Dodaj do ulubionych

rączka w samochodzie

09.03.17, 22:42
Może pobiję rekord na najbardziej durny wątek roku, ale co tam....
Przed chwilą obejrzałam ten filmik:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21479026,pierwsza-reakcja-kaczynskiego-po-wyborze-tuska-nie-reaguje.html#Czolka3Img
I chyba po raz pierwszy widzę, żeby ktoś używał w aucie tej rączki big_grin To jej się używa tak jak w autobusie? że wsiadasz, chwytasz i tak jedziesz? to ręka nie drętwieje?

Sorry, że w tak poważnym i historycznym momencie ale NIGDY nie widziałam, żeby ktoś tego używał. A ematka używa?
Obserwuj wątek
    • kfugktru23 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 22:44
      Tak jeździ ktoś kto bardzo niepewnie się czuje.
      • kfugktru23 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 22:45
        To znaczy ja raz tak jechałem. Z kolegą. Ale on robił 200 km/h na zakrętach.
      • maggi9 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 23:28
        Mój mąż używa jak ja prowadzę big_grin. Chyba się go jutro zapytam po co to robi...
    • e-kasia27 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 22:47
      Tak, zdarzało mi się, przy szybkiej jeździe, ale ja mam fobię samochodową, więc to taka atrapa, że niby się trzymam, to bezpieczniej.
      Może on też się boi jeździć samochodem - w końcu tyle ostatnio wypadków rządowych było... - ma powody, żeby się bać.
    • mikams75 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 22:50
      Wg mnie to wyglada jak zaslanianie sie przed dziennikarzami.

mnie sie zdarzalo zawiesic na tym reke w dluzszej trasie jak juz nie wiedzialam jak siedziec.
    • kfugktru23 Re: rączka w samochodzie 09.03.17, 23:36
      Mnie zastanawia jeszcze coś - dlaczego on siada z przodu? Najbardziej dystyngowane miejsce jest z tyłu.
      • pulower8 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 00:01
        Jak siądzie z tyłu to z przodu będą spiskować
        • cichadziewuszka Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 19:58
          Genialnebig_grin
      • nathasha Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 06:51
        Tez mnie to zastanawia, bo oprocz prestizu to jednak miejsce obok kierowcy jest najbardziej niebezpiecznym, a juz kierowcy beatki przyklad dali ze co jak co ale podczas wypadku nie umieja sie zachowac. Moze on wsiadl przez pomylke, w sensie zaszarzowal wsciekly na auto i tak sie akurat zlozylo ze obok kierowcy. I czy ja dobrze widze ze on pasow nie ma??
      • beata985 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 07:15
        Może to coś w stylu manii wielkości....coś na zasadzie żona i teściowa wsiadają do auta , obydwie z przodu chcą...która ma pierwszeństwo wink
      • annajustyna Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 07:22
        Przestancie. W rzadzie Bawarii tez tak jezdza.
        • baltycki Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 12:27
          https://www.abendzeitung-muenchen.de/media.imagefile.63784fbc-8911-496a-98f2-d4e09c6dfe83.normalized.jpeg
          • annajustyna Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 15:25
            A to rzad bawarski jest jednoosobowy? O Matulu, to gdzie ja siedze?!
            • baltycki Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 20:20
              Nikt ochraniany, a rozsądny nie zabiera ochroniarzowi najlepszego miejsca do obserwacji, samemu wystawiając sie na cel. Wierze w rozsądek ochranianych czlonkow bawarskiego rządu.
              • annajustyna Re: rączka w samochodzie 11.03.17, 11:23
                Przekaze w pn naszej min i naszemu sekretarzowi stanu. A o Tarnkennzeichen nie slyszales?
                • annajustyna Re: rączka w samochodzie 11.03.17, 11:24
                  Aha, rzecznicy prasowi u nas tez tak jezdza. Oczywiscie sa tez politycy jak StMin Aigner, ktora wszedzie chodzi i jezdzi z ochroniarzami.
      • heca7 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 10:23
        Bo z tyłu siedzenia są niżej i nic by nie widział bez poddupnika big_grin
        • magic.marker Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 12:22
          To niech go Sharanem wożą. Tam sa fabrycznie montowane w opcji wink
          • heca7 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 15:43
            big_grin
    • cauliflowerpl Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 07:05
      Tak się jeździło jak jeszcze pasów na tylnych siedzeniach nie było. Bo bujało przy hamowaniu i na zakrętach, więc trzeba się było czegoś trzymać.
      Jak widać, prezes też woli się przytrzymać, niż pasy zapiąć, jak jakiś plebejusz czy inny śmiertelnik. Może boi się spisku.
      • bzlkspr Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 16:05
        Dziwi mnie bo jeżdżę często i przy normalnej jeździe nie występują aż takie przeciążenia żeby je kompensować rączką. Co innego w autobusie smile Jeżeli jest nagłe hamowanie to można się przytrzymać fotela, deski rozdzielczej....

To kurczowe trzymanie się od pierwszej minuty jazdy po parkingu wydaje się być nieadekwatne do sytuacji smile i śmieszne smile
        • cauliflowerpl Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 16:11
          Może to kwestia wagi, ja jestem piórkowa i bez pasów fruwam po całym wnętrzu jak pijany trzmiel smile
          • bzlkspr Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 16:36
            A to mi powiedziałaś big_grin Jestem lżejsza niż bohater filmiku ale może na tyle ciężka że siedzę sobie stabilnie i mną nie rzuca.
            • cauliflowerpl Re: rączka w samochodzie 12.03.17, 18:30
              A nie miałam zamiaru "Ci powiedzieć", podeszłam do sprawy z punktu widzenia inżyniera a nie wrednej baby wink
    • turzyca Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 07:50
      Czy ja dobrze widze, ze on sie nie przypina pasem? Bo jesli tak, to bez raczki moze byc mu trudno sie utrzymac na siedzeniu.

Zdjec z nim w srodku samochodu jest malo, nie wszedzie ma zapiety pas.
      • skat_0 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 08:59
        Za takie zdjęcie na Fb bez pasów, jeden minister z Danii zaplacil mandat i pokornie przeprosił 😀
        • turzyca Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 10:14
          Och, jak ja bym chciala takich standardow!
          • maadzik3 Re: rączka w samochodzie 13.03.17, 09:21
            ja też, (westchnienie)
    • jak.z.nut Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 08:19
      Zasłania twarz przed kameramismile
    • kobalt_e Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 11:15
      Mój mąż nazywa ten uchwyt "cykorłapka".
      • bzlkspr Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 16:06
        pięknie smile
      • norra.a Re: rączka w samochodzie 13.03.17, 09:44
        A mój "o-shit!-handle".
    • ichi51e Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 11:21
      "They're there so some nervous nelly passenger can passive-aggressively comment on your driving, by white-knuckling the damn thing as tho they have to hang on for dear life. Best when combined with the other hand bracing against the dashboard protecting against the imminent impact that never comes"
    • morgen_stern Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 11:22
      Bez fotelika czuje się niepewnie. Pasów nie zapnie, bo nic nie będzie widział, akurat na wysokości oczu będzie miał tongue_out
      • rorzrzutny Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 12:17
        Zasadnczo to się reguluje. 'naczy wysokość zaczepu pasa w słupku B. (Chyba nawet już w Polonezie premiera Pawlak Waldemara była taka regulacja.)

Oczywiście w pewnym zakresie. tongue_out
    • iwoniaw Ja 10.03.17, 12:22
      Właśnie mnie zdziwiłaś swoim zdziwieniem - jako pasażer zawsze używam tej rączki, automatycznie nieomal. W niektórych autach jest ona tylko z przodu przy siedzeniu pasażera i jak wsiadam do tyłu, to mi ręka sama wędruje w górę - a tu zonk. Toż prawa ręka musi mieć coś w zasięgu w czasie jazdy autem - jak nie drążek zmiany biegów, to chociaż rączka nad drzwiami wink
      • cauliflowerpl Re: Ja 10.03.17, 14:04
        A ja zainspirowana watkiem sprawdzilam i.... w moim autku w ogole nie ma raczki!
        Gorszy sort. I do tego czerwony.
        • heca7 Re: Ja 10.03.17, 15:51
          Ja w poprzednim zamówiłam wszystko co chciałam łącznie z otwieranym dachem. Jak po 3 miesiącach czekania wreszcie dotarł to odkryliśmy że zapomnieliśmy właśnie o tej rączce z przodu big_grin
          Co kto jechał z przodu to wykonywał jakieś dziwne ruchy w okolicy podsufitki wink
    • magic.marker Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 12:25
      Mój konkubent też się trzyma jak ze mną jedzie. Motywuje to tym, że nieprzyzwyczajony mieć w aucie ręce nie-na-kierownicy, a nie ma nic innego co można trzymać.
      Ale w przypadku Prezesa Polski ten argument odpada.
    • naomi19 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 12:25
      big_grin cudowny wątek smile
    • eve-lynn Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 13:59
      Moja babcia tak jezdzila smile I ja czasem w długich trasach jak mnie już wszystko boli to tak się trzymam dla odmiany pozycji - choćby tylko i reki smile takie przeciąganie się jakby smile
      • eve-lynn Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 14:01
        za to w każdym kolejnym aucie moich rodziców ta rączka najdalej po 2-3 mcach jest urwana przez moją mamę. Ona uzywa jej chyba zgodnie z przeznaczeniem, czyli wciąga się nią i wyciąga z auta, ale tak jakoś całym ciężarem - a ważay sporo, że rączka szybko odmawia współpracy.
    • redheadfreaq Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 14:17
      Ja ostatnio doceniłam jej obecność, gdy wsiadam lub wysiadam z samochodu. Ale w czasie jazdy...? Chyba tylko jak już nie wiem, co zrobić z rękami.
    • 3olcia Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 15:30
      Ja tez zawsze trzymam się tej raczki podczas jazdy autem. Co w tym dziwnego ? trzymam bo tak lubie ? bo tak mi wygdnie ?
      • annajustyna Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 15:39
        To znaczy, ze jestes w PiS!
    • katriel Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 16:44
      Ja używam. Ale nie tyle się jej trzymam, co właśnie zawieszam na niej rękę. Tak mi wygodnie.
    • gama2003 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 17:52
      Ja tam widzę scenkę - już się trzymam i możemy jechać. Na nawyk z dzieciństwa mi to wygląda.

• memphis90 Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 18:51
      Jak czujesz, że spadasz, to się łapiesz czego popadnie...
    • bistian Re: rączka w samochodzie 10.03.17, 20:11
      To jest siłacz nad siłacze, nie zapina pasa, za to ma rączkę i uścisk dłoni 5 ton bodajże. wink
      Może się też podciągnąć podczas filmowania. big_grin
    • morekac Re: rączka w samochodzie 12.03.17, 21:25
      Moja mama używa jeżdżąc jako pasażer z dowolnym kierowcą. Zwykle jeździ bowiem jako kierowca i twierdzi, że jako pasażer się boi. Zresztą słusznie, bo za każdym razem kierowca (dowolny) ma ochotę ją zamordować najdalej po kwadransie...
      • morekac Re: rączka w samochodzie 12.03.17, 21:27
        Powiem jej, że Kaczyński też tak jeździ, to może przestanie. wink
        • iwoniaw Re: rączka w samochodzie 13.03.17, 08:34
          big_grin
    • jaulfa Re: rączka w samochodzie 12.03.17, 21:52
      Pewnie chciał się zasłonić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka