Dodaj do ulubionych

Reklamacja tabletu co robić?

07.01.17, 11:45
Potrzebuje pomocy, bo już sama głupieje uncertain Otóż mam tablet i problem z jego reklamacją. Oddany po raz pierwszy z powodu tego, że się nie ładował (wcale) i jedna część ekranu nie reagowała na dotyk, po powrocie z serwisu stwierdzili, że on jest sprawny i nic mu nie było, nic mu nie zrobili (ewidentnie zrobili, bo wrócił z wymienioną ładowarką) ale ok przyjęłam do wiadomości wróciłam do domu z nadzieją, że po wymianie ładowarki będzie ok. Faktycznie 2 razy udało mi się go naładować i bach znów się nie ładował i był problem z ekranem - wrócił z serwisu bardzo szybko z informacją, że wymieniono w nim system ekran faktycznie działa ale... Niestety to nie koniec problemów, bo tablet teraz się ładuje, a i owszem, tylko, że obecnie ładuje go 25 godzinę uncertain , a on ma 87% naładowania sad Tablet z powrotem musi trafić, do serwisu, tylko co ja mogę zrobić, żeby oni naprawili go raz, a dobrze albo wymienili na inny albo zwrócili mi kasę, bo tak w praktyce, to nie chce mi się co chwilę latać do sklepu z reklamacjami uncertain (i najbardziej odpowiadałyby mi dwie pierwsze opcje w sumie, bo i tak potrzebuje tablet ale jak się nie da, to trudno) Dziewczyny pomożecie, co w tej sytuacji zrobić?
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 13:37
      Sprawdziłas czy to problem z tabletem czy ładowarka? Już kilka razy ładowarka mi się zepsuła i taki był efekt.
      • peonka Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 13:42
        No ale to chyba serwis powinien sprawdzać, nie?
        Niech zgadnę - kupilas w rtv euro agd?
        • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 14:14
          Nie w Saturn 😂
      • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 14:14
        Ładowarka była wymieniana po pierwszej reklamacji 😐
    • edelstein Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 13:46
      Ladebuchse (ta czesc w ktora wklada sie ladowarke) jest rozwalona,prawdopodobnie zlacze sie poluzowalo tym samym ma to wplyw na display.
      W sumie latwe do naprawienia.
      • edelstein Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 13:49
        Stawiam orzeszki,ze tylko docisneli zamiast naprawic, co do tego ma system to ja nie wiem.
      • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 14:25
        Też mi się tak wydaje. Tylko co zrobić aby to reklamowanie nie trwało całą wieczność? W sklepie mi powiedzieli, że mogą tak naprawiać aż do skutku. Co zrobić, aby tego uniknąć?
        • szmytka1 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 14:35
          zdradź jaka to firma?
          • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 16:17
            cavion.... nigdy więcej tego szitu nie kupię, w dodatku ma coś popaprane z pamięcią, bo mogę na nim zainstalować dużo mniej aplikacji niż na telefonie niby z taką samą ilością pamięci uncertain tylko nie wiem, jak to sprawdzić, żeby mieć pewność ile on faktycznie tej pamięci ma, ale to byłaby chyba podstawa, do stwierdzenia niezgodności z umową
            • szmytka1 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 17:01
              Nie kupuj też lenovo. Kupilismy z podoba usterką, jak opisujesz. Reklamowaliśmy przez sklep a ten odsyłał do dystrybutora a nie autoryzowanego "naprawiacza" czy producenta. Odsyłali z adnotacją, że wszystko działa. W końcu za którąś podróżą otłukł się nieznacznie róg obudowy, nie zauwazylismy. Gwarancja przepadła całkiem. Kilka stów wywalonych w błoto, także lenovo i neonet omijac również szerokim łukiem.
              • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 19:59
                dzięki, za informacje, bo właśnie się na lenovo czaiłam smile Już teraz wiem, że to nie jest dobry wybór smile
        • mynia_pynia Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 14:35
          Nie mogą naprawiać aż do skutku. Jeśli oddajesz drugi raz sprzęt w ciągu dwóch lat to możesz sobie zażyczyć zwrot kasy albo nowy - traktuj go jak kurtkę, buty. Tylko nie pamiętam czy to po 2 naprawie czy jak drugi raz się zepsuje.
          • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 16:13
            tylko oni mi po naprawie piszą, że wszystko było w porządku, w tym chyba też jest problem. Za pierwszym razem było napisane, że niby nic nie zrobili, za drugim, że zmieniony soft ale, dodali, że to standardowa procedura..... cholery można dostać normalnie uncertain
    • ania.rene Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 16:37
      Daj na niezgodnosc z umowa.
      Kiedy kupilas?
      Jesli nie minelo pol roku to masz prawo zadac zwrotu gotowki
      • czarna_kita Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 17:02
        Tez reklamowalismy tablet niedawno ( innej firmy). W ciągu 9 miesięcy 3 razy oddawalismy, był dłużej w serwisie niż u nas w domu. W końcu za tym 3 razem oddając tablet napisalam pismo że towar reklamowany juz po raz trzeci ( daty wypisalam), że takiego bubla to w życiu nie widziałam i żądam oddania pieniędzy lub całkiem nowego sprzętu bo nie kupowalam tabletu po to aby z niego nie korzystać. Dodalam też że sprzęt niezgodny z umową (zrobilam zdjecie opisu który byl w sklepie i dolaczylam) i po dwóch tygodniach dostalam pieniądze bez żadnego problemu.
      • tola1990 Re: Reklamacja tabletu co robić? 07.01.17, 20:02
        Więc zaniosłam go i oddałam na niezgodność towaru z umową. Mam czekać 14 dni na list ze sklepu. Mam nadzieję, że zwrócą mi kasę, bo masakra z tymi reklamacjami uncertain Mi się już nie chce tam latać, tym bardziej, że specjalnie blisko to nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka