Dodaj do ulubionych

promuje naturalną urodę

19.04.17, 12:26
ładna dziewczyna, wysportowana sylwetka i nagle takie coś. Spoko, nie ma obowiązku golenia się ale ona bardziej promuje hirsutyzm niż naturalność. Nie wiem czy zaburzenia hormonalne powinny być powodem do chwalenia się i pokazywania młodym dziewczętom, że to jest ok.
(a ja chybabym dostała wścieku z takim futrem na nogach, zwłaszcza przy noszeniu spodni czy rajstop)

https://i1.pudelekx.pl/fa7da4bbc734ff276c567240d48ddd5a8dfd6ba7/girl-not-shaving-legs-morgan-mikenas-8-jpg
https://i1.pudelekx.pl/3af96ce75be1286c9a01892c75d81ac0b73e7080/222-jpg
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:36
      Przesada.
      Raczej szukałabym przyczyny, skąd tak silne owłosienie o młodej dziewczyny, i sugerowałabym silne zaburzenia hormonalne.
      • alpepe Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:38
        podpisuję się, dziwny fenotyp. Ja choćbym i dwa lata zapuszczała włosy na nogach, nie miałabym tak silnego owłosienia.
        • kolpik124 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 13:29
          ty byś nie miała, inne tak

kobiety o grubych, gęstych, mocnych włosach, zwłaszcza brunetki, często mają takie owłosienie

mysie blondynki z cieniutkimi, rzadkimi włoskami, raczej nie uskarzaja się na problemy z nadmiarem owłosienia
          • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 14:33
            Jestem jasnowłosa, a jeśli nie wydepiluję nóg, to mogłabym się pochwalić takim samym "hirsutyzmem" wink Tyle tylko, że moje kudły dużo jaśniejsze i może na udach _minimalnie mniej/krótsze_, ale łydki - niedźwiedź, pani.
            • barbibarbi Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 17:36
              No nie wiem, jakie ona ma chaszcze między nogami na tym zdjęciu gdzie stoi. Niejeden facet takich nie ma. Ja jestem brunetką, mam bardzo gęste i mocne włosy na głowie i w życiu nie urosłoby mi takie coś na nogach, golę tylko łydki, ud nie goliłam nigdy bo nie za bardzo mam po co. Moim zdaniem to jakieś zaburzenie i kolejne epatowanie skrajnościami.
              • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 17:45
                No widzisz a ja mam zupełnie odwrotnie, blondynka z włosami na głowie przeciętnymi, w stronę cienkich, a na nogach gąszcz. Żeby tak choć połowa i w takiej kondycji przeszła na głowę, to bym miała grzywę dopiero... Siostra moja ma bardziej jak Ty. Na nogach ledwo co, a na głowie gęste, piękne, ciemne włosy.
                Co do epatowania skrajnościami - dopóki pokazuje się tylko "idealne", chudawe, gładkie i opalone ciała, to nikomu nie przeszkadza żadne epatowanie. Wolę epatowanie tym, co w naturze jednak występuje, niż wbijanie ludziom do głów rzadko występujących lub nieistniejących "ideałów".
                • muchy_w_nosie Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 18:22
                  Też mam tak 😲
              • eve-lynn Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:29
                Nie. To nie jest skrajność tylko norma. Jedna z wielu norm bo ludzie są różni. No, poza Instagramem bo tam same Natalie Siwiec, ale w normalnym życiu to (powinna byc) norma.
                • snakelilith Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:05
                  eve-lynn napisała:

> Nie. To nie jest skrajność tylko norma. Jedna z wielu norm bo ludzie są różni.

Norma to jest przeciętność, czyli to co ma większość kobiet, a ponieważ z racji wieku pamiętam czasy, kiedy depilacja nóg u kobiet nie była koniecznością, to wiem, że to NIE JEST norma. Chyba, że dla ciemnowłosego faceta. Mój mąż ma tak owłosione nogi ( także na udach) i nabijam się z niego, że wygląda jak wielki włochaty pająk. Nie chcę polemizować, czy kobieta musi koniecznie owłosienia na nogach się pozbywać, ale zaręczam, że na polskiej plaży i ulicy w latach 70-80-tych (moda na mini, na depilację trochę mniej) czegoś takiego u kobiety często się nie widziało.
                  • barbibarbi Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:36
                    To nie jest norma. Wiele kobiet widziałam nie ogolonych, mieszkałam z dziewczynami na stancji, w internacie, mam koleżanki, kilka ciotek w rodzinie, wiele razy byłam w sytuacji gdzie widziałam jak wygląda przeciętna kobieta w samych majtkach. Przeciętna kobieta NIE MA takiego zarostu na nogach i w okolicy bikini. Taki zarost ma przeciętny facet.
                  • vaikiria Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 08:25
                    Większość kobiet to nie to samo co większość Polek.
                  • milka_milka Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:54
                    A ja uważam, że norma, a dużo nie jestem od Ciebie młodsza. Pamiętam kuzynkę, naturalną blondynkę, która miała nogi owłosione jak pani na zdjęciu, tylko włosy jasne. I ręce też. Traktowała wszystko maszynką lub woskiem. Różne kobiety widywałam w czasach, kiedy nawet pod pachami nie wszystkie się giliły i owszem, dla pewnych typów urody takie owłosienie to norma.
                    • snakelilith Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:16
                      milka_milka napisała:

> A ja uważam, że norma, a dużo nie jestem od Ciebie młodsza. Pamiętam kuzynkę, n
                      > aturalną blondynkę, która miała nogi owłosione jak pani na zdjęciu, tylko włosy
                      > jasne. I ręce też

Norma to by była, gdybyś pamiętała tych "blondynek" 50-dziesiąt-albo chociaż 15-naście. Jedna kuzynka wpada raczej w kategorię wyjątek. I ja sobie różne rzeczy też przypominam, także bujne włosy pod pachami, szczotki na łonie i wąsiki na twarzy, ale kompletne, gęste owłosienie na udach nigdy nie było u kobiety normą.
                      • iwoniaw Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:26
                        Owszem, było - tzn. część kobiet tak miała, a część nie. I te bardziej owłosione raczej nie demonstrowały tego przesadnie nawet w czasach, gdy depilacja nie była jeszcze "obowiązkowa" i powszechna, dlatego niekoniecznie widziałam to u "50 blondynek", ale też niekoniecznie w ogóle widziałam tych 50 gołych brzuchów, ud czy pach (no, te ostatnie prędzej - i nie, większość nie miała tu "kilku delikatnych włosków", tylko całkiem pokaźne kępki włosów. Dzisiejsze obserwatorki zapewne byłyby zdumione, gdyby im ktoś "wmawiał", że te włosy mogą być "tak" długie, bo wszak nawet kobiety nie golące się non stop i dokładnie, co jakiś czas to obecnie robią niemal wszystkie).
                      • milka_milka Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:31
                        Pamietam wiele - pisałam. Kuzynka była jednym z przykładów, nie będę wyliczać wszystkich.
                • barbibarbi Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:38
                  To nie jest norma, przeciętność, zwyczajność - to jest problem z hormonami.
                  • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 22:53
                    Jasne, problem z hormonami objawiający się tylko na nogach^^
                    Ja mam podobnie jak ta pani, i wśród wielu rzeczy, które u mnie nie grają, akurat z hormonami problemów nie mam żadnych.
                    Nie wiem, ile Ty kobiet w życiu widziałaś, mojej mamy taki obrazek jakoś nie szokuje. Normalność to nie znaczy tak, jak u większości.
                    • nangaparbat3 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 23:03
                      Ręce ma chyba ogolone.
                      Też pamiętam czasy, kiedy się nie depilowalo nog, i ta - swoją drogą prześliczna - dziewczynka ma nogi jak męzczyzna owłosione. Byc może cos takiego robi sie niekoniecznie z powodów hormonalny, ale po wielokrotnym goleniu rosną gestsze. Tak mnie kiedys uczono.
                      • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 23:07
                        No ja mam nieogolone, i jakbym sobie trzasnęła takie foty z nogami w stanie nienaruszonym, wyglądałyby z grubsza tak samo.
                        Z tym goleniem to jakaś bzdura. Gdyby tak było, to byłby świetny patent na pogrubienie i wzmocnienie włosów na głowie. Rok przecierpieć i golić glacę na zero co 3 dni, po roku voila, lwia grzywa.
                        Miałam taki busz, zanim pierwszy raz zgoliłam nogi. Jedyna różnica jest taka, że włos długo nie glony nie ma tak ostrej końcówki i nie wydaje się tak sztywny, jak odrastające równo, krótkie włoski z równo przyciętymi końcami.
                        • konsta-is-me Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 00:17
                          Żadna bzdura, golenie wzmacnia i cześć.
                          Grubość, nie gęstość.
                          Włosy na ciele to włosy inne niż te na głowie.
                          Zresztą podobno golenie głowy też może zmienić strukturę włosa troche ale nie wiem czy na lepsze
                          • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 01:37
                            No to powiedz, czemu, kiedy się "zapuszczę" z depilacją, moje włosy na nogach cudownie przestają być takie grube i sztywnawe, jakie są w pierwszych dniach odrastania? Golę nogi od ponad 20 lat i ni cholery nie zauważyłam, aby były w czymkolwiek "bardziej" niż kiedy zaczynałam.
                            O gęstości nie pisałam, jeszcze by tego brakowało, żeby maszynka produkowała mieszki włosowe albo rozmnażała cebulki wink
                            • konsta-is-me Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:09
                              W pierwszych dniach są krótsze, więc siłą rzeczy sztywniejsze.
                              To ty mi powiedz dlaczego włosy na łydkach (tylko tam gole) stały się grubsze i minimalnie ciemniejsze po latach golenia?
                              Wcześniej było je widać wyłącznie pod światło albo w ostrym słońcu.
                              Na ciele mam b. jasne wszędzie i zwyczajnie ich nie widać, nawet dotykiem ciężko wyczuć.
                              Po latach golenia zrobiły się grubsze i sztywniejsze.
                              Jak zapuszcze, -u mnie trwa dlugo-do 6 tygodni lub wiecej-jak są dłuższe są lekko widoczne i zdecydowanie grubsze.
                              Gęste czy rzadkie są tak samo jak wcześniej.
                              • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:45
                                Nie wiem, no, moje nie są. Ale można założyć, że jeśli goliłaś się od wieku nastoletniego, to te kudły by się wzmocniły tak czy siak.
                          • milka_milka Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 06:08
                            Nic nie wzmacnia. Golę od lat, bo inaczej nie mogę i nic mi się nie wzmocniło.
            • sanrio Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 10:50
              serio? I linię włosów od pępka do łona też masz?
              • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 10:59
                Serio suspicious Delikatną, ale mam. Znów jesteś zdziwiona?
                • iwoniaw Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:03
                  Gdyby nie ten wątek, w życiu bym się nie dowiedziała, jak dokładnie wyprało ludziom mózgi i zmieniło postrzeganie "jak wyglądają ludzie bez charakteryzacji" zaledwie 2-3 dekady cywilizacji obrazkowej. Jeszcze w latach 80. czytelniczki prasy kolorowej miały serwowane porady i zdjęcia (także w temacie depilacji), które w życiu by nie pozostawiały miejsca na zdziwienia prezentowane w tym wątku.
                  • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:10
                    To jest przerażające, wiesz...
                    • iwoniaw Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:24
                      A owszem. Bo ja czy Ty swoje widziałyśmy, jak używać maszynki/wosku wiemy i że włosy pod pachami czy na nogach to nie musi być "delikatny meszek" wiemy. Ale takie posty czytają też karmione wspomnianymi obrazkami (na billboardach, w tv, w prasie, w necie) młodziutkie dziewczyny, które zaczynają dopiero dojrzewać, owłosienie w wielu miejscach dopiero się im zaczyna pojawiać - i jakoś nie mam wątpliwości, że po takiej dawce "informacji" zinterpretują choćby najcieńszy i najjaśniejszy włos jako "mało widoczny" czy "delikatny". Pół biedy, jeśli uznają to tylko za problem kosmetyczny, który można rozwiązać za pomocą depilatora. Gorzej, jeżeli nabiorą przekonania, że owłosiona noga, pacha czy meszek na innej części ciała to jak nic znak, że oto są babą-dziwo, w sam raz do pokazywania w cyrku jako "baba z brodą". uncertain
          • echtom Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 17:45
            > kobiety o grubych, gęstych, mocnych włosach, zwłaszcza brunetki, często mają takie owłosienie

wink

www.youtube.com/watch?v=p2c1_Am3OCo
          • nangaparbat3 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 22:57
            E tam. Mam grube, gęste, mocne włosy w ilosci nadmiernej, ale wyłącznie na głowie.
          • premeda Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 00:40
            Jestem brunetką i nie mam takich włosów. Problem gęstych, długich, grubych włosów to widzę u blondynek. Brunetki mają owszem ciemne i przez to się rzucają w oczy ale niezbyt gęste i długie. Dziewczyna z załączonej fotki raczej ma problem zdrowotny.
            • landora Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:34
              Jestem brunetką i grube, mocne włosy mam nie tylko na głowie. Na nogach miałabym długie, gdybym nie depilowała.
        • chocolate-cakes Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:54
          A ja przed depilacją laserową miałam podobnie. Oprócz ud. Całe nogi łącznie z kolanami. Jak nie gorzej. Koszmar.
      • muchy_w_nosie Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 18:20
        Nie przesada tylko odkryłam pół roku temu, że nie wszyscy mają włosy na nogach jak sarna. Ja mam blond ale myślę że gęstości tej dziewczyny. Koleżanki nie rozumiały o co mi chodzi z depilowaniem włosów co tydzień, no nie dziwię się jak mi koleżanka pokazała nogi oo zimie gdzie ani razu nie użyla maszynki czy depilatora - wyglądały tak jak moje po tygodniu od depilacji, no może z 30 włosw na nodze ... fakt dość długich. Hormony mam oki, tarczyca czy inne cuda również, dzieci posiadam.
      • iuscogens Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:18
        Wszystkim, które dziwią się takiemu owłosieniu mogę tylko powiedzieć: Co wy wiecie o owłosieniu smile jakbym się nie goliła tez bym takie miała, moja siostra, mama, ciocia tak samo. Kwestie genetyczne i tyle. Można mieć przy tym PCO, ale można nie mieć. Moja jedyna pociecha to gęste, grube włosy na głowie. Ale na ciele tez są gęste i mocne.
    • antyideal Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:42
      Na pewno uszczesliwila tymi zdjęciami niejednego fetyszystesmile
      • stara-a-naiwna Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 17:08
        o tak!
        smile
    • mozambique Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:47
      przepraszam a ta wysportowana sylwetak to gdzie ? bo na pewno nie na zadnym z tych zdjęc
      • sanrio Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 10:57
        no ma, na innych zdjęciach widać. Zaczęła ćwiczyć i zapuszczać włosy na ciele i stała się sławna
    • lauren6 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:49
      Kolczyki w pępku i w nosie to ta naturalna uroda?
      Laska ma parcie na szkło i widać, że nie potrafi inaczej zaistnieć niż zostając nową kobietą z brodą.
    • kropkacom Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 12:53
      Gdybym była na jej miejscu też bym sobie legalnie odpuszczała. Dodatkowo akceptacja przez otoczenie owłosienia znaczy pewnie wiele dla niej.
    • vaikiria Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 14:13
      Jaki hirsutyzm? Brunetka, chyba pochodzenia Latynoska, więc takie owłosienie jest normalne.
      • bergamotka77 Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 00:23
        Nieprawda ze to norma dla szacunek - z natury mam ciemne grube gęste włosy i ciemna karnacje i nie mam w ogóle na udach owłosienia ani pod pachami . Lekkie na lydkach i tyle. Dziewczyna ma zaburzenia jak nic.
        • vaikiria Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 08:23
          Jak ktoś ma inne owłosienie niż Ty to musi mieć zaburzenia?
          • sanrio Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:01
            "Jak powinno wyglądać owłosienie zdrowej kobiety:
            Delikatne owłosienie na łydkach, rękach i pod pachami to stan normalny. Skonsultuj się z lekarzem, gdy włosy stają się intensywne i pojawiają się na podudziach i ramionach
            Niewielkie włoski nad górną wargą też nie są oznaką hirsutyzmu. Niepokój powinny wzbudzić, gdy stają się wyraźne lub pojawiają się na brodzie i policzkach.
            Jeśli drobne włoski pokrywają palce twoich stóp u nóg, nie ma powodu do zmartwień. Ale jeśli zauważysz, że pojawiają się na całych stopach, skonsultuj problem z lekarzem.
            Nie powinny cię także niepokoić pojedyncze włoski wokół brodawek. Ale jeśli jest ich więcej, albo wyrastają między piersiami, na brzuchu lub na plecach, poproś lekarza o pomoc.
            Włosy łonowe powinny obejmować średniej wielkości obszar. Jeśli obszar nimi pokryty jest rozległy i porastają one wewnętrzną stronę ud oraz okolice pępka, zasięgnij porady "
            • mozambique Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 15:45
              Delikatne owłosienie na łydkach, rękach i pod pachami to stan normalny. Skonsultuj się z lekarzem, gdy włosy stają się intensywne i pojawiają się na podudziach "

pisał ktos pijany ? czym sie rozni łydka od podudzia ?
              • bergamotka77 Re: promuje naturalną urodę 21.04.17, 08:21
                mozambique napisała:

> Delikatne owłosienie na łydkach, rękach i pod pachami to stan normalny. Skonsul
                > tuj się z lekarzem, gdy włosy stają się intensywne i pojawiają się na podudziac
                > h "
                >
                > pisał ktos pijany ? czym sie rozni łydka od podudzia ?
                >

Mozambique pisał trzeźwy za to Ty nie chodziła chyba do szkołszkoły smile
          • bergamotka77 Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:20
            Nie jak ja tylko ogol dziewczyn pisze, że takiego owłosienia jednak nie ma. Moja kuzynka miała podobne jak ta dziewczyna ale miała problemy hormonalne. Ja napisałam że to nieprawda ze wszystkie szathnki czy brunetki sa porośnięte jak małpy.
        • landora Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:35
          No to masz szczęście. Ja mam mocne owłosienie na nogach i pod pachami. Hormony w normie. I co mi zrobisz?
    • ruscello Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 14:24
      Jeśli to hirsutyzm, to zupełnie się nie dziwię jej podejści u. Dziewczyny walczą z tym latami, czasem nigdy nie udaje się ustawić hormonów. Wydają setki na lasery i rozjaśniacze, na leki. Włosy po depilacji odrastają bardzo szybko, ciągle trzeba się na tym skupiać. Często wpadają w depresję, nie mogą na siebie patrzeć. Ale domyślam się, że lepiej widziane przez innych jest dołowanie się i ukrywanie po kątach niż zaakceptowanie siebie uncertain
    • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 14:30
      sanrio napisała:

Nie wiem cz
      > y zaburzenia hormonalne powinny być powodem do chwalenia się i pokazywania młod
      > ym dziewczętom, że to jest ok.

No i mamy śliczny obrazek na temat tego, co dziś wiemy o tym, jak wygląda człowiek niepoprawiany suspicious

• memphis90 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 16:16
      Jaką naturalną, jak depiluje ręce? Takie owłosienie na nogach i zero włosków na rękach? Nie wierzę...
      • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 16:27
        Ja na przykład mam na rękach bardzo delikatne, jasne i prawie niewidoczne włoski (na takich zdjęciach jak wyżej na pewno nie byłyby widoczne), a na nogach las. I tak bywa.
    • edelstein Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 16:48
      Figura faceta,wlosy jak u faceta.
    • pade Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 18:09
      Nie sądzę, żeby ta dziewczyna coś PROMOWAŁA. Ona raczej, jak wiele innych przed nią i oby po niej, pokazuje, że ludzie nie są idealni jak w reklamie. Że jedna ma rozstępy na brzuchu, inna jest cała usiana pieprzykami, a ta z kolei ma gęste owłosienie. To jest wołanie o akceptację, w stylu "taka właśnie jestem", a nie promowanie niegolenia nóg.
      Widać ludzie mają dosyć tych upiększonych selfiewink, sztucznie odmładzanych twarzy i sylwetek, idealnych rodzin, idealnych domów, idealnej pracy. Wcale się nie dziwię.
      • triss_merigold6 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 18:29
        Ale co tu jest do akceptowania? Na pewno znajdzie fetyszystów ale dla innych będzie wyglądała dość odstręczająco.
    • konwalka Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 18:38
      bardzo, bardzo, bardzo naturalna uroda
      mozna powiedziec nawet, ze naturalistyczna
    • paloma_blauwinder Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:06
      Znam kobietę z hirsutyzmem (szatynka, ma PCO) i ma gładko ogolone nogi, na twarzy też owłosienie usunięte, ale ta twarz mimo wszystko wygląda specyficznie. Ta dziewczyna moim zdaniem na hirsutyzm nie cierpi, po prostu taki typ urody. Jestem dość wyczulona na hormonalne zmiany na twarzy, np. od razu widzę, czy ktoś bierze encorton, czy po prostu lubi dużo jeść.
      Czy dziewczyna ma całkiem równo pod deklem, skoro publikuje takie zdjęcia - to już inna sprawa.
      • vaikiria Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:57
        Dla mnie ktoś kto pokazuje połowę swojego życia na zdjęciach w necie to nie ma równo pod sufitem i golenie lub niegolenie kończyn niczego tu nie zmienia.
    • loola_kr Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:47
      to jest niemożliwe.
      • iwoniaw Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:50
        Co jest niemożliwe? Że dziewczyna, która się nie depiluje, ma owłosione nogi?
        • loola_kr Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 19:53
          że ma takie owłosione nogi a ręce gołe...
          • iwoniaw Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:07
            Możliwe jak najbardziej. Madzioreck Ci wyżej napisała, że też tak ma (znaczy o wiele bardziej owłosione nogi niż ręce) i wydaje mi się to dość częste - większość znanych mi kobiet (ze mną włącznie) ręce ma praktycznie wcale nieowłosione, a z nogami to już różnie bywa - część jest owłosiona mocno i depiluje się non stop, część ma trzy włoski na krzyż. I wcale nie jest to tylko przypadłość brunetek. Po prostu dziś się kobiety z reguły depilują, jak odkrywają nogi, więc taki widok nie jest czymś częstym i ludziom się zdaje, że to jakieś dziwo natury, podczas gdy to jest całkiem normalne. Pod pachami też wiele kobiet ma bez porównania silniejsze owłosienie niż na rękach (i też tego nie widać, bo depilują).
            • antyideal Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:12
              Naprawdę kobiecie bez zaburzeń hormonalnych rosnie takie owlosienie na udach ?
              • chocolate-cakes Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:15
                Na udach to nie wiem ale miałam tak na kolanach i łydkach, nawet gorzej. Nie mam żadnych zaburzeń hormonalnych, nie jestem typem południowym, jeśli chodzi o urodę.
              • vaikiria Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:58
                Mam przyjaciółkę - ciemną brunetkę i owszem, jak się nie goli to ma tak owłosione całe nogi.
            • loola_kr Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 21:48
              córka mojej koleżanki jest pokryta złotym meszkiem wszędzie, na nogach, rękach, plecach. Ma 10 lat.
              Nigdy nie widziałam aż takiej różnicy między nogami a rękami.
    • anorektycznazdzira Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 20:29
      Ja Cię przepraszam, ale wysportowana sylwetka to to nie jest na pewno
      • sanrio Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:06
        no jest
        https://e5.pudelek.pl/df53e3ef27c90631cec404e1300c763bbd7758e1.jpg
        • mozambique Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 15:42
          tu moze tak , tam w pierwszym poscie nie , wyglada jak Conchita Wurst w bikini
    • thea19 Re: promuje naturalną urodę 19.04.17, 22:16
      tak owlosione nogi ma moj malz.
    • 3-mamuska Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 01:42
      Bo ten brzuszek i sylwetka pewnie nie jest naturalna. A stedrydy lub od nadmiaru ćwiczeń zaburzenia hormonalne typowy zarost jak u facetow.
    • koza_w_rajtuzach Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 07:08
      W sumie to mnie nie obchodzi cały ten szum dotyczący golenia włosów na nogach. Zastanawiam się tylko dlaczego ta dziewczyna jest aż tak owłosiona, bo to mimo wszystko taki zarost jest typowy dla mężczyzn (już nawet nie o gęstość chodzi, ale fakt, że jest owłosiona również powyżej kolan). A to na pewno ta sama osoba? Bo na drugim zdjęciu wyraźnie widać, że nie ma piersi, więc obstawiam, że to jednak może być mężczyzna.
      • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 10:29
        koza_w_rajtuzach napisała:

A to na pewno ta sama osoba
        > ? Bo na drugim zdjęciu wyraźnie widać, że nie ma piersi, więc obstawiam, że to
        > jednak może być mężczyzna.

Może okulary sobie spraw? Trzyma piersi w rękach, naprawdę nie widzisz?
        • koza_w_rajtuzach Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:47
          Ja widzę, że trzyma biustonosz.
          Nie wiem, mi to na piersi nie wygląda.
          • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 12:50
            No to nie wiem, równie dobrze mogłybyśmy się spierać o kolor tego biustonosza, seledynowy czy może jednak różowy.
            • konsta-is-me Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:47
              Przecież na drugim zdjęciu jest odchudzona, to i biust spadł.
    • lilly_about Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 08:50
      Dziewczę wynalazło sobie pomysł na zdobycie popularności. Ani ona wysportowana, ani naturalna.
    • znowu.to.samo Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 09:07
      Już widze miny plażowiczów na taki widok
      • milka_milka Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 09:16
        I co z tego? Nie podoba się, niech nie patrzą.
    • sanrio Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 11:10
      no jasne, normalka jak 150. Sorry, to nie jest normalka
      • saszanasza Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 13:50
        sanrio napisała:

> no jasne, normalka jak 150. Sorry, to nie jest normalka
        >

Zgadzam się. Nie zdziwiłabym się, gdyby "wspomogła" skuteczność ćwiczeń siłowych przyjmując testosteron. A takie są efekty przedawkowania.
        • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 14:35
          Ojoj, to mnie mama chyba musiała potajemnie do obiadku dolewać, a potem pałeczkę przejął mąż^^
          Ma zaburzenia, jest facetem, futruje testosteron - co jeszcze?
          • saszanasza Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 14:56
            madzioreck napisała:

> Ojoj, to mnie mama chyba musiała potajemnie do obiadku dolewać, a potem pałeczk
            > ę przejął mąż^^
            > Ma zaburzenia, jest facetem, futruje testosteron - co jeszcze?

Możesz pisać co chcesz, większość kobiet nie ma owłosionych ud.
            • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 15:20
              A czy ja pisałam, że większość?
              Większość ludzi ma też proste włosy, przynajmniej u nas, ale to nie czyni loków czyms "nienormalnym".
              • saszanasza Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 15:36
                madzioreck napisała:

> A czy ja pisałam, że większość?
                > Większość ludzi ma też proste włosy, przynajmniej u nas, ale to nie czyni loków
                > czyms "nienormalnym".
                No to wpisz sobie w googlu "owłosione uda" u kobiet i zobacz co ci wyskoczy.
                • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 16:44
                  Jak wpiszesz w google "złamanie penisa" to wyskoczy RTG pokazujące , że w penisie jest kość suspicious Naprawdę to ma być wyznacznik normy, co pokazuje grafika w google?
                  • saszanasza Re: promuje naturalną urodę 21.04.17, 07:46
                    madzioreck napisała:

> Jak wpiszesz w google "złamanie penisa" to wyskoczy RTG pokazujące , że w penis
                    > ie jest kość suspicious Naprawdę to ma być wyznacznik normy, co pokazuje grafika w
                    > google?

Proszę cię....mój syn miał włosy na karku a i lekarz stwierdził, że może to być jakaś "anomalia" i dostał skierowanie na wykonanie testów na hirsutyzm.
                    To, że dla ciebie owłosione nogi u kobiet to przejaw normalności, nie oznacza, że po badaniach ten stan również uznany byłby za normalny.
            • miss_fahrenheit Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 16:44
              Większość nie ma, ale to nie oznacza, że tego typu owłosienie nie mieści się w granicach normy.
              • madzioreck Re: promuje naturalną urodę 21.04.17, 13:23
                Właśnie to próbowałam wytłumaczyć, ale się nie da. Dla niektórych norma to nie pewien zakres z zagęszczeniem występowania gdzieś pośrodku, tylko "jak u wszystkich". W ten sposób, jak wyżej - kręcone włosy to też pewnie jakieś zaburzenie, bo większość nie ma.
                • milka_milka Re: promuje naturalną urodę 21.04.17, 13:34
                  To ja się nie mieszczę w normie, bo mam kręcone. Ale nie wszystkie. Może mnie to ratuje? uncertain
                  To oczywiście przytyk nie do Ciebie, tylko tych pań od niemieszczenia się w normie.
        • julek_i_ja Re: promuje naturalną urodę 28.04.17, 22:23
          Przedawkowalas to chyba Ty to cos, co bierzesz.
          Taki rodzaj owlosienia wcale nie jest rzadki u kobiet. Moze nie spotykasz sie z takim widokiem, bo kobiety borykajace sie z tym problemem raczej nim nie epatuja, tylko cos z tym robia. Malo kto pozwala sobie i na zapuszczanie, i na pokazywanie innym. Dziwi mnie takie ograniczenie umyslowe pt. ja tak mam wiec to norma, i wszysczy na pewno tak maja/robia, a jak nie to sa dziwolagami.
          Mam hirusutyzm. Nie tylko wlosy na nogach jak powyzsza panna, ale pelnoobjawowy hirusutyzm. Mam PCOS, bez nadwagi i cukrzycy, z testosteronem w normie. Po prostu taka moja uroda, nadwrazliwosc mieszkow wlosowych na ten normowy testosteron. Raczej nie dopuszczam do stanu, zeby tak wygladac, wiec ciezko by bylo sie komus domyslic.
          Kobiety w mojej rodzinie z pokolenia wyzej maja ciemne, geste, krecone wlosy, a nogi i rece gladkie jak pupa niemowlaka. Moja mama depiluje jedynie pachy i okolice intymne, nie ma potrzeby robic niczego innego, nie ma nawet puszku na nogach. Taki laft.
          Mnie czestowana teoria, ze hormony dodawane do paszy dla bydla moga dawac taki efekt, a ze kiedys tych dodatkow do zywnosci bylo mniej, kobietom nie rozregulowywalo tak ukladu hormonalnego i ogolnie nie byly tak owlosione.
    • 18lipcowa3 Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 19:22
      obrzydliwe
    • regina-phalange Re: promuje naturalną urodę 20.04.17, 21:30
      Kolejna odsłona trendu na lans/reklamę pod przykrywką promowania naturalności i samoakceptacji, na pohybel złym koncernom i rzekomo niebotycznym wymogom. Były niby krągłości w postaci nadwagi, deformacje ciała typu steatopygia, cellulit i rozstępy, blizny poporodowe, a teraz to. Chociaż nie wróżę aż takiej popularności jak w przypadku niedoskonałości ciała, np. ponoć jakiś projektant próbował lansować na wybiegu trądzikowe cery i też się nie przyjęło.
      • sanrio Re: promuje naturalną urodę 21.04.17, 11:30
        >, na pohybel złym koncernom i rzekomo niebotycznym wymogom

no, golenie futra na nogach w ciąży prowadzi do autyzmu u dziecka! wink
        Pomijam fakt, że człowiek depiluje ciało (ciało! nie tylko nogi) od wieków, starożytni Egipcjanie również się depilowali, chcąc pozbyć się wszelkich skojarzeń ze zwierzętami. Ale nie, depilacja to zuooo, wynalazek lat 00 ("bo w 1967r nikt się nie depilował i było dobrze")
    • iwoniaw przeklejone: autor - sueellen 28.04.17, 18:04

A dla mnie facet z buszem na klacie i nie tylko...

sueellen
      28.04.17, 18:01
      jest aseksualny. Kijem nie tknę włochatego misia, włosy nie muszą być od razu całkowicie wydepilowane ale ladnie przystrzyżone. Kudłom mówię stanowcze NIE.

www.logo24.pl/Logo24/1,154809,21681988,nie-golila-sie-przez-rok-ideal-kobiecego-piekna.html#BoxLSImg
      Koniec swiata, faceci się deplują, a babki przestają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka