15.06.17, 10:47
Na procesję się wybieracie? Wasze córki sypią kwiatki?
Ja lubię chodzić po procesji, gdy ulice zasłane są jeszcze niesprzątniętymi płatkami kwiatów.
Ciekawe czy Pan Motyl będzie znowu aktywny czy w końcu dostał w dziób i dał se siana.
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Procesja. 15.06.17, 10:50
      Nie,nie chodze.
    • milva24 Re: Procesja. 15.06.17, 10:50
      Nie. Dzisiaj mam dzień porządkowy, zaraz wstawiam pranie i mam jeszcze górę do prasowania.
      • asia-loi Re: Procesja. 15.06.17, 17:25
        milva24 napisała:

> Nie. Dzisiaj mam dzień porządkowy, zaraz wstawiam pranie i mam jeszcze górę do
        > prasowania.

To tak, jak ja. Dzisiaj wyrzuciłam bratki (5 donic) i dwie surfinie z balkonu, bo miały mszyce.
        No i musiałam jeszcze posprzątać na balkonie. Pralka wyprała dywaniki z łazienki i powiesiłam aby wyschły (na balkonie), a wieczorem pralka wypierze ręczniki i na noc powieszę na balkonie (mam suszarkę sufitową). Muszę dzisiaj wyprać, bo raz: że mam czas, a dwa: jutro już ma się pogoda popsuć, a w sobotę ma lać. A na procesje w Boże Ciało już od lat nie chodzę. Dla mnie jest to, po prostu dzień wolny od pracy. Boże Ciało mogłoby być raz tygodniu. smile
        • milva24 Re: Procesja. 16.06.17, 06:44
          Mnie się udało 4 pralki wczoraj wstawić, kosz chwilowo niemal opóźniony. Niestety przy dwójce małych dzieci to długo nie potrwa. Niemniej dzień wczorajszy spędziłam pracowicie i pożyteczne.
          • kaz_nodzieja Re: Procesja. 16.06.17, 11:28
            O kurczę. I tak dzień w dzień?
      • wielki_uscisk Re: Procesja. 16.06.17, 02:24
        milva24 napisała:

> Nie. Dzisiaj mam dzień porządkowy

To może chociaż do Biedronki - i się załatwi to "po drodze"? smile

https://d-pt.ppstatic.pl/k/r/1/3f/1b/51a7cd221fb48_o.jpg?1400729273

(może prześcieradło jest na wózkach? big_grin)
        • milva24 Re: Procesja. 16.06.17, 06:45
          Cudne smile Rozumiem, że lepszego miejsca nie było...
          • dyzurny_troll_forum_2 Re: Procesja. 16.06.17, 09:43
            milva24 napisała:

> Cudne smile Rozumiem, że lepszego miejsca nie było...

To proste, wszyscy na dzielni wiedzą gdzie jest biedra, więc łatwo będzie znaleźć i tę kościelną instalację.....
    • kfugktru23 Re: Procesja. 15.06.17, 10:52
      Nie. Nie cierpię tego wycia na ulicach...
      • aqua48 Re: Procesja. 15.06.17, 11:00
        Tak, idę co roku chodzę smile
    • asia_i_p Re: Procesja. 15.06.17, 11:06
      Nie. Bardzo lubię, ale w tym roku nie pasuje mi. Sama procesja do odżałowania, bo ludzie za mało śpiewają i w zasadzie robią spacer z pogaduszkami, żal mi "Ciebie Boga wysławiamy" na koniec.
      • aqua48 Re: Procesja. 15.06.17, 11:39
        asia_i_p napisała:

> Nie. Bardzo lubię, ale w tym roku nie pasuje mi. Sama procesja do odżałowania,
        > bo ludzie za mało śpiewają

Eee.. to u mnie idzie orkiestra, dwa chóry kościelne, śpiew jest, a jakże. A po skończonej procesji orkiestra jeszcze wygrywa pod kościołem szlagiery taneczne, bardzo lubię całą tę atmosferę smile
    • lady-z-gaga Re: Procesja. 15.06.17, 11:13
      Procesja co rok przechodzi pod moim oknem, wiec jestem -można powiedzieć - biernym uczestnikiem smile słyszę śpiewy, chyba już nadchodzą, za jakieś 10-15 minut będą u mnie. Zawsze wyglądam przez okno z zainteresowaniem - fascynuje mnie ilość fioletowych i buraczkowych włosów na głowach starszych pań smile
      • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 12:02
        A to masz fajnie. Ja niestety z okien nic nie zobaczę. A chętnie bym poobserwowała.
        • niennte Re: Procesja. 15.06.17, 12:13
          kaz_nodzieja napisała:

> A to masz fajnie. Ja niestety z okien nic nie zobaczę. A chętnie bym poobserwowała.
          >

Ja mam niestety kościół naprzeciwko. Nawet pod prysznicem słyszałam śpiewy uncertain
          Teraz też jeszcze śpiewają.

Najbardziej jednak denerwuje mnie w Wielkanoc, kiedy o 6 rano przez zamknięte okna słyszę nagle ryk: Alleluja!!!
          • grrrrw Re: Procesja. 15.06.17, 13:10
            A myokna ozdabiamy. Wywieszamy kilimy. Na nie dajemy obrazy, po bokach swiece i wazony kwiatow. Na jedno okno dajemy MB Czestochowską, a na drugie JP II.
            • lady-z-gaga Re: Procesja. 15.06.17, 13:18
              a Rydzyk gdzie?
              • beata985 Re: Procesja. 15.06.17, 13:26
                W Toruniu 😉
                • asia-loi Re: Procesja. 15.06.17, 17:49
                  beata985 napisała:

> W Toruniu 😉
                  >

big_grin big_grin
    • cosmetic.wipes Re: Procesja. 15.06.17, 11:21
      Tak, już lecę big_grin
    • thea19 Re: Procesja. 15.06.17, 11:30
      ide na procesje urodzinowa. targam tez drzewo ale bez kwiatkow. nie mam corki.
    • tt-tka Re: Procesja. 15.06.17, 11:46
      Boru, dopiero wstalam i od razu takim pytaniem po oczach ?
      Nie, sie nie wybieram. Na basen ide, 29 stopni zapowiadali.
    • eliszka25 Re: Procesja. 15.06.17, 11:58
      wlasnie wrocilam z procesji. corki nie mam, a poza tym u nas sie kwiatkow nie sypie, wiec i tak bylyby "bezrobotne" wink. za to procesje prowadzi orkiestra deta, a z choragwiami ida panowie ubrani w tradycyjne ludowe stroje. ladnie to wyglada. na dodatek procesja konczy sie na trawniku miejscowego hotelu i po blogoslawienstwie wszyscy zostaja w ogrodku restauracji na kawie. raz w roku jemy wiec lody na sniadanie big_grin
    • kfugktru23 Re: Procesja. 15.06.17, 12:03
      A ile po powrocie z procesji napluje na forum na uchodźców?
      • livia.kalina Re: Procesja. 15.06.17, 12:12
        według lauren tylko te młode i wykształcone wink
        • lauren6 Re: Procesja. 15.06.17, 14:41
          Chciałaś napisać, że nie ty tongue_out
      • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 12:14
        Kogo masz na myśli pisząc "uchodźców" bo nawet służby nie są w stanie rozpoznać kto "uchodźca", a kto nie.
        Tych dobrze odżywionych, rosłych ciemnoskórych młodzieńców, bez żon, matek i małych dzieci przy boku?
        • stacie_o Re: Procesja. 15.06.17, 12:26
          Pokaż mi na tych zdjęciach dobrze odżywionych ciemnoskórych byczków bez matek. A potem się zamknij.
          www.boredpanda.com/where-children-sleep-syrian-refugee-crisis-photography-magnus-wennman/
          • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 14:32
            Wystylizowane fotki. Nie bądź naiwna bo wstyd mi przynosisz jako krajance.
            • kura17 Re: Procesja. 15.06.17, 14:35
              > Wystylizowane fotki. Nie bądź naiwna bo wstyd mi przynosisz jako krajance.

ja bywam regularnie w obozie dla uchodzcow w niemczech - tez pokazuja mi wystylizowane scenki?
              • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 14:39
                Pamiętam jak opisywałaś na samym początku (podobne dziwnie zmieniłaś zdanie jak Edel) to co widziałaś, czyli głównie młodych mężczyzn.
                • kura17 Re: Procesja. 15.06.17, 14:42
                  nigdy nie zmienilam zdania na ten temat.
                  i ja akurat chodze tam do dzieci, wiec kula w plot!
                  • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 15:01
                    Wśród tych dzieci jaki procent stanowią dziewczynki?
                    • kura17 Re: Procesja. 15.06.17, 15:10
                      dziewczynek kreci sie mniej wiecej tyle, co chlopcow, ale na zajeciach zostaje ich mniej - to mnie boli i mysle wlasnie nad tym, jak temu zaradzic.
                      • nathasha Re: Procesja. 15.06.17, 18:55
                        O kura, ja tez bym chciala to zmienic. Moze jakis brainstorming?
                        • kura17 Re: Procesja. 15.06.17, 21:13
                          > O kura, ja tez bym chciala to zmienic. Moze jakis brainstorming?

zakladalam kiedys tutaj watek (niezbyt dawno) - jak zachecic dziewczynki do fizyki.
                          chcesz publiczny brainstorming, czy prywatny? oba - fajny pomysl, moze napisz do mnie na gazetowy, to sie jakos zgadamy?
              • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 15:02
                Na przykład takie?

3.s.dziennik.pl/pliki/8032000/8032482-niemcy-uchodzcy-w-osrodku-w-643-385.jpg
                • nathasha Re: Procesja. 15.06.17, 18:56
                  A wiesz czy to np nie jest kolejka pod meski prysznic?
                  • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 19:00
                    To zapewne również kolejka pod męski prysznic:

static.prsa.pl/images/b7ff3e51-8c22-47c0-a357-b17cdecfcc79.jpg

Zadanie dla ambitnych:

znajdź 1 kobietę lub dziecko.
                    • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:00
                      To moze byc zdjecie z meskiej czesci obozu. Kazek, widze ze chlopaka szukasz, i ci to juz myslenie zacmilo
        • kfugktru23 Re: Procesja. 15.06.17, 12:31
          Jeshua umarł tylko za głodnych?
        • nathasha Re: Procesja. 15.06.17, 13:11
          Kazrk, wskaz przepis prawny ktory mowi ze dobrze odzywiony, rosly ciemnoskory, bez zony i dzieci nie moze byc uchodzca. Mozesz sie tez podeprzec doktrynalnymi opiniami
          • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 14:32
            W Syrii nie ma ciemnoskórych.
            • nathasha Re: Procesja. 15.06.17, 18:56
              Uchodzcy sa tylko z syrii??? Poprosze o nast przepis prawny w tym kierunku
              • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 18:58
                Idź z tym na forum prawnicze.
                • ente2211 Re: Procesja. 16.06.17, 02:05
                  Czy następnym razem jak ty się zapytasz o jakieś badania czy dane statystyczne, mamy cie odsyłać na fora dla socjologów czy naukowców?
              • asia-loi Re: Procesja. 15.06.17, 18:59
                nathasha napisała:

> Uchodzcy sa tylko z syrii??? Poprosze o nast przepis prawny w tym kierunku

Nie tylko. Wojna jest też np. na Ukrainie, a Ukraińcy w Polsce, uchodźcami nie są.
                • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:02
                  Prawnie to nie jest wojna, nikt nikomu wojny nie wypowiedzial, Rosja i Ukraina nadsl utrzymuja stosunki dyplomatyczne, armia nie zostala zmobilizowana, etc. Ukraincom wiec en bloc status uchodzcy nie przysluguje
          • asia-loi Re: Procesja. 15.06.17, 19:16
            nathasha napisała:

> Kazrk, wskaz przepis prawny ktory mowi ze dobrze odzywiony, rosly ciemnoskory, bez zony i dzieci nie moze byc uchodzca. Mozesz sie tez podeprzec doktrynalnymi opiniami

nastasha, Ty naprawdę uważasz wszystkich tych przybyszów, którzy w ostatnim czasie napływają do Europy, za uchodźców?
            Przede wszystkim jest to niezły biznes dla przemytników. Biznes bardzo dobrze zorganizowany i opłacalny.
            "Sztab" całej operacji znajduje się w Libii, skąd wypływają łodzie, pontony i kutry pełne imigrantów z wielu krajów Afryki oraz Bliskiego Wschodu."

"Szef gangu, który z Libii zarządza swoimi kontami w Izraelu i Szwecji, zarabia na każdej łodzi po 80 tysięcy dolarów. Inny przemytnik kupił właśnie córce dom za 13 milionów euro - pisze "La Repubblica".

Cały artykuł:
            wiadomosci.wp.pl/la-repubblica-gigantyczne-zyski-przemytnikow-imigrantow-6027700738556545a
            Czy tak wyglądają Syryjczycy, uciekający przed wojną?
            https://globedia.com/imagenes/noticias/2015/3/17/europol-lucha-inmigracion-ilegal-mediterraneo_1_2226795.jpg

https://static.prsa.pl/images/cb12de1f-3666-434b-8b1c-73a08b9f6f4b.jpg

https://bocktherobber.com.cdn.ie/wordpress/wp-content/uploads/2015/08/le-eithne-rescue.jpg

https://cdn.c.photoshelter.com/img-get/I0000olDPR4SYeic/s/860/860/29052015-FV-migrants-60.jpg
            • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 19:25
              Pomyślałabym, że to ofiary handlu mężczyznami, gdybyśmy żyli w świecie gdzie zakup seksu przez kobietę byłby tak samo powszechny jak u mężczyzn.
              Sami młodzi mężczyźni.
              • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:08
                Kazek, ty to jednak glupi jestes.
            • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:08
              Asiu, a czy ty umiesz odroznic na plynacej lodce wsrod kilkuset osob uchodzcow i imigrantow? Bo jeszcze nikt takiej umiejetnosci nie posiadl. Nie pisz jak trollujacy kazik ktoremu sie zdaje sie pogorszylo bo chlop go rzucil ze uchodzcy to tylko syryjskie kobiety i dzieci. Wklejanie takich zdjec to jak mowienie po pierwsze ze ci ludzie nie moga byc uchodzcami bo sa czarni a po drugie odbieranie im czlowieczenstwa, bo skoro nie sa uchodzcami to mozemy te statki topic, nie wpuszczac, etc.
              • kaz_nodzieja Re: Procesja. 16.06.17, 11:27
                Nawet UNHRC potwierdza dane o około 75% młodych mężczyzn.
                • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 11:44
                  Once again, przepis lub wykladnia prawa, mozesz nawet zacytowac wysokiego komisarza, ze mezczyzna nie moze byc uchodzca. Nudny sie kazek robisz, moze lalke sobie spraw
        • natalia.nat Re: Procesja. 16.06.17, 15:15
          Przecież ty nie przyjęłabyś nawet samych matek z dziećmi. Więc po co te bzdury wypisujesz.
    • beata985 Re: Procesja. 15.06.17, 13:08
      Nie byłam
      Kilka razy poszłam ale nie lubię....ja nawet nie spaceruje...
    • lauren6 Re: Procesja. 15.06.17, 13:09
      Predzej pójdę na marsz KODu z Kijowskim pod ramię niż na procesję.
      • kropkacom Re: Procesja. 15.06.17, 14:44
        Ja bym na twoim miejscu szła w procesji. Procesja gwarantuje ci jako tako brak uchodzców a KOD nie wink
        • lauren6 Re: Procesja. 15.06.17, 17:46
          Przecież kk jest za przyjmowaniem uchodźców. Przeoczylam moment gdy polski kościół odłączył się od organizacji z siedzibą w Watykanie?
          • asia-loi Re: Procesja. 15.06.17, 17:48
            lauren6 napisała:

> Przecież kk jest za przyjmowaniem uchodźców. Przeoczylam moment gdy polski kościół odłączył się od organizacji z siedzibą w Watykanie?

Ale tylko w teorii. W praktyce ile uchodźców przyjął Krk?
            • kaz_nodzieja Re: Procesja. 15.06.17, 18:59
              Watykan przyjął 4 osoby.
              • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:14
                Kazek to widac glownie googleimages ogarnia, i to tez jedynie w zakresie mlodych roslych mezczyzn
                borgenproject.org/vatican-city-refugees/
          • morekac Re: Procesja. 15.06.17, 20:11
            Przegapiłaś. Nadpapież Terlikowski już dawno temu miał zastrzeżenia do obecnego kierownictwa...
    • kura17 Re: Procesja. 15.06.17, 14:36
      ja przeczytalam "precesja" i pomyslalam, ze kaza znow podmienili ...
    • heca7 Re: Procesja. 15.06.17, 14:48
      Nie wybieram. Jestem wyjechana wink obecnie w Lidzbarku Warmińskim. Poza tym u nas proboszcz wymyślił sobie tak długą trasę i do tego przez przejazd kolejowy ,że ludzie starsi od razu wymiekli-wiem z relacji ojca. A na koniec musieli dreptac przez dzikie przejście przez tory. Gdyby wracali się do przejazdu niektórzy nadlozyliby po...3km do domu! Nie wiem co mu strzelilo do głowy.
    • muchy_w_nosie Re: Procesja. 15.06.17, 15:15
      Byłam synowi pokazać jak dziewczynki sypią kwiaty, przeszliśmy się kawałek i spacerkiem do babci na obiad poszliśmy. Teraz nareszcie leżę na kanapie w domu i czytam forum.
    • gulcia77 Re: Procesja. 15.06.17, 16:52
      Nie mam córki, nie chodzę, w dodatku mam dziś urodziny i właśnie gotuję gar fasolki big_grin
      • laruara Re: Procesja. 15.06.17, 17:36
        gulcia77 napisała:

> Nie mam córki, nie chodzę, w dodatku mam dziś urodziny i właśnie gotuję gar fas
        > olki big_grin
        >

Wszystkiego naj, naj , naj i spełnienia marzeń smile
        • gulcia77 Re: Procesja. 15.06.17, 18:53
          Bardzo, bardzo dziękuję smile
          • nathasha Re: Procesja. 15.06.17, 18:57
            Smacznej fasoli smile osobliwe danie na urodziny,mam nadzieje ze to nie jakis specyficzny konkurs wink
            • gulcia77 Re: Procesja. 15.06.17, 19:07
              Mój chłop przyjeżdża dziś w nocy i zażyczył sobie fasoli big_grin A impreza jutro, na RODOS wink z olbrzymią ilością wódki i karkówki w zalewie musztardowo-miodowej. Wszak ryczącą cztrerdziestką zostaje się raz big_grin
              • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 07:10
                No to zacne urodziny, zacne swietowanie smile jak wytrzezwiejesz napisz jak bylo wink
    • kfugktru23 Re: Procesja. 15.06.17, 18:48
      Demon postępu postępu też był na procesji?
    • tereska.z.bombaju Re: Procesja. 15.06.17, 19:09
      Nie wybieramy się. Ostatni raz na procesji byłam jako dziecko i z własnej woli w życiu bym nie poszła.
      Córka nie przystępowała do komunii więc i kwiatków nie sypała.
    • anorektycznazdzira Re: Procesja. 15.06.17, 21:22
      No i nie byłam, masz ci los, dopiero za rok następna okazja!!!
    • 1matka-polka Re: Procesja. 16.06.17, 07:45
      Puszczam death metal na cały regulator, kiedy przechodzą big_grin
      • salinas Re: Procesja. 16.06.17, 09:16
        1matka-polka napisała:

> Puszczam death metal na cały regulator, kiedy przechodzą big_grin

A puściłabyś na cały regulator przy tej sytuacji ? big_grin. Ciekawa jestem, czy odwagi by ci starczyło, bo na katolików popluć można bezkarnie...

• 1matka-polka Re: Procesja. 16.06.17, 09:22
          Po pierwsze uzułmanie mi nie zawodzą pod oknami, więc możesz sobie pogdybać. Po drugie stosuję te same metody, co katolicy, zawłaszczam wspólną przestrzeń mocnym, głośnym i jedynie słusznym przekazem wink
          • volta2 Re: Procesja. 16.06.17, 11:12
            to tak w ramach tolerancji musi się dziać w tym samym czasie? to pięknie że też walczysz o swoje.
          • kaz_nodzieja Re: Procesja. 16.06.17, 11:25
            Gdyby Ci zawodzili też byś tak robiła? Czy jednak nie bo wiadomo - z nimi to strach?
            • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 11:45
              Dlaczego strach? Czy jestes w posiadaniu jakiejs informacji ze atakuja ludzi sluchajacych glosnej muzyki?
              • kaz_nodzieja Re: Procesja. 16.06.17, 13:07
                Atakują ludzi nawet nie słuchających cicho muzyki.
          • simply_z Re: Procesja. 16.06.17, 20:07
            Po pierwsze uzułmanie mi nie zawodzą pod oknami, więc możesz sobie pogdybać.

Jeszcze...
            • nathasha Re: Procesja. 16.06.17, 21:10
              U mnie nigdy nie zawodzili. Na ulicy tez sie nie modlili, a dobrych kilka procent ich jest.
      • lauren6 Re: Procesja. 16.06.17, 12:27
        Polecam KATa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka