milka_milka 14.03.17, 13:24 Poratujcie proszę! Nie zmam się kompletnie, a potrzebuję prezrnt dla 10- latka. I nie wiem, czym to się różni, które gry są fajniejsze, co warto kupić. Wyjaśniano mi w sklepie, ale chciałabym poznać opinie użytkowników. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpha.sierra Re: X box czy PS4? 14.03.17, 13:32 PS4 jest lepsza dla zaawansowanych graczy, którzy używają tylko pada. Xbox jest lepszy dla dzieci i całych rodzin - ma mniej gier dla dorosłych, więcej gier rodzinnych i po dokupieniu kinecta pozwala grać bez pada. Dla 10 latka brałabym Xbox, dla 16latka PS4. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: X box czy PS4? 14.03.17, 13:44 nie ma żadnej różnicy.Moi mają ps4 brat xboxa Rózni sie firma, gry te same bierz obojętnie co Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 13:56 Dokładnie, wszystkie gry wychodzą w wersjach na wszystkie konsole My mamy xbox one, jest o wiele lepszy od poprzedniego modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 14:54 Doprawdy? Halo, Forza czy Gears of War są w wersji na PS? God of War, Uncharted, Last Guardian, Gran Turismo, Horizon Zero Downa są wersji na X_one? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 16:32 Dlatego jaak kupować sprzęt to taki żeby miał +50 do szacunku na dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 14:36 Bzdura. Każda z konsol ma swoje exclusivy czyli gry tylko na ten sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 13:57 Sprawdź czy gry, w które będzie grało dziecko, są na obu konsolach. Wybierz tę, która je obsługuje. Ja bym raczej skłaniała się w stronę xboxa. Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 14:25 Obiektywnie, "wojnę konsol" wygrywa PS4 (ma więcej użytkowników). Ale różnice między systemami są naprawdę niewielkie i najważniejszym parametrem wybory będzie to, jakie konsole mają koledzy obdarowywanego. Tym bym się kierował. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 15:26 Tak, tak! Potem można grać kilkoma padami. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: X box czy PS4? 14.03.17, 15:10 Najlepsze na rynku obecnie jest PS4 Pro. Syn 13 lat przewertowal opi ie i parametry przed świetami. Droższe niż ps4 i Xbox niestety. Ale dla dziesięciolatka wystarczy Xbox one, zwłaszcza jak to nie twój własny, który ci w twarz powie, ze przyoszczędziłas. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: X box czy PS4? 14.03.17, 16:02 A dlaczego? Na czym polega różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 16:31 Xbox One S ma przewagę nad PRO. Odtwarza płyty w technologi 4K czego pro nie potrafi. Do tego wspiera technologię HDR. Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:25 Xbiox nie ma żadnej przewagi. Reklamują to 4k ale on tego przy grach nie wyciaga. Moze przy bluray'u, który posiada. PS4 pro ma większą moc. Moze planowany Xbox scorpio dociągnie do jego poziomu, ale poki co jest slabszy. Dla dziecka jednak ok. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:28 Ale odtwarza płyty 4K i wspomaga HDR. W tej to najtańszy odtwarzacz płyt 4K. W gach 4k nie mapraktycznie znaczenie bo jest niezauwalazalne. HDR jak najbardziej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 18:20 Trzeba mieć jeszcze telewizor 4K. Autorka ma? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: X box czy PS4? 14.03.17, 20:02 Ja mam telewizor 4K ale jesli chodzi o konsole i gry to ściema jeszcze i łapacz klientów. Sa strony porównujące Xbox one z Ps4 Pro. Zarówno po polsku jak i po angielsku. Poczytaj sobie. Dla 10 latka wystarczy Xbox one. Starszy nastolatek, który juz trochę sie zna wybierze Pro. Za chwile powinien pojawić sie Xbox Scorpio porównywalny do Pro, wiec możesz uzyskać dobra cenę na wyprzedawane Xbox one. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: X box czy PS4? 14.03.17, 23:55 alez koniecznie musi dokupić. Co tam na zwykłym HD bedzie grać. Ja pier...le jakie rozkminy zapytaj dzieciaka co chce i voila. Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: X box czy PS4? 15.03.17, 05:51 Po pierwsze chcę zrobić niespodziankę. Po drugie rozumiem, że jeśli ktoś pyta o funkcje w pralce i markę, to rozkminy są na miejscu? A tu nie? Nikt Ci nie każe czytać ani odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 15.03.17, 08:47 Milko, ale skonsultowanie z dzieckiem to naprawdę dobry pomysł. A już sam fakt, kiedy ogłosisz, że chcecie kupić będzie niespodzianką. Bo może w szkole rozmawiają o konsolach, może u jakiegoś kolegi grał i wie, co by chciał ? Wydaje mi się, że to za drogi sprzęt, żeby decydować bez samego zainteresowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: X box czy PS4? 15.03.17, 09:13 ale kurcze o rozkminach to nie do cie, to raz.a a dwa tu naprawde nie ma żadnej różnicy. To ma być dla 10latka. Mam takiego, więc dla niego to "jeden pies". Tylko,że ematka już musiała nakombinować i wspomnieć ze ovczywiście bez tv 4k nie dasz rady korzystać w pełni ze sprzętu Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: X box czy PS4? 15.03.17, 10:02 A to przepraszam. Źle zrozumiałam i odczytałam drzewko. Odpowiedz Link Zgłoś
misoune Re: X box czy PS4? 14.03.17, 15:24 Xbox ma kinecta Można grać w gry ruchowe Dla mnie to przesądza sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 14.03.17, 15:28 a PS4 ma move Tylko mnie denerwowały te "pałeczki" - kontrolery ruchu i dlatego szalę przeważył XBOX, przy którym nie ma żadnych paleczek, tylko ręce i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: X box czy PS4? 14.03.17, 23:57 iwles napisała: > > a PS4 ma move > > Tylko mnie denerwowały te "pałeczki" - kontrolery ruchu i dlatego szalę przeważ > ył XBOX, przy którym nie ma żadnych paleczek, tylko ręce i nogi. > o matko ps3 tez ma Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 16:30 Kinect jest praktycznie martwą technologią. Kupno kinecta to wywalanie pieniędzy w błoto. Dla kilku popierdołek nie warto tego kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:20 Dla 10-latka gry na kinecta to priorytet, szczegolnie rywalizacje sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:26 Priorytetem jest pograć w Fife, Call of duty albo przekonać rodziców że GTA to niewinne szwędanie się po mieście. Ewentualnie pogra z kumplami w serie LEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:38 Od dzieciaka zalezy. Moj, teraz 14-latek przez wiele gier na pada przeszedl, ale czasami do dzis lubi poczuc ducha rywalizacji przy sportach na kinecta. Odpowiedz Link Zgłoś
paradist Re: X box czy PS4? 14.03.17, 23:22 5-6-latki z inseminacji są nieruchawe i czczą pikselozę, dla takich tylko PS4. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: X box czy PS4? 15.03.17, 12:02 Mam 11-sto latka i xbox 360 z kinektem. Dzieciak gra od 9-tego roku życia, z kinecta skorzystał moze ze dwa razy. Częściej z Kinecta korzystała córka grając z koleżankami w just dance. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 15.03.17, 12:13 bo granie samemu w kinecta to żadna atrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablo Re: X box czy PS4? 14.03.17, 18:57 O wypraszam sobie Martwa technologia pozwala mi co wieczór bez wyłażenia z domu uczciwie poćwiczyć z Your Shape Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 16:45 Dla mnie wygrywa xbox ale mnie nie interesują gry na pada tylko ruchowe i w tym celu xbox był kupowany, operowaniem pałeczkami też nie byłam zainteresowana, stąd xbox z kinectem Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:33 przecież ps4 nie ma już pałeczek tylko kamerę, która działa jak kinect. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:43 może, jak kupowaliśmy to miał pałeczki i innej opcji nie było Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:46 Bzdura, ps 4 od początku posiadało kamerę. Move'y z ps3 są kompatybilne z ps4, ale zbędne jeśli masz kamerę. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:50 Nie bzdura, tylko wtedy nie było ps4 tylko ps3 -ponieważ nie interesowałam się sprzętem po zakupie bo nasz nas całkowicie satysfakcjonuje nie zauważyłam zmiany cyferek w pesece i sprawdziłam to dopiero teraz-mea culpa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:26 A najlepiej to idzcie np. do Mediamarktu i niech dziecko wyprobuje obie konsole ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:29 Wypróbowanie konsoli to kilkadziesiąt godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: X box czy PS4? 14.03.17, 17:50 Przejdź się po sklepie z synem, zobacz, jakie gry mu się podobają. Jesli są na obie konsole, to w zasadzie trochę wszystko jedno. Ale jest sporo gier tylko na jedną z nich i wtedy warto dobrać konsolę do wymarzonej gry, a nie odwrotnie. Mój syn, wprawdzie znacznie starszy, woli PS$ ze względu na większy wybór gier. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: X box czy PS4? 14.03.17, 18:21 Wystarczy przejrzeć ofertę sklepów internetowych, nie trzeba się fatygować do stacjonarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: X box czy PS4? 15.03.17, 00:11 A tak swoją drogą - dlaczego kobiety nie grają w gry komputerowe? Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: X box czy PS4? 15.03.17, 13:18 Nie wiem, dlaczego inne kobiety nie grają, ale ja nie garam, bo mnie to nudzi, kręci mi się od tego w głowie i mam dużo ciekawsze sposoby spędzania czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: X box czy PS4? 15.03.17, 00:17 kup mu serię "Tomków" Szklarskiego albo H.Pottera w oryginale z tradycyjną książką się (może) zaprzyjaźni, język obcy przyswoi, oczu nie popsuje Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: X box czy PS4? 15.03.17, 05:48 Książki ma również, dużo. I czyta. A Twoja odpowiedź jest nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: X box czy PS4? 15.03.17, 00:20 To ja się podepnę: a co ematka wie o PlayStation VR? Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: X box czy PS4? 15.03.17, 09:03 Mój syn chciałby miec, ale ja uznałam, ze to przesada. mysle o cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: X box czy PS4? 15.03.17, 14:28 Ja to sobie chcę kupić przede wszystkim, tak że cena nie gra roli Gry jako takie nie wszystkie mnie interesują: lubię takie bardziej pofabułowione i nie do końca zabijanki (a najlepiej, jak w ogóle nie ma ani zabijania, ani wyścigów). Ale przede wszystkim, to fascynują mnie możliwości technologii VR. Tylko zanim napiszą takie gry, jakie ja mam na myśli, to w coś już dostępnego trzeba grać... Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: X box czy PS4? 15.03.17, 09:05 Czytaj inne fora. Tak jak ktoś napisał "obiektywną" przewagę ma PS. Ale to dla znawców tematu. Moim kupiłam PS4 i po jednej grze (Fifa i Little big planet dla młodszej) i jakby na tym koniec. Starsze lubi czasami ta fifkę odpalić (nie częściej niż raz na 2 tyg) a młodsze zupełnie straciło zainteresowanie jedyną gra którąma. Co jeszcze dla 9-10 latki na ps? Poradźcie please. Simsy? Lubi czytać jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
fifiriffi Re: X box czy PS4? 15.03.17, 09:16 no moje w lego grają i minecrafta i niesmiertelna fifa oczywiście. I tak ma każdy 10latek pewnie.Więc nie ma co kombinować ps czy xbox , wszystko to jedno i to samo, tylko producent inny Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 15.03.17, 10:11 jak lubi wyścigi to Forza Horizon 2, z przygodówek: Rayman Legends, Rock of Ages, Lego Star Wars, Lego Harry Potter, (jak syn wróci ze szkoły to podpytam, co jeszcze ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: X box czy PS4? 15.03.17, 10:13 O kurcze, nie zauwazyłam, że na ps, te co podałam, to na xbox gry, ale może na ps też są Odpowiedz Link Zgłoś
iwwik Re: X box czy PS4? 15.03.17, 14:44 Miałam ten dylemat rok temu, ale nie wczytałam się w różnice. Wybrałam PS (dzieci 8 i 10 lat wtedy), bo wydał mi się właśnie lepszy pod względem parametrów, no i za chwilę miał wyjść VR. Szybko pożałowałam, gdy okazało się, że nie zrobiłam dostatecznego rozeznania w temacie i owszem, PS ma kamerkę, ale całkowicie bezużyteczną. Są może ze 2 gry wykorzystujące kamerę, w tym żadnej sportowej, podobnej do tych, które są na kinecta. Otworzyły mi się oczy, gdy u znajomych na imprezie cała banda dzieci szalała w grach sportowych przez xboxem. Gry na wyłączność to jeszcze zupełnie nie na nasz etap, gdy, w które grają dzieciak iw tym wieku, wychodzą na obie konsole, pomijają oczywiście ruchowe dedykowane na kinecta. Jeżeli więc chcecie korzystać z gier ruchowych, to tylko xbox, na ps4 takich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś