Dodaj do ulubionych

Wrocław w jeden dzień

14.01.17, 15:22
Pytanie z cyklu ferie i dziecko. Pierwszy tydzień zajęty- dziecko na nartach. W drugi tydzień siedzi w domu, rodzice pracują, ale mogę wziąć jeden dzień urlopu i pojechać do Wrocławia. Na miejscu bylibyśmy przed godziną 10, a powrót albo 17.15 albo 18.40.
We Wrocławiu byliśmy 4 lata temu w wakacje 2 dni. Wszyscy pierwszy raz, bardzo nam się spodobał. Nie wszystkie atrakcje zaliczyliśmy, m.in. nie było jeszcze wtedy afrykanarium
Obecnie w planach zwiedzenie afrykanarium, Hydropolis i Muzeum Przyrodnicze.
Da się to ogarnąć czasowo w jeden dzień w tych godzinach jakie podałam, uwzględniając czas potrzebny na pobyt w tych miejscach i przerwę na posiłek?
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 16:08
      Jeśli ze zwiedzaniem zoo - to nie bardzo. Zoo jest na 2-3 dni smile
      • bassino73 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 16:09
        Same Afrykanarium. A zoo zwiedzaliśmy w 2013r. w 3-4 godziny.
        • yenna_m Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 16:39
          Całego ZOO nie zwiedzisz w 3-4 godziny wink Nie da się smile
          Ale jak samo Afrykanarium - to realne.
          W Hydropolis nie byłam. Przy Muzeum Przyrodniczym może być problem z parkowaniem. Zwiedzanie (w zależności od tego, czy będziecie oglądać pobieżnie czy też dokładniej) - jakieś od godziny w górę.
          • yenna_m Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 16:40
            Ale dzieciaki mi mówią, że zwiedzanie Hydropolis to do godziny max. Powinniscie ogarnąć.
            • nangaparbat3 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 22:32
              A to zależy jak się oglada. Można godzinę, można 3.
    • jaulfa Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 16:24
      W afrykarium byliśmy w zeszłym roku w zimie. Kolejka do wejścia na pół godziny. W środku brak wystarczającej liczby szatni więc była walka o numerek. Część osób się poddała i chodziła z kurtkami. W środku był tłum ludzi więc nie wszystko było widać. Jeśli przez rok nic się nie zmieniło to afrykarium w zimie jest kiepskim pomysłem. Tylko się umęczycie
      • konsta-is-me Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 18:52
        Mozna kupic bilety przez internet.
        Samo afrykanerium zajmie caly dzien, nie da rady wszystkiego w takim czasie.
      • sky.83 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 18:52
        Ja tam afrykarium zwiedziłem w zeszły długi weekend majowy. To był hardcore - 1,5h w kolejce, ale i tak mi się bardzo podobało smile
        • bassino73 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 19:59
          Dzięki za info, przemyślę w takim razie tą wycieczkę. Sądzę jednak, że afrykanarium nie zajmie nam całego dnia, przecież to nie Loro Park. A bilety to już wiem, tylko przez internet !
          • beverlyja90210 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 21:25
            to jest Afrykarium nie Afrykanariumsmile
            W afrykarium właściwie jest jeden kawałek taki który robi wielkie wow ten najbardziej obfotografowany wszędzie, tam gdzie jakbyście pod wodą stali. Godzinka wam wystarczy jesli chcecie całe zoo to już poł dnia minimum, Hydropolis tez ok 2-3 godzin trzeba liczyć. Muzeum przyrodnicze nie wiem nie byłam
            • bassino73 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 21:44
              Dziękuję, sądzę zatem, że zrealizujemy plan. Może dla niektórych zbyt pobieżnie, ale za to intensywnie. A co do Afrykarium/Afrykanarium - już tak mam, jak mi coś wejdzie do głowy, to siły nie ma....
              • nangaparbat3 Re: Wrocław w jeden dzień 14.01.17, 22:37
                Warto od Afrykarium zacząć, wejść jak tylko otwierają, wtedy, zwlaszcza w dni powszednie, jest najmniej ludzi.
                Do Hydropolis trzeba rezerwowac bilety na konkretną godzinę. Jeśli jedziecie autem, parking dla zwiedzających Hydropolis jest jakieś 100 metrow przed nim po lewej stronie, łatwo przegapić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka