Dodaj do ulubionych

eurowizja a sprawa polska

13.05.17, 22:16
W konkurs wdepnęłam trochę przypadkiem, ale jak już, to już.
Ponieważ chcę głosować, a nie zdążyłam zapisać numeru na jaki mamy z Polski wysyłać sms, wpisałam w google pytanie: Eurovisia - na jaki numer wysłać sms? I oto co sie otwiera:

www.google.pl/search?q=eurowizja+-+na+jaki+numer+wys%C5%82a%C4%87+sms%3F&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=C2kXWej8JrPi8AeNvpnABg
Pierdylion porad, jak obejść zasadę, że na własny kraj nie głosujemy.

Przykro mi i czuję się zażenowana. Zastanawiam się, czy tak osiągnięty "sukces" może być powodem do dumy czy radości? Mnie by nie cieszył.
Obserwuj wątek
    • angeika89 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:21
      Z zalinkowanej przez Ciebie strony nie wyczytałam nic na temat "obchodzenia" zasad.
      Wszędzie jest napisane jak oddać głos na Kasię Moś poza granicami kraju.
    • beata985 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:22
      możesz kopsnąć się za granicę jak masz blisko ale chyba i nr musiałabyś mieć zagraniczny.
    • joa66 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:28
      nanga - gdzie masz tam rady jak obejść system?
      • nangaparbat3 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:46
        Faktycznie pojechałam - szikałam numeru z POlski i po drodze trafiłam na to:
        www.dziennikzachodni.pl/strona-kobiet/a/final-eurowizji-2017-jak-glosowac-na-kasie-mos-z-polski-sie-nie-da-ale,12074140/

przesadziłam, przepraszam
        • joa66 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:51
          Eh.... nanga, naprawdę wierzysz , że inni imigranci na świecie (a propos sprawy polskiej) nie głosują na "swoich" ? I że nie namawiają na to kolegów?
          • nangaparbat3 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 22:57
            Nie, oczywiście, emigrantów się nie czepiam, ich prawo. Zdawało mi się jednak, że ktos wymyslił, jak głosować z Polski.
            • joa66 Re: eurowizja a sprawa polska 13.05.17, 23:01
              Nie. W ogóle jak się popatrzysz to zauważysz przy punktacji, że równie ważne (jezeli nie ważniejsze) jak piosenki są sympatie państwowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka