kkalipso 29.03.17, 12:20 Skończyła mi Słoninka/Przytulas 4 miesiące. Gryzie co popadnie, ślini się na całego i rwie do siadania, nic tylko trzymać za rączki a ona będzie oglądać świat z wysoka Dzieńdoberek. Co tam u ematkowych dziubdziusiów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Re: Przytulas 29.03.17, 12:22 No, moje to stare konie w porównaniu Ale też jeszcze przytulasne. Fajny ten Twój niemowlak, taki już odchowany trochę, a ciągle jeszcze malutki. Najłatwiejszy okres dla rodzica, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:29 W sumie zależy od dziecka ale fakt w moim przypadku bezproblemowo miesiące lecą mała wesoła, spokojna, zasypia bez problemu i w dzień i w nocy, nic tylko się cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Przytulas 29.03.17, 12:30 kochana, ale się mała zmieniła!! jednak się pochwaliłaś in public Mój bąbel jest już żłobkowiczem z prawdziwego zdarzenia, porzuciłam psychopatyczną nianię na początku lutego, od marca zaczął się oswajać z nowym żłobkiem i cud! Dziecko szczęśliwe, nie płacze, śpi, je, bawi się. Na myśl o tamtej babie mam dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:41 Zawsze jej robię w dzień "urodzin" zdjęcia więc tak przy okazji Zmieniła się, wydaje mi się dwa razy większa. Dobrze zrobiłaś z tym żłobkiem, ucałuj malutkiego od cioci Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Przytulas 29.03.17, 12:48 ooo, my też robiliśmy starszej co miesiąc w dniu urodzin zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:54 My właśnie starszej nie robiliśmy i żałujemy bo teraz weź i w tym stosie zdjęć zgadnij ile wtedy miała miesięcy, bo lat już łatwiej. A dla młodszej album zrobię, a co Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:41 ja dla starszego miałam ustawioną datę w aparacie i zdjęcia mam z dokladną datą Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 12:35 Wciąż wbija mi głowę w pęcherz. A ponieważ brzuch w końcu się opuścił, to odczuwam to 10x mocniej. Jestem ledwo żywa, a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapas", to mam ochotę zabijać. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 12:48 Nie da rady wyspać się na zapas co z głupie powiedzenie. To kiedy termin? Oj, jak się cieszę że już mam za sobą, w ciąży mogę chodzić ale poród mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 15:14 20 kwietnia. Przestaję mieć nadzieję na wcześniejsze rozwiązanie, teoretycznie brzuch u pierworódek "zjeżdża" kilka tygodni przed terminem, u mnie obniżył się dopiero wczoraj. Nie mam pojęcia, ile córka już waży (poznam szacunki za tydzień), marzę, żeby uniknąć wywoływania porodu Odpowiedz Link Zgłoś
mysza9940 Re: Przytulas 29.03.17, 12:49 redheadfreaq > , a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapa > s", to mam ochotę zabijać. > O ematko, wszystkim zaciążonym to radzę 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Przytulas 29.03.17, 15:32 a jak słyszę, że mam się "wyspać na zapa > s", to mam ochotę zabijać. ja tez mialam ochote zabijac (w drugiej ciazy), gdy co noc nie spalam po 2-3 godziny bo mi bylo tak niewygodnie. Budzilam sie okolo 2 w nocy, zasypialam ok 4-5 nad ranem. Ile sie wtedy audiobookow nasluchalam! Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:43 ja za to spię większość doby, spię chyba wiecej jak niemowlę. W nocy co 2 h na siku ale potem w dzien wyprawiam starszaka do skozły i wracam spac, odbieram starszaka, obiad mu robie i spie dalej, budze sie na obiad z mezem i spie... Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Przytulas 29.03.17, 15:44 wczoraj przysnełam w kolejce do lekarza, obudziło mnie moje chrapanie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
redheadfreaq Re: Przytulas 29.03.17, 16:07 Boże, dokładnie. Mam niby tę magiczną poduszkę, co się nią człowiek owija i upycha między uda, ale przestała już pomagać. Ból bioder jest tak silny, że wystarczy, że mi nóżka się majtnie w niewłaściwym kierunku i natychmiast się budzę. Zmiana pozycji to w ogóle wyższa ekwilibrystyka. Śpię góra 6 godzin w ciągu nocy, a i to zapewne mało efektywnie. Wczoraj poderwało mnie o 6 rano, to wykąpałam wszystkie kwiaty doniczkowe w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Przytulas 29.03.17, 16:11 Tez mialam te poduszke, mnie bolaly strasznie wiazadla i najbardziej dokuczalo mi spanie w jednej pozycji (w innych byl bol). Sen nie przynosil odpoczynku, nawet jesli odsypialam w dzien. W I ciazy nie mialam takich problemow, spalam jak susel, dopiero w drugiej Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Przytulas 29.03.17, 12:54 Ale cudna! Od razu widać, że inteligentne dzieciątko rośnie. Pilnuj dzieciątka, bo jak gdzieś cię spotkam, to się nie powstrzymam i ukradnę, takie śliczności. Też takie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:46 Dla mnie też jest cudna a te zdjęcia to pikuś w porównaniu z takimi w przybliżeniu i jak Mała da się "złapać" ...w kadr. Pilnuję jak mogę. To działaj! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Przytulas 29.03.17, 16:19 Dla mnie już za późno, zdziałałam, co się dało, a teraz to tylko na wnuki mogę czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Przytulas 29.03.17, 12:58 Jaka kochaniutka moja wczoraj skończyła 5 miesięcy, w piątek przy okazji wizyty lekarskiej zobaczymy czy z tej okazji będzie również 5 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:35 Moja jest taka akuratna na swój wiek, Słoninka ją nazywam, bo Starsza była kruszyną więc ta mi się wydaje taka dorodna. Oby zdrowe reszta się nie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 29.03.17, 15:37 No słuchaj jaka matka taka córka? A to to strój domowy! :p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Przytulas 29.03.17, 13:18 ale fajna taki wesoly slodziaczek Moje dziubdziusie juz zdecydowanie nie sa malymi slodziakami, a sloninkami nigdy nie byli . Mnie raczej glisty ludzkie rosly, choc w wieku niemowlecym jak najbardziej slodkie i przytulasne. Aktualnie siedza na kanapie i graja w minecrafta. Za to w piatek za tydzien ide do szkoly ogladac musical, ktory przygotowuja razem z innymi uczniami. Starszy jest w grupie odpowiedzialnej za budowe sceny i swiatla, a mlodszy robi rekwizyty i dekoracje. A ty swoja sloninke w pietke ucaluj i niech wam zdrowo rosnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kokoryczko Re: Przytulas 29.03.17, 15:28 Ładna dziecina! Moja dziubdziusia kopie jak szalona (no ja nie wiem co ona tam w środku wyczynia), mąż robi wielkie oczy na widok tych ruchów Za tydzień wizyta u lekarza, mam nadzieję, że jest ok. 28 tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Przytulas 30.03.17, 00:07 Ale te dzieci szybko rosną. Mój dziubdziuś już ma prawie 2,5 roku Malutka cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Przytulas 30.03.17, 08:19 Śliczności Moja kruszyna ma całe 17 tygodni Właśnie szukam inspiracji do urządzenia pokoju niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
dotcomhaha Re: Przytulas 30.03.17, 08:23 Ja cię,ale śmieszne bobo.od razu mnie nosi żeby mieć kolejne XD fajny dzieciak ,i podobają mi się te ciuszki też. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Przytulas 30.03.17, 08:34 Śliczna. Ale nie pokazuj więcej, bo nie chcę mieć więcej dzieci, a jak patrzę się na to słodkie maleństwo to aż ciężko nie chcieć mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Przytulas 30.03.17, 12:22 gazeciarzu, a co zrobisz, jak ta wyprawka po dziecku z rodziny to same pasiaki będą? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Przytulas 30.03.17, 21:51 Fajne wdzianko. Tyle, że niepraktyczne. Ja kupowałam wszystkie ciuszki w podobnych kolorach, żeby nie było problemu z praniem i dzieleniem na jasne i ciembe Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Przytulas 30.03.17, 22:01 Przecież to zwykłe legginsy i bluzeczka. Łatwo włożyć łatwo ściągnąć co bardziej praktycznego? My mam ubranka w różnych kolorach jakoś nie ma to dla mnie większego znaczenia, ma być dobre gatunkowo i ładne. Nie lubię grubych ubrań mam wrażenie że dziecko mi się zapoci więc jeszcze jeden plus takich bluzek. Odpowiedz Link Zgłoś