Dodaj do ulubionych

Polecana pościel

24.01.17, 10:55
Jakiś czas temu zakupiłam kołdrę i pościel z Ikei i szlag mnie trafia!

Pomimo odpowiednich rozmiarów poszewki są zaluźne i kołdra przesuwa się jak chce. Dodatkowe te plastikowe zatrzaski trzymają bardzo słabo i po jednej wizycie naszej trzylatki pół kołdry jest na wierzchu. Niektórzy zrozumieją, że potrafi to być bardzo irytujące.....

Kiedyś byłam bardzo zadowolona z jakości pościeli Andropolu, ale mam wrażenie ze się popsuli sad

Napiszcie z jakich firm jesteście zadowoleni ( jakość , wzornictwo, etc). Polecani producenci kołder i poduszek także mile widzianismile

Spokojnych nocy!wink
Obserwuj wątek
    • barefoot_duck Re: Polecana pościel 24.01.17, 11:21
      Aktualnie na tapecie mam English Home. Kupiłam u nich poduszki i kołdry, mam do tego sporo poszewek i wszystko pasuje idealnie. Jakościowo - bardzo ok. Mam poszewki zarówno z satyny bawełnianej (droższe), jak i zwykłej bawełny - i ten, i ten materiał bez zarzutu. W sumie gdyby nie to, ze czasem mi po prostu wzór w satynie bardziej pasował, to nie przepłacałbym za satynę, bo zwykła bawełna taka fajna.
      Zamówiłam też niedawno z jakiejś polskiej firmy na Allegro allegro.pl/posciel-200-220x200-5-element-bawelna-satynowa-i6305322438.html
      Mieli wymarzony przez mnie wzór marokańskiej koniczyny, rozmiar poduszek dostosowali do mojej potrzeby. Bardzo, bardzo ok w dotyku, ale nie wiem jeszcze jak się pierze.
    • mynia_pynia Re: Polecana pościel 24.01.17, 11:21
      Kochana, wywal kołdrę a nie pościel z ikei wink. Ja teraz kupiłam pościel którą macałam, polski producent dobre szycie, materiał w całości i co... po praniu to coś jest tak wygniecione że szału można dostać.
      Owszem kołdry mi czasem jeżdżą i się przesuwają ale nie te nasze tylko takie dla gośći które są niby ęą z wełenki z bio bawełny ... Ja zakupiłam swoje w Lidlu i się trzymają jak marzenie, a i tak jedna po 5 latach będzie na wiosne szła do kosza, bo po 20 praniach jej właściwości termo... zanikły.
      • peonka Re: Polecana pościel 24.01.17, 11:26
        Sorki bo nie zrozumiałam, a chce wiedzieć: co jest dobre, a co nie? Pościel z Lidla czy kołdry z Lidla? Dobre czy nie? Bo właśnie się przymierzam do kupna kolder.
      • inka.1982 Re: Polecana pościel 24.01.17, 11:31
        O, jak pościel po pierwszym praniu wyglada jak ,, z psu gardla'' też mnie to strasznie denerwuje.

Mam pościel 150x200, dopasuję kołdrę innego producenta?

Na Al znalazłam jakaś holenderską pościel marki Essara, znacie ?
    • lodomeria Re: Polecana pościel 14.04.18, 00:04
      Lniane. Ale sama szylam z estonskiego lnu. Polski len, czy raczej sklepy z nim, mi zniknął z horyzontu.
    • berdebul Re: Polecana pościel 14.04.18, 00:17
      Mam ikeę na guziki, jest ok.
    • majarzeszow Re: Polecana pościel 14.04.18, 05:58
      Pościel z Ikei jest wnerwiajaca, w dodatku rozmiary poszewek na poduszki sa z ksiezyca. Ostatnio kupilam corce posciel w sklepie Homla, jakość świetna, jest juz po 3 praniach i dalej śliczna. Pol roku temu kupilam mamie posciel dwustronną polskiego producenta, prala juz wiele razy i jest super. Wobec tego sama tydzien temu kupilam 3 kolejne komplety, gosc sprzedaje na allegro, tylko wiem wiem, czy moge linkować, bo znowu mnie posądzą o reklamę smile
    • chyba.ze Re: Polecana pościel 14.04.18, 06:29
      Greno- pościel i ręczniki doskonałej jakości.
    • butch_cassidy Re: Polecana pościel 14.04.18, 09:52
      Home&you, ale 100% bawełny, bo mają różne. Jestem zadowolona,
      • butch_cassidy Re: Polecana pościel 14.04.18, 09:53
        sorry, wzornictwo mi pasuje, dobrze się pierze, satyna.
    • leanne_paul_piper Re: Polecana pościel 14.04.18, 10:01
      Z Ikei nigdy nie kupowałam, bo jak dla mnie mają jakoś dziwną rozmiarówkę, niedopasowaną do moich poduszek i kołder.
      Kupuję satynę bawełnianą, ostatnio ze sklepu Łóżkoholicy, dobra jakość i tanio.
      Chcę też kiedyś sprawdzić Carre Blanc, czy naprawdę są warci tej ceny, ale jak na razie ciągle w planach.
    • chatgris01 Re: Polecana pościel 14.04.18, 15:16
      Lniana i lniano-bawelniana. Od kilku lat poluje na nieuzywane vintage, nowki funkiel niesmigane z lat 50.
      Jakosc kompletnie nieporownywalna do obecnie produkowanych, te dawne sa nie do zdarcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka