obrus_w_paski 31.03.17, 11:16 Jezusienku, co za dysonans dla polskich rasistów (zaznaczam ze polskich, bo ratowano Polaka) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21571450,gang-uzbrojony-w-metalowe-lomy-zaatakowal-mlodego-polaka-w.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkalipso Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 11:29 Bohater! Szkoda tego chłopaka, straszne. Dziwne że tych z gangu nie mogą znaleźć w takiej małej mieścinie. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 09:48 > Dziwne że tych z gangu nie mogą znaleźć w takiej małej mieścinie. Może właśnie dlatego. W mniejszych społecznościach ludzie lepiej się znają i bardziej kryją "swoich". Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 11:31 Dzieki, że napisałaś polskich rasisów a nie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 12:30 A to jeszcze go nie ma? Nie wiem, zablokowany dawno. Ale w sumie nie tylko jego brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 12:35 Lauren juz jest rozbawila mnie w watku o kocie,ze to dyskryminacja dziecka,natomiast wieprzowina w przedszkolu to dla niej zadna dyskryminacja dzieci muzulmanskich Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 12:47 Trudno mi się ustosunkować, bo dziś w robocie katering przywiózł nam same Dania z wieprzowina na lunch, a wegetarianka. Nie zrobiłam dymu, może powinnam Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 21:20 Mnie tradycyjnie ty rozwalasz swoją pustką między uszami. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 15:57 W wątku o ciężko pobitych 3 przechodniach w Warszawie jakoś Was nie było przez pół dnia i nie wołałam: "Gdzie są te wszystkie Pańcie plus Baltycki, tak zawsze rzucają się gdy w tle wchodzi pobicie czy tylko zaczepka niewinnego człowieka"? Swoją drogą test się udał bo jesteście przewidywalni jak kawały Strasburgera. Odpowiedz Link Zgłoś
aj_riszka Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 02:36 edelstein napisała: > Gdzie kaznodzieja? > Szuka meskich koncowek gramatycznych ! ;P ;P ;P Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 12:29 "Żona mężczyzny, Sandy, powiedziała w rozmowie z lokalnymi mediami, że napastnicy podczas walki z jej mężem używali "rasistowskiego języka". Jak dodała, jej zdaniem chłopiec został zaatakowany ze względu na to, że był Polakiem." Jejku, a ja po ostatnich kilku dniach na forum myślałam, że to Polska jest siedliskiem rasizmu. Ale pewnie u nas też bandy z kijami atakują dzieci z innych krajów, a beżowych rozjeżdża się samochodem, tylko o tym nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:00 Ironiczna wypowiedź Lauren sugeruje, że w Polsce nie ma rasizmu. Uważam, że to nieprawdziwa opinia. W Polsce jest wielu rasistów, i owszem coraz częściej zdarzają się wobec nich akty przemocy. Czy jest gorzej niż w innych krajach Europy - pewnie nie. Natomiast to nie znaczy, że Polska jest wolna od rasizmu. Myślę, że jest to dla Lauren oczywiste, dlatego sugeruję, żeby nie robiła z siebie idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:01 Tfu, miało być oczywiście "W Polsce jest wielu rasistów, i owszem coraz częściej dopuszczają się aktów przemocy". Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:03 Ironiczna wypowiedź Lauren sugeruje, że w Polsce nie ma rasizmu Zupełnie jej tak nie odebrałam. Jest wyraźnym odwołaniem do jednej z teorii forumowych (o czym autorka wspomniała) Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:10 Najkrócej, a więc troche (ale tylko troche upraszcając) : taka, że to jest nasza cecha narodowa (poza wybrancami oczywiście), w innych miejscach są to incydenty. Odpowiedz Link Zgłoś
spanish_fly Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:14 Jeśli tak faktycznie było to zwracam Lauren honor. Nie trafiłam do wątku, gdzie taka teoria była sformułowana. Nie zgadzam się, że jest to nasza cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:54 Ty Joa przesadzasz.Interpretujesz wypowiedzi zawierajace slowa "Polska, polski, Polacy" tak, jakbyśmy rozmawiały na sesji zgromadzenia ogólnego ONZ, a nie na polskim forum internetowym, same Polki. Rozmawiamy o nas, w naszym wlasnym gronie. w rodzinie. To zupelnie co innego niż rozmowy o kimś obcym lub z kims obcym. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith [...] 31.03.17, 14:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 12:51 Jejku, jakie rozczarowanie, taka dumna polska bwana ze szlabanem dla beżowych na rodowej tarczy, a tu się okazje, że w porządku dziobania nie jesteś wcale na samej górze. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 13:14 Znowu bledną konkluzja. To jakaś tradycja? Trzeba się uczyć na błędach innych. W tym wypadku do czego prowadzi podsycanie nastrojów ksenofobicznych oraz rasistowskich. Tak, do takich wydarzeń właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 08:54 > Trzeba się uczyć na błędach No właśnie to robimy: www.rp.pl/Spoleczenstwo/301099979-Wszystkie-kobiety-Simona-Mola.html - Problem polega na tym, że Simon gniewnie walczył ze stereotypem, że Afryka to kontynent, z którym związane są różne nieszczęścia i klęski, jak susza, głód czy AIDS. Sugestie, że czarny mężczyzna może być nosicielem HIV, uważał za rasistowskie uprzedzenia - mówi młoda dziewczyna organizująca kiedyś spotkania poetyckie Simona Mola. W myślach dziewczyn, które zaraził kameruński uchodźca, powraca to samo pytanie: dlaczego się nie zabezpieczały? I nie mają wątpliwości - wstydziły się żądać prezerwatywy właśnie dlatego, że Simon był czarny. Paradoksalnie, to właśnie ich liberalny światopogląd sprawił, że potulnie godziły się na seks. Bez zabezpieczeń. Padły ofiarą politycznej poprawności. Czym jest rasizm? Dyskryminacją ludzi o innym kolorze skóry czy również traktowanie ich jako kogoś lepszego, stającego ponad prawem? Dla mnie to też rasizm - wobec osób o kolorze skóry takim jak my. Wszyscy ludzie powinni być traktowani identycznie. Identycznie bez względu na kolor skóry. Będę tej tezy broniła zawsze, mimo tego, że jestem za nią wyzywana od rasistek i faszystek. Będę przytaczać przykład Simona Mola do wyrzygu, bo idealnie pokazuje w jaki sposób tzw poprawność polityczna zmusza ludzi do działań wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi, tylko dlatego by nie zostać powyzywanym od rasistów. Simon był skuteczniejszy niż ostatnie zamachy terrorystyczne na zachodzie Europy. Zabił kilkanaście młodych dziewcząt, najmłodsza ofiara miała 17 lat (tak kropko, to może być Twoja córka za kilkanaście lat). Dlaczego zgodziły się na seks bez zabezpieczeń, choć ze swoimi białymi chłopakami uprawiały seks w gumkach? Bały się oskarżenia o rasizm. Strach przed łatką rasistki był silniejszy od strachu o własne życie. Dziś większość z tych dziewczyn (o ile nie wszystkie) nie żyją, choć mogły być żonami, matkami, działaczkami organizacji pozarządowych pomagając innym ludziom. Zamiast tego leżą na cmentarzu, ale nikt ich nie oskarży o rasizm. Nie będę się zgadzała na obrażanie Polaków przez forumowe emigrantki, że niby jesteśmy wyjątkowymi rasistami na tle innych krajów. Nie jesteśmy. Jest wśród nas tyle samo przyzwoitych ludzi i kanalii co pośród innych narodowości. Nie będę się zgadzała z rzekomo antyrasistowską retoryką, która rozsiewa STRACH przed zdroworozsądkowym podejściem do uchodźców czy imigrantów. Moderacja wykasowała posta snakelilith, w którym mnie wyzywa, ale stosuje ona dokładnie ten sam mechanizm, który stosował morderca Simon Mol wobec swoich ofiar: nie zgadzasz się ze mną to jesteś rasistką. Potulne godzenie się z taką retoryką strachu prowadzi do bardzo poważnych konsekwencji - ze śmiercią niewinnych osób włącznie. W kwestii rasizmu: w tym wątku zaatakowano mnie, ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi na tytuł wątku. Co to znaczy "beżowy ratował Polaka"?! Przyzwoity człowiek uratował katowanego nastolatka. Znowu zwracamy uwagę na kolor skóry, zamiast na to co człowiek sobą reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 09:53 > Nie będę się zgadzała na obrażanie Polaków przez forumowe emigrantki, że niby jesteśmy wyjątkowymi rasistami na tle innych krajów. Nie jesteśmy. Jest wśród nas tyle samo przyzwoitych ludzi i kanalii co pośród innych narodowości. > Nie będę się zgadzała z rzekomo antyrasistowską retoryką, która rozsiewa STRACH przed zdroworozsądkowym podejściem do uchodźców czy imigrantów. Podpisuję się. Mam tylko uwagę do ostatniego akapitu Twojego postu - tytuł wątku to ironia wymierzona przeciw forumowym "rasistkom". Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:40 Ale jak któraś pani pisze na forum o śniadych czy ciapatych - a piszą często - to się nie rzucasz co do koloru skóry. Troszeczkę konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 13:16 Napisałam beżowy, bo to modne obrzydliwe słowo na forum, w którego używaniu prym wiodą triss i kilka innych których nickow nie pomnę. To tak zwana ironia, która wyjaśniłam powyżej. Ty mówisz o simonie i pewnie twoje dzieci to słyszą i są dumne z walczącej mamy. Te dzieci z warszawskiej szkoły z video poniżej tez na pewno uwaznie słuchały rodziców, którzy śmiały się z "poprawności politycznej" m.facebook.com/osrodek.monitorowania/?ref=page_internal Swoją droga ciekawe czy o może którejś emamy dziubdzius jest gwiazda Facebooka dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 13:26 To w Anglii są rasiści? W tak młodym wieku? Lekcje płynące z dobrodziejstwa multikulti poszły w las. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 13:34 No nie ośmieszaj się. Kto mówił, ze w innych krajach nie ma rasizmu (i nie, nie wyskakujcie mi tu z rosa)? Wiadomo ze jest, ale inny, skierowany ku innym osobom. Np w takiej Hiszpanii, gdzie co piąty native wyglada jak Pakistańczyk pomieszany z cyganem wiadomo ze nie będą lac Arabów, bo byłoby to zbyt debilne. Poza tym w wielu krajach ludzie są przyzwyczajeni do inności, bo widza ja od dziesiątek lat, teraz zaczyna się to zmieniać i wiele ludzi, głownie młodych wykorzystują moment brexit, trump. I albo idziesz w jedna, albo w druga stronę. Wg mnie przypadek, kiedy ofiara rasistowskiego ataku jest nasz rodak, a pomaga mu teoretycznie "nasz wrog", to byle debil otworzy oczy i pomyśli "o kurde, to jednak nie jest takie proste, jednak nie powinno się oceniać po wyglądzie, bo posiadanie słowiańskiej urody nie zawsze jest zaleta, a beżowy nie zawsze kozojebca i terrorysta". Przynajmniej takiego podstawowego pomyślunku spodziewałabym się po byle idiocie, No ale może jestem zbytnia optymistka Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 13:59 > Kto mówił, ze w innych krajach nie ma rasizmu (...) ? Wiadomo ze jest, ale inny, skierowany ku innym osob > om Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 15:48 Tak tak bardzo przyzwyczajeni, przenosząc się do lepszych dzielnic z własnego podwórka i posyłając dzieci do prywatnych szkół, często nawet katolickich choć z religią im nie po drodze. Jeszcze nie widziałam żeby (pomijając interesy, pracę zawodową) ludzie z różnych krajów czy też o innej kulturze przyjaźnili się...wszędzie jest tak samo tylko im bogatszy kraj tym większe możliwości odizolowania się i problem magicznie znika. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 20:18 Nie, wszak wiadomo jak wyglądają w tej chwili europejskie dzielnice. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 18:27 Obawiam się, że niewiele widziałaś. Ludzie z różnych krajów potrafią się bardzo zaprzyjaźnić. A że zawsze znajdzie się ktoś, komu przeszkadza obecność plebsu w jego dzielnicy, to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 21:45 > A że zawsze znajdzie się ktoś, komu przeszkadza obecność plebsu > w jego dzielnicy, to inna sprawa NIe przeszkadzałaby Ci zwykła patologia w sąsiedztwie? Nie znam nikogo, kto byłby z tego zadowolony. Ludzie przenosza się do dzielnic pozbawionych tego typu atrakcji płacąc niemałe pieniądze lub ogradzają całe osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 21:52 Słowo "plebs" to ironia była - takie coś, czasami się używa. A ludzie z innego kraju czy kultury to niekoniecznie od razu patologia, pragnę nadmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 13:33 chyba.ze napisała: > NIe przeszkadzałaby Ci zwykła patologia w sąsiedztwie? Patologia może mieć różne kolory skóry. Pojęcia white trash nie wynaleziono bowiem na potrzeby Hoolywoodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:26 Straszne. Bohater. Mam nadzieje ze bandytow szybko znajda Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 14:55 Bohater wiadomości, pan Singh to raczej Hindus niż muslim. Hindusi nie są rozrywkowi w UE. Ani bombowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 15:00 nie dziekuj en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_India Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 15:00 Po pierwsze nie widzę związku, po drugie jak najbardziej może być muzułmaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_uk Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 00:02 Sikh nie jest muzułmaninem - dokształć się. Jako ciekawostka- Sikhowie składają przysięgę, że nawet za cenę własnego życia staną w obronie słabszego i uciśnionego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 00:15 Ja mam się dokształcać, czy koleżka powyżej, który pisał "raczej Hindus niż muslim"?... Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 19:02 jesli Singh, to ani Hindu ani Mohametanin - to Sikh moim zdaniem warto wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 00:23 Nie "to sikh" tylko facet urodził się w sikhijskiej rodzinie - a kim się stał i do kogo się modli (albo i nie), to już wie on sam. Do lasy mojego dziecka chodziła niedyś panienka o włosach blond, a oczach błekitnych jak niezabudki, nazwiska - powiedzmy - Lea Goldman, które to dziewczę było wbrew pozorom muzułmanką po mamusi. Paszport miała młoda dama holenderski, jeżeli się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
senin1 Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 02:14 ok, zabraklo slowa "najprawdopodobniej", zakladajac ze wielu urodzonych w UK sikhow przechodzi na islam albo zaprzestaje 'praktykowania' swojego wyznania Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 13:11 Rasista nie odróżni czylijczyka od Marokańczyka, a ty wyskakujesz z różnicami typu czy to Sikh czy arab. Pisałam setki razy- moja przepiękna znajoma Brazylijka została słownie zaatakowana kiedy grupka nastolatków w bluzach z Polka walczącą wyzywała ja od Arabów i kazała wypie...c z kraju, naprawdę nie oczekiwałabym od rasisty przemyśleń na temat pokojowych hindusów Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 18:30 BEŻOWY?! Tak nazywasz CZŁOWIEKA?! RZYG. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 19:23 Ależ ja tylko powtarzam nowomowę z forum, zeby coniektore forumki się swojsko poczuły Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Beżowy ratował Polaka 31.03.17, 19:29 Mnie bawi, że najczęściej na tym forum określenia "ciapaty" wcale nie używają osoby przeciwne tzw. uchodźcom tylko nasze forumowe "pikające serduszka". Oczywiście zawsze twierdzą, że tylko powtarzają po innych - ksenofobach i rasistach... Odpowiedz Link Zgłoś
aj_riszka Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 02:39 jesienna.nuta napisała: > BEŻOWY?! > Tak nazywasz CZŁOWIEKA?! > RZYG. > Mnie juz nic nie zdziwi po 'pomaranczowym' ;P Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:06 Przede wszystkim warto sobie uświadomić, że w UK stoimy w hierarchii (dla Polaka hierarvhia jest mega ważna) na tym samym poziomie co "beżowi" i rasizm uderza prosto w nas. Warto to sobie uświadomić kiedy myślimy o tych ludziach jako o "beżowych". Przypomina to Meksykanów dyskryminujacych się w Meksyku bo jeden jest ciemniejszy a drugi jaśniejszy, podczas gdy dla przeciętnego wyznawcy Trumpa wszyscy oni to José i Jesús, nadajacy się co najwyżej na ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:07 Przede wszystkim warto sobie uświadomić, że w UK stoimy w hierarchii (dla Polaka hierarvhia jest mega ważna) na tym samym poziomie co "beżowi" i rasizm uderza prosto w nas. Warto to sobie uświadomić kiedy myślimy o tych ludziach jako o "beżowych". Przypomina to Meksykanów dyskryminujacych się w Meksyku bo jeden jest ciemniejszy a drugi jaśniejszy, podczas gdy dla przeciętnego wyznawcy Trumpa wszyscy oni to José i Jesús, nadajacy się co najwyżej na ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:07 Przede wszystkim warto sobie uświadomić, że w UK stoimy w hierarchii (dla Polaka hierarvhia jest mega ważna) na tym samym poziomie co "beżowi" i rasizm uderza prosto w nas. Warto to sobie uświadomić kiedy myślimy o tych ludziach jako o "beżowych". Przypomina to Meksykanów dyskryminujacych się w Meksyku bo jeden jest ciemniejszy a drugi jaśniejszy, podczas gdy dla przeciętnego wyznawcy Trumpa wszyscy oni to José i Jesús, nadajacy się co najwyżej na ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: Beżowy ratował Polaka 01.04.17, 11:48 I dwa co daje 5 - czyli ocene na ktora zaslugujeTwoja wypowiedz Odpowiedz Link Zgłoś