Dodaj do ulubionych

Kręgosłup??

09.04.17, 18:11

Nagły ból stopy (głównie pięta od spodu),pojawia się i znika. Ponad to ręka od łokcia w dół rwie. Miało by to sens,że od kręgosłupa?
Obserwuj wątek
    • adriana.la.cerva Re: Kręgosłup?? 09.04.17, 18:17
      Pieta od dolu to pewnie ostroga. A reka to moze ciesn nadgarstka.
      • hedna Re: Kręgosłup?? 09.04.17, 19:07
        ale od łokcia??
        • lauren6 Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 10:27
          Też. Może to też byc uraz łokcia lub uraz kręgosłupa szyjnego. Gdybanie. Idź do ortopedy.
    • hedna Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 06:38
      no,a na tą ostrogę co mogę poradzić? W tym temacie dawno temu brałam jakieś leki,chodziłam na zabiegi (prądy itd). Kurcze,ciężko chodzić sad
      • marina2 Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 09:20
        czy ból stopy pojawia sie rano albo po dłuzszym spoczynku?
        masz nadwage?
        spróbuj w ciągu dnia zmieniać obuwie tak,zeby miało różną grubość podeszwy.wypróbuj np.klapki z piankowa grubą podeszwą.jełsi zauważysz ,ze jest poproaw idź do orpoedy może cos poradziwink
        tak sobie strzelam.u mnie zadziałało.obnizyłam wage kilka kg i zaczęłam nosić martensy z tą ich specyficzną podeszwą.paradoksalnie wink mam tez lecznicze szpilki - wiele zalezy od konstrukcji buta
        • hedna Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 09:56
          wagę na pewno muszę zredukować (zamierzam zacząć po świętach)
          Ból nogi nie pojawia się po spoczynku,nasila sięo różnych porach. Obejmuje stopę, kostkę,nogę do połowy łydki,a chwilami całą do biodra
          • wilan.an Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 10:07
            Miałam podobne objawy i najpierw był ortopeda, potem neurolog. Pytania neuro mnie zaskoczyly, bo pytala, o dzieci, ich zdrowie i stres. Jak sie okazało ze mam młodą ktora jest rehabilitowana, mieszkam wysoko bez windy i czesto noszę ja na biodrze to zespół przypadłości określił jako brzydko ujmując syndron zajezdzonej matki. Dostalam rehabilitacje dla siebie i pierdyliard wykładów ze mam sie oszczędzać bo matke mają jedną. Realna korzyść jaka wynioslam to zaczęłam mniej wyreczac córkę🙂
            • hedna Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 10:24
              Mądry lekarz smile
    • jatojagodnik Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 15:58
      Ręka mi rwała i dretwała kilka razy na godzinę od 3-4 miesięcy. tez stawiałam na kregosłup. Poszłam w końcu do lekarza, który zalecił badanie krwi na kwas foliowy i wit B. Wyszły duże niedobory. Po 2 tygodniach suplementacji raptem do mnie dotarło, że wszystko minęło - a nie wierzyłam, że to może byc tak prosta przyczyna!
      • hedna Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 16:50
        to ciekawe,nie spodziewałabym się,że tu mogła być przyczyna. Wzięłam ze 2h temu algan, d..., nie pomaga nic sad Boli jak piernik przy chodzeniu (bez ruchu też)
        • aqua48 Re: Kręgosłup?? 10.04.17, 21:06
          Nie lecz się na forum, daj szansę lekarzowi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka