gosia.w40 03.05.17, 09:09 Maturzystki i mamy maturzystów jak samopoczucie? Jakie macie przeczucia co do jutrzejszej rozprawki ("Lalka", "Dziady") czy jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aragorna71 Re: matura 03.05.17, 10:14 jestem macocha maturzystki, nie powiem stresujemy sie z mezem zwlaszcza, ze Mloda podchodzi na luzie Mowi, ze spoko, bo to taki wiekszy test, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotanagazecie12 Re: matura 03.05.17, 11:29 ja się chyba bardziej stresuję, niż maturzysta (który jeszcze śpi o tej porze ) a są jakieś prognozy, co do tematu/lektury na jutrzejszy polski ?? Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: matura 03.05.17, 11:55 ja mam podejście takie jak i pierworodny-czyli luzik, może jutro się postresuję trochę, pewnie mi cisnienie bardziej dzwignie tym, że znowu coś będzie niewyprane albo "się' zgubiło-policzę do 10 żeby nie wybuchnąć, niech se robi co kce.. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: matura 03.05.17, 12:03 Mnie ten klimat czeka za rok a już na samą myśl stresuję się. Syn ma ściśle określone plany co do studiów i potrzebna mu jest matma i języki. Zdawać będzie polski podstawowy i traktuje to po macoszemu, olewa lektury twierdząc że już w gimnazjum dawał radę z maturą podstawową gdy przygotowywał się do olimpiady i to banał . Może i tak ale te lektury... Tegorocznym maturzystom i ich rodzicom życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie Re: matura 03.05.17, 13:08 Ależ do przyszłego roku to może i dobra zmiana matur dosięgnąć. Będzie jak za dawnych lat 5 tematów z polaka, 5 zadań z matmy, losowanko pytań na ustnych z nieokreślonego zbioru i szalej młodzieży Odpowiedz Link Zgłoś
dorotanagazecie12 Re: matura 03.05.17, 17:02 5 tematów z polskiego ( do wyboru jeden) w 5 możliwych godzin, kanapki robione przez mamy, a w nich ściągawki ale z tego co ja pamiętam były 3 tematy : 2 z literatury ( w tym 1 wolny ), i ostatni - interpretacja wiersza..... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: matura 03.05.17, 17:35 > Będzie jak za dawnych lat 5 tematów z polaka, 5 zadań z matmy, losowanko pytań na ustnych wink z nieokreślonego zbioru Ech, z matmy rozszerzonej byłoby pewnie łatwiej uzyskać bardzo dobry wynik. Bo dawniej trzeba było zrobić 3 zadania z tych pięciu (i można było nie robić zadań z działów, w których człowiek czuł się słabiej), a teraz trzeba mieć obryte wszystko. I czasu jest mniej. A pytanka na ustny z polskiego czy angielskiego losuje się z bliżej nieokreślonych zbiorów. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: matura 03.05.17, 17:45 Zdradź jaki pomysł na studia z matmą i językami, bo mój ma identyczny profil umysłowy. Matura za 2 lata😊 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: matura 03.05.17, 18:00 Ekonomia, finanse, zarządzanie na UW - w zasadzie liczy się matematyka i języki? Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: matura 03.05.17, 19:30 Ekonomia, jest finalistą olimpiady tegorocznej więc już ma 100 pkt ale będzie jeszcze zdawał geografię najprawdopodobniej Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: matura 03.05.17, 20:03 uuuu ekonomistów nie brakuje u nas. Do rozważenia. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: matura 03.05.17, 21:12 Nie ma co rozważać, to jego pasja. Muzyków też jest sporo ale jeśli ktoś czuje właśnie muzykę w sercu i duszy to nijak nie będzie chirurgiem plastycznym choćby mama z tatą nie wiem jak tego chcieli Odpowiedz Link Zgłoś
maanki Re: matura 03.05.17, 17:27 Dzióbdziuś na lajcie wrócił właśnie z górskiej majówki gdzie towarzystwo odstresowało się przed jutrem. Z przygotowań to znalazł kalkulator, dwa dlugopisy i białą koszulę. Bardziej to przeżywam niż on. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: matura 03.05.17, 17:41 maanki napisała: . Z przygotowań to znalazł kalkulator, dwa dlugopisy i b > iałą koszulę. o, myślę, że ww są poza zasięgiem myślowym a to, ze sklepy nieczynne dzisiaj to jakby tak ...jakoś to będzie....chyba jednak czaka mnie podniesiony poziom adrenaliny dobrze, ze młodsza własnie po egzaminach to coś się znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: matura 03.05.17, 18:37 Długopis kupi po drodze, kalkulator u nas zapewnia szkoła, a nauczyciela, który by się przyczepił do niegalowego stroju w oczy do zestresowanego maturzysty naprawdę ze świecą by szukać (najwyżej go oplotkują w pokoju ). Zresztą jak nie kupi długopisu to mu pewnie też dadzą, my zawsze mamy zgrzewkę zapasowych i kilka linijek. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: matura 03.05.17, 19:05 a krawat zawiążą?? tak tak oglądamy filmiki, próbujemy, do rana może damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
damakama Re: matura 03.05.17, 22:23 Zawiążą! Ja już wiązałam na chwilę przed wejściem na salę 😀 Trzymam kciuki! Za siebie też - choć ja po drugiej stronie, ale też stres jest... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: matura 03.05.17, 22:33 >a krawat zawiążą?? W ostateczności bez krawata pójdzie. Co najwyżej jakaś ematka założy wątka n.t. "Gorszący widok - maturzysta bez krawatu" Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: matura 03.05.17, 22:42 coś tam usupłałam, najwyżej poprawi mu ktoś, w ostateczności wystąpi bez, brak krawata na maturze to w koncu nie koniec świata, ważniejsze rzeczy są Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: matura 03.05.17, 18:45 Ale dziobdzius wie ze jutro jest polski i kalkulator jakbu mu do tego zbedny...? Odpowiedz Link Zgłoś
maanki Re: matura 03.05.17, 21:08 Dzióbdziuś wie, bo pisze jutro razy dwa. Przy okazji poszukiwań dlugopisow znalazł się i kalkulator. Teraz siedzi w wannie i na pełnym relaksie śpiewa. Luuuuzz Odpowiedz Link Zgłoś
agusiah Re: matura 03.05.17, 21:43 Mnie nerwy zżerają, dziecko na luzie.... czyli chyba standard. Wino otworzę, jakoś sobie trzeba radzić Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: matura 04.05.17, 08:30 Zaczynam się denerwować, chociaż córka w miarę spokojna pojechała. Szczerze mówiąc bardziej martwi mnie, żeby studia fajne wybrała, bo wybiera na zasadzie mniejszego zła niż dlatego, że coś jest jej pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
aragorna71 Re: matura 04.05.17, 09:18 u nas tatus zawiozl, aby sie nnie spoznila Odpowiedz Link Zgłoś
dorotanagazecie12 Re: matura 04.05.17, 09:18 o, a u mnie jest odwrotnie - wybrał studia, które go strasznie pociągają, natomiast czy będzie z nich pożytek.... Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: matura 04.05.17, 09:34 Obawiam, się że nie ma takiego kierunku, który gwarantuje pożytek. Nawet po informatyce można być bezrobotnym. W dodatku jak się robi coś czego się nie cierpi, a robi tylko dlatego, że daje pieniądze, to też nie jest fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: matura 04.05.17, 11:17 wrócił!!! zadowolony bardzo uśmiechnięty od ucha do ucha... jutro będzie za to pogrom Odpowiedz Link Zgłoś
maanki Re: matura 04.05.17, 11:21 Mój się jeszcze nie odezwał. Dzisiaj pisze jeszcze rozszerzenie więc nie wiem czy w ogóle do domu zajrzy pomiędzy. O jutrzejszym dniu staram się nie myśleć, bo oszaleję. Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: matura 04.05.17, 11:51 Moja podobnie, oby kolejne poszły równie gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 i jak wrażenia po matmie?? 05.05.17, 12:20 mój też zadowolony nawet ale siedział do konca czasu do ogarnięcia to było, będzie chyba dobrze, odpowiedzi sobie spisał i zaraz bedzie sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
d.wludyka Re: i jak wrażenia po matmie?? 05.05.17, 12:29 Moja też zadowolona, ale ona jeszcze rozszerzoną z matmy zdaje. Poważne egzaminy (czyli te, których wynik liczy się przy rekrutacji na studia) dopiero więc przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.w40 Re: matura 05.05.17, 16:11 Moja młoda zadowolona, wprawdzie zawaliła zadanie z pierwiastków (nawet ja potrafiłam je zrobić), ale ogólnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś