hedna 07.02.17, 20:09 Część z Was ma za sobą komunię dziecka. Jak byłyście ubrane? Są jakieś zasady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3-mamuska Re: Strój dla mamy 07.02.17, 20:13 Ja nie mam komuni u dzieci ale znajomi. Panują spodnie plus jasna bluzka marynarka. Lub sukienki do kolan niezbyt obcisłe proste w kroju plus marynarka.(najcześciej do kościoła) Wpisz w Google sukienka dla matki dziecka komunijnego i pooglądaj. Tak mniej wiecej widuje znajomych na komuniach. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Strój dla mamy 07.02.17, 21:03 Nie wiem, czy są zasady - ja ich nie znam. U córki ubrana byłam w kremowe spodnie i bluzkę bez rękawów, a na nią do kompletu takie coś z rękawami 3/4, lekko przejrzyste, w jakieś nienachalne kremowo-srebrzyste wzory. U syna miałam białe spodnie i bluzkę a do tego ażurowe, nie wiem, jak to nazwać - z bawełny, długie rękawy, sięgające poniżej tyłka. To konkretnie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/4043318,2,1,DSC-0444.html Inne mamy miały najróżniejsze stroje - od sukien prawe weselnych, po inne. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Strój dla mamy 08.02.17, 08:41 zasad sztywnych nie ma, ale własnych doświadczeń mogę powiedzieć, co źle wyglądało na mamach: zbyt obcisłe sukienki, za krótkie sukienki, bardzo intensywne kolory (typu makowa czerwień). mnie nie pasowało również to, że miałam sukienkę plus żakiecik z krótkim rękawem, i jednak lepszy byłby rękaw długi, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Strój dla mamy 08.02.17, 10:44 Myślę o długim rękawie,bo to jednak początek maja. Tylko nie znoszę żakietów i próbuję znaleźć coś innego (lub fajny krój) Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Strój dla mamy 08.02.17, 10:47 myślałam o takiej pics03.bonprix.pl/imgc/0/0/1/6/1/8/1/8/2/4/_640/16181824/sukienka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 10:51 Sporo pań występuje na biało(z nie do końca mi znanych powodów). Ja nie cierpię bieli ani pasteli więc byłam w granatowej sukience i żakiecie, w tym roku planuję podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: Strój dla mamy 08.02.17, 10:55 no nie, no odpada dla mnie biel, czerń czy czerwień. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 10:52 hedna napisała: > Część z Was ma za sobą komunię dziecka. Jak byłyście ubrane? Są jakieś zasady? Elegancko i stosownie do kościoła. Mąż garnitur Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Strój dla mamy 08.02.17, 11:10 Mąż to wiadomo kłopot mam bo nie chodzę za często w sukienkach,poza tym nie jestem szczupła Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 11:26 hedna napisała: > Mąż to wiadomo kłopot mam bo nie chodzę za często w sukienkach,poza tym nie > jestem szczupła Na prawdę nie musisz wkładać sukienki w rozmiarze 34 i szpilek na 12 cm obcasie żeby być elegancką. Włóż materiałowe czarne spodnie, półbuty na niewysokim obcasiku i kolorową ładną dłuższą bluzkę z długimi rękawami. Weź na to dopasowany kolorystycznie szal, albo miękki dzianinowy kardigan jeśli nie lubisz marynarek. Stonowana biżuteria, ładna fryzura i będzie zupełnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tully.makker Re: Strój dla mamy 08.02.17, 11:10 Komunia sredniego byla o 10 rano i kosciele zauwazylam sporo Pan, ktore wygladaly, jakby przyszly prosto z ... pracy. Niebotyczne platformy, sukienki do podcipia, dekolty do pepka. Naprawde bylam zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Strój dla mamy 08.02.17, 11:59 U nas na ostatniej komunii podobnie, panie w sukienkach z gołymi plecami, dekoltami z których staniki było widać, albo na biodrach materiału tylko tyle żeby majtki zakryć. Babcia która przyjechała "do wielkiego miasta na imprezę" była zbulwersowana jak można przyjść do kościoła tak wyrozbieranym. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Strój dla mamy 08.02.17, 11:25 Na komunię syna i chrześniaka kupiłam dla siebie eleganckie spodnie cygaretki, do tego biała bluzka z delikatnym żabotem, szary żakiet. Do tego kremowo-szare czółenka, bardziej wyjściowa torebka, jakaś delikatna biżuteria. W szafie czekał też wiosenny płaszcz gdyby było zimno (komunia w 'zimną Zośkę') ale w razie ładnej, ciepłej pogody taki zestaw też by się sprawdził. W tej chwili każdy z elementów jest wykorzystywany - bluzka do jeansów, spodnie do mniej eleganckiej bluzki. Nie był to wydatek tylko na jedną okazję. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Strój dla mamy 08.02.17, 14:10 Brzmi to wszystko fajnie,tym bardziej,że można później wykorzystać Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 12:06 Czarna elegancka sukienka z krótkim rękawem + marynarka. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 12:07 Większość mam również w tym zestawie, tj. sukienka + marynarka lub w garsonkach. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Strój dla mamy 08.02.17, 12:08 Zasada jest,ze to wazny dzien dziecka i najwazniejsze jest ono i jego duchowe przezycie.Tyle nauka Jezusa,a w realu to festiwal proznosci,fryzury,ciuchy,restauracje,prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
olikol Re: Strój dla mamy 08.02.17, 12:13 tasteandlifestyle.blogspot.com/2016/05/jak-sie-ubrac-na-komunie-stylizacje-dla.html Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Strój dla mamy 08.02.17, 16:30 Miałam szmizjerkę w typie safari. Patrząc na inne mamy przed kościołem, raczej nie wpasowywałam się w średnią, królowały pastelowe garsonki albo sukienki z marynarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Strój dla mamy 08.02.17, 16:33 mialam czarna sukienke w biale groszki plus biala marynarke. Odpowiedz Link Zgłoś