Dodaj do ulubionych

Wymarzone wakcje

16.06.17, 11:44
Tak tak wiem ze zarz ktos napisze - czemu nie pojedziesz? No ale i tak - zakladam watek jak wygladaja wasze tajemne wymarzone wakacje
Ja bym chciala wakacje w samotnosci. Wszystko jedno gdzie. Plaza i duzo do zwiedzania mile widziane. A i jeszcze zeby iedzenie bylo dobre
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 11:48
      Od kilkunastu lat jeżdżę na wymarzone wakacje. Jedyne, co bym w nich zmieniła to długość z dwóch/trzech tygodni na pół roku.
      • leanne_paul_piper Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 11:58
        U mnie tak samo. Docelowo chcę mieć taką pracę, aby wyjeżdżać na całe lato, bo te 2-3 tygodnie to naprawdę za mało.
        A w temacie znalazlam już coś na przyszły rok - mała kenijska wyspę, którą nazwalam na swój uzytek "małe Malediwy". Jest na co zbieraćwink.
    • suchawloszkana3 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 11:56
      Mamy to samo marzeniesmile
      Pewnie po 3 dniach bym tesknila za rodziną, ale od 2 lat marzę o czymś takim...
    • kropkacom Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:01
      Nie marzę o wakacjach. Marzy mi się za to wyjazd w zimę do alpejskich klimatów. Chatka górska full wypas jak z obrazka, rozpalony kominek, śnieg za oknem...
    • beataj1 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:02
      Wyjazd z kumpelami do USA. Tam niespieszne zwiedzanie najdziwniejszych miejsc jakie uda się znaleźć (np przejazd pomiędzy niekonczacymi się polami kukurydzy - z czytaniem Kinga, zobaczenie największej kuli z gumek recepturek etc.) koniecznie jakimś retro kamperem. itd itd
      Niestety pomysł jest narazie nierealizowalny z uwagi na kasę i dzieci.
      • onnomatopeja Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:24
        Cudne, zabierz mnie ze sobą
        • chocolatemonster Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 21:01
          Ja tez się dopisuje!
    • mayaalex Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:07
      Ja mam podobnie smile Ale to pewnie dlatego, ze tez mam male dzieci (dwojka z mala roznica wieku do tego i maz na razie weekendowy). No i super, bo my naprawde duzo jezdzimy rodzinnie, w fajne miejsca, nie musze sie martwic czy na takie wakacje starczy, czasowo tez wyrabiam, wiec to nie kwestia geograficzno-finansowa. Ja po prostu bym chciala troche byc sama. Spac, kiedy chce, albo w lozku ogladac tv/czytac, snuc sie po muzeach/ruinach/palacach malo interesujacych dla trzy- i pieciolatkow, nie myslec o tym, kto chce siku/pic/spac/musi sie przebrac/nakremowac/dowolne.
      Czasami wyjezdzam gdzies w delegacje i wtedy odpoczywam ale niestety niezbyt czesto smile
      Wiec najbardziej mi sie marzy czas dla mnie. Tylko dla mnie. Zebym mogla zatesknic smile
      • hugo43 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:12
        Marzy mi sie czas dla siebie,chocby przez 5 dni.
    • loola_kr Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:13
      Leżeć na plaży i nic nie robić (najchętniej w domku na morzu na Malediwach). Bez presji zwiedzania.
      Na razie spełniam połowicznie bo leżę na plaży i nic nie robię (chociaż to nigdy nie była wymarzona plaża) ale mam imperatyw moralny pokazać coś dzieciom, więc coś tam zwiedzamy.
    • jeziorowa Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:14
      Marzę o wyjeździe na minimum 2 miesiące z rodziną i z plecakami do Indii i Chin. Narazie dzieci są na to za małe, ale za kilka lat.... kto wie? Może się uda?
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:23
      3 miesięczna wyprawa offroadowa na Murmańsk. W tej chwili nieralne ze względu na zobowiązania rodzinne.
      • stephanie.plum Re: Wymarzone wakcje 19.06.17, 17:09
        jadę z Tobą!

mam stryja w Murmańsku.
    • lauren6 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:25
      Typowe marzenie matki małego dziecka, czyli gdziekolwiek we dwoje, bez latorośli.
      • bergamotka77 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 14:26
        Mialam takie w marcu. Kanada - dwa tygodnie z mężem - narty z widokiem na ocean, parki narodowe, most wiszący, ocean, rejs statkiem, puby, koncerty, restauracyjki z kuchnią całego świata. Lepsze niż nasz wyjazd na miesiąc miodowy (to bylo dokładnie 10 dni) 15 lat temu. A teraz kocham go jeszcze bardziej niż na początku.
        • bergamotka77 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:37
          To znaczy nasz miesiac miodowy mial 10 dni a ten z marca ponad dwa tygodnie -17 dni. Bylo mega fajnie. Być może czeka nas powtorka w sierpniu tylko z dziećmi. Chciałabym pojechać na rejs połączony z oglądaniem wielorybow smile I chciałabym zwiedzić zachodnie wybrzeże USA kamperem najchętniej smile Nistety wizy kosztują i czekdmaz zdobędziemy nieturystyczne bo takie kosztują prawie 3 tys dla nas no dobra mąż ma aktualną to 2100 wink
        • dominka.1 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:41
          bergamotka77 napisała:

> Mialam takie w marcu. Kanada - dwa tygodnie z mężem - narty z widokiem na ocea
          > n, parki narodowe, most wiszący, ocean, rejs statkiem, puby, koncerty, restaura
          > cyjki z kuchnią całego świata. Lepsze niż nasz wyjazd na miesiąc miodowy (to by
          > lo dokładnie 10 dni) 15 lat temu. A teraz kocham go jeszcze bardziej niż na po
          > czątku.
          >

mrugnij raz jeśli jesteś w niebezpieczeństwie, Rutkowski odbije Cię nawet bez paszportu!
          • kandyzowana3x Re: Wymarzone wakcje 17.06.17, 11:55
            big_grin
          • syn_psa_zenskiej_proweniencji Re: Wymarzone wakcje 18.06.17, 16:13
            big_grin mam takie same skojarzenia wink
    • aagnes Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 12:28
      Juz niedlugo, moze za rok, moze za dwa bede miala swoje wakacje zycia. wyjade SAMA tam gdzie chce, nie bede zbyt oryginalna, ma byc bardzo sucho, gorąco i woda. zadnych znajomych twarzy kolo mnie, zadnego telefonu, gazet, wiadomosci, tylko ja, szum fal, zapach olejku do opalania, wiatru i rozgrzanego piasku. zadnych pogawędek, bede udawla gluchą i niemowę. wezme ze soba tylko kostium kapielowy, jakas przewiewną szmate do owiniecia, kapelusz i klapki. bede jadla duzo i to co chce i kiedy chce i spala po 10 godzin. zadnego zwiedzania i spacerow donikąd. jak jestem wykonczona to wyobrazam to wszystko sobie i od razu mi lepiej. bo wiem, ze juz niedlugo mnie to czeka smile
    • onnomatopeja Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 14:04
      Ja marzę o wolnym wieczorze, żebym mogła pobyć sama ze sobą, spokojnie napić się wina i pooglądać zaległe filmy. Niestety, nierealne, może w przyszłym roku...
      • bergamotka77 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 14:28
        Nie masz nawet jednego wieczoru wolnego? Wyrazy współczucia.
    • ruscello Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 14:55
      Dowolna woda z przyjaciółką. Pojedynczy pokój, dużo leżenia na plaży i milczenia. Czasem leniwe zwiedzanie, wieczór w knajpie, długi sen wink
    • cauliflowerpl Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 14:58
      Objechac Hiszpanie na rowerze, ale zeby ktos za mna wiozl klamoty.
      • paniusiapobuleczki Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 16:39
        Ja tez, objechać obojętnie co, ale objechać. smile
    • joa66 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 15:13
      Chyba nie mam tajemnych wymarzonych wakacji. Staram się realizować w miarę na bieżąco (ale z drugiej strony te moje marzenia nie były i nie są jakieś strasznie extraordynaryjne). Chciałabym mieć więcej urlopu, ale wszytskiego mieć się nie da.
    • kkalipso Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 15:20
      Od roku czuję się jak na wakacjachsmile Nie marzę obecnie o żadnym wyjeździe. Odpoczywam i delektuję się macierzyństwem.
    • vessss Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 16:02
      Podróż pociągiem trasą Orient Expressu, z udziałem w grze w morderstwo na żywo...nie stać mnie jak na razie wink
      • bi_scotti Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 16:10
        Poniewaz sie starzeje, o czym zamarze (lub zamarzy moj maz), staramy sie jak najszybciej spelniac zeby ... well ... jak tytul ukradziony od Hanny Krall "zdazyc przez panem bogiem", eh ... Z tym, ze zawsze o czas trudniej niz o pieniadze wiec wiekszosc marzen jest jakos tam squeezed zeby sie zmiescic w mozliwosciach urlopowych. No i nie da sie byc w kilku miejscach w tym samym czasie a bywa, ze by sie chcialo, bo fajne events odbywaja sie i tu, i tu, i tam, i jeszcze tam ... eh. Life.
      • ichi51e Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:40
        No dobra. Teraz moje marzenie sie upgradowalo suspicious tez biore orient express
    • chocolate-cakes Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 16:41
      Wyjechać przed siebie, w stronę Rumunii i Albanii, na razie to marzenie musi poczekać.
    • simply_z Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:06
      Jak się uda to może w tym roku w listopadzie sobie takie zrobięwink
    • butch_cassidy Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:08
      ichi51e napisała:

>
      > Ja bym chciala wakacje w samotnosci. Wszystko jedno gdzie. Plaza i duzo do zwie
      > dzania mile widziane. A i jeszcze zeby iedzenie bylo dobre
      >
      Mam tak samo. Najchętniej to Egipt, skoro już mowa o marzeniach wink a bardziej realistycznie mogą być choćby Kanary, albo i nawet jakieś wyspy greckie czy Baleary. Ale sama! Koniecznie!
      • leokadia35 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:22
        Kupić kampera i zwiedzić Bałkany , w każdym miejscu po 2-3 dni. Ewentualnie na motorach pocisnąć do Chorwacji
    • zlababa35 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 18:44
      Malutkie miejscowości na południu Francji albo Hiszpanii, takie znane niemal tylko tubylcom. Zakwaterowanie w domu z białego kamienia. Codziennie wypad do dobrej, lokalnej restauracyjki wieczorem. Przy domu duży ogród. Zwiedzanie miejscowych ciekawostek, koniecznie chciałabym obejrzeć jakieś lokalne święto, np. religijne. Taki Peter Mayle w pigułce wink.
      Z kim? Z córką i z moją najlepszą koleżanką, żeby sobie trochę odpoczęła (a małego synka zostawiła do niańczenia mężowi wink).
      • nenia1 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:20
        Znam dokładnie takie miejsca, o których piszesz, i na południu Francji i w Andaluzji, spędzałam tam kiedyś wakacje i to są cudowne wspomnienia. Jest tam dokładnie tak jak opisujesz, łącznie z dobrą lokalną kuchnią i świętami religijnymi, pełnymi folkloru.
        • zlababa35 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 21:10
          Rzuć jakieś namiary smile
          • nenia1 Re: Wymarzone wakcje 17.06.17, 11:49
            Zobacz Saintes Maries de la Mer, leżące w Camargue na Południu Francji, piękne okolice, choć pewnie nie dla każdego, bo to nie Lazurowe Wybrzeże, choć też można się opalać i poleżeć na plaży, niemniej rejon pełen ciekawej przyrody, białych koni z Camargue, czarnych byków i różowych flamingów spacerujących po ulicach i latający nad głowami. Blisko do Arles, jeśli lubisz klimatyczne miasteczka, do tego z historią i sztuką, bo to miasteczko w którym mieszkał van Gogh.
            Jeżeli chodzi o Hiszpanie to koniecznie El Roccio, będziesz się czuła jakbyś się przeniosła w czasie, nie ma ulic i chodników, chodzisz i jeździsz po piasku, miejscowi polewają go wodą, żeby się nie kurzyło, większość jeździ na koniach, a przy knajpkach są drewniane bele, jak na westernach, do których przywiązują konie i nie schodząc z nich piją hiszpańskie wina rozmawiając z przyjaciółmi. Tutaj też flamingi spacerują nieopodal, a zobaczyć dudka czy błękitną srokę to też nic niezwykłego. Obie te miejscowości mają bardzo ciekawe, stare kościoły pielgrzymkowe, tylko trzeba by było podróż zgrać w czasie z obchodzonymi świętami, są to żywiołowe, barwne, piękne święta, obchodzone w regionalnych strojach, w Saintes Maries zjeżdżają się romowie, bo w kościele jest święta figura ich patronki Sary.
    • nenia1 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:13
      Wyjeżdżamy na takie sami co roku, plusy posiadania dorosłego dziecka smile Kiedyś chcieliśmy zrobić ranking naszych najlepszych wakacji, ale nie da się, bo każde mają swój urok i czar, nieporównywalny i nie dający się sklasyfikować w kolejności, choć osobiście mam pewne preferencje. Teraz sobie siedzę w kolejnym wymarzonym miejscu, w górach Północnoalbańskich zwanych inaczej Górami Przeklętymi, no totalnym zadupiu, zasięgu nawet nie ma, choć jest internet. Pyszne jedzenie, mili ludzi i prawie puste szlaki górskie, a przede mną jeszcze kolejne dwa tygodnie włóczęgi po Bałkanach i tydzień na Korfu.
    • triss_merigold6 Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:25
      Niespiesznie Route 66 tylko z facetem.
      • bialeem Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:34
        Czytałaś Orlińskiego?
    • bialeem Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:39
      Transsibirem do Pekinu. Najlepiej z byłym, bo gada po rusku i jest duży i groźny. Przy rozstaniu najbardziej żałowałam, że z nim cholera już tam na pewno nie wyjadę.
      Poza tym Chciałabym zobaczyć Japonię i pomoczyć się w onsenie, ale to jest w sumie dość realne. No i parki narodowe USA. Zawsze też chciałam zobaczyć Australię i NZ. Niestety mam lekką fobię w stosunku do pająków, które mogą cię zabić. Rodzime mi nie przeszkadzają.
      • t.tolka Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:57
        Rpute66. Jak wyzej. Ale tak w 3 miesiace.
        A obecnie Nowa Zelandia na miesiac. Najlepiej w grudniu.
        Sama jezdze na konferencje I szkolenia.. Bosz jakie to jest nieogarnialnie cudowne uczucie!
        Ale tez moje najmlodsze ma 11 lat, wiec moge sobie pozwolic.
        • t.tolka Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 20:58
          *route
    • madami Re: Wymarzone wakcje 16.06.17, 21:05
      W tej chwili marzę o podróży do Tajlandii, ja mąż, plecaki, codziennie zaglądam do mapy, śledzę drogi, uczę się nazwy miejscowości. Napodróżowaliśmy się po Ameryce Pd ( do której oczywiście wrócimy bo to zbyt silne uzależnienie) ale zwrócilismy się na wschód, marzę o tym wyjażdzie bo nigdy nie byłam w Azji, ciekawość mnie zżera, chcę doświadczyć nowego, każda z Was, która lubi podróże wie co to za uczucie, to oczekiwanie, ech, jeszcze parę miesięcy. To są moje wymarzone wakacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka