Dodaj do ulubionych

w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety?

22.06.17, 22:44
Taki wątek light z okazji Dnia Ojca smile

Wg mnie - w sporcie. Często to tata biega za dzieckiem na rowerku, kopie piłkę, wygłupia się w wodzie itp. Oczywiście matki też, ale głównie w takich związkach, gdzie facet lubi sport. Nie znam pary, gdzie babka fitnessy, sportowy styl i świetna kondycja, a facet kanapowiec z wielkim brzuchem.

Drugi punkt - jest lepszym kompanem do zabaw ekstremalnych - tam gdzie rośnie adrenalina, matka zaczyna panikować, a ojciec zdystansowany i na luzie.
Obserwuj wątek
    • regina-phalange Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:49
      Chyba tytuł powinien brzmieć "w czym ojciec może być lepszy od matki".
      • feliz_madre Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:55
        Racja! big_grin
      • aj.riszka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:05
        regina-phalange napisała:

> Chyba tytuł powinien brzmieć "w czym ojciec może być lepszy od matki".

Zdecydowanie tak.
        ( bo ja, ze : w kucharzeniu i pieczeniu drozdzowek... juz chcialam pisac )
        • feliz_madre Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:08
          Albo zabrakło dopisku - jako rodzic.
    • alpepe Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:51
      Że co? Ja córki uczyłam jeździć na rowerze bez bocznych kółek, ja kopałam piłkę, jak wygłupiałam się w wodzie, ja nosiłam na plecach.
      • feliz_madre Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:55
        No to daj swoje propozycje.
        • kochamruskieileniwe Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:05
          u mnie tak samo - to ja jestem od fizycznych ćwiczeń i zabaw. Dodatkowo - mąż jest większym panikarzem suspicious (tzn ekhm, ostrożny jest)
          No, ale nie dziej się tak bez przyczyny, niestety.

A w czym facet jest lepszy od kobiety? W denerwowaniu innych, gdy ma czegoś poszukać. Nie rozejrzy się wokółó tylko szuka w jednym miejscu. I jeżeli coś ma swoje stałe miejsce, a wyjątkowo znajdzie się obok tegoż miejsca - nie znajdzie, powodując irytację osoby której ma tę rzecz przynieść.... big_grin
          • kochamruskieileniwe Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:06
            A serio - nie powiem, że są lepsi. Są inni.
          • memphis90 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:49
            Mów mi jeszcze... Muszę podejść i palcem pokazać, że jest, że leży...
            • 1matka-polka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:52
              U mnie to samo, patrzy i nie widzi.
    • cosmetic.wipes Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:52
      W sikaniu na stojąco.
      • miss_fahrenheit Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:58
        big_grin
      • milva24 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:26
        W sikaniu na odległość też.
        • bywalec.hoteli Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:31
          heh
          • paloma_blauwinder Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:30
            Nie zapominajmy o sikaniu precyzyjnym! Która kobieta jest w stanie wysikać napis? No która?
    • miss_fahrenheit Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 22:56
      Hmm, napisałabym, że mężczyźni są zdecydowanie lepsi w sikaniu na stojąco, ale nijak nie ma to związku z ojcostwem. Wobec tego nie wiem, bo przykłady wymienione przez ciebie to akurat zależy od konkretnych ludzi - np. u nas było/jest odwrotnie.
      • qrka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 07:29
        Sikanie ma związek. U nas to ojciec miał odpowiednie zasoby, by pokazać to synowi, matka już niekoniecznie.
        • koza_w_rajtuzach Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:52
          Serio Twój mąż prezentował synowi jak się sika?
    • nanuk24 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 22.06.17, 23:19
      W przeszkadzaniu.
    • princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 00:50
      w otwieraniu sloikow.
      • vodyanoi Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 06:12
        Hy? A co iest trudnego w otwieraniu sloikow?
        • swiezynka77 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:38
          mężczyźni z reguły mają większe ręce, więc im łatwiej.
          • jak_matrioszka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 23:19
            Ja mam reke jak polowa reki malzonka, ale sloiki otwieram szybciej i mniejszym wysilkiem. Dlaczego silowe rozwiazanie mialoby byc lepsze?
    • princesswhitewolf Dzien Ojca 23.06.17, 00:55
      wiec do czego sluzy mezczyzna... i do czego sluzy tata ( w koncu jest dzien ojca)

https://m.mamadu.pl/4ec7735cf90795f9c8c615337a394856,640,0,0,0.jpg

• princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 00:58
      https://3.bp.blogspot.com/-0r-4wqEl9Os/VZqv7BiOJtI/AAAAAAAAH9I/bW-eVYCbIoU/s1600/19.jpg
      • koza_w_rajtuzach Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:55
        No u mnie niestety tak to mniej więcej wygląda wink).
        Tata jest jeszcze od wypłacania kieszonkowego.
        • princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 23:28
          i otwierania sloikow
    • karola2122 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 06:43
      Jest jedna jedyna różnica (i w tym mężczyzna jest "lepszy") - mężczyźni są silniejsi fizycznie, i stąd wynika cała reszta. I to, co dobre, i to, co złe. I to, o czym piszecie.
      • seare Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 07:59
        Wątek niby lajtowy, ale na tyle wpisów praktycznie żadna poza autorką tematu nie jest w stanie wymienić jednej rzeczy, w której mężczyzna (ojciec lub nie) był lepszy od kobiety. Wiele to mówi
        o kobietach i ich relacjach, postrzeganiu mężczyzn.

To jak w złym związku, kiedy trzeba podać 10 powodów dla których warto być ze sobą i nie przychodzi żaden, z bólem jeden naciągany. Trudno znaleźć jakieś pozytywne cechy u partnera. Natomiast w odpowiedziach na nie wysypuje się cały worek...
        • kfugktru23 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:55
          Czyżby rekompensacja kompleksów?
        • 1matka-polka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:53
          Ja wymieniłam.
          • 1matka-polka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:55
            Tyle, że nie w tym wątku, ups.
        • miss_fahrenheit Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:54
          Nie wziąłeś pod uwagę innej możliwości - że mężczyźni są tak samo dobrzy jak kobiety.
        • bywalec.hoteli Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:10
          Smutne.
    • triss_merigold6 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 07:35
      Przeniesie więcej ciężkich rzeczy i na większą odległość.

• cauliflowerpl Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 07:46
      W sikaniu na stojąco - a i to nie wszyscy wink
    • iskierka3 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:00
      Ja znam full takich par, gdzie babka wyspprtowana turystka a tatus kanapowiec. W sumie to wysportowanego taty i kanapowej mamy nie znam, jesli usportowieni to oboje.
    • beverly1985 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 08:19
      W noszeniu ciezarow I wynoszeniu smieci.
    • cauliflowerpl Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:15
      "Nie znam pary, gdzie babka fitnessy, sportowy styl i świetna kondycja, a facet kanapowiec z wielkim brzuchem."

Wprawdzie nad Baltykiem bylam dawno, bo ze 4 lata temu, ale to byl wlasnie standard. Szczuple laski z partnerami w zaawansowanej ciazy.
      • seare Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:16
        cauliflowerpl napisała:

> Wprawdzie nad Baltykiem bylam dawno, bo ze 4 lata temu, ale to byl wlasnie stan
        > dard. Szczuple laski z partnerami w zaawansowanej ciazy.

To opcja Ryszard Kalisz i jego nowa żona, może nie laska, ale Kalisz stary
        i gruby, ale też... z grubym portfelem i znajomościami i to cała tajemnica
        tych widoków.

Nie każdy jest tak ustawiony jak Kalisz, ale przecież nie każda
        Karyna czy Grażyna, zwłaszcza ze wsi, ma szansę na kogoś ze świecznika.
        Natomiast "zaradny" Janusz czy Seba z wioski to dla niej szansa na dostatnie
        życie w swoim środowisku. Kobiecina nie pracuje, a jeździ na co dzień samochodem, którego w życiu by nie kupiła, ale nawet nie miała za co wlać do niego benzyny.

To pan może być w zaawansowanej ciąży, a ona ma wyglądać,
        bo jej licznik bije, a on zawsze może się za co powabniejszą rozejrzeć.
        • miss_fahrenheit Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:22
          Czyli te panie, które są nie tylko zadbane, ale i inteligentne i ogarnięte życiowo, powinny rzucić grubych, niedbających o siebie mężczyzn, bo marnują czas?
          • triss_merigold6 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:40
            W zasadzie tak.
            • miss_fahrenheit Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:18
              Też jestem tego zdania (za wyjątkiem sytuacji, w której przymioty charakteru równoważą braki w innych dziedzinach). Ale czuję, że panu, któremu odpisywałam, nie do końca pasowałby ten wniosek, z uwagi na dość czarno-białe przedstawienie świata.
    • vaikiria Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:54
      Mój ze sportów lubi te w tv smile I chodzenie po górach, choć to nie sport, ale aktywność fizyczna. To ja z jego córką śmigam na rolkach i robię wycieczki rowerowe. Jego syn kocha piłkę nożną, więc tu się nie udzielam, gra z kumplami. w wodzie mamy segregację płciową smile Na basenie ja i Młoda szalejemy, panowie statecznie się taplają.
    • semihora Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:56
      >>>Nie znam pary, gdzie babka fitnessy, sportowy styl i świetna kondycja, a facet kanapowiec z wielkim brzuchem.

No to ja znam.
    • lady-z-gaga Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 10:59
      jak pojawia się wątek o mężach i partnerach, to okazuje się, że każda ematka ma u swego boku chodzący ideał
      a w tym wątku taki smętny obrazek....
      • stacie_o Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:41
        Rotfl!
      • kochamruskieileniwe Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:50
        E tam... bo w tym wątku wypowiadają sie te, które nie wypowiadają się w innych wątkach o mężach. smile
        Ja tam nigdy nie ukrywałam, że mam niepełnosprawnego ruchowo męża (od kilku lat), fakt - rzadko piszę o nim.
        • lady-z-gaga Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:35
          Przecież nie było powiedziane, że facet fizycznie musi górowac smile przeciwnie, można byc dobrym mężem i ojcem wyłącznie dzięki cechom charakteru i dzięki umysłowemu ogarnięciu, a jednak ematki przescigaja się w udowadnianiu, że są lepsze albo tak samo dobre - w takim razie pytanie, czy ten facet jest w ogole niezbędny, skoro pełni rolę kolejnego dziecka w domu smile no może jednak nie - jest jeszcze seks i druga wypłata.... obie rzeczy bardzo istotne smile
      • kropkacom Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:24
        To jest pytanie ogólne czy dotyczące partnerów i dlaczego "on" musi być lepszy aby był w pełni akceptowalny? big_grin Ja mogę napisać z czystym sumieniem, że mężczyźni bywają silniejsi od kobiet. Bywają, bo czasami nie są. Mój mąż jest silniejszy ode mnie. tongue_out
      • princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 23:31
        no ale czy wszystko sie rozchodzi o wyglad? Ojciec mojego dziecka to chodzacy Richard Gere a w praktyce nazywa sie go ( nie przy dziecku) Glupkowatym Misiem ( bo jest i dobitnie go to opisuje).
      • nanuk24 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 24.06.17, 01:35
        Mój jest ideałem wink, co nie znaczy, że jest lepszy ode mnie.
        • nanuk24 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 24.06.17, 01:36
          Ja też jestem ideałem i nikt mi nie wmówi, że nie wink
    • 1matka-polka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:06
      Mój mężczyzna osiąga wyższe wyniki w testach na inteligencję, niż ja. Szybciej i dłużej biega (maratony, itp), podnosi większe ciężary. Lepiej naprawia elektroniczne sprzęty. Hiehie
    • sonniva Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 11:08
      Mężczyzna nie jest lepszy od kobiety. Co za bzdurne pytanie.
      • aj.riszka Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:31
        sonniva napisała:

> Mężczyzna nie jest lepszy od kobiety. Co za bzdurne pytanie.

Ani lepszy, ani gorszy.
        Taki skrot myslowy, z czym radzi sobie lepiej jako rodzic (wg. kazdej z nas) smile , odpowiedzi subiektywne.
      • feliz_madre Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:34
        A gdyby pytanie było w czym kobieta jest lepsza od mężczyzny to też byś się tak obruszyła? big_grin
        • princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 23:32
          nie. Osobiscie uwazam kobiety za madrzejsze. Sa wyjatki od tego ale rzadsze.
    • fadilla Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:34
      Takie watki w ogóle nie powinny powstawać. W pracy, czy szkole jest wystarczająco dużo rywalizacji, żeby jeszcze takie zachowania przenosic do własnego związku i rodziny. Rodzice uprawiają wyścig szczurów, poddając sie ocenie dzieci. Dziecko wydaje werdykt kto z nich jest lepszy. Super musisz się z tym czuć.
    • swiezynka77 Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 12:37
      feliz_madre napisała:
      Nie znam pary, gdzie babka fitnessy, sportowy styl i
      > świetna kondycja, a facet kanapowiec z wielkim brzuchem.

ja znam taką parę. ona maratonka, on ze sportów preferuje filharmonię (brzuch też jest)
      • princesswhitewolf Re: w czym mężczyzna jest lepszy od kobiety? 23.06.17, 23:34
        mi facet z brzuchem by nie przeszkadzal. Przeszkadzalby mi nierob, swir, babiarz, nieodpowiedzialy, Spiaca Lala itd

Facet musi miec WSZYSTKO tylko nie musi byc piekny.Lalus nie jest mi potrzebny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka