07.05.17, 18:53
Nie ogarniam co się dzieje, może ematka umie to jakoś wyjaśnić...
Jest sobie dziewczyna lat 18 zamordowana o tu:
www.fakt.pl/wydarzenia/polska/warszawa/siedlce-zabojstwo-18-letniej-kasi-policja-zatrzymala-podejrzanych/fg2kf07
Choć jest dużo więcej w sieci o tej sprawie.

Ale przeraża mnie to co się dzieje na Facebooku tej dziewczyny. Po co dzieciaki wypisują koszmarne komentarze pod jej adresem, jaki to ma cel? Komentarze są naprawdę straszne
"wlasnie robie kupe i czytam sobie dla beki komentarze wasze"
"PRzyjechala juz smieciarka po nia?????"

Jest tego wiele więcej, o co chodzi? Konta fikcyjne, założone tylko po to by wypisywać bzdury tylko nie umiem ogarnąć jaki to ma cel....
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Co jest?? 07.05.17, 19:01
      Karaczan lub temu podobne?

• regego Re: Co jest?? 07.05.17, 19:13
        Nawet jeśli, to ktoś musiał to zrobić...
        • joa66 Re: Co jest?? 07.05.17, 19:19
          Oczywiście. Ale to tlumaczy liczbę takich wpisów - członkowie są skrzykiwani na "akcję".

Nie są to też naturalne reakcje na wydarzenia, tylko odgrywanie scenariusza.

Pytanie dlaczego ludzie chcą brac udział w tej okrutnej grze
    • zona_mi Re: Co jest?? 07.05.17, 19:03
      Zgłaszałabym to do adminów fb - rodzice nie zaglądają na konta pociech, które nawzajem się nakręcają, albo jacyś chorzy psychicznie.
      Siedlce tak pozytywnie mi się kojarzyły dotąd. Nigdzie nie brakuje ludzi złych czy świrów.
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Co jest?? 07.05.17, 19:06
      regego napisała:

> "wlasnie robie kupe i czytam sobie dla beki komentarze wasze"
      > "PRzyjechala juz smieciarka po nia?????"
      >
      > Jest tego wiele więcej, o co chodzi? Konta fikcyjne, założone tylko po to by
      > wypisywać bzdury tylko nie umiem ogarnąć jaki to ma cel....

Taka, dość popularna zabawa od kilku lat... kolejna forma młodzieńczego buntu, dostosowana do czasów obecnych młodych ludzi...

Xsioonc
      • regego Re: Co jest?? 07.05.17, 19:10
        Ja mogę zrozumieć bunt młodzieży, ja naprawdę jestem w stanie przełknąć dużo, ale to mi się w głowie nie mieści. Około 300 komentarzy w tonie jaki przytoczyłam. Naprawdę nie ogarniam gdzie tu logika i cel....
    • echtom Re: Co jest?? 07.05.17, 19:07
      Myślę, że przyczynia się do tego brak poczucia związku z prawdziwym życiem, bo przecież "to tylko Facebook", "to tylko forum"...
      • zona_mi Re: Co jest?? 07.05.17, 19:24
        Tak, oraz złudne poczucie anonimowości w sieci.
        • ira_08 Re: Co jest?? 07.05.17, 19:30
          Ale poczucie anonimowości może kogoś zachęcić do np. ulania sobie złości, ponarzekania na szefa, obgadania sąsiadki, obrażenia jakiegoś polityka, bo w realu nie wypada... Ale taki bezsensowny hejt, coś tak niewyobrażalnie durnego? Zarabiam na życie pisaniem, a brak mi słów, jak mogłabym takie zjawisko określić.
          • regego Re: Co jest?? 07.05.17, 19:33
            O to to bardzo celnie napisałaś o to mi chodzi, że nie rozumiem tego hejtu, no nie rozumiem mimo że nawet próbowałam zastanowić się czy to rodzaj jakiegoś zboczenia czy inne zaburzenie psychiczne.
      • ira_08 Re: Co jest?? 07.05.17, 19:42
        Myślę, że młodzież akurat nie odróżnia życia na sieć i real, tak jak my, wychowani bez Internetu. A nawet jeśli - można napisać coś durnego, ale AŻ TAK? Mogłabym zrozumieć (w sensie zjawiska), że ktoś w necie najeżdża na nielubianą koleżankę czy nauczycielkę, bo uważa, że to tylko Fb, a chce sobie ulać. Ale w ordynarny sposób cieszyć się z czyjejś śmierci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka