Dodaj do ulubionych

Czas na kwas

02.02.17, 14:37
Migdałowy. Uznałam że już czas, zamówiłam zestaw 30proc. ww kwasu do samodzielnego przygotowania. Czy myślicie że po jutrzejszym zabiegu jeszcze będę mogła pokazać się ludziom? Czy nie przesadziłam z procentami? Wszelkie porady mile widziane. Dzięki
Obserwuj wątek
    • emka_uk Re: Czas na kwas 02.02.17, 20:52
      Stosuję kwasy- wprawdzie mlekowy i glikol ale ..... co masz zamiar zrobić z tego kwasu ? tonik czy peeling kwasowy ? czyli tonik wcierasz i nie zmywasz, a peeling trzymasz kilka minut lub do momentu pieczenia skóry i zmywasz czymś żeby zneutralizować np. mydłem. Miedzy tonikiem, a peelingiem jest różnica - PH.
      Tak czy siak moim zdaniem czy tonik czy peeling jak na pierwszy raz 30% to ryzyk fizyk i ja bym się nie odważyła. Sama obecnie glikol tonik 30 na twarz używam ale....zaczynałam od 10 i pierwsza próba zawsze gdzieś na ciele gdzie skóra nie jest taka delikatna jak na twarzy. Za każdym razem jak podnosiłam stężenie to próba- aż doszłam do 30. Kwas migdałowy siedzi u mnie w szufladzie i czeka na swoją kolej i jak się doczeka to też zacznę od 10 bo kwas, a kwas jednak stanowi różnicę. Mlekowy np. 20 i miałam poparzenie lekkie po próbie i teraz stosuję tylko i wyłącznie 70 do peelingu pięt smile
      • fajny-zuzia Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:01
        Gdzie można to kupić i poczytać o stosowaniu?
        • emka_uk Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:33
          Kupić na Biochemia urody, Zrób sobie krem, Mazidła pl. Tam też można poczytać albo kopalnia wiedzy na laboratorium urody pl.
    • joa66 Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:10
      Robiłam w gabinecie kosmetycznym i zero jakiejkolwiek reakcji/efektu (nie wiem jakie było stężenie).

W tym samym gabinecie robiłam też azelainowy - teoretycznie łagodniejszy, a efekt był - najpierw lekkie złuszczanie (2-3 dni), a potem oczyszczony i mięciutka buzia.

Czyli - wszystko zależy od cery.
      • emka_uk Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:32
        I od kwasu - rodzaju i stężenia oraz w przypadku peelingu czasu trzymania na twarzy.
        • joa66 Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:44
          Stężenia nie pamiętam, czas taki sam w obu przypadkach. Może po prostu kosmetyczka bała się położyć mocniejszy peeling migdałowy (mam wrażliwą cerę) i w rezultacie położyła za słaby.
          • emka_uk Re: Czas na kwas 02.02.17, 21:54
            Mogło i tak być.
    • aagnes Re: Czas na kwas 03.02.17, 09:45
      zamówiłam sobie zestaw na ecospa, wiem, ze wystarcza na ok 8-10 zabiegów i ma zlikwidowac wszystko co niedobre zostawiajac twarz jak pupa niemowlaka. mi chodzi glownie o oczyszczenie twarzy.
      • fajny-zuzia Re: Czas na kwas 03.02.17, 09:51
        Jaki jest koszt takiego zestawu?
        • aagnes Re: Czas na kwas 03.02.17, 09:55
          30 z; smile
    • kaka-llina Re: Czas na kwas 03.02.17, 09:51
      miałam kiedyś 30% migdałowy (profesjonalny taki jak w salonach kosmetycznych) i był za mocny a nie mam wrażliwej cery....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka