tsaria 05.06.17, 08:26 Przeczytajcie ten wywiad z mądrą kobietą: opinie.wp.pl/hege-storhaug-musimy-powstrzymac-imigracje-i-prowadzic-otwarta-dyskusje-6130080188122753a I co na to pikające serduszka? Serduszka, które tak kochają islam i muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:33 Tak na marginesie skad sie wzielo to idiotyczne stwierdzenie o pikajacych serduszkach, w sensie ze lepsze jest to nie pikajace i martwe? Czy to jakas apologia zombie? Czy to jakas madra prawicowa glowa wymyslila a tlum w zachwycie lyknal jak stadko pelikanow? Ad rem: pani wydala ksiazke pod wiele mowiacym tytulem a wywiad przeprowadza euroislam, dla przeciwwagi proponuje Corbyna. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:41 Nie wiem, ale jak ktoś wyjeżdża z pikającym serduszkiem, to wiem, że mu na rzeczowej dyskusji nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:31 Mnie zaintrygowało to 'kochenie islamu i muzułmanów'. Owszem, w kręgach ultrakatolików zdarzas eię fascynacja islamem, zwłaszcza tym radykalnym, ale nie sądzę, by Terlikowski pisywał na e-mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:35 Odnies się Natasha merytorycznie do tego wywiadu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:00 Po pierwsze, Nathasha, po drugie, doszlam do tych azjatyckich inwestycji i dalszych bzdur mi sie czytac nie chcialo Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 03:22 nathasha napisała: > Tak na marginesie skad sie wzielo to idiotyczne stwierdzenie o pikajacych serdu > szkach, w sensie ze lepsze jest to nie pikajace i martwe? Czy to jakas apologia > zombie? Wychodzi nowy film Toma Cruise'a (Mumia) i jemu się tak oczy rozdwajają, i zabili go i uciekł. To ja tak myślę, że ten wątek o sukcesie Cruise'a i te 'pikające serduszka' to taka internetowa kampania (jak z pierwszym Blair Witch Project) Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:56 czyli mnie bezwstydnie wykorzystuja do promowania sekciarskiego amerykanskiego Ibisza Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:42 nathasha napisała: > czyli mnie bezwstydnie wykorzystuja do promowania sekciarskiego > amerykanskiego Ibisza Chwila, chwila - to Ty się tak bezwstydnie dajesz wodzić, zamiast swój most... wzwodzić Kiedy Ty nathasha, oglądałaś jakiś dobry film ostatnio? Bo widzę, że dosię, kaznodzieję i delupę jakąś oglądać Dam Ci radę (for your own safety!) - Learn to Run! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:58 wielki_uscisk napisał: > nathasha napisała: > > > czyli mnie bezwstydnie wykorzystuja do promowania sekciarskiego > > amerykanskiego Ibisza > > Chwila, chwila - to Ty się tak bezwstydnie dajesz wodzić, zamiast swój most... > wzwodzić chyba mnie zwodzenia lub wzwodzenia musi nauczyc Krol Artur, na wyspie mieszka, wie z czym to sie je > > Kiedy Ty nathasha, oglądałaś jakiś dobry film ostatnio? > Bo widzę, że dosię, kaznodzieję i delupę jakąś oglądać no fakt, ostatnio tylko tasiemce > Dam Ci radę (for your own safety!) - Learn to Run! So you think I'm half dead I still hope someone will say : "Millwall fans get a very bad rap, a lot of it very deserved, but there are times when you really want a lot of Millwall fans, and that was one of them. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 08.06.17, 00:18 nathasha napisała: >> chyba mnie zwodzenia lub wzwodzenia musi nauczyc Krol Artur, na wyspie mieszka, >> wie z czym to sie je Króliczek Arthur, na wyspie mieszka, śniadą ma skórę ten nasz koleżka, ... [record scratch sound] Właśnie wyobraziłem sobie minę sprzedawcy/-czyni w sex shopie, gdy ktoś pyta o kostium Króla Artura... A tak serio: Jeśli już o Królu Arturze rozmawiamy, nie sposób nie wspomnieć też Czarnego Rycerza! Czarny Rycerz nie dopuści do żadnego mostu, nie splami się żadnym kompromisem - nigdy też nie przyzna racji Więc czasem lepiej zdjąć skarpetki i pobrodzić w wodzie (tj. spławić), niż zakasywać rękawy i splamić się krwią Czarnego Zakonu (tj. babrać) > > Kiedy Ty nathasha, oglądałaś jakiś dobry film ostatnio? > > Bo widzę, że dosię, kaznodzieję i delupę jakąś oglądać > no fakt, ostatnio tylko tasiemce To nie bądź taka zniewolona Użarła! (ach, ten telefon i neplogizmy... kradnę to, konwalka ) >> Learn to Run! > So you think I'm half dead Nope. Just making bad choices when it comes to make a split second decision: flight or fight. I choose you, Pika... ekhm! Znaczy się ja wybieram bend, [quiet fart] and snap I still hope someone will say : > "Millwall fans get a very bad rap, a lot of it very deserved, but there > are times when you really want a lot of Millwall fans, and that was > one of them. Czasem nie warto wchodzić z kagankiem oświaty na ściernisko pełne zasuszonych na wiór słoniowych kup. Pozornie to się kupy nie trzyma... ale grozi to piekielnie palącym zajęciem ) Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:33 > że swoje pieniądze przeniosło z Norwegii za granicę, inwestując w USA i w Azji. Stracili wiarę w Europę Zachodnią. podkresle W AZJI. A niby w AZJI tak duzo mniej islamu??A kraje islamskie to niby gdzie sa jak nie w AZJI?? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:36 Ja jestem ciekawa jak oni to inwestuja, w chinskie akcje na gieldzie w Pekinie ? Czy trzymaja w banku w singapurze? O miedzynarodowych przepisach i trudnosciach inwestycyjnych malych sum to pewnie nikt tej pani nie powiedzial, oraz o tym ze podatki i tak u siebie musi placic. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:40 Japonia? Korea Południowa? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:45 szkoda tylko ze Pani nie napisala "Japonia, Korea Poludniowa" czy cos i uzyla zwrotu "Azja"... W ogole cuda cuda z tymi inwestycjami w Azji, jakies bzdety bo to sie przecietnym smiertelnikom nie oplaca ze wzgledu na koszta. Gdyby to bylo takie atrakcyjne to Japonie juz dawno wykupiliby venture capitalists z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:50 Ten sam artykuł cytowany pod innym nicknam w wątku Marceli Szpak ...Skomentowałam tam. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:39 > Dlatego wizyta w Warszawie jest dla mnie wspaniałym przeżyciem: nie widać zasłon na twarzach i salafickich strojów. Widać, że pani była u nas jakiś czas temu. Ale to tak na marginesie. Świetny artykuł, trzeźwo oceniający problemy zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:52 >Widać, że pani była u nas jakiś czas temu. Ale to tak na marginesie. Co masz na myśli? czyżbyś spotykała często na warszawskiej ulicy kobiety z zasłoniętymi twarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:57 Tak, widuję kobiety w burkach w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:05 Tez mi się zdarzyło. Chyba jednak tej pani nie chodziło o zjawisko spotykane raz na miesiąc albo rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:07 Ja też widuję. Raz na jakiś czas- nie codziennie. Oczywiście udajesz, że nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:20 Ostatnio w Galerii Mokotów. Szedł facet normalnie ubrany a za nim Buka. Cała na czarno tylko oczy jej było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:35 Pytanie - czy ta pani przypłynęła na pontonie? Czy Merkel nam ją podrzuciła? A może wbrew temu co sugeruje PIS migracje wyglądaja troche inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:46 Nie wiadomo nawet, czy te sporadycznie spotykane zaburkowane panie to nie są turystki. W ogole nie widzę związku ze zjawiskami na norweskich ulicach, o jakich mowa w wywiadzie. No ale koniecznie trzeba stworzyć atmosferę zagrożenia: "już tu są..... lada chwila będą ich miliony" Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:51 Być może są turystkami. Niemniej, każda taka osoba wraz z osobami towarzyszącymi powinna być zatrzymywana przez policję i zawożona na komendę w celu ustalenia tożsamości i sprawdzenia czy ma prawo przebywania w Polsce oraz w jakim celu przebywa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:00 Dostała wizę, przeszła kontrolę paszportową, została wpuszczona. Po co wozić na policję i przesłuchiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:02 Bo w Polsce zakrywanie twarzy w miejscach publicznych jest zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:10 podaj podstawę prawną Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:26 lady-z-gaga napisała: > podaj podstawę prawną Nie oczekuj tego od naczelnej kłamaczki forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:35 Ok, tylko w czasie zgromadzeń. Mam nadzieję, że rząd pochyli sie nad tym problemem i prawo w Polsce zostanie dostosowane do prawa, które już teraz wprowadza się na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:36 lauren6 napisała: > Ok, Nie ok - kłamanie NIGDY nie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:19 Ja tez nie rozumiem dlaczego w kraju w którym 99% obywateli ma problem z islamem zamaskowane islamistki mogą paradować w całej krasie a rzadu to nie obchodzi ...... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:17 lauren6 napisała: > Bo w Polsce zakrywanie twarzy w miejscach publicznych jest zabronione. Oł rili? Kiboli na stadionie też to dotyczy? ONR-owców? Faszystów na manifestacjach? A może znów podwójne standardy? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:19 A tego nie wiadomo na pierwszy rzut oka. Na pierwszy rzut oka widać kompletnie zamaskowaną osobę, która zachowuje się nietypowo i podejrzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:22 która zachowuje się nietypowo i podejrzanie. czyli jak? Pytam, bo może ja też zachowuje się podejrzanie I nie zdaję sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:24 Jest w okryciu charakterystycznym dla pewnego kręgu kulturowego. Zresztą, to nieistotne. Policja może do wylegitymowania i w celu ustalenia tożsamości oraz sprawdzenia prawa do przebywania w Polsce zatrzymać KAŻDEGO cudzoziemca. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:29 Czyli jesli Polak wyjedzie zwiedzac kraj innego "kregu kulturowego" gdzie wyroznia sie strojem, powinien byc zatrzymany i woźony na policję za kazdym razem, kiedy wpadnie policji w oko? Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:34 A ile razy dziennie taka policja powinna tę osobę legitymować i sprawdzać, albo odwozić na komisariat. Może jeszcze citizen arrest zaproponujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:42 Dopóki przebywa na terenie Polski i nie posiada paszportu dyplomatycznego. Przecież zawsze może się ubrać w sposób niebudzący podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:04 Jeżeli taka osoba będzie chciała przeprowadzić zamach lub będzie tu w niecnych celach to z pewnością ubierze się w sposób niebudzący podejrzeń. Tego możesz być pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:39 Na razie jestem pewna, że zagrożenie terroryzmem jest w Polsce znacznie mniejsze niż w UK czy Belgii i to z powodu braku skupisk ludności określonego wyznania i pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:47 Czytałam o polskiej żonie islamisty z Francji, nie wiedziała nic o tym czym się zajmuje. Pomimo ochrony francuskiej (rozstała się z mężem, który wylądował w pace) raz uprowadzono jej dzieci (odnaleziono bo jednemu z dzieci udało się skontaktować z matką i określić charakterystyczny widok z okien gdzie były trzymane), za drugim razem usiłowano uprowadzić. Po tym drugim razie kobieta wróciła do Polski. Po pewnym czasie kuzyni męża i tam ją namierzyli (obserwowali mieszkanie jej matki), niestety mieli pecha albowiem dwóch mężczyzn podejrzanie się zachowujących o egzotycznej urodzie na śląskim osiedlu w sobotni wieczór po meczu to proszenie się o kłopoty. Wylądowali w szpitalu na intensywnej terapii, jednego czekało wielomiesięczne leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:06 Czytałam o dziewczynie, której broszka się nie spodobała dwóm panom. Noszenie broszki to proszenie się o kłopoty. Na szczęście byli "mili" i nie bili, a szturchali. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:13 Ja wczoraj czytałam córce legendę o Bazyliszku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:16 To było w magazynie, który od 30 lat opisuje realne przestępstwa. Nikt im nigdy nie zarzucił kłamstwa czy modnych obecnie "fejkowych" newsów. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:11 Podejrzenia dla niektórych będzie budził już sam kolor jej skóry, oczu i włosów. Aczkolwiek ja też zgadzam się, że jednak zasłanianie twarzy nie powinno być dozwolone. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:06 Yyy.... teraz rozumiem dlaczego ty na jakiejś wsi siedzisz zamiast latać po świecie we akacje . Trudno żebyś miała ochotę być notorycznie legitymowania w obcych krajach. Uważam, ze nikt s żadnym kraju nie powinien poruszać się po przestrzeni publicznej ZAMASKOWANY, czy to jest maska spidermana, burka czy kask motocyklowy, ale od legitymowania osob ZAMASKOWANYCH do legitymowania WSZYSTKICH cudzoziemców droga bardzo daleka. Nie mówiąc o tym, ze pewnie sporo tych pan to Polki triss_merigold6 napisała: > olicja może do wylegitymowania i w celu ustalenia tożs > amości oraz sprawdzenia prawa do przebywania w Polsce zatrzymać KAŻDEGO cudzozi > emca. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:19 W sumie to policja legitymowała mnie raz, w Południowej Karolinie na plaży. Paliłam szluga, a ktoś zadzwonił, że blanta i panowie policjanci oglądali paczkę papierosów i plecak. Bardziej mnie to ubawiło niż zirytowało. Nikt nie powinien poruszać się w przestrzeni publicznej zamaskowany - i tyle w zasadzie wystarczy. W kaskach na głowie się jeździ, a nie chodzi po ulicach, to taka uwaga na marginesie. Jeśli owe oburkowane to Polki to tym gorzej dla nich, należałoby je bardzo ściśle monitorować na okoliczność kontaktów ze środowiskami islamskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:35 O kaskach pisze w kontekście Hiszpanii i Włoch gdzie motocykle i skutery są na porządku dziennym i Sporo motocyklistów nie ściągało kasków do szybkich czynności w miejscach publicznych jak np kupienie papierosów w sklepie z papierosami, albo wejście do sklepu na stacji benzynowej. Sprzedawcy to tolerowali dopóki nie zaczęło dochodzić do napadów właśnie okaskowanych ludzi, jeszcze 10 lat temu sporo osiedlowych sklepów miało karteczkę na drzwiach "zakaz wchodzenia w kaskach" Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:24 Tez jestem ciekawa. Co one takiego robią poza zakryciem twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:14 zakrycie twarzy i chodzenue po Ulicy w stroju jak z musicalu" upiór w operze "to takie nic ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:22 triss_merigold6 napisała: > A tego nie wiadomo na pierwszy rzut oka. Na pierwszy rzut oka widać kompletnie > zamaskowaną osobę, która zachowuje się nietypowo i podejrzanie. Puk, puk... kibole, ONR-owcy? Świta coś? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:25 Ale o co kaman? Czy ja postuluję, żeby nie zatrzymywać i nie karać grzywnami zamaskowanych kiboli i ONR-owców? Jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:28 triss_merigold6 napisała: > Czy ja postuluję, żeby nie zatrzymywać i nie karać grzywnami zamaskowanych kibo > li i ONR-owców? Nigdy tego nie postulowałaś ani nawet na ten temat się nie wypowiadałaś. Z czego dobitnie wynika, że nie przeszkadza Ci samo zasłanianie twarzy ile KTO tę twarz zasłania. A potem dziwisz się, że uchodzisz za rasistkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:15 Triss nie jest rasistką. Wyzywanie innych osób od rasistów powinno być kasowane na Tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:44 No bo jest rasistką i wcale tego nie ukrywa. Ochustowane kobiety żyją całkiem normalnie, robią zakupy, gotują, sprzątają, piorą, zajmują się dziećmi, załatwiają różne sprawy, którymi zajmują inni ludzie, pracują, odwiedzają lekarzy - co ciekawe, te tzw. "letter boxes" (obrzydliwe, rasistowskie określenie IMHO) w przychodniach i szpitalach zdejmują osłony na twarz. I nie u lekarza w pokoju, ale normalnie w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:19 Bo nie wiesz czy pod tą szmatą jest pani która legalnie wjechała, czy jakiś Ahmed, który się chętnie wysadzi. Mnie zawsze zastanawia, jak te kobiety się godzą na takie traktowanie. Upał ponad 30 stopni, ich "mężczyźni" w klapkach, szortach i t-shirtach, a one okutane w spodnie, długie rękawy chusty. A ostatnie spostrzeżenie mojej córki po wizycie w GM - muzułmanie to ciepłe kluchy a nie faceci. Normalny facet nie będzie patrzył jak jego żona niesie siaty, tylko jej pomoże. Rzeczywiście mijała nas okutana kobieta obładowana torbami, a z nią szedł mąż. Piękny widok. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:22 Nieistotne kto faktycznie jest pod tym kryciem. Policja ma prawo zatrzymać do wylegitymowania absolutnie każdego bez podawania przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:23 Policja ma prawo zatrzymać do wylegitymowania absolutnie każdego bez podawania przyczyn. Oczywiście. Tylko po co do tego dorabiać ideologię o dziwnym zachwaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:25 Żeby nie było rzucania się o rasizm czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:26 triss_merigold6 napisała: > Żeby nie było rzucania się o rasizm czy coś takiego. Błahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:27 Dlatego należy mówic, że się "dziwnie i podejrzanie zachowują"? Żeby nie zostać oskarżonym o rasizm? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:30 Triss, idź i nie bredź więcej.... masz dzis kiepski dzien, wyraznie widac Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:34 Żeby mieć zwiększone szane, że SM lub policja przyjedzie zawsze warto dodać coś dodatkowego, ale trudnego do sprawdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:35 Masz jakiś problem z kontrolowaniem i identyfikowaniem przez służby zamaskowanych osób? Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:39 Sięgnij po słownik. Na pewno znajdziesz tam słowo "zamaskowany", przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:30 Dla mnie jednak istotne. Bo jak wchodzi taka buka do damskiej toalety to nie wiem czy to kobieta czy Ahmed, który ma ochotę pomolestować jakąś dziewczynkę. Jednak w GM dużo nastolatek. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:32 Powinni zmienić regulamin, że osoby z zasłonietą twarzą będą wypraszane. Czemu tego nie zrobią? To nie jest islamskie państwo. Na baseny publiczne w Polsce na szczęście nie puszczają takich dziwolągów, choć były dwie afery (dwa różne miasta) o rzekomą dyskryminację, w każdym przypadku dyrektorzy obiektu nie przejęli się tym, regulamin to regulamin. Jesteś w państwie europejskim i masz się dostosować, swoje zwyczaje może do woli uprawiać u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:32 Sama jesteś buka. A 100% pewności co do płci nie masz nigdy. Chyba, że proponujesz, żeby przed babacia klozetową ściągać kontrolnie majtki. Ja rozumiem zagrozenie, ale niektórym zaczyna zdrowo odbijać. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:36 >Ja rozumiem zagrozenie, Sęk w tym, że tam gdzie jest faktycznie zagrożenie, nie ma takiej histerii jak w Poslce, gdzie udało się wmówić, że zagrożeniem nie jest rozwalanie struktur państwa, prawa, i oświaty, ani niszczenie przyrody, tylko... muzułmanie. Gdy winni byli Żydzi, przzynajmniej jacyś Żydzi w liczbie większej niż drobny ułamek promila żyli w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:40 obawiam się, że jest histeria - wystarczy poczytac fora, poczytac o atakach na ośrodki dla uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:47 Co było pierwsze - zamachy czy ataki na ośrodki? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:33 arwena_11 napisała: > Dla mnie jednak istotne. Bo jak wchodzi taka buka do damskiej toalety to nie wi > em czy to kobieta czy Ahmed, który ma ochotę pomolestować jakąś dziewczynkę. Napisała wyznawczyni religii o takich skandalach pedofilskich, że głowa boli. Ach ten KALIZM! Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:30 No i prosze brak merytorycznej odpowiedzi i dokladnie reakcja o ktorej mowi pani w wywiadzie <"Po prostu zaczynali mówić o czymś innym, co miało być ważniejsze - o problemach społeczeństwa norweskiego, na przykład molestowaniu seksualnym dzieci w norweskich rodzinach. "< Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:13 Ale to jest ważniejsze. W Polsce większe jest obecnie ryzyko zmolestowania przez księdza niż wybuchnięcia przez Ahmeda. Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:32 >Policja ma prawo zatrzymać do wylegitymowania absolutnie każdego bez podawania przyczyn. Nieprawda, musi podać przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:36 Będzie miała: zgloszenie o dziwnym zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:38 Ale na czym ono polega to dziwne zachowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:56 Obserwowanie innych klientów, kręcenie się bez celu. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:29 Czyli jak 70 procent innych klientów ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:49 70% klientów POLSKICH centrów handlowych (nawet w dzielnicach nie cieszących się prestiżem) ma zasłonięte twarze? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:53 A tobie wydaje się, że 70% muzułmanek w Europie ma zasłonięte twarze? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:00 O 70% mówiła Joa, z ną dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:06 Nie. Ale 70% klientów zachowuje sié dziwnie wg Twoich słów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:18 No nie wiem, jednak większość klientów wchodzi do sklepów w galeriach i coś kupuje, a nie kręci się bez celu lub godzinami obserwuje klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:21 a nie kręci się bez celu lub godzinami obserwuje klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:22 kaznodzieja, uspokoję cię - wysadzić może się mężczyzna w jeansach z plecaczkiem. Nie musi zakładać burki Nie musi nawet rozglądać się godzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:25 Myślisz, że kaznodzieja czy triss tego nie wiedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:29 Otóż to. W sumie gdybym miała niecne plany, to bardzo bym się starała nie rzucać się w oczy. Ale oczywiście można stresować się kobietami w hidżabach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:32 Tu nie chodzi o stres ale o zemstę na przypadkowej kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:35 O ludzka naiwności, mało to w Izraelu było ataków iskamistek ktore przenosiły broń pod szatami ???? Jak wejdzie Do centrum handlowego to prawdopodobieństwo kontroli tam małe a pod suknia moze mieć działko armatnie ...... Zreszta oczywiście wy wiecie lepiej ale tylko przypomnę ze IS także ogłosiło ze planują rownuez ataki przez kobiety a wszystko co ogłaszają realizują jak w zegarku .... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:37 Ataki w wykonaniu kobiet, a nawet dzieci to żadna nowość. Do your research. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:43 No niestety w Europie to bedzie nowisc, do tej pory kobiety i dzieci nas nie atakowały Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:39 Nie, nie... Zdania nie zmieniam. Zatrzymywanie każdej kobiety ubranej tradycyjnie, która szwendają się po CH, to zemsta. Nic nie zmienia w temacie bezpieczeństwa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:35 Niewiele by to dało gdybyś była np. jedną z garsteczki białych osób w jakimś przykładowo afrykańskim państewku? Mogłabyś zachowywać się tak samo jak tubylcy, ubierać dokładnie to samo ubranie, ale jednak być się wyróżniała, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:38 Biały mężczyzna w jeansach? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:41 Przecież ty potwierdzasz to co napisałam wyżej. Może jest uzasadniona zemsta? Nie dam głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:39 Czyli uważasz, że problem szahidek jest wyimaginowany? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:44 Nie, napisałam, ze zatrzymywanie każdej kobiety w hidžábie, tylko i wyłącznie dlatego, że jest w PL w CH nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:51 W krajach muzułmańskich europejska kobieta nie może wyjść na ulicę w sukience i z odkrytą twarzą (poza ewentualnie miejscami typowo turystycznymi) i jakoś nikt nie mówi że to ma coś wspólnego z bezpieczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:59 Tak, po prostu pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:29 I tu się mylisz. Może. Nie każdy kraj muzułmański to Arabia Saudyjska lub Afganistan. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:57 Jako klient nie czuła bys sie bezpieczniej gdyby te indywidua były ciagle nagabywanie i przez to dowodzone od przesiadywania tam ? Kiedyś bardzo dawno temu kiedy nikt jeszcze nie miał żadnego problemu z islamem byłam w Arkadii w którymś obuwniczym . Byłam skoncentrowane na wyborze butów, to było przed południem a więc było puściutko i nagle podniosłam głowę a z dwóch stron szły w moim Kierunku zamaskowane kobiety w czerni. Poczułam się bardzo nieswojo już wtedy - pamiętam że chyba nikogo innego nie było w sklepie, teraz chyba zeszłabym w takiej sytuacji na zawał serca.....wydaje mi się Że celem Wizyt w centrum handlowym jest bycie w miłej atmosfera a nie przymykanie się z duszą na ramieniu Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:16 Przed krakowskimi Dniami Młodzieży GW jak zwykle usiłowała szczuć na "Polaków rasistów i ksenofobów". Opisała jak to w pewnej krakowskiej knajpie (okna z widokiem na cały Rynek) właściciel wezwał policję by sprawdziła dwóch młodzieńców o egzotycznej urodzie którzy właśnie godzinami przesiadywali przy stoliku. Niestety dla GW większość komentarzy poparła właściciela, że zrobił to w trosce o bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:26 asmarabis napisała: > Jako klient nie czuła bys sie bezpieczniej gdyby te indywidua były ciagle naga > bywanie i przez to dowodzone od przesiadywania tam ? Czy możesz przetłumaczyć to zdanie na polski? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 14:11 Ale czego nie rozumiesz, zdanie jest proste, moze nie zrozumieć go tylko osoba której miłość do islamu przesłoniła zdolność myślenia. No ok "od " mi sie zamieniły miejscami ale bez przesady ... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 14:15 Ależ ja nie kocham islamu, język polski za to bardzo i niechlujstwo językowe dla mnie sporo mówi o piszącym. Nigdy się nie pomyliłam w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:47 Była juz o tym dyskusja tutaj milion razy, były badania ze inteligentna osoba zrozumie bez probkemy zdanie w którym sa przestawione literki. Jesli nue jesteś w stanie to ja niestety nue pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 20:03 sumire napisała: >> Jako klient nie czuła bys sie bezpieczniej gdyby te indywidua były ciagle naga >> bywanie i przez to dowodzone od przesiadywania tam ? > Czy możesz przetłumaczyć to zdanie na polski? Tak bez rozwinięcie i zakończenia spróbuję: Poetka pisze tutaj o domu nierządu i (co niespodziewane), żeńskim tego przybytku kliencie, który/-a czuje się pewniej i pod kontrolą. Źródłem tego komfortowego samopoczucia jest zachowanie pracownic owego pensjonatu, pań w ofercie tam, które są nieustannie obsceniczne i nachalne z własną nagością ("naga bywanie" - środek poetycki, zabawa słowem). Zauważyć należy, że wiernym wizualnym przekazem byłby teledysk pt. "Smack my bitch up" znanego zespołu hardcore rave Prodigy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:45 Nie. Ale w okolicznościach kiedy burka ułatwia wykonanie zadania a nie utrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:47 p.s. w sytuacji centrum handlowego i tak nie ma kontroli bezpieczeństw i każdy może przynieść co chce - nie musi urządzać maskarady. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:40 Uważasz, że 70% osób w galeriach godzinami obserwuje innych klientów (oprócz tamtejszych ochroniarzy)? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:41 Uważasz,mże w galeriach przesiaduja kobiety w burkach, kóre godzinami obserwują klientów? Z ciekawości - PO CO mialyby obserwować klientów? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:56 Pewien muzułmanin, nieco poszkodowany na umyśle, ale pełen dobrych złych chęci postanowił dokonać zamachu samobójczego na niewiernych. W tym celu sam się zgłosil do ISIS i otrzymał od nich stosowne zezwolenie. Nie prześwietlili go zbyt dobrze czy się nadaje. Poszedł do knajpy która była popularna wśród tubylców. Po pewnym czasie dzwoni do swojego dowódcy: -Czy teraz mogę to zrobić? -A ile jest osób w knajpie? -Trzy. - Nie, jeszcze nie. To za mało. Zaczekaj jeszcze. Po godzinie znowu dzwoni. -Ile jest osób w knajpie? - Osiem. - To jeszcze nie, dalej za mało. Czekaj. Po dwóch godzinach znowu dzwoni. -Ile jest osób w knajpie? -30. Mogę już dokonać zamachu samobójczego? -Tak. Teraz możesz. Muzułmanin wyciąga nóż i wbija sobie w serce. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:01 Bo jak wiadomo kaznodzieja, w knajpie cały czas przybywa ludzi, nikt nie wychodzi. 10 godzin po otwarciu nie ma już miejsc stojących. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:04 typowy zamachowiec jest tępy i siada przy drodze trzeciej kolejnosci odsniezania i czeka aż mu się tłum wieśniaków zbierze. Przecież nie będzie się fatygował do klubowego zagłebia wielkiego miasta w piątek w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:17 Tam nie chodziło o zamach, ale uprowadzenie dzieci tej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:30 90% ludzi w galeriach handlowych trza by zatrzymać za takie dziwne zachowania... ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:35 90% ludzi w galeriach handlowych w Polsce ma zasłonięte twarze i burki?! Nie pomyliło Ci się z Rotherham? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:44 Nie nie nie. To nie ja piszę o osobach, które "zachowują się nietypowo i podejrzanie". A twój koleżka wyżej pisze o kręceniu się bez celu Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:36 www.legio24.pl/kiedy-policjant-moze-nas-wylegitymowac/ Przyczyną może być "potwierdzenie tożsamości" i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:35 Nie masz jakiejś znajomej zakonnicy, żeby się spytać dlaczego się na to godzi i czy jej nie gorąco w takich ciuchach? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:37 Od kiedy zakonnice nosza burki? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:38 lauren6 napisała: > Od kiedy zakonnice nosza burki? Noszą habity i nakryte głowy w upały. O tym była mowa - racz czasem doczytać do czego przedmówca się odnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:39 Nie mają zakrytej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:43 Cytat przytoczyłam ja i odnioslam się do burek. Nie wiem co tobie się uroiło w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:46 lauren6 napisała: > Cytat przytoczyłam ja Nie przytoczyłaś żadnego cytatu. Po co znów kłamiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:37 arwena_11 napisała: > Mnie zawsze zastanawia, jak te kobiety się godzą na takie traktowanie. No na przykład takie zakonnice Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:57 Nie, zakonnice nie noszą długich spodni i bluzek z długimi rękawami. Pod habitem mają krótkie rękawki w lato. Chodzi mi o taki strój, gdzie mają długie spodnie, bluzki z długim rękawem i na to jeszcze kieckę. Co do zakonnic - robią to na ochotnika. Dasz głowę, że muzułmanki też? Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:00 arwena_11 napisała: > Pod habitem POD???? Oł łaaaaaał! Co za łaskawy pan pozwolił im POD - długim do ziemi habitem założyć krótki rękawek > Co do zakonnic - robią to na ochotnika. Dasz głowę, że muzułmanki też? Po odpowiednim praniu mózgu to nawet i do zamkniętego klasztoru idą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 11:14 Pod burką można mieć seksowną sukienkę, stringi i pełen makijaż. Zresztą zapominasz, że wiele tych kobiet ogranicza się do chusty, a ich ubranie widzisz, więc nie jest im gorzej niż tobie. I wiele z nich, tak jak zakonnice, robi to z własnej woli. Są wierzące, tak jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:53 arwena_11 napisała: > Bo nie wiesz czy pod tą szmatą jest pani która legalnie wjechała, czy jakiś Ahm > ed, który się chętnie wysadzi. > > Mnie zawsze zastanawia, jak te kobiety się godzą na takie traktowanie. Upał pon > ad 30 stopni, ich "mężczyźni" w klapkach, szortach i t-shirtach, a one okutane > w spodnie, długie rękawy chusty. > > A ostatnie spostrzeżenie mojej córki po wizycie w GM - muzułmanie to ciepłe klu > chy a nie faceci. Normalny facet nie będzie patrzył jak jego żona niesie siaty, > tylko jej pomoże. Rzeczywiście mijała nas okutana kobieta obładowana torbami, > a z nią szedł mąż. Piękny widok. Naprawdę nie masz zielonego pojęcia o ich religii i tradycji. A wypowiadasz się jak jakaś ekspertka z bożej łaski. Zacznij może mieszkać obok tych ludzi, to może zrozumiesz, że to co piszesz, to są totalne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:56 Nie mam ochoty ich poznawać ani obok nich mieszkać. Ty nie masz wyboru, ja na szczęście mam. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:27 Ja tam wole kulture i tradycje, w ktorej mezczyzna nosi ciezkie rzeczy, a kobieta tylko torebke Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 03:31 heca7 napisała: > Szedł facet normalnie ubrany a za nim Buka. Z wyglądu marzyciel, szpiczasty kapelusz, plecak z pledem i cały na zielono? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 08:41 Ale na co? Jakaś nieznana mi kobieta promuje swoją właśnie wydaną w Polsce książkę. Ja nie kupię, ale ty jesteś w targecie tej akcji marketingowej, więc pewnie zainwestujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dotcomhaha [...] 05.06.17, 09:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:28 dotcomHAHA, udzielaj sie udzielaj - nic tak nie osmiesza nie pikajacych serduszek jak twoje posty: sposob wypowiedzi, "argumenty" i kultura osobista godne tylko usmiechu politowania. wiec pisz, pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:35 nathasha napisała: > dotcomHAHA, udzielaj sie udzielaj - nic tak nie osmiesza nie pikajacych serdusz > ek jak twoje posty: sposob wypowiedzi, "argumenty" i kultura osobista godne tyl > ko usmiechu politowania. wiec pisz, pisz. Dokładnie! Niektórym paniom przypomnę wątek 'radykalizacji'... Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:04 Wywiad rzetelny, prawdziwy, poparty wieloletnim doświadczeniem autorki ale... nie po drodze lewicy i feministkom. Ciekawe ddlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:39 > nie po drodze lewicy i feministkom. przeciez to bardzo feministyczny artykul. Jako feministka mowie ci ze na 1 cm nie wysunela sie owa Pani przeciw wartosciom feministycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:42 nieprawda, feministki mają wąsy, owłosione nogi i marzą, żeby je arab przeleciał. Nie wiedzialaś? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 09:45 aaa w takim wypadku to rzeczywiscie chyba antyfeministyczny jest ten artykul lol Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:26 Część Pań optujących za imigrantami pewnego pochodzenia faktycznie uważa się za feministki, ale nimi nie są. Kobieta-feministka wie czym jest islam i nie popiera go. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 10:52 wiesz no nie kazdy uchodzca znowu jest ortodoksem religijnym... Ja jestem za tym by od ludzi wymagac, aby when in Rome do as the Romans do czyli przyjmowali kulture kraju do ktorego sie przeprowadzaja. Zakaz burek i innych strojow tego typu. Nie podoba sie to niech zostana w krajach islamskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:19 Nie wiem. Może powinnam napisać na takie dictum, że jesteś rasistka? Jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:25 Tak, tak.... Rasistka, ksenofob Typowe Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:26 Bo pikajace serduszka i teksty o kochaniu islamu to sa tak sporadyczne ze prawie nie mozna przewidziec kiedy sie pojawia. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:29 To jak widzę, forumki zignorowały jawna prowokację. Czy na tym forum już liczy się tylko wklejanie linków mądrzejszych osób niż my? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:31 Ja tam jednak wolę rozmawiać z mądrymi forumkami niż z linkami. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 03:34 kropkacom napisała: >> To jak widzę, forumki zignorowały jawna prowokację. Czy na tym forum >> już liczy się tylko wklejanie linków mądrzejszych osób niż my? > Ja tam jednak wolę rozmawiać z mądrymi forumkami niż z linkami. ... powiedziała kropkacom do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 20:05 kropkacom napisała: > Kontynuuj. . Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:27 Nie napisałam, ze jesteś, bo zwyczajnie masz inny problem. Teraz napisz co ty napisałaś w pierwszym poście. Pomijam link. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:32 Możesz przeczytać nie lubię się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:36 Wstyd ci za to co napisałaś? To nic złego. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:40 A gdzie wyczytałaś, że mi wstyd? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:45 To skopiuj swoją wypowiedz. Czy nie wiesz jak to zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:49 Hm... kochanie chyba się trochę pogubiłaś, chciałaś wyjść na mądrą. Cóż, tym razem nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 12:56 Nie, nie o to mi chodziło aby ci udowadniać, ze jesteś głupia a ja mądra. Chciałam ci pokazać, że skoro aż podskoczyłaś na słowo rasista, to nie pisz o innych: "I co na to pikające serduszka? Serduszka, które tak kochają islam i muzułmanów". Wyraziłam się jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:12 Ależ mój post był skierowany do tych co kochają islam i muzułmanów, im zadałam pytanie, jeśli za taką nie uważasz się, to nie było do ciebie. Jednak jeśli moje słowa jakoś specjalnie Cię zabolały, przykro mi, nie było to moim zamiarem. I nie , nie podskoczyłam na słowo rasista, jest mi obojętne jak mnie nazwiesz, dla ciebie mogę być rasistką i ksenofobką, jak zdecydowana większość polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:22 Już lepiej nic nie pisz Rzuć sam link na drugi raz. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:38 cieszę się, ze Cię rozbawilam, Ty mnie też. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:33 Nie kojarzę nikogo kto kocha islam i muzułmanów. To tak jakby kochać kościół i katolików. Nie wiem jak dziecinnie trzeba patrzeć na świat, żeby wrzucić tylu ludzi fo jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaria Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 14:55 A ilu ludzi konkretnie wrzuciłam do jednego worka? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście % 05.06.17, 12:47 oszołomów multi kulti? Nie ma sensu już nawet dyskutować z nimi, bo wystarczy jedynie głosować PRZECIW politykom mówiącym o konieczności/nieuniknioności imigracji z Azji czy Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 12:55 bo wystarczy jedynie głosować PRZECIW politykom mówiącym o konieczności/nieuniknioności imigracji z Azji czy Afryki. Pomijając częśc merytoryczną - głosowanie na kogokolwiek dlatego, że cos "mówi" jest ryzykowne Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 12:59 I co najważniejsze - niezależnie od poglądów na temat migracji, każdy któ mówi, że może ją zatrzymać albo kłamie albo będzie za to żądał ogromnej ceny (o której w chwili obiecanek nic nie mówi). Zanim więc zagłosujecie na tych, kórzy takie bajki opowiadają, zastanówcie się sto razy. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:07 A tu nie wątpię w to. Dlatego dla mnie upadek wartości europejskich i Europy jest 100% pewny, bo: 1) nie zatrzymamy imigracji to imigranci przekształcą Europę na podobieństwo swoich dzikich krajów, 2) a jeśli zagłosujemy na tych, którzy zatrzymają imigrację to i tak odbiorą nam oni część tych wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:17 I Breivik premierem. Tak, znamy Twoje poglądy. Ale teraz była mowa o głosowaniu, więc chciałam przypomniec zebrany obecnym, że ani Kukiz ani pis nie dadzą im tego zcego oczekuję, więc nawet punktu widzenia osób niechętnych imigracji, są to głosy stracone. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:26 Naprawdę? Ale jednak zaryzykuję, bo Nowoczesna z Razem to 100% import imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:24 Dla mnie wystarczy, że ją ograniczą. To już coś w przeciwieństwie do przyjmowania każdego chetnego. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:32 Ale oni nie ograniczą bo nie mają takich narzędzi. Sama widzisz, że za rządów PiS jest więcej imigrantów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:34 A konkretnie to jakich i skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:37 Bóg jeden wie. To te kobiety w burkach godzinami obserwujące klientów w galeriach handlowych. Za PO tego nie było Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 03:46 joa66 napisała: > Bóg jeden wie. To te kobiety w burkach godzinami obserwujące klientów > w galeriach handlowych. No ale przecież heca7 napisała, że to Buka (nie burka) była. Taki performance art - bo ona tak bez słowa patrzyła - promocja sklepu dla dzieci czy c... Aaaa! (rozjaśnienie) Oooo! (zgorszenie) Ej no, heca7 - nieładnie w (Pika)chu... ludzi robić - mam nadzieję, że się z tego wyspowiadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 15:54 Tylko trzeba sie zastanowic co nam sie bardziej oplaca, upadek naszej cywilizacji jesli nie powstrzymamy migracji czy zaplacenie tej ogromnej ceny? To troche tak jak decyzja czy amputowac noge aby uratowac zycie. Ja wiem jaka decyzje bym opdjela,a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 16:02 Jak upada nasza cywilizacja, konkretnie? Bo jesli to terroryzm powoduje jej upadek to wroce do powtarzanego do znudzenia argumentu, moze wreszcie dotrze, nasza cywilizacja upadla w czasie II wojny swiatowej, terroryzmu IRA, ETA, czerwonych brygad. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 16:11 >>> Jak upada nasza cywilizacja, konkretnie? Kiedy bylas ostatnio w Paryzu, chocby? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 16:14 Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Bardzo jestem ciekawa jak to zmienil sie Paryz ze upada. Bo moze jezdzisz palcem po mapie albo zrodlo czerpiesz z portali prawicowych Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 16:20 >>> Bardzo jestem ciekawa jak to zmienil sie Paryz ze upada. Wyjdz 50 metrow poza granice dworca Gare du Nord to sie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 10:57 I to ma byc odpowiedz na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 16:30 www.dailymail.co.uk/news/article-3064147/More-500-British-bound-migrants-set-camps-heart-Paris-openly-admit-trying-stow-aboard-Eurostar-trains-London.html Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 10:59 Artykul jest z 2015 roku. Nadal tam se te namioty? To jest nowy style hausmanien na wieki? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a [...] 06.06.17, 11:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:13 Czyli nie bylas i nie wiesz. Twoja wiedza o swiecie opiera sie na google. To,swietnie dosiu ale wyszukane informacje trzeba jeszcze zrozumiec i umiescic je w odpowiednim kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:21 A Ty bylas? Zadalam Ci gdzies pytanie czy bylas, mieszkalas w kraju gdzie wspolnota muzlumanska jest liczna i watek sie ucial. Nie dalas mi nigdy odpowiedzi. Rzucasz samymi ogolnikami, a kiedy przychodzi do konkretow to uciekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:36 Czesc dziecinstwa spedzilam w Algierii, jak.liczna jest wsplnota muzulmanska mozesz sprawdzic. Niedokonczony doktorat o Francji. Obecnie mieszkam w kraju ktory ma wiecej muzulmanow niz UK. Nie zauwazylam najwidoczniej tego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:49 Alez ona Ci nie odpowie. Najwyzej przyczepi sie, ze uzylas slowa wisienka, nie tam gdzie wg jej trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 20:10 beaucouptrop 06.06.17, 11:21 >> A Ty bylas? Zadalam Ci gdzies pytanie czy bylas, mieszkalas w kraju >> gdzie wspolnota muzlumanska jest liczna i watek sie ucial. Nie dalas >> mi nigdy odpowiedzi. Rzucasz samymi ogolnikami, a kiedy przychodzi >> do konkretow to uciekasz. nathasha 06.06.17, 11:36 > Czesc dziecinstwa spedzilam w Algierii, jak liczna jest wspolnota > muzulmanska mozesz sprawdzic. Niedokonczony doktorat o Francji. > Obecnie mieszkam w kraju ktory ma wiecej muzulmanow niz UK. d.o.s.i.a 06.06.17, 11:49 > Alez ona Ci nie odpowie. Najwyzej przyczepi sie, ze uzylas slowa wisienka, nie > tam gdzie wg jej trzeba... Wypadałoby przeprosić teraz tą muchę, musza atrakcjo... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:22 I to jest retoryka koleżanki, która parę dni temu nawoływała do siadania z wykluczonymi i rozmów z nimi... Moderacjo, nie śpij. Zastanawiam się, jak znani z uprzejmości Brytyjczycy znoszą wśród siebie osobę tak arogancką i wulgarną. BO jeśli dosia na żywo reprezentuje ten sam poziom, to wiemy, skąd Brexit. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 06.06.17, 11:27 BO jeśli dosia na żywo reprezentuje ten sam poziom, to wiemy, skąd Brexit. Sugerujesz, że Brytyjczycy stosują taki wysoki stopien uogólnienia w wyborach? To faktycznie muzułmanie mają przechlapane w UK Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 12:59 Czy ja wiem. Kaczyński jednak wprowadził chyba nowe standardy pokazujące, że warto dotrzymywać niektórych istotnych obietnic i że można na tym ugrać o wiele więcej niż idąc na kompromisy ze wszystkimi. A kwestia imigracji staje się już jakby jedną z najistotniejszych. Także jestem dobrej myśli akurat w tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:02 Jakie nowe standardy skoro za jego rządów jest coraz więcej imigrantów? Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: a kogo jeszcze obchodzą imigranci? paręnaście 05.06.17, 13:15 beżowych i czarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:13 Uwazam, ze wywiad bardzo trafnie opisuje aktualna sytuacje w Europie i podejscie do problemu elit politycznych. Ja rowniez okolo 20 lat temu, bedac studentka oburzalam sie na moich francuskich znajomych i dziwilam sie jak mozna byc takim rasista. Pomieszkalam tam kilka lat i moj poglad na muzumanska wspolnote zmienil sie o 180° stopni. Obecnie od wielu lat mieszkam w miejscu gdzie ta wspolnota jest bardzo duza i z przerazeniem obserwuje olbrzymia radykalizacje mlodego pokolenia. To bardzo mlode kobiety, nawet dziewczyny chodza zasloniete od stop do glow. Malym dziewczynkom zaklada sie chustki podczas gdy ich bracia paraduja w jeansach i adidasach. Mlode pokolenie obraca sie w strone radykalnego islamu, a Europejczycy w obawie przed byciem posadzonym o rasizm toleruja takie zachowania. Jest to bardzo niebezpieczne dla przyszlosci Europy. Czytajac posty na tym forum, wielokrotnie zadawalam sobie pytanie dlaczego tak latwo i czasem bardzo nieobiektywnie krytykowana jest nasza europejaka, chrzescijanska kultura podczas gdy inne kultury zawsze sie usprawiedliwia. Znalazlam odpowiedz w tym wywiadzie. To spuscizna pokolenia '68. Europa kolonizowala. To w Europie zrodzil sie faszyzm. Europa jest zla. Ale to bylo kiedys i Europa powinna przestac ciagle czuc sie winna. Swoje grzechy juz odkupila. Zreszta fakt masowego przybywania uchodzcow wlasnie tutaj jest jej paradoksalnym sukcesem. Dla wielu ludzi na swiecie Europa jest eldoradem. Jednak ta Europa tez ma jakas granice pojemnosci. Nie mozemy przyjac wszystkich, bo system runie. Powinnismy jak najwiecej pomagac w krajach z ktorych uchodzcy uciekaja, aby mieli oni na miejscu zapewnione przyzwoite warunki zycia. I tak, pomimo ze pewnie zostane zlinczowana przez forum, nie po drodze mi z religia a tym bardziej tradycja wyznawcow Allaha ze wzgledu na pozycje jaka tam zajmuje kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:29 Niestety, musze sie pod tym podpisac. Dopoki mieszkalam w Polsce nie moglam zrozumiec jak mozna miec cos do innych kultur - przeciez wszyscy ludzie sa tacy sami. Od 14 lat mieszkam poza Polska i niestety widze co widze A widuje niedobre rzeczy i teraz wiem, ze nie wszyscy ludzie sa tacy sami. Sa ludzie, ktorzy roznia sie ode mnie bardzo i nigdy nie bedzie nam po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:22 Np ja sie od ciebie roznie bardzo i nigdy nie bedzie nam po drodze. I teraz ktora lepiej wpasowuje sie w kulture europejska a ktora lepiej odeslac? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:44 chcesz czy nie, jestesmy obie blizej kultury europejskiej niz wyznawcy radykalnego islamu. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:56 Nie napisalas ze chodzi o radykalnych islamistow a poniewaz co rusz probujesz jednak podpiac pod to Khana to wole jednak miec sie na bacznosci przy twoich ogolnych stwierdzeniach. Radykalni muzulmanie roznia sie takze od muzulmanow i sami siebie nie widza w spoleczenstwie, odkrylas to dopiero po 14 latach! Potrzeba bylo zamachow do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:49 Ty jakos nie dopuszczasz do siebie mysli, ze byc moze sa Brytyjczycy, Francuzi czy Niemcy (ale nie tacy w pierwszym czy drugim pokoleniu) ktorym tez sie ta sytuacja nie podoba. Ktorzy tez widza niedobre rzeczy i nie chca aby sprawy szly w tym kierunku, w ktorym ida. Wbrew temu co usiluja nam wmowic do bolu poprawne politycznie czesci elit, kultura europejska to nie tylko przyjmowanie uchodzcow i utrzymywanie ich hojna reka, tolerancja i prawa czlowieka dzielajace tylko w jednym kierunku. Gdyby w calej UE zorganizowac referendum w kwestii uchodzcow - co zreszta powinno miec miejsce, bo ta kwestia bardzo wplywa na zycie i bezpieczenstwo Europejczykow, to moze bys sie wreszcie przekonala, ktora z was lepiej wpasowuje sie w kulture europejska. Nie wiem jakich masz znajomych na tej imigracji, ale chyba raczej nie sposrod rdzennych mieszkancow krajow, w ktorym mieszkasz. Bylam w Holandii na Erasmusie, potem jeszcze dwa lata w UK na studiach i nie udalo mi sie spotkac wsrod znajomych zwolennikow multikulturowosci lub przyjmowania osob z innych kregow kulturowych. Ale podkreslam, posrod rdzennych Europejczykow, byly to niezle uczelnie ekonomiczne, wiec moze to tez mialo wplyw na ich realne spojrzenie. Nie sadze aby teraz cos zmienilo w tej kwestii, choc wielu osobom poprawnosc polityczne nie pozwoli na wyrazenie swojej opinii publicznie czy wsrod obcych Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:57 Co to jest kultura europejska i co ja okresla? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:13 Dla mnie kultura europejska to nasza historia, dziedzictwo starozytnej Grecji i Rzymu, to tez nasza religia z jej pomnikami w postaci kilkusetletnich katedr, to nasze tradycje, obyczaje - takze te ktore tak przeszakdzaja imigrantom jak Boze Narodzenie. Nasza - choc bardziej w zach. Europie kultura pracy, porzadku, uczciwosci. To tez nasza cywilizacja, wolnosc, rownosc, tylko ze do tego to co poniektorzy jeszcze musza dorosnac. To takze dziela sztuki, wyobrazasz sobie ze ktorys z "ubogacaczy" dokonalby zamachu w Luwrze, jak myslisz ile istnien z pontonow sa warte zgromadzone tam skarby kultury. A czym dla Ciebie jest ta kultura, ze tak latwo chcesz sie jej pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:38 Wygląda ma to, że twoim zdaniem, Polska nie leży w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 03:50 mamma_2012 napisała: > Wygląda ma to, że twoim zdaniem, Polska nie leży w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:39 Czyli mozemy pozwolic zniszczyc piramidy albo Palmire bo to nie nasza kultura. Kabul tez bo co tam ze istnieje od kilku tysiecy lat. W sumie cesarstwo rzymskie tez trzeba byloby nie uznawac bo sie inspirowali obca kultura. Fajnie wybiorczo to sobie ujelas, wiec wyklucz twraz wlochow za mafie, niemcow za faszyzm, hiszpanow za franco a belgow za krola leopolda, bo nic co zrobily te narody sie nie miesci w kategoriach kultury o ktorych mowisz. Ps, Voltaire sie przewraca w grobie slyszac ze Boze Narodzenie to nasza kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:47 Mozemy pozwolic?A jak zamierzasz zabraniac? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:33 Czy Ty czytasz posty na ktore odpowiadasz czy od razu walisz odpowiedz z teza? Gdzie ja napisalam, ze nalezy niszczyc piramidy czy zabytki w Afganistanie? A tak swoja droga to bracia muzlumanie sami troche ich powysadzali. N'est-ce pas? A Voltaire to XVIII wiek, a wczesniej w Europie to jeszcze byl antyk, sredniowiecze, renesans i co jeszcze to sobie doczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:44 Ale Voltaire to sprzeciw co najmnjej kilku zasadom naszej cywilizacji stworzonymi przez ciebie. Wiec chyba sie nie zalicza. Nie musialas napisac zeby niszczyc, napisalas zeby bronic tylko tego co w Europie, a mnostwo jest naszej cywilizacji takze poza nia, co swiadczy ze ci ludzie tez sie do naszych kregow zaliczaja. Wystarczy chocby zobaczyc jak duze wplywy arabskie sa na poludniu Hiszpanii. Kultury sie przez wieki przenikaly, wymienialy, a teraz ciecie i to nasze a to wasze. Wystarczy zobaczyc wloskie wplywy w Asmarze, nazywanej afrykanska Florencja. Sadzisz ze nic stamtad nie przywiezli? I mylisz sie, to sa radykalni muzulmanie. Roznica taka jakbys mylila Niemcow z faszystami. A propos tego wyciecia, niejacy konkwistadorzy prawie wycieli w pien kulture Majow, ktora uwazam za nasze wspolne swiatowe dziedzictwo. Jako kolezanka rdzennych Francuzow takie rzeczy powinnas wiedziec (a propos, Camus to nasza kultura czy nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:58 Ps. Jak Francja toleruje radykalizowanie sie mlodych? Albo Niemcy? Bo skoro masz taka wiedze na ten temat to z pewnoscia znasz odpowiedzi na te podstawowe pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:07 Nie napisalam ze mam wiedze na ten temat, napisalam ze mam wiedze co rdzenni Niemcy, Francuzi, Holendrzy czy Brytyjczycy sadza o multi kulti. Napisalam, ze wedlug mojej wiedzy malo kto chce tam imigrantow z Afryki. Po prostu. Oni nic dobrego ze soba nie przynosza, widzialas jak teraz wyglada przepiekny Paryz? Jak stolica panstwa afrykanskiego. Moja mama pamieta jeszcze z dziecinstwa Paryz lat 70. za kazdym razem po wyjezdzie teraz wraca wstrzasnieta. Naprawde sadzisz, ze jakikolwiek europejski kraj muzulmanie zmienili lub zmienia na LEPSZE? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:12 Z iloma rdzennymi Francuzami rozmawialas? Bo ja rozmawialam z innymi i nikt nie wypowiada sie w takim tonie jak twoi "rdzenni Francuxi". Czyli ze kultura europejska to po prostu bycie bialym, tak? Bo nie bardzo rozumiem co przerazenie twojej mamy ma do tego ze Francja nic nie robi z radykalizujaca sie mlodzieza? Czarnych trzeba byloby do wiezienia wsadzac? Jaki europejski kraj emigrujacy Polacy zmienili na lepsze? Co zrobili w swoim wlasnym kraju? To jest to lepsze niz bylo 5 lat temu? No to naprawde swiatla przyszlosc przed nami. Taka dyskusja z kims kto szafuje frazesami, wiedzy konkretnej nie ma, za to czerpie ja od mamy przerazonej ze Paryz nie wyglada jak w latach 70. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:24 A jesli tak, to co w tym zlego?Co zlego jest w byciu bialym, mamy sie tego wstydzic, przepraszac? To tez swego rodzaju rasizm, wiesz? Moze przerazenie mojej mamy budzi to, ze centrum Paryza zmienia sie w arabski bazar? Polacy ciezko pracuja i staraja sie dorownac poziomem zycia do europejskiego, poczytaj ile dobrego Polacy zrobili w historii, chocby w bitwie o Anglie. Poczytaj jak wielu Polakow dokonuje odkryc naukowych i technicznych. We wlasnym kraju obalili komunizm i niemrawo bo niemrawo ale staraja sie rozwijac nasz kraj. Moze kolejne pokolenia wychowane w wolnosci spisza sie jeszcze lepiej. Mnie zawsze marzyl sie taki porzadek i spokoj jak w Austrii czy Szwajcarii, ja pewnie tego nie doczekam, ale moj syn moze tak, ale to sie nie uda z hordami najezdzcow na plecach. Na studiach, to pewnie lacznie kilkaset osob, bo do nas na uczelnie tez przyjezdzali. A w jakim tonie wypowiadaja sie "Twoi" Francuzi? Moze nie znasz ich tak dobrze aby byli z Toba szczerzy, a moze ich rdzennosc ma na imie Ahmed? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:26 >>> A w jakim tonie wypowiadaja sie "Twoi" Francuzi? Moze nie znasz ich tak dobrze aby byli z Toba szczerzy, a moze ich rdzennosc ma na imie Ahmed? Ona tak samo tych Francuzow zna jak i reszte swiata z perspektywy swojego Radomia czy innej wiochy (przepraszam Radom, figura styliczna!). Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:33 Mozliwe, jak te wszystkie naiwne bohaterki reportarzy, w stylu "poznalam Ahmeda na zmywaku w Londynie, zaimponowal mi, cudzoziemiec z wielkiego swiata, choc siedzial na zasilku, zanim wyszlam za maz byala sielanka, potem bicie, a potem on wywiozl dzieci do Pakistanu, a teraz drodzy dziennikarze, det. Rutkowski i inni pomozcie mi odzyskac dzieci i ukryjcie przed tym swirem" Tak, wiem, Piasecki tez bil zone Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:00 Przyjrzalabym sie twojemu mezowi, serdecznie mu wspolczuje ze musial brac co zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:20 A ja i on serdecznie wspolczujemy Twojemu mezowi, choc watpie aby ktos az tak zdesperowany istnial. Chyba ze ma Ahmed na imie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:27 Slabe to, na nic bardziej wyszukanego cie nie stac? Tzn po co pytam, widac ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:35 Wiesz, po prostu znizylam sie do poziomu rozmowcy. PS Maz pozdrawia, ale nie życzy sobie byc ogladanym przez Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:41 Nawet jakby mi zaplacili takiego desperata bym nie chciala ogladac. No ale coz, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma, jestem pewna ze jakos zracjonalizowal ten wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:51 Sama pisalas o przygladaniu sie, a teraz samej sobie zaprzeczasz Wiesz, niektorzy maja to co lubia, a ja jakos nigdy na brak powodzenia nie moglam (i nie moge) narzekac. Wez tez pod uwage, ze nie kazdy mezczyzna chce miec "autobus Arabów" w charakterze "szwagrów" Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:54 Nie chcialabys miec Zidane'a za szwagra? nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:57 Chyba nie zalapalas No nie chcialabym, a maz tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:49 Lea, przepraszam Ciebie i Twojego meza. Nie powinny takie slowa pasc, troche jestem w goracej wodzie kapana, choc to oczywiscie zadne usprawiedliwienie. Mamy inne poglady, ok, to nadal sa tylko poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:55 Nie powinny, masz racje, ale wiesz, zwazywszy na to co i jak tu piszesz to obrazic nas raczej nie obrazisz, nie ten poziom. Ja powodzenie zawsze mialam, a maz byl tzw. dobra partia zarowno z domu jak i ze wzgledu na wlasne osiagniecia, takze mozemy sie co najwyzej posmiac z Twoich wpisow Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:03 No ale co to ma do rzeczy na anonimowym forum? Bo pisac mozna rozne rzeczy, tylko poglady sa w miare stale. I po tym co ty piszesz nie wyczuwam kogos kto ma duza wiedze o swiecie, obycie, szerokie kontakty. A pisanie ze pisze jak pisze bo mam pewnie meza Ahmeda tez za bardzo o kulturze nie swiadczy. Bo widac ze dla Ciebie to jest najgorsza obelga. Czyli moze pic, bic i byc chamem ale wazne zeby byl bialy - to wynika z tej uwagi. Co dla mnie jest swiadectwem b ograniczonych horyzontow i sporego jednak rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:14 Biorac pod uwage to jak Ty piszesz, wyczuwam osobe o malej kulturze, ogromnych brakach wychowaniu, ktorej brakuje podstawowej oglady. Sama, jako pierwsza, niewiadomo dlaczego wspominasz we wpisach najpierw synka, a potem meza. W jakim celu? Uwazasz ze to swiadczy o kulturze? W innym watku kilka razy prosilam o odzajaczkowanie sie od mojego dziecka, ale maz poradzi sobie sam; podobne Tobie zwolenniczki multi kulti nazywa wielbicielami Simona Mole'a i spolki. W innym przypadku nawet bym nie napisala o mezu Ahmedzie. Jakos dziwnym trafem utozsamiasz wiedze o swiecie, obycie i szerokie kontakty z byciem zwolennikiem imigracji, multi kulti. Moze wlasnie ta wiedza o swiecie, obycie i szerokie kontakty sprawiaja, ze nie chce aby Warszawa wygladala jak Paryz, Londyn czy Rabat. Najwyrazniej dla Ciebie szerokie kontakty w swiecie to znajomosc z pakistanskimi czy nigeryjskimi sasiadami. Dla mnie to oznacza cos innego. Bywa i tak Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:28 Synka wspomnialam pytajac co mowisz dziecku o zamachach, moglas powiedziec ze nie zyczysz sobie odpowiadac. Meza wyciagnelas pierwsza, bo to nie pierwszy raz pada. Jakby opinia kobiety i jej poglady mogly opierac sie tylko na tym czy i jakiego ma meza (wiesz ze to postawa radykalnych muzulmanow ). O multi kulti zwykle pisza osoby ktore historie znaja malo, ktore nie wiedza nic o multi kulti w cesarstwie rzymskim, ktore uwazaja Jezusa za Polaka (bo to jest dopiero multi kulti), slowem ktorym sie wydaje ze kultura europejska to kultura Polska i to wspolczesna bo przed wojna to bylismy bardzo multi kulti. Co sadzic o ludziach z taka wiedza i jak rozmawiac? Czyli chcesz zeby Warszawa byla biala, po prostu. Bo Hiszpanie, poludniowi Wlosi, Macedonczycy, to bezowi. I pewnie nie wiesz ze np Afganczycy to rasa biala i w zaleznosci od tego z jakiego regionu pochodza niczym sie od twojego sasiada nie roznia. Zydow tez nie mozna przyjac, czesc Zydow jest nawet czarna! Rozumiesz ze to co piszesz brzmi absurdalnie? I w kontekscie historycznym, unijnym, tego jak wyglada Europa i dlaczego. Definiujac kulture wyrzucilas z niej zupelnie oswiecenie, judaizm, praktykowane na potege multi kulti, oraz czarne karty jej historii. I znow uwaga o Pakistanczykach czy Nigeryjczykach. Moja droga, dla mnie bycie w swiecie to spotkanie z czlowiekiem, bez wzgledu na rase, wyznanie, pochodzenie. Tego uczyli mnie rodzice, dziadkowie i tego uczy mnie miha chrzrscijanska wiara. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:34 Bo Hiszpanie, poludniowi Wlosi, Macedonczycy, to bezowi. I pewnie nie wiesz ze np Afganczycy to rasa biala i w zaleznosci od tego z jakiego regionu pochodza niczym sie od twojego sasiada nie roznia. W przeciwienstwie do tych beżowych Włochów. Natasha, rozumiem, że masz dobre intencje, ale chyba Ciebie ponosi i tracisz kontrolę nad tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:45 Bezowy w sensie jak odroznic Araba od Korsykanczyka. Joa doceniam twoja wszech wiedze i fakt ze stoisz w rozkroku Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:01 Mysle , że moja wszechwiedza dorównuje Twojej. I nie, nie stoję w rozkroku - tak może to widzieć osoba, która poszufladkowała świat i ktos jej nie pasuje do szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:32 Zdecydowanie ja przewyzsza Joa. To przez te szufladki Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:43 EOT, natasha, nie wciągaj mnie w personalne gierki i dowalanki - ja jestem na to za stara. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:46 No i again,it's mutual. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:40 nataszka Strugasz wielką kosmopolitkę i pouczasz Polaków podczas, gdy od kilku lat w DE siedzisz. Nie kreujesz polskiej rzeczywistości ale skutecznie ją obrażasz i wszystko wiesz lepiej, bo ciocia telefonicznie ci przekazywała? Patrząc na twoją aktywność na forum zapewne masz męża, który woli kobiety w domu niż w pracy, ale w DE teraz coraz więcej takich No i ciągłe wywlekanie IRA,ETA przy okazji muslimskiego terroryzmu staje się żałosne. Jesteś zabawna w swojej zapalczywości i trudno traktować cię poważnie- ot, pyskate forumowe dziwadełko.... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:47 Ziew, to juz bylo. Idz poczytaj ksiazke jak wygladala przedwojenna Polska i zbadaj sie, nie daj Bog masz promil tatarskiej krwi w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:54 >>>> O multi kulti zwykle pisza osoby ktore historie znaja malo, ktore nie wiedza nic o multi kulti w cesarstwie rzymskim, ktore uwazaja Jezusa za Polaka (bo to jest dopiero multi kulti), slowem ktorym sie wydaje ze kultura europejska to kultura Polska i to wspolczesna bo przed wojna to bylismy bardzo multi kulti. Czy ty mozesz choc RAZ przestac pisac o historii tylko napisac o TU I TERAZ? >>> Czyli chcesz zeby Warszawa byla biala, po prostu. Bo Hiszpanie, poludniowi Wlosi, Macedonczycy, to bezowi. I pewnie nie wiesz ze np Afganczycy to rasa biala i w zaleznosci od tego z jakiego regionu pochodza niczym sie od twojego sasiada nie roznia. Nadal nie rozumiesz, ze nie chodzi o kolor jaki panuje na ulicy, tylko stopien zasyfienia miast, ktory zwieksza sie w tempie zastraszajacym od przynajmniej dekady? I nie ma znaczenia czy syf robi bialy czy czarny, czy rozowy. Kumasz? Bylam w Paryzu w 2000 roku, bylam w Paryzu w 2017 - wiesz jak bardzo sie zmienil? Oczywiscie, ze nie wiesz. Ale szczekasz! >>> Rozumiesz ze to co piszesz brzmi absurdalnie? Ona nie pisze tego, co Ty myslisz ze pisze. Stworzylas sobie chochola. >>> Moja droga, dla mnie bycie w swiecie to spotkanie z czlowiekiem, bez wzgledu na rase, wyznanie, pochodzenie. To JEDZ! Na co czekasz. I przekonaj sie na wlasne oczy jak wygladaja obecnie centra i obrzeza wielu europejskich miast! Cos co tubylcy probuja Ci pisac od wielu postow, tylko nie przyjmujesz do wiadomosci, bo wiesz lepiej bo w czasach Jezusa bla bla bla.... Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:16 To ja chciałabym wiedzieć co ty jako D.o.s.i.a proponujesz. Nie jako merkel, nie pisz co powinni zrobić politycy, tylko co taki zwykły przeciętny Europejczyk powinien zrobić w dzisiejszym świecie, zeby sytuacje Europy naprawić? Pytam poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:21 >>> tylko co taki zwykły przeciętny Europejczyk powinien zrobić w dzisiejszym świecie, zeby sytuacje Europy naprawić? Moznaby zaczac od tego, zeby nie bac sie mowic glosno, ze nie podoba Ci sie syf na ulicy zostawiony przez nowych sasiadow. A ja sie boje, ludzie sie boja. Boje sie nawet teraz, ze piszac z serwera pracodawcy zwolnia mnie za to z pracy. I to jest niefajne. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:30 No to bardzo ci współczuje, ja czytam taka prasę w której dziennikarze nie maja problemu z wymienieniem narodowości czy pochodzenia sprawców przestępstw (ostatnio głośno było o Polaku kilkukrotnym mordercy który uciekł z psychiatryka w UK), nie maja również problemu ze zidentyfikowaniem problemu praz nazwaniem go po imieniu. Rozmawiam z podobnymi ni ludźmi i oglądam również taka tv. Jeśli chodzi o twoja prace I two strach, to jeśli chcesz naprawdę coś zmienić, zaczęłabys właśnie od pracy + oskarżenia ich o nadmierna polityczna poprawność która wpędza ciebie w poczucie winy, strach przed przyszłością, strach przed atakami i muzułmanami, możesz to nawet podciągnąć pod depresje i wygrana masz jak w banku. Jeśli chcesz coś zmienić to trzeba się poświecić, sorry ale takie pie...nie z jednoczesnym strachem przed własnym szefem jest mało wiarygodne. Jak na razie jedyna co szczeka to ty. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:12 W kwestii dziecka odpowiedzialam, ze ma rok, dla kazdego rozsadnego czlowieka bylby to koniec tematu dziecka. W kwestii meza: Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." nathasha 05.06.17, 20:00 Przyjrzalabym sie twojemu mezowi, serdecznie mu wspolczuje ze musial brac co zostalo. To wiesz co, badz sobie w tym swiecie, spotykaj kogo chcesz. Ale nie oczekuj ze bedziemy bezkrytycznie dla Twojej przyjemnosci ten "swiat" do naszego kraju sciagac Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:36 To jest takze moj kraj, nie zapominaj. Tak jest to kraj paru innych osob ktore nie maja twoich pogladow. Juz sciagneliscie, nie rozumiesz tego? I o ile nie chcecie wyjsc z unii to kazdy moze wjechac i sie osiedlic, kazdy majacy dowod innego panstwa UE, czyli dokladnie prawie wszyscy zamachowcy. Maz i maz, czy on akceptuje tez twoje posty Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:51 Kazdy przeprowadzony sondaz wskazuje, ze poglady podobne do moich ma ponad 70% Polakow, takze zasady demokracji sie klaniaja. Nie, nie sciagnelismy. Owszem, moze sie osiedlic, mieszkac i pracowac, nawet niektorzy tak robia. Ale dopoki nie mamy bogatego socjalu to raczej nie grozi nam masowe osiedlanie sie imigrantow socjalnych, a co za tym idzie ogromna rzesza muzulmanow w Polsce. Temat meza Ty sama rozpoczelas wczoraj o 20, co tylko Ci przypomnialam dlatego ze twierdzilas ze to ja go pierwsza wyciagnelam. Jak Ci dyskutowanie nie wychodzi to rozpoczynasz ataki osobiste, juz to dawno zauwazylam Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:08 Kazdy przeprowadzony sondaz pokaze ze Polacy chca calkowitwgo zniesienia podatkow. Albo ze nie chca reformy szkolnictwa. Wiec opieranie sie na sondazach jest slabym argumentem. Nie chodzi o masowe osiedlanie. Zamachowca z London Bridge mieszkal na stale w Irlandii, kolejni w Belgii. Czesc z tych w Paryzu przeszla przez Wegry. Jak przyjdzie rozkaz zamachu w Polsce to zadne zamkniecie granic tego nie zmieni. A mamy i tak u siebie potomkow imigrantow, takze muzulmanskich, ktorzy przyjezdzali z zaprzyjaznionych socjalistycznych panstw. O 16:33 napisalas "Mozliwe, jak te wszystkie naiwne bohaterki reportarzy, w stylu "poznalam Ahmeda na zmywaku w Londynie, zaimponowal mi, cudzoziemiec z wielkiego swiata, choc siedzial na zasilku, zanim wyszlam za maz byala sielanka, potem bicie, a potem on wywiozl dzieci do Pakistanu, a teraz drodzy dziennikarze, det. Rutkowski i inni pomozcie mi odzyskac dzieci i ukryjcie przed tym swirem" Tak, wiem, Piasecki tez bil zone" Ale ciesze sie ze uwazasz ze to byl dowod na to ze skonczyly ci sie argumenty Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:13 Zamachowca z London Bridge mieszkal na stale w Irlandii, kolejni w Belgii. W Belgii mieszkali Belgowie. Pan z London Bridge nie by ani Irlandczykiem ani Brytyjczykiem - w UK odmówiono mu nie tylko azylu, ale takze uniemozliwiono małżenstwo aranżowane. To je zawarł w Irlandii i z brytyjską żoną wrócił do UK, na zupełnie innych zasadach (prawo EU). To wszytsko jest w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:19 >>> Jak przyjdzie rozkaz zamachu w Polsce Tyle wiesz o terroryzmie, a nie wiesz, ze juz dawno rozkazy nie "przychodza" z gory? Ze jest ogolny "rozkaz" zabijania niewiernych w kazdy mozliwy sposob, poprzez dzialalnosc na wlasnym podworku, wszelkimi dostepnymi sposobami, przez tzw. lone wolves? Dlatego w wiekszosci sa to wydarzenia wykonane przez jednostki, tutejszych, zakorzenionych, tym co wpadnie im pod reke (ciezarowka, samochod, noz). W Polsce tych "tutejszych" nie ma wiec prawdopodobienstwo zamachu jest male. W calych zradykalizowanych enklawach, a takie sa w wielu europejskich miastach, to jest realna grozba, ze Twoj sasiad zza miedzy postanowi zabic kogos ot tak. www.dailymail.co.uk/news/article-4072998/We-make-New-Year-mayhem-ISIS-supporters-call-lone-wolf-attacks-cinemas-malls-HOSPITALS-release-pictures-knife-wielding-fanatic-chasing-Santa-Claus.html Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:24 Bez podatkow nie ma mowy o funkcjonowaniu panstwa, a bez uchodzcow jak najbardziej > Zamachowca z London Bridge mieszkal na stale w Irlandii, kolejni w Belgii. Czesc z tych w Paryzu przeszla przez Wegry. >Jak przyjdzie rozkaz zamachu w Polsce to zadne zamkniecie granic tego nie zmieni. A mamy i tak u siebie potomkow >imigrantow, takze muzulmanskich, ktorzy przyjezdzali z zaprzyjaznionych socjalistycznych panstw. Czyli Twoje slowa dowodza wylacznie jednego; przez cale lata popelniano bledy pozwalajac tym ludziom na masowe osiedlanie sie w krajach UE, kolejne bledy polegaja na pozwlaniu aby naplywali tu tysiacami. Wydarzenia ostatnich lat; zamieszki, zamachy pokazuja jak wielki to byl BLAD KAZDY inteligentny czlowiek UCZY SIE NA BLEDACH i stara sie ich wiecej nie popelniac Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 14:00 To kogo wywalic, potomkow wszystkich imigrantow? Tylko tych arsbskiego pochodzenia? Jakie rozwiazanie proponujesz z tego uczenia sie na bledach? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 07.06.17, 09:19 Przede wszystkim proponuje aby nie przyjmowac ich wiecej; na tym polega uczenie sie na bledach, jesli widzisz ze cos co robisz ma wylacznie niedobre skutki to nie powtarzasz tego wiecej. Tego Cie rodzice nie nauczyli? Mysle ze nie byloby takze zle zmienic prawo tak, aby mozna bylo wywalac tych ktorzy sie radykalizuja Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 19:59 Jak zwykle absolutnie nie rasistowska i rdzennie brytyjska Dosia. No ja sie nie dziwie ze o islamie nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:44 Biedni Polacy, jak zwykle uciemieżeni, ich odkrycia są pomijane przez urzędy patentowe na świecie i komitet noblowski Komunizm obaliliśmy, wolność odzyskaliśmy, ale tylko po to, żeby szybko zatęsknić za nimi i zafundować sobie zamordyzm, bezprawie i dyktaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:04 Ale nie rozumiesz tego co piszesz? Czyli kultura europejska sprowadza sie do bycia bialym? Bo nie potrafisz okreslic na czym ona polega. Czy Zydzi sie do tego zaliczaja czy nie? A berberowie? Pieds noirs to biali czy moze juz nie? Na pewno twoi znajomi maja na imie Marysia i Janusz i sa dlatego rdzenni bo sa biali. I glosuja na Marine Le Pen. Moi na szczescie glosuja na Macrona a od faszystow trzymaja sie z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:14 nathasha napisała: > Ale nie rozumiesz tego co piszesz? Czyli kultura europejska sprowadza sie do by > cia bialym? Tak, przyjmijmy na twoje potrzeby taka definicje bo sie przez 20 lat nie odczepisz. Bialym i majacym imie nie wywodzace sie z koranu, noszacym spodnie albo spodnice a chustke tylko wtedy jak jest zimno, jedzacym wpieprzowine i nie praktykujacycm, miesiecznych glodowek i nie obzerajacym sie pod oslona nocy. Nie siorbiacym podczas picia herbaty. Nie pocinajacym narzadow dzieci po to zeby sobie urzadzic impreze. I nie zyjacym po to zeby udowadniac ze jest sie dyskryminowanym i wszyscy sie krzywo patrza. To tak ogolnie, bo ym musiala pisac przez tydzin;...... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:17 Tak oczywiscie moi znajomi glosuja tylko i wylacznie na Le Pen. To jedyny argument, ktory mozesz tutaj wrzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:34 Wrzucilam pare innych ale postanowilas je dla wlasnwj korzysci zignorowac Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 18:05 Rozmawiam z wieloma Francuzami i Belgami i na szczescie nie wszystkim podoba sie tolerancja bez granic i ustepstwa za wszelka cene, aby tylko nie zostac posadzonym o rasizm i dyskryminacje. Rzadko zamyka sie meczety gdzie gloszone sa radykalne poglady. Nie wydala sie immamow wyglaszajacych takowe. Niedawno w Brukseli glosna byla sprawa szkoly, gdzie od najmlodszych lat radykalizowano dzieci. I owszem po pewnym czasie zostala zamknieta, ale pod pretekstem braku spelniania warunkow sanitarnych. Burmistrz gminy nie odwazyla sie powiedziec dlaczego tak naprawde ja zamknieto. Czy to normalne, ze wladze kraju nie osmielaja sie mowic jak jest naprawde w imie politycznej poprawnosci? Co do Polakow emigrantow to poznalam kilka osob ze starej powojennej emigracji, ktorzy przyjechali pracowac do kopaln na polnocy Francji. Czesto z malych miasteczek i wsi. Czesto po kilku klasach szkoly podstawowej. Ich dzieci sa dzisiaj, w pierwszym pokoleniu, lekarzami, nauczycielami, adwokatami. Rodzice zrobili wszystko, aby je wyksztalcic i dac lepsza przyszlosc. Natomiast drugie, trzecie pokolenie emigrantow z Maghrebu podpala samochody, jest roszczeniowe i sie radykalizuje. Zauwazasz roznice? Czemu integracja nie powiodla sie w tym przypadku? Czyzby jednak roznice kulturowe mialy jednak tutaj jakies znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 19:58 Rachida Dati jest dowodem na to ze sie integracja nie udala? Co jest tego dowodem: ludzie ktorzy sie wysadzaja? To nie jest pierwsza fala terroryzmu w Europie, tylko wczesniej taki argument byl bezsensowny, a teraz rozumiem jest inaczej. Jesli chcesz wiedziec dlaczego byly zamieszki w 2005 roku proponuje poczytac prace naukowe na ten temat, troche ich powstalo. Trudno sie odniesc ze cos bylo inaczej zrobione skoro o zamykaniu w wiezieniu glosicieli radykalnych tresci jak najbardziej sie mowi. Otwarcie. I dzieci muzulmanow tez sa lekarzami, pilkarzami (chyba ze twoi znajomi Zidane'a nie znaja), prawnikami, ministrami. Chyba ze chcesz zaklac rzecywistosc zeby bylo inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:13 Jakkolwiek chcialabys zaklinac rzeczywistosc to nie dzieci Polakow sie radykalizuja i wyruszaja z haslem Boga na ustach na kurcjate przeciwko niewiernym. Radykalizacja wsrod mlodych muzlumanow jest faktem. Europa nie do konca potrafi sobie z tym poradzic. Porazka polityki integracji tej czesci spoleczenstwa jest faktem cokokolwiek bys nie powiedziala. Czy mieszkalas kiedys przez dluzszy czas w europejskim kraju gdzie wspolnota muzlumanska jest liczna? Znasz to z autopsji? Czy balas sie wsiasc do metra, pojsc na koncert? Ja odczulam to na wlasnej skorze i wiem o czym mowie. I jedna Dati czy Zidane nie sprawia, ze zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 22:58 >>>>>. Czy mieszkalas kiedys przez dluzszy czas w europejskim kraju gdzie wspolnota muzlumanska jest liczna? Znasz to z autopsji? W dupie była i dupe widziala. Naprawdę, szkoda energii tłumaczyć oczywistości komuś kto wie lepiej jak wygląda życie w Twoim kraju, mimo ze nigdy w nim nie byl i nawet nie ma dostępu do prasy/ telewizji. Ona wie lepiej jak wyglada społeczność muzulmanska w dowolnym kraju Europy, choć w nim nie była, a muzułmanina widziała raz na obrazku. Wie, jak wygląda obecnie Paryz, chociaż w nim nie była. Wie jak wygląda walka z radykałami w UK, co robi w tym temacie rząd UK, wie ze w UK nie ma szkol koranicznych, w ogóle wszystko wie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:34 Dosia, to dawaj jeszcze raz May ktota mowi ze radykakny islam to najwieksze zagrozenie dla naszej planety. Ktos kto siedzi w UK 14 lat i nie ma pojecia o sarkazmie za to poucza wszystkich na prawo i lewo argumentami z d..py a przycisniety sie boczy i konczy dyskusje, ktos kto nie widzu roznicy miedzy islamem a radykalnym islamem w ogole nie powinien sie przyznawax ze zyje za granica. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:00 Tłumaczyłam Ci tłumoku nie raz i nie mam zamiaru po raz kolejny. To Ty nie kumasz różnicy miedzy islamem a radykalnym islamem, chociaż pisałam ci jak krowie na rowie sto razy. I nie tylko o tym pisałam. Podawałam statystyki, wyniki surveys, artykuły na temat radykalizmu w szkołach, prosiłam abyś włączyła bbc news i posłuchała na własne uszy - wszystko be, ja nic nie rozumiem, nie znam sie, wymyślam, a Brytyjczycy sie śmieją z zamachow. Ty za to wielce oswiecona nawet nie wrzucisz żadnego linka negującego to co ja pisze. I taka ku... dyskusja z matolem. To ty skupiasz sie na pie...ch (planeta), po to żeby napisać zaraz to samo tylko w inny sposób i zgrywać głupa ze nie o to chodzilo. Powtarzam, nie mam zamiaru dyskutować z kimś kto w dupie był, dupe widział, a uważa ze zna sie najlepiej na problemach kraju w którym nawet nigdy nie był i jego misja na forum to czepianie sie malo znaczacych szczegolow. Bo to rzeczywiscie ku... roznica czy rozmowca pisał o abu hamzie, czy abu qatadzie, czy innym patafianie. Ważne ze sie przykryje szczekaniem clou problemu, ze UK ma problem z ekstradycja radykalow, prawda? Bo taka jest Twoja misja - zaszczekac fakty. Nie mam zamiaru bic sie ze gownem. Zegnam! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:05 Tak tak tak. Na pewno. Brnij dalej. I tak masz szczescie bo jestem jedna z nielicznych ktora sie w ogole w wymiane zdan z toba wdaje. I piekna kultura osobista, jestes pewna ze takiej imigracji chca brytyjczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:07 Wyprowadziłaś mnie już z równowagi Twoimi pierdami na tym forum, święty by nie dal rady, wiec nie odwracaj teraz kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:41 Ależ dzieci Polaków się radykalizują i z hasłem Boga na ustach wyruszają na krucjatę przeciwko wszystkim, którzy są inni od nich. Z każdym miesiącem posuwają się dalej, bo widzą, że są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:25 Ilu już zabili? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:41 Po pierwsze pisalam o dzieciach emigrantow. Po drugie dawno nie bylam w Warszawie, ale z tego co wiem metra, dworcow nie patroluja uzbrojeni po zeby zolnierze. Nie przechadzaja sie w calym ekwipunku po ulicach. Wojskowe wozy bojowe to chyba sie ostatni raz na miescie pojawily w stanie wojennym. Wiec powiem grzecznie nie pitol glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:50 A we francji byli i za czasow algierskiego terroryzmu i gdy byly zamachy 11.09. Tak wyglada zachod. No szkoda ze nie jak polska za zelazna kurtyna Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:27 Jak wyglada "Zachod" to ja wiem. Nie musisz mi tego opisywac. I co uzbrojone wojsko na ulicy ma byc znakiem tego kosmopolityzmu i swiatowosci, ktora sie tu ciagle ekscytujesz? A w zasciankowej Polsce jest nudno? Chyba niechec do wlasnego kraju z lekka Ci neurony przezarla. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:41 Zaczelysmy o paryzu, nie bardzo rozumiem odniesienia do polski i zarzutu o niecheci do niej. Czuje niechec do rodakow ktorzy maja takie poglady jak ty, tak samo jak czuje niechec do wszelkiej masci rasistow i ksenofobow, peu importe chretiens ou musulmans. Uwazam takich ludzi za niebezpiecznych, krzyczacych syjonisci na syjon. W ostatecznosci przechodzacych do czynow. Czy to jest niechec do ojczyzny? Pewnie w oczach prawicy tak. Ale dobrze mi tutaj, stojac skromnie obok Mazowieckiego, Bartoszewskiego, Brzezinskiego czy Jandy. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:46 Sorry, nastasha miało byc eot, ale to już przesada - "Ale dobrze mi tutaj, stojac skromnie obok Mazowieckiego, Bartoszewskiego, Brzezinskiego czy Jandy." Nie wycieraj sobie buzi nazwiskami od ktorych tak bardzo się różnisz. Teraz już naprawde eot w kwesti przepychanek osobistych. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 13:01 W czym sie od nich roznie? W tym ze jestem mniej mila dla niektorych osob? Rozumiem ze czujesz sie urazona ale zachowanie pod tytulem roznisz sie i eot chyba w twoim wieku nie przystoi. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienna.nuta Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:26 Ciężko pracuje, płacę w Polsce punktualnie wszelkie obciążenia, jestem bezwzględnie uczciwa oraz praworządna i staram się żyć tak, żeby nikomu nie robić kłopotu. Od polskiego rządu wymagam tylko tego, by mi ZAPEWNIŁ BEZPIECZEŃSTWO. Nie życzę sobie ŻADNYCH nowych islamistów w Polsce! I jeśli polski rząd będzie mnie chronił - może liczyć na mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:30 Rząd polski nie zapewnia ci bezpieczeństwa, chociaż żadnych nowych islamistów nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:33 No właśnie. To tylko oznacza, że: 1) razem z islamistami niebezpieczeństwo się zwiększy (skoro już teraz słabo z bezpieczeństwem), wiec nie ma co ich przyjmować, 2) a także, że powinniśmy się skoncentrować nie na pomocy rzekomym "uchodźcom", a na ulepszaniu Polski, m.in. poprzez poprawę bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 13:46 To tak nie działa. Zresztą moim zdaniem, ta nagonka i narastanie nastrojów antyislamskich będzie miało taki skutek, że zaczną pękać normalni ludzie i ktoś odreaguje w tragiczny sposób w naszym kraju. I będzie wielkie zdziwienie, jak fo tego doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 14:04 No tak, przecież te ataki według pikajacych serduszek to wina zaatakowanych Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 14:04 No tak, przecież te ataki według pikajacych serduszek to wina zaatakowanych Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 04:02 asmarabis napisała: > No tak, przecież te ataki według pikajacych serduszek to wina zaatakowanych Que? Ja Ci w pisaniu głupot pomagać nie zamierzam (ale świetnie sobie radzisz), ale - to właśnie według twardych patriotycznych serduszek - spychanie 'prawdomównych' na margines powoduje ich uradykalnienie ) Więc w skrócie: za ataki fizyczne prawicy odpowiada lewica (w imię: 'bo, k..., i anioł by się wk...!') Makes sense? I know, right?! Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: off top 07.06.17, 10:30 wielki_uscisk napisał: > Que? hi hi hi pilnie sie uczymy, azeby to nie odstawac od grupy Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 15:51 To trzeba wymienic rzad, ale bez sprowadzania islamistow. Skoro mamy juz dzume to nie dokladajmy sobie innych plag do kompletu Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:00 Jak chcesz "nie sprowadzac" islamistow bez zamkniecia granic, wyjscia z schengen i unii? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:15 A moze wystarczyloby zamkniecie poludniowej granicy Europy? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:57 lea.letizia napisał(a): > A moze wystarczyloby zamkniecie poludniowej granicy Europy? - i konkretnie od polskiego rzadu tego oczekujesz? Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:48 Polska jak dotąd zupełnie sprawnie strzeże wschodniej granicy UE. Na bezwład i korupcję służb włoskich i greckich niestety nie ma wpływu, co nie znaczy, że powinna ponosić skutki ich bierności. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:29 No skoro mamy takie wspaniałe służby, dlaczego nie wychodzi nam wspieranie partnerów z krajów, gdzie jest problem? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:04 Na klucz? Czy suwak? Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:07 Wystarczy straz graniczna, ktora zamiast dzialac jak taxi bedzie rzeczywiscie strzegla granic Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 04:10 mamma_2012 napisała: > Jak? Jak Uber. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 10:18 A chocby tak: "Nieco światła na działania Australijczyków rzuca historia z lipca 2014 roku, kiedy do mediów przedostała się informacja, że jednostka ze 157 osobami na pokładzie została zatrzymana opodal wyspy Bożego Narodzenia. Zmierzający do Australii nielegalni imigranci zostali zaaresztowani na pokładzie okrętu służb celnych, ale władze początkowo zaprzeczały ich istnieniu. Wobec nagłośnienia sprawy, po trzech tygodniach zdecydowano się jednak przetransportować ich do obozu przejściowego na terytorium Australii, gdzie dano im możliwość powrotu do Indii lub na Sri Lankę. Ponieważ imigranci odmówili, zesłano ich na Nauru. Według australijskich mediów, przynajmniej w części przypadków, zatrzymani na morzu imigranci oraz przemytnicy są zmuszani do opuszczenia swoich statków i przejścia do uprzednio kupionych przez rząd Australii łodzi ratunkowych. Chodzi przy tym o specjalistyczne małe jednostki, praktycznie niezatapialne, z własnym napędem i zapasem wody oraz żywności. Łodzie są eskortowane do wybrzeży Indonezji i tam zostawiane z małym zapasem paliwa, wystarczającym na dotarcie do brzegu. Zimą 2014 roku opisano dwa takie przypadki „zawrócenia” około stu imigrantów. Władze Australii twierdzą, że takie metody są bardzo skutecznie i uprzednio prężnie działający biznes przemytników ludzi został całkowicie zdemontowany. Nielegalni imigranci czekający na transport w Indonezji i na Sri Lance mieli wrócić do swoich ojczystych stron. (www.tvn24.pl)" Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:11 Ja wiem! Osuszymy Morze Śródziemne. Będzie naturalna przeszkoda nie do pokonania. Odpowiedz Link Zgłoś
lea.letizia Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:17 A moze wystarczy strzec granic? Przeciez ci ludzi nie przyplywaja niepostrzezenie Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 17:21 I ty myślisz, że na środku morza robia im kontrolę paszportową, a potem wpuszczają? To bardzo złe co się dzieje teraz, bo to jest zachęcanie do tego, żeby każdego roku ginęły tysiące ludzi, bo nie wszytskim da się pomóc. I trzeba walczyć o sensowniejszą politykę imigracyjną, ale na razie nikt tego nie proponuje. Jest walka między tymi, którzy nie chcą "wpuszczać" (jakby to bylo możliwe) a tymi, którzy wszytskich uważają za "Syryjczyków" . Czyli jeden wielki glupi PAT. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:13 Co maja uchodzcy do tego? Zaden z terrorystow ani w tym ataku ani poprzednim nie byl uchodzcom. To sa muzulmanie z 2 pokolenia emigrantow. Od dawien dawna mobilizowani i ich mozgi byly prane. To sie nie dzieje w rok dwa Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:17 W ostatnim brał udział pan, któremu odmówiono statusu uchodźcy w 2009 r www.irishtimes.com/news/world/uk/london-attacker-lived-in-ireland-and-got-married-here-1.3108764 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:31 no ale zwroc uwage jaka jest skala procentowa uchodzcow a jaka 2 pokolenia legalnych imigrantow. 1 przypadek nie przesadza. Najczesciej to sa ludzie ktorzy mieli dokonane pranie mozgu w radykalizujacych meczetach. I wlasnie te sluzby specjalne powinny miec na oku Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 08:45 Oczywiście. Tylko z drugiej strony nie ma też co udawać, że migranci nie mają z tym nic a nic wspólnego (np zyski ISIS czerpane z przemytu ludzi). Trzeba analizowac każdy łeb tej hydry. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 09:00 nadmiar migracji ma inna wade: oni siedza na zasilkach. Zreszta Polacy tez w duzej mierze pobieraja zasilki. A my naiwni placimy za to podatkami Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:46 No a dzisiejsi emigranci tez beda kiedys miec dzieci, wnuki i jest bardzo prawdopodobne, ze problem sie powtorzy. Po co sobie dokladac problemow do tych juz istniejacych? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:54 jesienna.nuta napisała: > Ciężko pracuje, płacę w Polsce punktualnie wszelkie obciążenia, jestem bezwzglę > dnie uczciwa oraz praworządna i staram się żyć tak, żeby nikomu nie robić kłopo > tu. Od polskiego rządu wymagam tylko tego, by mi ZAPEWNIŁ BEZPIECZEŃSTWO. > Nie życzę sobie ŻADNYCH nowych islamistów w Polsce! > I jeśli polski rząd będzie mnie chronił - może liczyć na mój głos. -fantastycznie! To teraz pofaj jeszcze recepte na to, jak w tlumie muzulmanow wizentyfikowac, ktory to juz islamista, a ktory jeszcze nie. Bo rozumiem z twojej wypowiedzi ze muzulmanow jako takich akceptujesz? > Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 18:16 Nalezy uszczelnic zewnetrzne granice Unii. Wspierac pomoc w krajach, z ktorych emigranci przybywaja tak aby tam mogli normalnie zyc. A przede wszystkim nalezy zakonczyc kampanie reklamowa pt. przybywajcie my wam wszystkim pomozemy. Europa powinna dac wyrazny komunikat, ze nie bedzie przyjmowac wszystkich jak leci. A moze przede wszystkim powinna zostac naglosniona sprawa przemytnikow, ktorzy zarabiaja krocie na nieszczesciu ludzi. Dlaczego nie slyszy sie wiele o walce z nimi? Czyzby komus zalezalo na tym by zarabiali ogromne pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 18:57 Ale nie odpowiedzialas na moje pytanie: w jaki sposob odroznisz muzulmanina od islamisty? Odpowiedz Link Zgłoś
asmarabis Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 19:04 Szczerze, to nie spotkalam jeszcz muzulmana zadowolonego z zycia w Europie, ktory by nie uwazal jak to wszyscy wkolo czatuja zeby go dyskryminowac- krzywo patrzec jak odprawia glodowki, je przedziwne rzeczy i nosi stroje karnawoalowe, wiec co ty chcesz odrozniac? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 19:13 Nie badzmy fatalistami. Sluzby specjalne maja srodki i duza wiedze na temat radykalow. Oczywiscie nie da sie zweryfikowac w 100% wszystkich imigrantow, ale najbardziej niebezpiecznych tak. Jakos udalo im sie dotrzec do zamachowcow z Paryza czy Brukseli. Czyli wiedze maja. Natomiast ja mowie o zatrzymaniu naplywu muzulmanskiej emigracji en masse. Tak jestem politycznie niepoprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 20:06 Widac jakie maja srodki w UK, wiekszosc terrorystow byla im zglaszanych. Gdyby sie udalo zneutralizowac tych o ktorych wiadomo ze zorganizuja zamachy zamachow by nie bylo. Naiwnosc level master. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 23:27 natasha... nie bierzesz pod uwage ze ktos inny mogl aranzowac to. Mamy wybory. Ta, moze teoria spiskowa ale intensyfikacja tych wydarzen tuz przed wyborami i wystepy Theresy w tle jakos mi sie kleja w cos... Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:32 a Tereska gada o radykalizacji meanwhile www.theguardian.com/commentisfree/2017/jun/06/theresa-may-wants-to-talk-about-extremism-lets-start-with-our-ties-with-the-saudis ktos zapytal ile procent Londynu ma wykupione Katar albo Arabia Saudyjska? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:58 Zapytał i nawet odpowiedzial, wczoraj w bbc. Ale pewnie nie oglądałaś,zgadlam? Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:20 Z zakazem zasłaniania twarzy się zgadzam, mimo że jestem forumową "islamofilką" (w rzeczywistości akurat nie jestem, ale taką łatkę mi tu przypięto). W każdym kraju są jakieś - wynikające z tradycji, warunków klimatycznych czy "moralności" - obowiązujące normy ubierania się. W Hiszpanii opalam się czasem topless (tam to normalne i nikt się nie gapi jak w Polsce), w Szwecji chodzę w ciuchach "niebiurowych" i conversach, w Tunezji starałam się nie świecić biustem na plaży czy przy basenie, a w Arabii Saudyjskiej (głównie dla świętego spokoju i żeby się faceci odczepili) założyłabym abaję (gdybym się tam wybierała, a się nie wybieram). W Europie nie nosimy zasłon na twarzy, wyraz twarzy jest istotną częścią komunikacji, dziwnie bym się czuła rozmawiając z kobietą z zasłoniętym obliczem. Sorry ale nie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 16:35 Imigracje zarobkowa i owszem. Odmowienie azylu ofiarom wojny,nie.Jestem za wysylaniem zradykalizowanych i tych co przez x lat ani nie podjeli pracy,ani jezyka sie nie nauczyli do ISIS.Niech sobie tam sie kisza we wlasnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 05.06.17, 19:49 jako pikające serduszko powiem Ci, że jak z tej "okropnej" Europy zach. zaczną do nas uciekać to nie damy rady ich wszystkich przyjąć Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 11:34 Nie czytałam dyskusji, ale zastanawiam się , jak już wielokrotnie tu o to pytano...dlaczego inne kraje arabskie ich nie przyjmą? dlaczego np. w Szwecji dostali dach nad głową i pełną miskę a nadal jest im źle, dlaczego nie pracują tylko liczą na socjal, dlaczego migrantów traktuje się jak uchodźców? No nie rozumiem jak można tego nie widzieć, poza tym dla nich jesteśmy ci niewierni i zawsze będą z nami walczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 12:13 Głupawy, zaczepny post. Islam to religia, a muzułmanami są jej wyznawcy. Dyskryminacja ze względu na wyznanie podlega karze w rozwiniętych demokracjach. U nas ma się dobrze m. in. dzięki forumowym ćwierćinteligentom. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_uscisk Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:20 an.16 napisała: > Głupawy, zaczepny post. Islam to religia, a muzułmanami są jej wyznawcy. > Dyskryminacja ze względu na wyznanie podlega karze w rozwiniętych demokracjach. > U nas ma się dobrze m. in. dzięki forumowym ćwierćinteligentom. Piękne - bardzo mi się podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
nathasha Re: "Musimy powstrzymać imigracje...." 06.06.17, 19:30 o, tu jest bardzo fajny artykul jaki zwiazek z terroryzmem ma imigracja i kto go finansuje www.theguardian.com/commentisfree/2017/jun/06/theresa-may-wants-to-talk-about-extremism-lets-start-with-our-ties-with-the-saudis ale bojmy sie uchodzcow Odpowiedz Link Zgłoś