29.03.17, 12:20
Skończyła mi Słoninka/Przytulas 4 miesiące. Gryzie co popadnie, ślini się na całego i rwie do siadania, nic tylko trzymać za rączki a ona będzie oglądać świat z wysokasmile
Dzieńdoberek.

Co tam u ematkowych dziubdziusiów?

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/42/77/23/01fba24b82.jpg
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Przytulas 29.03.17, 12:22
      No, moje to stare konie w porównaniu wink Ale też jeszcze przytulasne.
      Fajny ten Twój niemowlak, taki już odchowany trochę, a ciągle jeszcze malutki. Najłatwiejszy okres dla rodzica, nie? wink
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:29
        W sumie zależy od dziecka ale fakt w moim przypadku bezproblemowo miesiące lecą mała wesoła, spokojna, zasypia bez problemu i w dzień i w nocy, nic tylko się cieszyćtongue_out
    • sanrio Re: Przytulas 29.03.17, 12:30
      kochana, ale się mała zmieniła!! jednak się pochwaliłaś in public smile
      Mój bąbel jest już żłobkowiczem z prawdziwego zdarzenia, porzuciłam psychopatyczną nianię na początku lutego, od marca zaczął się oswajać z nowym żłobkiem i cud! Dziecko szczęśliwe, nie płacze, śpi, je, bawi się. Na myśl o tamtej babie mam dreszcze.
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:41
        Zawsze jej robię w dzień "urodzin" zdjęcia więc tak przy okazjismile
        Zmieniła się, wydaje mi się dwa razy większa.
        Dobrze zrobiłaś z tym żłobkiem, ucałuj malutkiego od ciocismile
        • sanrio Re: Przytulas 29.03.17, 12:48
          ooo, my też robiliśmy starszej co miesiąc w dniu urodzin zdjęcia smile
          • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:54
            My właśnie starszej nie robiliśmy i żałujemy bo teraz weź i w tym stosie zdjęć zgadnij ile wtedy miała miesięcy, bo lat już łatwiej. A dla młodszej album zrobię, a cosmile
            • szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:41
              ja dla starszego miałam ustawioną datę w aparacie i zdjęcia mam z dokladną datą wink
    • redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 12:35
      Wciąż wbija mi głowę w pęcherz. A ponieważ brzuch w końcu się opuścił, to odczuwam to 10x mocniej. Jestem ledwo żywa, a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapas", to mam ochotę zabijać.
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:48
        Nie da rady wyspać się na zapas co z głupie powiedzenie.
        To kiedy termin? Oj, jak się cieszę że już mam za sobą, w ciąży mogę chodzić ale poród mnie przeraża.
        • redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 15:14
          20 kwietnia. Przestaję mieć nadzieję na wcześniejsze rozwiązanie, teoretycznie brzuch u pierworódek "zjeżdża" kilka tygodni przed terminem, u mnie obniżył się dopiero wczoraj. Nie mam pojęcia, ile córka już waży (poznam szacunki za tydzień), marzę, żeby uniknąć wywoływania porodu sad
      • mysza9940 Re: Przytulas 29.03.17, 12:49
        redheadfreaq
        > , a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapa
        > s", to mam ochotę zabijać.
        >
        O ematko, wszystkim zaciążonym to radzę 😕
      • princy-mincy Re: Przytulas 29.03.17, 15:32
        a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapa
        > s", to mam ochotę zabijać.

big_grin
        ja tez mialam ochote zabijac (w drugiej ciazy), gdy co noc nie spalam po 2-3 godziny bo mi bylo tak niewygodnie.
        Budzilam sie okolo 2 w nocy, zasypialam ok 4-5 nad ranem.
        Ile sie wtedy audiobookow nasluchalam!
        • szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:43
          ja za to spię większość doby, spię chyba wiecej jak niemowlę. W nocy co 2 h na siku ale potem w dzien wyprawiam starszaka do skozły i wracam spac, odbieram starszaka, obiad mu robie i spie dalej, budze sie na obiad z mezem i spie...
          • szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:44
            wczoraj przysnełam w kolejce do lekarza, obudziło mnie moje chrapanie hehe
        • redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 16:07
          Boże, dokładnie. Mam niby tę magiczną poduszkę, co się nią człowiek owija i upycha między uda, ale przestała już pomagać. Ból bioder jest tak silny, że wystarczy, że mi nóżka się majtnie w niewłaściwym kierunku i natychmiast się budzę. Zmiana pozycji to w ogóle wyższa ekwilibrystyka. Śpię góra 6 godzin w ciągu nocy, a i to zapewne mało efektywnie. Wczoraj poderwało mnie o 6 rano, to wykąpałam wszystkie kwiaty doniczkowe w domu...
          • princy-mincy Re: Przytulas 29.03.17, 16:11
            Tez mialam te poduszke, mnie bolaly strasznie wiazadla i najbardziej dokuczalo mi spanie w jednej pozycji (w innych byl bol).
            Sen nie przynosil odpoczynku, nawet jesli odsypialam w dzien.
            W I ciazy nie mialam takich problemow, spalam jak susel, dopiero w drugiej uncertain
    • hallbera.jarlakappi Re: Przytulas 29.03.17, 12:45
      jaki słodziaczek big_grin
    • e-kasia27 Re: Przytulas 29.03.17, 12:54
      Ale cudna!
      Od razu widać, że inteligentne dzieciątko rośnie.
      Pilnuj dzieciątka, bo jak gdzieś cię spotkam, to się nie powstrzymam i ukradnę, takie śliczności.
      Też takie chcę.
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:46
        Dla mnie też jest cudna a te zdjęcia to pikuś w porównaniu z takimi w przybliżeniu i jak Mała da się "złapać" ...w kadr.
        Pilnuję jak mogę.
        To działaj!
        • e-kasia27 Re: Przytulas 29.03.17, 16:19
          Dla mnie już za późno, zdziałałam, co się dało, a teraz to tylko na wnuki mogę czekać.
    • agua_de_coco Re: Przytulas 29.03.17, 12:58
      Jaka kochaniutka smile moja wczoraj skończyła 5 miesięcy, w piątek przy okazji wizyty lekarskiej zobaczymy czy z tej okazji będzie również 5 kilo wink
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:35
        Moja jest taka akuratna na swój wiek, Słoninka ją nazywam, bo Starsza była kruszyną więc ta mi się wydaje taka dorodna. Oby zdrowe reszta się nie liczy...
    • nenia1 Re: Przytulas 29.03.17, 13:05
      Śliczniutka smile i jak elegancko ubrana.
      • kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:37
        No słuchaj jaka matka taka córka? A to to strój domowy! :p
    • eliszka25 Re: Przytulas 29.03.17, 13:18
      ale fajna smile taki wesoly slodziaczek smile

Moje dziubdziusie juz zdecydowanie nie sa malymi slodziakami, a sloninkami nigdy nie byli wink. Mnie raczej glisty ludzkie rosly, choc w wieku niemowlecym jak najbardziej slodkie i przytulasne. Aktualnie siedza na kanapie i graja w minecrafta. Za to w piatek za tydzien ide do szkoly ogladac musical, ktory przygotowuja razem z innymi uczniami. Starszy jest w grupie odpowiedzialnej za budowe sceny i swiatla, a mlodszy robi rekwizyty i dekoracje.

A ty swoja sloninke w pietke ucaluj i niech wam zdrowo rosnie!
    • kokoryczko Re: Przytulas 29.03.17, 15:28
      Ładna dziecina!

Moja dziubdziusia kopie jak szalona (no ja nie wiem co ona tam w środku wyczynia), mąż robi wielkie oczy na widok tych ruchów wink
      Za tydzień wizyta u lekarza, mam nadzieję, że jest ok. 28 tydzień.
    • lady-z-gaga Re: Przytulas 29.03.17, 15:39
      Piękny dzidziuś smile
    • angeika89 Re: Przytulas 30.03.17, 00:07
      Ale te dzieci szybko rosną.
      Mój dziubdziuś już ma prawie 2,5 roku smile
      Malutka cudowna.
    • lilly_about Re: Przytulas 30.03.17, 08:19
      Ślicznościwink Moja kruszyna ma całe 17 tygodniwink Właśnie szukam inspiracji do urządzenia pokoju niemowlaka.
      • kkalipso Re: Przytulas 30.03.17, 21:38
        Piękne chwile delektuj się....
    • dotcomhaha Re: Przytulas 30.03.17, 08:23
      Ja cię,ale śmieszne bobo.od razu mnie nosi żeby mieć kolejne XD fajny dzieciak ,i podobają mi się te ciuszki też.
    • koza_w_rajtuzach Re: Przytulas 30.03.17, 08:34
      Śliczna.
      Ale nie pokazuj więcej, bo nie chcę mieć więcej dzieci, a jak patrzę się na to słodkie maleństwo to aż ciężko nie chcieć mieć.
    • saszanasza Re: Przytulas 30.03.17, 09:48
      Śliczności!
      • karme-lowa Re: Przytulas 30.03.17, 09:58
        Cudna!
    • kaz_nodzieja Re: Przytulas 30.03.17, 12:20
      A czemu w takich ponurych pasiakach?
      • szmytka1 Re: Przytulas 30.03.17, 12:22
        gazeciarzu, a co zrobisz, jak ta wyprawka po dziecku z rodziny to same pasiaki będą? tongue_out
      • kkalipso Re: Przytulas 30.03.17, 21:36
        Ponurych? Toż to takie wesołe spodenki!
      • lauren6 Re: Przytulas 30.03.17, 21:51
        Fajne wdzianko. Tyle, że niepraktyczne. Ja kupowałam wszystkie ciuszki w podobnych kolorach, żeby nie było problemu z praniem i dzieleniem na jasne i ciembe wink
        • kkalipso Re: Przytulas 30.03.17, 22:01
          Przecież to zwykłe legginsy i bluzeczka. Łatwo włożyć łatwo ściągnąć co bardziej praktycznego?
          My mam ubranka w różnych kolorach jakoś nie ma to dla mnie większego znaczenia, ma być dobre gatunkowo i ładne. Nie lubię grubych ubrań mam wrażenie że dziecko mi się zapoci więc jeszcze jeden plus takich bluzek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka