Dodaj do ulubionych

Make a wish...

28.12.16, 20:09
Plany noworoczne, życzenia... Robicie? Dotrzymujecie? Szepczecie przed północą?

Rok 2016 był dla mnie tak paskudny i okropny, że chciałabym jak nigdy jakiegoś przełomu. I nie wiem, jakie zaklęcie z tego tytułu wyszeptać o północy, bo tak dalej być nie może. Nie zmienia to faktu, że dzięki wszystkiemu co się spieprzyło, dowiedziałam się, że jestem naprawdę silna baba, i że nie tak łatwo ze mną, a na dodatek mam wokół siebie świetnych ludzi. Może tych moich przyjaciół jest niewiele, ale za to poszłam w jakość.

A wy, jakiego nowego 2017 sobie życzycie?
Obserwuj wątek
    • leanne_paul_piper Re: Make a wish... 28.12.16, 20:19
      U mnie zmiany już się zaczęły, bo dowiedziałam się, że dostałam nową robotę. Jako zwierzę korporacyjne wracam z utęsknieniem do korpowink. Będę miała znów miejsce parkingowe, prywatną opiekę medyczną, kartę lunchową i takie tam pier.dolety. I premie!
      Nie będę też niczym bezdomny brodzić w błocie o kilometr od firmy, bo tylko tam można bezkosztowo zaparkować, i nie będę bała się, że dostanę w ryj za każdym razem, kiedy wracam po samochód w kompletnej ciemnicy.

Poza tym plany na następny rok, to studia podyplomowe, które pozwolą mi na większą niezależność zawodową, chcę też jeszcze więcej podróżować i jestem zdeterminowana na wprowadzenie do domu mopsa. Przy zgodzie lub oporze partnerawink.
      • mynia_pynia Re: Make a wish... 28.12.16, 21:37
        smile
      • memphis90 Re: Make a wish... 29.12.16, 12:21
        Mops forumowy już czeka....
        • leanne_paul_piper Re: Make a wish... 29.12.16, 12:24
          Złożyłam ofertę ale Mynia nie chce oddaćwink
    • chocolate_cake Re: Make a wish... 28.12.16, 20:20
      Bylebyśmy z mężem nie stracili pracy. Tyle wystarczy. I zdrowi byli.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Make a wish... 28.12.16, 20:53
      Spokojnego. Z czasem, który pozwoli ogarnąć dzieci i psa smile
      Mam nadzieję, że starszy syn będzie ogarniać tak jak dotąd, że młodszemu rehabilitacja będzie przynosić efekty, że pies nauczy się lać i kupać na dworze.
    • redheadfreaq Re: Make a wish... 28.12.16, 20:56
      Nie spierniczyć końcówki semestru. Dobrze urodzić zdrową córkę. Przeżyć. Reszta ma pomniejsze znaczenie.
    • klamkas Re: Make a wish... 28.12.16, 20:57
      Równie spokojnego. W 2016 było sporo stresów, strat, problemów, ale są niczym w porównaniu z tymi z 2015 (głównie na tle zdrowotnym).

2017 mógłby być bardziej obfity w pozytywne wydarzenia. Tego sobie i wam życzę smile.
    • default Re: Make a wish... 28.12.16, 21:07
      Chcialabym zeby mojej corce wszystko sie ulozylo jak najlepiej: fajny zwiazek dalej sie tak fajnie rozwijal i stabilizowal, praca przyniosla spodziewany i oczekiwany wzrost zarowno kwalifikacji jak i dochodow, a paskudne sprawy z ojcem ulozyly sie jakos, jak najmniej obciazajaco dla niej.
      Ponadto chcialabym by wydarzylo sie cos co pograzyloby i odsunelo PIS od wladzy. Albo przynajmniej ich chorego przywodce.
    • ga-ti Re: Make a wish... 28.12.16, 22:34
      Dla nas 2017 będzie trochę przełomowy: najstarsze dziecko zacznie eksperymentalną klasę 7, średnie eksperymentalną klasę 4, a najmłodsze przedszkole, ja wrócę do pracy, w której coś się kotłuje, zmiana władzy następuje, więc nie wiem zupełnie do czego wrócę i co nas wszystkich czeka. Oby tylko mąż wytrwał w swojej robocie bez przygód. No i żeby zdrowie było i nieszczęścia omijały.
      • ga-ti Re: Make a wish... 28.12.16, 22:36
        Aha, planów jakiś wielkich całorocznych, czy postanowień nie robię. Ogarniam na bieżąco. Życzę wszystkim wszystkiego najlepszego.
        • liisa.valo Re: Make a wish... 29.12.16, 02:16
          Ja również smile niech się wam spełni.
          • 3-mamuska Re: Make a wish... 29.12.16, 02:23
            Jakie plany? Zyczenia?
            Zeby wszyscy byli zdrowi wiem to oklepane, ale ostatni rok był ciężki.
            Życzę zeby Adasiowi sie udało, zeby wysiłki jakie wkłada w niego mama przynosiły takie jak dotąd efekty, zeby paskuda nie wróciła.

Własnej rodzinie zdrowia i spełnienia planów, szkole wyjazdów ,zeby była praca a zwierzaki nie chorowały. Zeby miec wokół siebie takich fajnych ludzi jakich mam.
            Od zwykle ludzkie marzenia i zyczenia.
    • rosapulchra-0 Re: Make a wish... 29.12.16, 02:37
      Żeby moim dziewczynom udało wykonać wszystko to, co zaplanowały.
    • antychreza Re: Make a wish... 29.12.16, 08:40
      Żebym w 2017 nie musiała się z nikim żegnać. Tyle wystarczy.
    • cosmetic.wipes Re: Make a wish... 29.12.16, 09:36
      Zdrowia, miłości, szczęścia, spokoju i piniendzy.

Tego życzę sobie i wam.
    • sayyida Re: Make a wish... 29.12.16, 11:41
      Porzucę nasz system edukacyjny i wyjadę do pracy za granicę.
      Wcześniej (albo w trakcie) skończę podyplomówkę i jeszcze wezmę udział w fajnych warsztatach rozwoju osobistego.
      Pojadę do Indii (już kupiłam bilety).
      Będę kontynuować odpoczywanie i dbanie o siebie.
      Kupię sobie kilka ciuchów nie w Lidlu i mikrofalówkę.

A z życzeń, które nie do końca ode mnie zależą: Panie, spraw, żeby spełniło się to o systemie edukacyjnym, i daj nam wszystkim zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka