych oczach dzieją się po prostu:

https://www.img.f4a.eu/images/391601KOD0.jpg

dodatkowo nasi dzielni posłowie ponad podziałami wygrali bezapelacyjnie coroczny konkurs na największą szopkę w kraju. No i musimy dodać także nowa potrawę wigijną, pasztet a` la Szczerba. Są co prawda watpliwości czy to na pewno jest potrawa postna, ale może lepiej nie wnikać - jeszcze w ramach protestu wobec kwestionowania nowego wynalazku kulinarnego KOD poczuje się w obowiązku urzadzić kolejną manifestację?
        • issa-a Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 04:44
          >No i musimy dodać także nowa potrawę wigijną, pasztet a` la Szczerba.

chyba, elka, kuchciński? bo to on swoimi bezpodstawnymi decyzjami spowodował ten pasztet.
          Tenże marszałek na pewno nie jest postny i pro koscielny, biorąc pod uwage jego młodocianą przeszłość. Ktorej co prawda, wspominać nie lubi ale ona JEST.
          A chyba kosciół nigdy nie popierał narkomanów i dzieci - kwiatow? czy się myle?
          A, mimo, że KOD wam staje w gardle, to jakos akurat nie mozna im zarzucić napadania na apteki.
          Czy sie mylę?
        • iwles Re: Tłumy pod Sejmem 27.12.16, 08:46

Ateiści ? chyba ateiści, nie wierzący w sektę pod tytułem Pis big_grin
      • asia-loi Re: Tłumy pod Sejmem 26.12.16, 18:40
        paszczakowna1 napisała:

(Borys Budka nie wiem):

Budka ma żonę i córkę.
        https://s.tvp.pl/images2/f/7/9/uid_f7988f89164f087d54d5b8930b4dacd31430757075127_width_940_play_0_pos_0_gs_0_height_528.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka